Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Lemurer och kameleonter i Madagaskar - svensk färdledning

En spännande resa till ett unikt land. Madagaskar är inte likt någon annan plats i världen. Människorna här har en blandning av indonesiskt och afrikanskt ursprung och djur- och växtlivet är inget annat än fantastiskt. Under denna innehållsrika resa tar vi oss från öst- till västkust och kommer att se enorma skillnader i landskap, från regnskog och molnskog till karg högplatå och vackra stränder vid kusten. I Madagaskar finns även en helt unik vegetationszon, taggskog, som vi ser i den södra delen. Som enda svenska researrangör har vi även med några dagar i naturreservatet Berenty i sydöst, där vi verkligen kommer lemurerna nära!

MADAGASKAR - AFRIKAS GALÁPAGOS

Tänk dig en enorm ö, 30 % större än Sverige, med ett djur- och växtliv som är helt unikt - det är Madagaskar. Det är inte underligt att ön kallas för Afrikas Galápagos; hela 80 % av det vi ser under resan - både vad gäller flora och fauna - är endemiskt, det vill säga det finns bara här. Häflten av världens kameleontarter (cirka 80 arter), lemurerna, mer än 800 orkidéarter, sex av världens åtta arter av baobabträd, och 115 fågelarter är bara ett smakprov på endemiska djur och växter. Vi kommer att se enormt mycket under denna innehållsrika resa. Naturligtvis är resan fokuserad på flora och fauna; vi ser bland annat de välkända ringsvansade lemurerna, Verreaux´s sifaka, som brukar kallas för den dansande lemuren, och världens största lemurart, den vackra indrin; men vi kommer även att möta de vänliga människorna på denna charmiga ö. Vi kommer att se hur de lever och besöka udda sevärdheter som en vingård och en rispapperstillverkning.


Madagaskar upphör aldrig att förvåna; på en dag reser vi från tät och fuktig regnskog till ett torrt stäpplandskap med mäktiga klippformationer och vidare ner till vita paradisstränder. Oavsett vad du är intresserad av - du bör se Madagaskar!Reseöversikt


Dag 1 Sverige -
Dag 2 – Antananarivo, Madagaskar
Dag 3 Antananarivo: Stadsrundtur
Dag 4 Antananarivo - Pyereras - Andasibe
Dag 5 Andasibe: Nationalparken
Dag 6 Andasibe: Nationalparken - Antsirabe
Dag 7 Antsirabe: Stadsrundtur - Ranomafana
Dag 8 Ranomafana: Nationalparken
Dag 9 Ranomafana – Isalo
Dag 10 Isalo: Nationalparken
Dag 11 Isalo – Ifaty
Dag 12 Ifaty: Reniala naturreservat
Dag 13 Ifaty
Dag 14 Ifaty - Toliara - Tolanaro - Berenty: Naturreservatet
Dag 15 Berenty: Naturreservatet
Dag 16 Berenty - Andohahela - Tolanaro: Stadsrundtur
Dag 17 Tolanaro: Lokaro
Dag 18 Tolanaro - Antananarivo: Barnhem
Dag 19 Antananarivo: Ambohimanga
Dag 20 Antananarivo -
Dag 21 – Sverige
 Pris:  44 900 kr/person
 Enkelrum:  6 400 kronor

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Stockholm-Antananarivo t/r
 • Flyg Toliara-Antananarivo-Tolanaro-Antananarivo
 • Svensk färdledare
 • Engelsktalande guide
 • Engelsktalande specialistguider under utflykter
 • Logi på beskrivna hotell eller alternativ med likvärdig standard
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Eventuellt pristillägg vid resa från annan ort än Stockholm
 • Visumkostnad (erhålls vid ankomsten, kostnad f n 35 EUR eller 37 USD per person)
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdryck till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till guider och chaufförerFärdplan

Dag 1 Sverige -

Vi flyger från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn sent på eftermiddagen med Turkish Airlines till Istanbul. Vi ber er observera att resans pris är baserat på resa från Stockholm. Vid avresa från andra orter så kan det komma till ett pristillägg, beroende på skatter och platstillgång. Från Istanbul fortsätter vi med samma flygbolag till Antananarivo. Flyget går via en mellanlandning på Mauritius.

Måltider ombord på planen.
Dag 2 – Antananarivo, Madagaskar

Vi landar i Antananarivo, Madagaskars huvudstad, på eftermiddagen. Här möts vi vid ankomsten och körs till hotellet, som ligger nära flygplatsen. Resten av dagen är ledig för att vila ut efter den långa resan. Hotellet har ett trevligt poolområde där vi kan ta ett dopp!

IC Hotel (☆☆☆). Måltider ombord på planet.
Dag2
Dag 3 Antananarivo: Stadsrundtur

På eftermiddagen ger vi oss ut för att upptäcka denna intressanta och levande stad. Antananarivo, av lokalbefolkningen kallad Tana, har en charmig äldre stadsdel beläget på en av de många kullar som utgör staden. Högst upp i den gamla staden ligger Rova, mer känt som drottningens palats. Tyvärr förstördes huvuddelen av denna byggnad i en brand 1995, men en del finns kvar och det går att få en bild av hur drottningarna styrde härifrån. Vi besöker också den lägre staden, vars centrum utgörs av sjön Lac Anosy och monumentet mitt i denna vackra sjö. Naturligtvis besöker vi också den lokala marknaden där vi kan ta del av vardagslivet och lära oss mer om de lokala grödorna och produkterna.

IC Hotel (☆☆☆). Frukost.
Dag3
Dag 4 Antananarivo - Pyereras - Andasibe

Efter frukost reser vi österut genom ett grönt och lummigt landskap. Vi stannar vid Pyereras, ett litet men mycket välskött zoo som också föder upp bland annat kameleonter och lövsvansgeckos. Här ser vi bland annat den fantastiskt färgade panterkameleonten, som kan gå i regnbågens alla färger, från knallblått till skinande rött! Denna region har det fuktigaste klimatet på ön, vilket vi kan se när vi kommer fram till Andasibe där vi möts av regnskog. På vägen kommer vi att se Merinabyar, Merina är den största folkgruppen i Madagaskar och har indonesiskt ursprung. På eftermiddagen kommer vi fram till vår charmiga lodge, Vakona, vars restaurang ligger i en liten lagun där man ofta kan se Madagaskarkungsfiskare med sin vackra blå fjäderdräkt.

Vakona Lodge (☆☆☆). Frukost, middag.
Dag4
Dag 5 Andasibe: Nationalparken

Efter frukost börjar vi att utforska nationalparken Andasibe-Mantadia, som är en av de mest intressanta i Madagaskar. I parken finns elva lemurarter av vilka den mest berömda är Andasibes huvudattraktion, indrin. Denna svartvita lemur är den största lemurarten i världen och är framför allt känd, förutom för sitt charmiga yttre, för sina öronbedövande skrik! Det finns relativt gott om dem här, så vi har mycket goda chanser att se dem. Andasibe är också den bästa nationalparken på ön för att se diademsifakan, som många anser vara den vackraste lemurarten. Det är lätt att hålla med när man ser den med sin päls i vitt, silvergrått och orange. Annat vi med största sannolikhet kommer att se är fantastiskt välkamouflerade lövsvansgeckos, trädgrodor och flera olika arter av kameleonter, bland annat den största av dem alla, Parsons kameleont, som kan bli nästan 70 cm lång inklusive svans. På eftermiddagen besöker vi Lemurön. Här har tidigare infångade lemurer fått ett nytt hem och vi kommer att ha med oss bananer för att mata dem. Charmiga bruna makier kommer ofta och sätter sig på axeln, medan diademsifakan och den svartvita varin är lite skyggare. På kvällen tar vi en promenad för att spana efter nattaktiva djur. Vår guide är fantastisk på att hitta små, snabba muslemurer och kameleonter!

Vakona Lodge (☆☆☆). Frukost, middag.
Dag5
Dag 6 Andasibe: Nationalparken - Antsirabe

Vi gör ytterligare en promenad i nationalparken på morgonen - såg vi inte indrin igår så försöker vi se dessa vackra lemurer idag! Vi lämnar sedan Andasibe och reser söderut genom ett höglandslandskap med terrasserade risfält och typiska eroderade kullar, som kallas lavaka. Sent på eftermiddagen kommer vi fram till Antsirabe, vars namn betyder Saltets plats, en modern stad som grundades av en norsk missionär 1856 då klimatet här var mer lämpligt för de europeiska missionärerna än nere vid kusten. Staden var redan på den tiden känd för sina varma källor och vi bor denna natt på det anrika hotellet Hotel des Thermes, byggt redan 1896. Många kändisar och statsöverhuvuden har bott här och fast hotellet är lite slitet idag så känns historien i väggarna.

Hotel des Thermes (☆☆☆). Frukost, middag.
Dag6
Dag 7 Antsirabe: Stadsrundtur - Ranomafana

Efter frukost åker vi ut med så kallade pousse-pousse, handdragna rickshaws som finns i flera städer i Madagaskar. Vi ser bland annat de gamla baden som gjorde Antsirabe berömt på 1800-talet och hantverkskvarteren. Antsirabe är känt för sin tillverkning av aluminiumgrytor i olika storlekar, som tillverkas av kasserat material, och ädelstenar av olika slag. Vi fortsätter sedan söderut och viker så småningom av från huvudvägen. Sent på eftermiddagen kommer vi fram till Ranomafana. Denna nationalpark grundades 1991 efter att man fann en helt ny lemurart här, den gyllene bambulemuren, som vi har goda möjligheter att se under vår promenad imorgon.

Setam Lodge (☆☆☆). Frukost, middag.
Dag7
Dag 8 Ranomafana: Nationalparken

Ranomafana nationalpark är 415 km2 stor och är täckt av molnskog, ett namn som kommer sig av att lågländernas varma luft här möter högländernas kyligare luft och bildar kondens, vilket på morgnar och kvällar täcker in skogen i dimma. Här finns därför en mångfald av epifyter, det vill säga växter som växer på andra växter som till exempel orkidéer. Ranomafana är också känt för sitt fantastiska djurliv, här lever hela 12 arter av lemurer. Efter frukost ger vi oss in i nationalparken. Vi har goda möjligheter att se flera lemurarter, som den vackra Milne-Edwards sifaka, rödmagad lemur, rödfrontad brun lemur, större bambulemur och, naturligtvis, Ranomafanas huvudattraktion, den gyllene bambulemuren. Här finns även minst 115 arter av fåglar, varav 30 är endemiska för den här delen av Madagaskar, och 62 arter av reptiler; bland annat flera arter av kameleonter och ödlor med fantasieggande namn som satanisk lövsvansad gecko! Mångfalden är verkligen enorm – faktum är att hela 80 % av alla djur och växter som lever i Madagaskar är endemiska, det vill säga de finns bara här. På kvällen kommer vi att ta en promenad för att lysa efter nattaktiva djur. Om vi har tur ser vi flera lemurarter som fetsvansad dvärglemur, större dvärglemur, brun muslemur och vesslemaki. Chansen att se kameleonter är bäst på kvällen, då färgerna bleknar när de vilar.

Setam Lodge (☆☆☆). Frukost, middag.
Dag8
Dag 9 Ranomafana – Isalo

Under dagens resa kommer landskapet att ändra sig dramatiskt; från Ranomafanas molnskog till Isalos stäppliknande landskap med dramatiska klippformationer. Första stoppet idag är i Ambalavao, som är känt för sitt Antaimoropapper, som tillverkas för hand av bark och dekoreras vackert med torkade blommor. Vi kommer fram till vår charmiga lodge sent på eftermiddagen, som ligger mycket vackert vid foten av en klippa.

Satrana Lodge (☆☆☆☆). Frukost, middag.
Dag9
Dag 10 Isalo: Nationalparken

Efter frukost gör vi en promenad i nationalparken Isalo. Vi går genom en spektakulär natur till ett vackert vattenfall med en lagun nedanför. Glöm inte att ta med badkläder denna dag! Under promenaden har vi möjlighet att se flera endemiska växtarter, som Isaloaloe och Madagaskarpalm. Även om Isalo framför allt är känt för sitt landskap och sin flora så lever flera lemurarter här och med lite tur så får vi se resans första ringsvanslemurer idag. Vi kommer åter till lodgen vid lunchtid och efter några lediga timmar så åker vi till en utsiktsplats för att se solen gå ned över det säregna och mycket vackra landskapet.

Satrana Lodge (☆☆☆☆). Frukost, middag.
Dag10
Dag 11 Isalo – Ifaty

Resan går idag från Isalo sydväst mot staden Toliara (även kallad Tulear, de flesta städer i Madagaskar har två namn, ett på malagassiska och ett på franska), dit vi kommer fram på eftermiddagen. Vi befinner oss nu i den torraste delen av landet där folkgruppen vezo är i majoritet. De lever huvudsakligen av fiske och visst jordbruk. I takt med att landskapet blir torrare så gör också de underligt formade baobabträden sitt intåg. Dessa träd har i alla tider varit viktiga för folktron och många byar har ett heligt baobabträd i mitten av byn. Från Toliara åker vi norrut längs en dålig väg till det lilla samhället Ifaty, där vi kommer att bo ett par dagar vid en vacker strand.

Hotel Bellevue (☆☆☆). Frukost, middag.
Dag11
Dag 12 Ifaty: Reniala naturreservat

Tidigt på morgonen gör vi en utflykt till det närbelägna naturreservatet Reniala, som är ett av de få skyddade områden som instiftats för att värna om den unika typ av växtlighet som sydvästra Madagaskar är ensamt om: taggskog. Var namnet kommer från är lätt att förstå, då många växter har utvecklat försvar i form av stora taggar. I Reniala så ser vi också en baobabart i många olika farmer – en ser ut som en flaska, en är delad i två stammar och den största ser ut som en tekanna! Av världens åtta arter av baobabträd så växer sex endast i Madagaskar. Anledningen till varför vi gör denna utflykt tidigt på morgonen är att Reniala är känt för sitt rika fågelliv. På reservatets ringa yta, endast 60 hektar, finns hela 65 fågelarter. Reniala är en av de absolut bästa platserna att se vissa eftertraktade endemer som till exempel långstjärtad markblåkråka, bågnäbbad mesit, rödhättad koua och den spektakulära blåvangan. Vi kommer åter till hotellet mitt på dagen och har eftermiddagen ledig för sol och bad eller egna promenader.

Hotel Bellevue (☆☆☆). Frukost, middag.
Dag12
Dag 13 Ifaty

Ledig dag för sol och bad eller utflykter på egen hand i de vackra omgivningarna. Färdledaren kan hjälpa er att boka dessa.

Hotel Bellevue (☆☆☆). Frukost, middag.
Dag13
Dag 14 Ifaty - Toliara - Tolanaro - Berenty: Naturreservatet

Efter en tidig frukost så åker vi till flygplatsen i Toliara för att flyga åter till Antananarivo, där vi byter plan för den vidare resan till Tolanaro, som tidigare hette Fort Dauphin, i den sydöstra delen av landet. Härifrån åker vi längs en dålig väg till det privata reservatet Berenty, som vi törs lova kommer att bli en av resans höjdpunkter! Berenty brukar kallas för Lemurernas kungadöme och gör verkligen skäl för namnet. Runt våra hyddor har vi ringsvans-lemurer och man kan ofta se Verrauxs sifakas i närheten. De sistnämnda brukar kallas för ”de dansande lemurerna” för sitt lustiga sätt att ta sig över de öppna markområden mellan träden. Den tredje arten av dagaktiv lemur man kan se här är brun maki. På kvällen gör vi en promenad i reservatet för att se nattaktiva djur som Madagaskar trädboa, som är öns största ormart, grå muslemur, vitfotad vesslemaki och, med mycket tur, en av de två arterna av tanrekar, ett igelkottsliknande djur som är endemisk för Madagaskar.

Berenty Lodge (☆☆). Frukost, middag.
Dag14
Dag 15 Berenty: Naturreservatet

Tidigt på morgonen går vi en promenad för att se framför allt de vackra Verreauxs sifakas och bruna makis. Berenty har 103 fågelarter, av vilka 56 häckar här, så glöm inte kikaren! Efter ett par lediga timmar mitt på dagen så fortsätter vi att utforska detta 250 hektar stora reservat på eftermiddagen. Berenty grundades 1936 av familjen Heaulme för att skydda de sista kvarvarande fickorna av taggskog i detta område, som till stora delar består av odlingar av sisalagave vars blads fibrer bland annat används för att tillverka rep. I reservatet finns även ett arboretum som innehåller en samling av den extraordinära floran som kännetecknar denna typ av skog. Här finns också ett etnologiskt museum för dig som vill lära dig mer om den lokala folkgruppen Antandroy. Men det som du kanske allra mest kommer att minnas från dagarna här är ändå att sitta på verandan och beundra de ringsvansade lemurerna bara någon meter från dig.

Berenty Lodge (☆☆). Frukost, middag.
Dag15
Dag 16 Berenty - Andohahela - Tolanaro: Stadsrundtur

Efter frukost lämnar vi Berenty och kör nordost mot ännu en höjdpunkt under denna innehållsrika resa - Andohahela nationalpark. Denna ingår i ett av Madagaskars tre världsarv, Atsinananas regnskogar, tillsammans med ytterligare fem nationalparker. Dessa nationalparker förklarades som världsarv för sin unika biodiversitet och sin höga andel av endemiska arter, upp emot 90 % av både flora och fauna finns endast i detta område av denna fascinerande ö. Andohahela är 760 km2 stort och omfattar de sista kvarvarande tropiska skogarna i denna del av landet. Höjden i nationalparken sträcker sig från 100 till 2 000 meter över havet, så mångfalden här är imponerande. Här finns hela 130 fågelarter, 67 reptilarter (bland annat några mycket sällsynta arter av geckoödlor, sköldpaddor och ormar) och 50 arter amfibiedjur. Även floran är mycket rik och man hittar här bland mycket annat den för området endemiska trihedralpalmen. Vi kommer att gå en promenad i nationalparken och fortsätter sedan tillbaka till Tolanaro, dit vi kommer åter sent på eftermiddagen. Vid ankomsten tar vi en kort stadsrundtur, där vi bland annat ser det gamla fortet.

Hotel Croix du Sud (☆☆☆). Frukost, middag.
Dag16
Dag 17 Tolanaro: Lokaro

Vi gör idag en utflykt till halvön Lokaro. Vi åker först till sjön Lanirano, där vi går ombord på en båt som kör oss längs smala kanaler, kantade av bland annat vit kalla, den endemiska och spektakulära palmen de resandes träd samt skruvpalmer, till den större sjön Ambavarano där mangroveområdet börjar. Mangroven hyser ett helt unikt ekosystem med ett oerhört rikt fågelliv. Vi går iland här och gör en promenad genom den charmiga byn Evatra till en bukt där en vacker strand väntar. Om vi har tur så har vi möjlighet att se knölval och delfiner från en höjd i närheten! Vi går sedan tillbaka och äter vår medhavda lunch i närheten av Evata, innan vi åker tillbaka till Tolanaro.

Hotel Croix du Sud (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag17
Dag 18 Tolanaro - Antananarivo: Barnhem

På morgonen åker vi ut till flygplatsen för att flyga åter till Antananarivo. Vi landar mitt på dagen och åker direkt till det barnhem som Kon-Tiki Resor stöder under våra resor hit. Än så länge finns inte möjlighet för barnen att övernatta här, men de bjuds på både mat och utbildning. Det finns planer på att bygga till barnhemmet så att föräldralösa barn kan få ett nytt hem här.

IC Hotel (☆☆☆). Frukost, middag.
Dag18
Dag 19 Antananarivo: Ambohimanga

På morgonen åker vi till ett annat av Madagaskars tre världsarv, den kungliga byn och begravningsplatsen Ambohimanga. Denna plats anses vara landets födelseplats och är därför mycket betydelsefull för den nationella identiteten. Ambohimanga grundades år 1700 av kung Andriatsmitoviamin-Andriandrazaka. I början av 1700-talet delade denna Merinakung upp sitt rike och gav Ambohimanga åt en av sina söner, som gjorde staden till huvudstad i sitt rike. Den senare regenten Andrianampoinimerina enade riket igen i slutet av 1700-talet och flyttade huvudstaden till Antananarivo. Fram till 1895, då landet blev ett franskt protektorat, var området förbjuden mark för utlänningar. Än idag kan man känna den dramatiska historien på denna plats när man går runt bland byggnaderna, varav många är på väg att återtas av naturen – de slingrande rötterna gör ett dramatiskt intryck mot de gamla palatsen. Vi har sedan eftermiddagen ledig för att kanske koppla av vid hotellets trevliga poolområde (vi har tillgång till våra rum hela denna dag). På kvällen väntar en trevlig avskedsmiddag under vilken vi bjuds på traditionell musik.

IC Hotel (☆☆☆). Frukost, middag.
Dag19
Dag 20 Antananarivo -

Mitt på dagen åker vi den korta sträckan till flygplatsen. Härifrån flyger vi på eftermiddagen med Turkish Airlines till Istanbul. Flyget går via en mellanlandning på Mauritius.

Måltider ombord på planen.
Dag 21 – Sverige

Vi landar i Istanbul tidigt på morgonen och fortsätter härifrån med Turkish Airlines till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, där vi landar åter på förmiddagen – många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag2-3 Dag4-5 Dag6 Dag7-8 Dag9-10 Dag11-13 Dag14-15 Dag16-17 Dag18-20
Karta
Dag 2-3
Dag 4-5
Dag 6
Dag 7-8
Dag 9-10
Dag 11-13
Dag 14-15
Dag 16-17
Dag 18-20

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Vad har varit det bästa med resan? "Natur och djur och kultur, en blandning av allt."
Berit och Christer Wimmerstedt

Vad har varit det bästa med resan? "Allt har varit bra, naturupplevelserna."
Susanne och Per Källgren

Vad har varit det bästa med resan? "Alla naturupplevelser och upplevelser av det liv befolkningen i landet lever. Besök på barnhemmet"
Marianne Ahrnfelt

"Mötet med lemurerna glömmer jag aldrig, trodde inte att jag skulle komma dem så nära. Man blir glad av en sådan resa!"
Agnetha Bonnevier

Vad har varit det bästa med resan? "Att vi fick uppleva mer än vi förväntat oss och att Patrick (guiden) visade oss verkligheten och "baksidan" av landet. Det som ofta guider undviker för att inte "skrämma bort" turister. Självklart var lemurerna huvudattraktionen!"
Helena Enocksson Andersson och Håkan Andersson

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Mycket av allt."
Gunilla och Nils Eriksson

"Hemma igen kan vi konstatera att vi åter varit på en mycket lyckad Kontikiresa. Den gav en väl avvägd bild av Madagaskar, dess natur och djurliv samt en god inblick i de lokala samhällena. Vi fick se vad vi hade förväntat oss efter att ha hört med kollegor (biologer) som varit där på olika resor"
Christina och Leif Nilsson

"Fantastiska upplevelser i naturen och att komma nära djuren. Det var som att komma 200 år tillbaka i tiden. Nyttigt att se hur bra vi egentligen har det."
Ingrid och Claes Andersson

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Vi är mkt nöjda."
Monica och Bengt Karlsson

Vad har varit det bästa med resan? "Det mesta!!"
Rolf Sävman

"
Ett stort tack för en fin resa!"
Siv och Bertil Stenberg

"
Upplägget på resan var mycket bra, det finns inget jag skulle välja bort. Även de långa transportsträckorna var helt OK eftersom det fanns mycket att se längs vägen. Mina favoriter är nog ändå naturen i Isalo och lemurerna i Berenty. Det kan inte bli annat än en femma i betyg för resan."
Anonym resenär

"
Kon-Tiki Resor fixar alltid allt till det bästa utifrån vårt önskemål vilket gör att vi nu har gjort sex resor i Kon-Tikis regi och vi är helnöjda även denna gång. Stort TACK till er på Kon-Tiki."
Marianne och Hans Sandberg

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "
5. Ett smakprov på Madagaskar som eldat på vårt intresse. Vi vill båda återvända! SNART!!"
Kristin och Julia Bahri

Vad har varit det bästa med resan? "
Starka upplevelser av natur, djurliv, befolkningens levnadsförhållanden, barnhemsbesöket."
Elisabeth Lindmark och Sven-Olov Norberg

Vad har varit det bästa med resan? "
Att få se alla dessa underbara djur i sin naturliga miljö. En natur som var väldigt skiftande, regnskog, molnskog, kullar och hav."
Eva och Lars Sandström

"
En fantastisk resa."
Ann-Christin och Lennart Eliasson
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack