Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Resa i Södra Chile och Falklandsöarna-Kon-Tiki Resor

En unik och mycket speciell resa för dig som älskar djur och natur! Denna resa kommer att ta dig långt bortom allfarsvägarna. Resan börjar i Chile, där vi utforskar huvudstaden Santiago samt besöker ett par vingårdar i Valle Central i närheten av huvudstaden innan vi flyger till Patagonien i den södra delen av landet. Här har vi några dagar i det som kanske är Sydamerikas vackraste nationalpark, Torres del Paine. Magnifika vyer och en mycket rik flora och fauna är något av det som denna nationalpark bjuder på. Bland annat har vi mycket goda möjligheter att se rhea, den sydamerikanska strutsfågeln, guanacos, en vilt levanda lama-art samt kondorer - Torres del Paine är en av de bästa platserna i Sydamerika för att se denna mäktiga fågel!

FALKLANDSÖARNA - PINGVINER, FÅR OCH VALAR

En gång i veckan går det flyg till denna brittiska ögrupp i Atlanten. De knappt 3 000 invånarna lever framför allt på uppfödning av får, men även turismen blir allt viktigare. Vi är den enda svenska researrangör som har en rundresa hit i programmet! Vi besöker tre öar under vår vecka här och njuter av lugnet och stillheten på dessa vackra öar. Att sitta på en klippa eller strand och se åsne-, Magellan-, klipphoppar- och kungspingviner på riktigt nära håll är en oförglömlig upplevelse. Men håll utkik även utanför kusten - vattnen här är mycket näringsrika och olika arter av delfiner och valar ses ofta.Reseöversikt


Dag 1 Sverige -
Dag 2 - Santiago: Stadsrundtur
Dag 3 Santiago: Vingårdar
Dag 4 Santiago - Punta Arenas
Dag 5 Punta Arenas - Torres de Paine
Dag 6 Torres del Paine: Nationalparken
Dag 7 Torres del Paine: Lago Grey - Punta Arenas
Dag 8 Punta Arenas - East Falkland, Falklandsöarna: Darwin
Dag 9 Falklandsöarna: East Falkland - Sea Lion Island / Bleaker Island
Dag 10 Falklandsöarna: Sea Lion Island / Bleaker Island
Dag 11 Falklandsöarna: Sea Lion Island / Bleaker Island - Bleaker Island / Sea Lion Island
Dag 12 Falklandsöarna: Bleaker Island / Sea Lion Island
Dag 13 Falklandsöarna: Bleaker Island / Sea Lion Island - Stanley, East Falkland
Dag 14 East Falkland, Falklandsöarna: Volunteer Point
Dag 15 East Falkland, Falklandsöarna - Santiago, Chile
Dag 16 Santiago -
Dag 17 - Sverige
 Pris:  64 900 kr/person
 Enkelrum:  4 900 kronor

Kommande Resor

 • 4-20 november 2017

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Sverige-Santiago t/r med SAS/Lufthansa/LAN
 • Flyg Santiago-Punta Arenas-Falklandsöarna-Santiago med LAN
 • Inrikesflyg på Falklandsöarna
 • Engelsktalande guide under utflykter
 • Logi på beskrivna hotell eller alternativ med likvärdig standard
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial
 • Informationsträff

Vad ingår ej i resans pris?

 • Svensk färdledare
 • Flygplatsskatt på Falklandsöarna (f n 20 GBP per person, betalas på flygplatsen i Mount Pleasant vid flyget åter till Chile)
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdryck till inkluderade måltider, förutom vatten och juice till frukostar
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till lokala guider och chaufförerFärdplan

Dag 1 Sverige -

Ni flyger från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn med SAS eller Lufthansa på eftermiddagen till Frankfurt. Härifrån fortsätter ni på kvällen med LAN till Santiago, via en kort mellanlandning i Madrid.

Måltider ombord på Lufthansa och LAN. SAS tar betalt för mat och dryck.
Dag 2 - Santiago: Stadsrundtur

Ni landar i Santiago, Chiles huvudstad, på morgonen lokal tid. Ni möts vid ankomsten och körs till ert hotell, som ligger mycket centralt i den trevliga stadsdelen Providencia. Efter ett par lediga timmar för att ta igen er efter den långa resan, åker ni ut på en kort stadsrundtur i centrala Santiago. Ni kommer att besöka det centrala torget, Plaza de Armas, den vackra katedralen och naturligtvis Palacio Moneda, presidentpalatset där kuppen mot Allende ägde rum 1973. Ni kommer även att åka upp till Cerro San Cristobal för att njuta av den vackra utsikten över staden.

Hotel Torremayor (☆☆☆☆). Måltider ombord på planet.
Dag2
Dag 3 Santiago: Vingårdar

Efter frukost åker ni söderut från Santiago och når snart den centrala dalen, Valle Central. Det är i detta distrikts många dalar som det mesta av Chiles viner produceras. Varje dal har sitt eget specifika mikroklimat som lämpar sig olika väl för olika druvsorter. Ni börjar med att besöka vingården Haras de Pirque, som även är en fungerande och välrenommerad hästgård. Ni får här en guidad rundvandring på de vackra ägorna och naturligtvis sedan möjligheten att provsmaka några av gårdens viner. Haras de Pirque är framför allt känt för sina röda viner och då i synnerhet de med druvan Cabernet Sauvignon. Efter lunch på en trevlig restaurang fortsätter ni till en av Chiles mest berömda vingårdar: Viña Santa Rita. Denna vingård har fått ett otal priser genom åren och många av deras viner säljs även på Systembolaget. Ni kommer åter till hotellet sent på eftermiddagen.

Hotel Torremayor (☆☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag3
Dag 4 Santiago - Punta Arenas

På förmiddagen hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen för att flyga söderut i detta avlånga land. Ni mellanlandar i Puerto Montt på vägen till Punta Arenas, där ni landar på kvällen. Här möts ni vid ankomsten och körs till ert centralt belägna hotell.

Hotel Isla Rey Jorge (☆☆☆☆). Frukost, måltid ombord på planet.
Dag4
Dag 5 Punta Arenas - Torres de Paine

Efter frukost hämtas ni på hotellet och körs mot nationalparken Torres del Paine, en resa på knappt fem timmar (drygt 30 mil). Resan går genom Patagoniens dramatiska landskap till denna drygt 2 400 km2 stora nationalpark, som enligt många är Sydamerikas absolut vackraste nationalpark. När man ser de berömda Cuernos del Paine (Paines horn) så är det lätt att hålla med! Bergen reser sig 2 000 meter rakt upp från den patagoniska slätten, här finns turkosfärgade sjöar, kristallklara bäckar och floder med vackra vattenfall, glaciärer, täta skogar och ett rikt djurliv – Torres del Paine är ett måste på en resa till denna region. På eftermiddagen kommer ni fram till ert hotell varifrån ni har en fantastisk utsikt över Paines horn, bergen med sina typiska spetsiga former som verkligen påminner om just horn. Det skymmer först vid niotiden, så det finns gott om tid för egna strövtåg i nationalparken på eftermiddagen.

Hostería Pehoe (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag5
Dag 6 Torres del Paine: Nationalparken

Under dagen utforskar ni denna fantastiska nationalpark tillsammans med en mycket kunnig guide. Ett flertal kondorpar häckar i omgivningarna och ni har mycket goda chanser att se dessa magnifika fåglar som kan väga upp till 12 kilo! Ni kommer också med största sannolikhet se flockar med guanacos, lamans vilt levande släkting. Ni åker i lugnt tempo, stannar ofta för att ta kort och beundra de storslagna vyerna och de skimrande lagunerna samt gör även ett par kortare vandringar – en härlig dag!

Hostería Pehoe (☆☆☆). Frukost, lunch (picknick).
Dag6
Dag 7 Torres del Paine: Lago Grey - Punta Arenas

Ni hämtas på morgonen och körs till piren vid sjön Lago Grey, där ni går ombord på en båt som kommer att ta er på en mycket vacker kryssning över denna sjö. Ni passerar många isberg som har "kalvats" av från glaciären vid sjöns ände, vilken ni kommer att nå efter cirka 1½ timmes båtresa. Ta med kikaren då ni har möjlighet att se mycket sjöfågel under resans gång. Innan man har varit riktigt nära en glaciär så är det svårt att förstå att is kan vara så blå och mångskiftande, men detta kommer ni att få många exempel på under dagen! Det är också ett skådespel att se hur enorma isblock lossnar från glaciären under ett nästan öronbedövande ljud. Under utflykten har ni möjlighet att få en drink serverad med is direkt från glaciären! Ta med varma kläder, och också gärna handskar, denna dag då vindarna kan göra det kyligt. På eftermiddagen lämnar ni nationalparken och reser åter till Punta Arenas.

Hotel Chalet Capital (☆☆☆). Frukost.
Dag7
Dag 8 Punta Arenas - East Falkland, Falklandsöarna: Darwin

Nu börjar ett äventyr som få är förunnade - en hel vecka på storslagna Falklandsöarna! Efter frukost körs ni till flygplatsen för att med LAN flyga till dessa fascinerande öar belägna mitt i Atlanten. Ögruppen ligger 483 km från det sydamerikanska fastlandet och består av två huvudöar, East Falkland (6 605 km2) och West Falkland (4 532 km2) samt ungefär 700 små öar. Totalt är landarealen 12 173 km2, något större än landskapet Uppland i Sverige De två huvudöarna separeras av Falklandssundet. Ungefär 3 200 människor lever här, majoriteten av dessa i huvudstaden Stanley på East Falkland. På grund av det kalla klimatet finns det inga naturliga bestånd av träd på öarna. Bara gräs och mindre buskar växer naturligt, men träd har planterat. Falklandsöarnas fågelvärld omfattar 63 arter, däribland svartbrynad albatross. Typiska är de stora grupperna av olika arter av pingviner på ett antal runt några tusen individer, ständigt ökande på grund av migration från Sydgeorgien. Ni anländer till flygplatsen i Mount Pleasant, på East Falkland, på eftermiddagen och körs till ert hotell i den lilla byn Darwin. Ni har här sedan möjlighet att på egen hand vandra runt i omgivningarna. Det som är så unikt med Falklandsöarna är hur orädda djur och fåglar är för oss människor, av den anledningen att de egentligen aldrig har varit jagade. Byn är naturligtvis uppkallad efter Charles Darwin som besökte området 1833. Det sägs att han tillbringade en natt här. Samhället grundades sedan 1859 och var då ett centrum för boskapsuppfödning. Ta gärna en promenad längs kusten efter ankomsten - några av de fågelarter som ni har möjlighet att se är sydsiska, sydtrast (en underart endemisk för Falklandsöarna, det vill säga den finns endast här), långstjärtad ängstrupial (underart endemisk för Falklandsöarna), kalkongam, Falklandsångbåtsand (endemisk), rosthuvad gås, kelpgås och prutgås.

Hotel Darwin House (☆☆☆). Frukost, måltid ombord på planet, middag.
Dag8
Dag 9 Falklandsöarna: East Falkland - Sea Lion Island / Bleaker Island

Då hotellen är små och endast har ett fåtal rum så kommer ni under de nästföljande dagarna att delas upp i grupper på maximalt sex resenärer per grupp. Ni körs samtliga denna dag till flygplatsen och flyger sedan till antingen Sea Lion Island respektive Bleaker Island. Transfer från flygplatserna till era hotell ingår. Här följer mer information om dessa båda öar. Sea Lion Island: Ön är cirka nio km2 stor och är den största i ögruppen Sea Lion Islands. Den sträcker sig knappt åtta kilometer i östvästlig riktning och cirka 2,3 km i nordsydlig. Öns högsta punkt är Bull Hill, som ligger 46 meter över havet. Sea Lion Island är den sydligaste bebodda ön på Falklandsöarna och har två flygfält. Ursprungligen var ön en fårfarm och en bas för pingvinslakt i jakten efter oljan från dessa fåglar. Idag är ekoturism den enda näringen och varför är inte svårt att förstå då här finns en fantastisk mångfald både vad gäller flora och fauna. Vad gäller floran finns här till exempel en endemisk viol och ser man på faunan så finns bland mycket annat, inom promenadavstånd från lodgen, kolonier av sydamerikanskt sjölejon och sydlig sjöelefant. De senare kan bli enorma - hannarna kan väga upp emot fyra ton medan honorna "bara" blir cirka 800 kilo tunga. Hannarna av arten är de största sälarna i världen och i längd kan de bli något över sex meter. Utanför kusten ses regelbundet späckhuggare och flera arter av val och vad gäller fåglar så kan nämnas klipphopparpingvin, åsnepingvin, Magellanpingvin, strimkarakara (på Falklandsöarna kallad Johnny rook), sydlig jättestormfågel, gråsvart cinklod, Falklandsgärdsmyg (endemisk) och Magellanfink (underart endemisk för Falklandsöarna). Det som kommer att fascinera er allra mest är hur nära ni kommer att komma djur och fåglar. Känslan av att sitta på en klippa eller på en strand medan pingviner går decimeter från dig eller enorma sjöelefanter ligger och vilar någon meter ifrån dig är oförglömlig. Bleaker Island: Denna ö ligger söder om East Falkland och är drygt 20 km2 stor. Den är cirka 19 km lång och inte mer än 2 ½ km bred. Den högsta punkten är Semaphore Hill som ligger 46 meter över havet. Den norra sidan av ön är naturreservat och man har konstaterat 79 arter av blommande växter på ön, bland annat flera arter av orkidéer. Liksom Sea Lion Island så har föreningen BirdLife International utsett ön till en så kallad "Important Bird Area". En undersökning har visat att imponerande 49 arter av fåglar kan påträffas på ön, 37 av dessa häckar dessutom här. Bland dessa återfinns klipphopparpingvin, åsnepingvin, Magellanpingvin, Macaronipingvin, kejsarskarv, Magellanskarv, svartbrynad albatross, gulnäbbad slidnäbb, Antarktisk labb (endemisk underart - ta avstånd från häckande labbar, de kan vara ganska aggressiva och är den största faran med en resa till Falklandsöarna!), svarthalsad svan, tvåbandad strandpipare och sydlig tofskarakara. Dessutom finns kolonier av sydamerikanskt sjölejon och tillfälliga besök av sydlig sjöelefant.

Sea Lion Island: Sea Lion Island Lodge (☆☆). Frukost, lunch, middag. Bleaker Island: Cobb´s Cottage / Cassard House (☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag9
Dag 10 Falklandsöarna: Sea Lion Island / Bleaker Island

Ledig dag för att på egen hand ta promenader på öarna. Njut av lugnet, stillheten och - förstås - djurlivet!

Sea Lion Island: Sea Lion Island Lodge (☆☆). Frukost, lunch, middag. Bleaker Island: Cobb´s Cottage / Cassard House (☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag10
Dag 11 Falklandsöarna: Sea Lion Island / Bleaker Island - Bleaker Island / Sea Lion Island

Ni körs till de respektive öarnas flygfält för att byta ö. Ni som har varit på Sea Leon Island flyger idag till Bleaker Island och vice versa. Ni möts på er nya ö och körs till er logi. På Sea Lion Island så ingår, för er alla, en liten orienteringsutflykt för att bekanta er närmare med ön.

Cassard House (☆☆). Frukost, lunch, middag. Sea Lion Island: Sea Lion Island Lodge (☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag11
Dag 12 Falklandsöarna: Bleaker Island / Sea Lion Island

Dagen är vikt åt egna promenader. Håll utkik utefter kusten efter valar och delfiner. Förutom redan tidigare nämnda späckhuggare så är vattnen runt Falklandsöarna mycket näringsrika och arter som sejval, fenval och pilotval ses ofta. På grunt vatten finns även goda möjligheter att se den vackra svartvita Commersons delfin. Denna relativt lilla delfinart ses ofta lekande i vågorna vid många av ögruppens stränder.

Bleaker Island: Cobb´s Cottage / Cassard House (☆☆). Frukost, lunch, middag. Sea Lion Island: Sea Lion Island Lodge (☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag12
Dag 13 Falklandsöarna: Bleaker Island / Sea Lion Island - Stanley, East Falkland

Ni flyger idag tillbaka till East Falkland, där ni möts och körs till ert utmärkta hotell centralt beläget i den lilla huvudstaden Stanley, som har cirka 2 500 invånare. Denna stad känns verkligen som en bit England utslängt mitt i Atlanten! Nöjeslivet är centrerat till de sju pubarna som finns här och husen går i klassisk brittisk stil. Ta gärna en promenad och bekanta er närmare med staden, allt finns inom bekvämt promenadavstånd. Här finns ett par sevärdheter, till exempel Government House som var en av de första offentliga byggnader som uppfördes sedan platsen valts som huvudort för territoriet. Sedan 1845 har detta ståtliga hus varit residens för guvernören, som representerar den brittiska kronan. Även Christ Church Cathedral, invigd 1892, är värd ett besök. Den brukar kallas för "världens sydligaste domkyrka" och utanför står ett enormt valv gjort av käkben från en blåval.

Malvina House Hotel (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag13
Dag 14 East Falkland, Falklandsöarna: Volunteer Point

Vi har sparat det kanske bästa till sist: Volunteer Point, som ligger några timmars resa från Stanley, är hem för den största kolonin kungspingviner på Falklandsöarna. Dessa mycket vackra pingviner, med sin mycket karaktäristiska teckning, är världens näst största pingvinart - endast kejsarpingvinen är större. De blir omkring 90 cm långa och väger 11 till 15 kilo. Det är lätt att bli sittande länge och studera dessa magnifika fåglar och deras sociala samspel. Längs den två kilometer långa stranden finns även mycket annat att se på, bland annat åsnepingviner, Magellanpingviner, svartkindad marktyrann, Hudsonspov, bältesastrild och Correnderapiplärka (endemisk underart). Vi kommer åter till hotellet sent på eftermiddagen. Tänk denna dag på att ta med er dricka och kanske lite snacks, då det inte finns någon möjlighet att handla detta på vägen till Volunteer Point och inte heller på plats.

Malvina House Hotel (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag14
Dag 15 East Falkland, Falklandsöarna - Santiago, Chile

Mitt på dagen hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen i Mount Pleasant. Härifrån flyger ni åter till Santiago, via en mellanlandning i Punta Arenas. Ni landar sent på kvällen lokal tid, möts vid ankomsten och körs till ert hotell.

Hotel Torremayor (☆☆☆☆). Frukost, måltid ombord på planet.
Dag15
Dag 16 Santiago -

Efter en ledig dag så hämtas ni på hotellet på eftermiddagen och körs till flygplatsen för att påbörja er hemresa. Liksom på utresan flyger ni med LAN till Frankfurt, via en mellanlandning i Madrid.

Frukost, måltider ombord på planet.
Dag16
Dag 17 - Sverige

Ni landar i Frankfurt sent på eftermiddagen och fortsätter härifrån efter en kort väntan med SAS eller Lufthansa till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, där ni landar åter på kvällen - många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på LAN / Lufthansa. SAS tar betalt för mat och dryck ombord.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag2 Dag3 Dag4-6 Dag7 Dag8 Dag9-12 Dag13 Dag14 Dag15
Karta
Dag 2
Dag 3
Dag 4-6
Dag 7
Dag 8
Dag 9-12
Dag 13
Dag 14
Dag 15

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Ny resa 2016