Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Resa till Namibia, Botswana och Zimbabwe-Kon-Tiki Resor

En fantastiskt innehållsrik resa till tre av Afrikas mest spännande och vackra länder! Under resan ser vi bland mycket annat tre av Afrikas absolut bästa nationalparker: Etosha i Namibia samt Chobe och Okavangodeltat i Botswana. Vi njuter av de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, och häpnar över Namiböknens upp till 300 meter höga, knallröda sanddyner - faktiskt världens största dyner. Vi avnjuter goda skaldjur och åker på en båttur för att se pälssälar, pingviner och delfiner vid Atlantkusten, ser världens äldsta levande art, växten Welwitschia mirabilis som kan bli upp emot 1500 år gammal och kommer med stor sannolikhet bocka av samtliga av de så kallade Big Five; lejon, noshörning, elefant, afrikansk buffel och leopard.

BOTSWANA - SAFARI AV HÖGSTA KLASS

Detta glest befolkade land har från början satsat på exklusiv turism för att skydda sin fantastiska natur. Faktiskt är mer än en tredjedel av landet skyddat i nationalparker eller reservat och man uppskattar att Botswana idag har Afrikas största kvarvarande bestånd av savanndjur. Den mest kända sevärdheten här är förstås Okavango. Här färdas vi i traditionella mokoro-kanoter genom labyrinten av kanaler och gröna öar, upplever den totala tystnaden bara bruten av fåglars och grodors sång och glider långsamt bara meter från en drickande elefant eller vilande lejon - det är sådana ögonblick man aldrig glömmer!Reseöversikt


Dag 1 Stockholm -
Dag 2 - Windhoek, Namibia: Stadsrundtur
Dag 3 Windhoek - Namib-Naukluft: Sesriemravinen
Dag 4 Namib-Naukluft: Sossusvlei och Dead vlei
Dag 5 Namib-Naukluft - Swakopmund
Dag 6 Swakopmund: Båttur utanför Walvis Bay
Dag 7 Swakopmund - Twyfelfontein
Dag 8 Twyfelfontein: Hällristningarna - Himba-by - Etosha
Dag 9 Etosha: Gamedrives
Dag 10 Etosha: Gamedrive - Rundu
Dag 11 Rundu - Bwabwata: Nationalparken
Dag 12 Bwabwata - Okavango, Botswana
Dag 13 Okavango: Båtutflykt
Dag 14 Okavango - Mahango, Namibia: Gamedrive - Kwando
Dag 15 Kwando - Lizauli - Chobe, Botswana: Gamedrive
Dag 16 Chobe: Gamedrive och båtutflykt
Dag 17 Chobe - Victoria Falls, Zimbabwe: Victoriafallen
Dag 18 Victoria Falls -
Dag 19 - Stockholm
 Pris:  54 900 kr/person
 Enkelrum:  5 900 kronor

Kommande Resor

 • 11-29 april 2020
 • 26 september-14 oktober 2020
 • 17 april-5 maj 2021

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Stockholm-Windhoek / Victoria Falls-Stockholm
 • Svensk färdledare
 • Engelsktalande guider/chaufförer
 • Logi på beskrivna hotell/lodger eller alternativ med likvärdig standard
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Eventuellt pristillägg för flyg från andra orter än Stockholm
 • Visumkostnad, Zimbabwe (f n 30 USD per person, betalas vid gränsen)
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdrycker till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till lokala guider och chaufförFärdplan

Dag 1 Stockholm -

Vi flyger på kvällen från Stockholm med Ethiopian Airlines till Addis Abeba. Eventuellt anslutningsflyg från andra orter sker med SAS mot eventuellt pristillägg (tillägget får vi information om när vi begär dessa från flygbolaget).

Måltider ombord på Ethiopian Airlines.
Dag 2 - Windhoek, Namibia: Stadsrundtur

Vi landar på morgonen i Addis Abeba och fortsätter sedan härifrån med Ethiopian Airlines till Windhoek, Namibias huvudstad, där vi landar på eftermiddagen. På vägen till vårt hotell så passar vi på att göra en kort stadsrundtur, där vi ser denna lummiga stads främsta sevärdheter som till exempel den vackra kyrkan The Christ Church och parlamentshuset. Vi gör även ett stopp på den trevliga gatan Independence Avenue, med sina många restauranger och hantverksbutiker. Vi har sedan resten av dagen ledig för att koppla av efter den långa resan. Hotellet har ett trevligt poolområde och en spaavdelning.

Safari Court Hotel (☆☆☆☆). Måltider ombord på planet.
Dag2
Dag 3 Windhoek - Namib-Naukluft: Sesriemravinen

Efter frukost lämnar vi Windhoek. Vår buss är en så kallad safaribuss, vilket är en fyrhjulsdriven specialbuss gjord för de stundtals mycket dåliga vägar som väntar oss under resan. Bussen har luftkonditionering och fönstren kan öppnas under ´gamedrives. Att detta land är ett av världens mest glesbefolkade länder kommer vi snart att se; vidderna är till synes oändliga och byarna få. Efter några timmars resa når vi gränsen till Afrikas största, och världens fjärde största, nationalpark; Namib-Naukluft, som är nästan 50 000 km2 stort – större än Schweiz! Vi ser snart de väldiga dynerna som dominerar landskapet här och som vi ska utforska närmare imorgon. Namiböknen är världens äldsta öken och sandens röda färg är ett bevis för det; den kommer av att järn i sanden oxideras under tiden och blir till rost. Ju äldre sanddyn, desto djupare röd blir färgen! Namib betyder öppna vidder och har gett namn åt landet; Namibia betyder landet med öppna vidder. På vägen besöker vi Sesriemkanjonen, en ravin som är en kilometer lång och 30 meter djup. Sesriem är afrikaans och betyder sex bälten; det var vad man var tvungen att använda för att hissa ner vattenhinkar till botten av ravinen!

Desert Lodge (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag3
Dag 4 Namib-Naukluft: Sossusvlei och Dead vlei

En fantastisk dag väntar full med storslagna vyer och overkliga, surrealistiska landskap! Vi åker med buss de 65 kilometrarna till nationalparken och fortsätter till parkeringsplatsen. Härifrån kommer man bara vidare med fyrhjulsdrivna fordon; varför kommer ni snart att förstå, det är ingen väg utan bara hjulspår i den lösa sanden hädanefter. Vi byter därför till bilar som tar oss de sista fem kilometrarna till berömda Sossusvlei, en salt- och lerslätt omgiven av massiva dyner – faktiskt världens största, upp till 300 meter höga. Här ser man ofta springbock, en gasellart, och den vackra gemsbocken, som är perfekt anpassade till detta hårda och ogästvänliga klimat. Om ni tycker att Sossusvlei är spektakulärt, och det är det verkligen, så vänta tills ni kommer till nästa så kallade vlei; Dead vlei. Efter en promenad på cirka en kilometer så når man det som måste vara en av världens vackraste platser. Tänk er knallröda sanddyner som omger en kritvit saltslätt, dekorerad med torkade, mörkgrå och svarta, förtvinade träd. Man måste se det för att verkligen förstå hur vackert det är! Ni har möjlighet att gå upp på någon av de mäktiga dynerna Big Daddy (ansträngande promenad då den är hela 250 meter hög) eller Dune 45, som är enklare att gå uppför då den inte är lika brant och "bara" 80 meter hög - utsikten från båda är storslagen.

Desert Lodge (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag4
Dag 5 Namib-Naukluft - Swakopmund

Vi kommer idag att resa genom ett öde, kargt men mycket vackert landskap. Det enda samhället vi passerar på vägen till kusten är en liten by med ett mycket passande namn; Solitaire! Vi stannar vid den imponerande Kuisebravinen, innan vi fortsätter västerut, längs den så kallade Welwitschia Drive. Vägen är uppkallad efter den österrikiske biologen Friedrich Welwitsch som 1859 upptäckte den endemiska växten vilken också bär hans namn; Welwitschia mirabilis. Denna underliga växt är det levande föremål som blir äldst i världen, biologer har uppskattat att den kan leva i drygt 1 500 år! På eftermiddagen kommer vi fram till Swakopmund, en charmig liten stad vid havet med ungefär 30 000 invånare. Här är det tyska arvet tydligt; Namibia var en tysk koloni mellan 1884 och 1920 och hette då Tyska Sydvästafrika; många hus går i en lätt igenkännlig tysk kolonialarkitektur. Vårt hotell ligger mycket centralt, så möjligheten finns att på egen hand utforska centrala Swakopmund.

Prost Hotel Swakopmund (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag5
Dag 6 Swakopmund: Båttur utanför Walvis Bay

En härlig förmiddag väntar då vi åker den korta sträckan till Walvis Bay, tidigare en sydafrikansk enklav som numera dock tillhör Namibia. Här går vi ombord på en båt för en cirka tre timmar lång utflykt, där vi kommer att få se mycket sjöfågel, bland annat den vackra vita pelikanen och den enda pingvinarten på den afrikanska kontinenten, glasögonpingvinen. Den namibiska kusten är hem för Afrikas största kolonier med pälssälar och med lite tur kommer de ända till relingen för att leka med båten! Det är också vanligt att få sällskap av flockar med delfiner, som även de ofta kommer mycket nära. Allt detta medan vi njuter av välkylt mousserande vin och färska ostron som ingår i utflyktens pris. Vi kommer tillbaka till Swakopmund vid lunchtid och har sedan resten av dagen ledig för egna promenader i staden.

Prost Hotel Swakopmund (☆☆☆). Frukost, snacks ombord på båten.
Dag6
Dag 7 Swakopmund - Twyfelfontein

Vi lämnar Swakopmund på morgonen och reser norrut. Vi når så småningom staden Uis, där vi gör ett stopp. Denna lilla stad, som ligger mycket isolerat, är den bästa platsen i Namibia att köpa halvädelstenar som utvinns i närheten. Efter Uis så passerar vi Namibias högsta berg, Brandberg, och kommer in i ett av landets vackraste områden, Damaraland. Nära Twyfelfontein stannar vi vid de spektakulära klippformationerna Burnt Mountain och Organ Pipes - namnen är mycket talande som ni kommer att se!

Twyfelfontein Country Lodge (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag7
Dag 8 Twyfelfontein: Hällristningarna - Himba-by - Etosha

På morgonen kommer vi att göra en guidad tur till de berömda hällristningarna i närheten av lodgen. Dessa blev 2007 Namibias första världsarv - år 2013 togs även sanddynerna i Namiböknen upp på Unescos världsarvslista. Dessa hällristningar är mellan 3 000 och 5 000 år gamla och det jägar/samlarfolk som levde här skapade dem som en del av sina ritualer. Ristningarna visar noshörningar, elefanter, strutsar och giraffer såväl som avbildningar av människors och djurs fotavtryck. Vi fortsätter sedan vår resa norrut mot staden Kamanjab. Här i närheten ligger den lilla byn Otjikandero där vi kommer att få stifta bekantskap med Himbastammen, Namibias sista folkgrupp som lever helt enligt de gamla traditionerna. Vi kommer att få lära oss mer om deras sätt att leva och olika ceremonier, ett fascinerande besök! På eftermiddagen åker vi in i Namibias mest berömda nationalpark, Etosha. Vi gör en kort gamedrive på vägen till vår lodge, som ligger i den sydvästra delen av parken. Okaukuejo är känt för sitt vattenhål som har beskrivits som en av de bästa platserna i södra Afrika för se djur. Det är dessutom upplyst, så gå gärna ner och sätt er på kvällen - det finns mycket goda möjligheter att se elefanter, noshörningar och lejon!

Okaukuejo Camp (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag8
Dag 9 Etosha: Gamedrives

Hela denna dag ägnar vi åt gamedrives i nationalparken. Parken grundades redan 1907 och bestod då av smått fantastiska 100 000 km2. Idag består Etosha av 23 000 km2 skyddat område och är en av de bästa platserna för att se den utrotningshotade spetsnoshörningen och den endemiska svartansiktade impalan, en underart till den vanliga impalan. Vegetationen består av savann och låga buskar och parken domineras av den enorma saltslätten, som är 130 kilometer lång och 50 kilometer bred. Hela 114 däggdjursarter och över 300 fågelarter lever här. Förutom arterna redan nämnda, så är Etosha känt för sina goda bestånd av lejon, som här har en nästan vit färg för att bättre smälta in i omgivningen, större kudu, som är Afrikas näst största antilop, och gemsbockar, bland mycket annat! Om vi har tur så kan vi se samtliga arter i det så kallade Big Five idag: lejon, elefant, afrikansk buffel, noshörning och leopard. Mitt på dagen gör vi ett stopp för lunch vid lodgen Halali, där vi också kan passa på att ta ett dopp i poolen. Vi kommer fram till vår lodge sent på eftermiddagen. Även här finns ett upplyst vattenhål, så vi kan fortsätta att spana efter djur på kvällen!

Namutoni Camp (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag9
Dag 10 Etosha: Gamedrive - Rundu

På väg ut ur parken så gör vi en kort gamedrive, under vilken vi har möjlighet att se såväl Afrikas minsta antilop, damaradikdiken, som den största, älgantilopen. Vi fortsätter sedan vår resa åt nordost mot staden Rundu, som ligger vackert beläget vid Kavangofloden. Här bor vi på en charmig lodge som ligger sju kilometer öster om staden, precis vid denna flod som utgör gräns mellan Namibia och Angola. Sent på eftermiddagen ger vi oss sedan ut på en båttur för att spana efter vadarfåglar och krokodiler samt, förstås, för att njuta av en vacker solnedgång! Vi ber er observera att denna utflykt beror på vattenståndet.

Kaisosi River Lodge (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag10
Dag 11 Rundu - Bwabwata: Nationalparken

Efter frukost fortsätter vi vår resa österut in i den så kallade Capriviremsan, numera kallad Zambezi. I denna outvecklade och fattiga del av Namibia lever Kavangostammen och om tillfälle ges så stannar vi vid någon by för att bekanta oss med deras sätt att leva. Vi bor denna natt i utkanten av den 6274 km2 stora nationalparken Bwabwata. Lodgen ligger mycket vackert vid Okavangofloden. Sent på eftermiddagen gör vi en gamedrive i nationalparken. Detta är en mycket bra plats att se den kanske vackraste antilopen av dem alla, sabelantilopen, men även arter som påträffas i våtmarker av den här typen, som till exempel letjevattenbock och sitatunga, som även kallas sumpbock. Även fågellivet är mycket rikt, spektakulära arter som vi har möjlighet att se är bland annat afrikansk dvärgand, sydlig hornkorp och sumpsporrgök - för att nu bara nämna några!

Popa Falls Lodge (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag11
Dag 12 Bwabwata - Okavango, Botswana

Vi lämnar idag Namibia för några dagar och korsar gränsen till Botswana. Här fortsätter vi söderut till Okavango Panhandle, en 70 km lång vattenremsa som leder ner till det berömda Okavangodeltat. Vi befinner oss nu alltså i utkanten av deltat och detta område är känt för sitt utmärkta fiske bland annat. Lodgen kan även arrangera en kvällsutflykt på floden eller till och med en helikoptertur för att se de storslagna omgivningarna. Dessa utflykter ingår dock inte i resans pris. Runt lodgen ses ofta flodhästar och fågellivet är mycket rikt, bland annat finns här mycket goda möjligheter att se den imponerande vithövdade skrikhavsörnen.

Guma Lagoon Camp (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag12
Dag 13 Okavango: Båtutflykt

Okavango är utan tvekan det som Botswana är mest känt för och vi kommer att förstå varför efter denna dag. Detta enorma område, drygt 15 000 km2, mynnade ursprungligen ut i den för flera tusen år sedan uttorkade Makgadiksjön, men rinner numera ut i Kalahariöknen och bevattnar detta område med omkring 11 miljoner kubikkilometer vatten varje år! Eftersom omgivningarna är så torra så drar deltat till sig enorma mängder djur och fåglar. Vi lämnar lodgen med motorbåt som vi närmare deltat byter ut till traditionella mokoros, urholkade kanoter som i alla tider varit det naturliga sättet att ta sig fram i deltat. Idag så tillverkas de dock i plast för att minimera avverkningen av träd i deltat. Det är en fantastisk upplevelse att stilla glida fram i den labyrint av kanaler och öar som är Okavango, medan vi njuter av den vackra naturen. Det är inte sannolikt att vi ser några större däggdjur, detta gör vi under andra dagar på resan, men denna utflykt är ändå mycket speciell på grund av stillheten och de oförstörda omgivningarna.

Guma Lagoon Camp (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag13
Dag 14 Okavango - Mahango, Namibia: Gamedrive - Kwando

Vi lämnar Botswana tillfälligt och reser tillbaka in i Namibia, där vi fortsätter österut genom Capriviremsan. Detta märkligt formade landområde fick sitt namn efter den tyske kanslern (1890-1894) Leo von Caprivi som lyckades förhandla sig till remsan, då han ville kunna nå Zambezifloden som skulle förbinda Namibia med Indiska Oceanen, där den andra tyska kolonin Tanganyika låg. Problemet var bara ett - ett enormt vattenfall, Victoriafallen, låg i vägen! Vi reser genom Bwabwata nationalpark, där vi gör en gamedrive i området Mahango Game Reserve. Förutom de tidigare beskrivna arterna så finns här goda möjligheter att se två andra, i Namibia sällsynta, antiloparter: hästantilop och topi. Sent på eftermiddagen kommer vi fram till vår lodge, som ligger mycket vackert vid Kwandofloden.

Camp Kwando (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag14
Dag 15 Kwando - Lizauli - Chobe, Botswana: Gamedrive

Resan fortsätter österut och dagens första stopp gör vi i byn Lizauli. Här har man skapat ett projekt där man visar turister hur man lever i detta område och om sina seder och bruk. Vi får se hur man fiskar och skördar, får lära oss mer om vad man äter, hur man framställer traditionella mediciner och hur man väver korgar - bland mycket annat. Vi har här också möjlighet att köpa deras hantverk, en bra plats för souvenirer då pengarna vi spenderar går direkt till byn och de som har tillverkat den. Vi korsar sedan gränsen till Botswana och kommer på eftermiddagen fram till Chobe nationalpark. Denna är en av Botswanas absolut främsta nationalparker och den tredje största i landet efter Central Kalahari och Gemsbok. Chobe är framför allt känt för sina enorma hjordar av elefanter och afrikanska bufflar; faktiskt så har denna nationalpark det tätaste elefantbeståndet av alla afrikanska nationalparker, det uppskattas att cirka 80 000 elefanter lever på detta 11 700 km2 stora område. Under vår gamedrive på eftermiddagen ser vi förutom dessa mäktiga djur mängder av annat vilt. Bland annat har vi mycket stora möjligheter att se lejon och med lite tur gepard.

Chobe Safari Lodge (☆☆☆☆). Frukost, middag.
Dag15
Dag 16 Chobe: Gamedrive och båtutflykt

Tidigt på morgonen ger vi oss ut på en gamedrive med lodgens safarifordon. Har vi tur ser vi en leopard vilande i ett träd efter nattens jakt, men dessa magnifika kattdjur är alltid svåra att se. Chobe har en endemisk art av buskbock, som heter just Chobe buskbock, och är den sydligaste platsen där det är möjligt att se den vackra pukuantilopen (Kobus vardonii). Vi är här i början av torrsäsongen, vilket gör att djuren koncentreras till vattendragen och gör det lättare oss för att se dem. Efter några lediga timmar på lodgen mitt på dagen, så åker vi ut på en flodtur på eftermiddagen för att fascineras av livet nere vid flodbankarna. Här har vi möjlighet att se bland annat den afrikanska skedstorken, med sin karaktäristiska skedformade näbb, och de mycket vackra karminbiätarna med sina skinande rosaröda fjäderdräkter. Sent på eftermiddagen kommer flodhästarna upp på land för att börja sitt bete. Dessa massiva djur måste stanna i vattnet på dagen, då de annars bränner sig i solen!

Chobe Safari Lodge (☆☆☆☆). Frukost, middag.
Dag16
Dag 17 Chobe - Victoria Falls, Zimbabwe: Victoriafallen

Vi lämnar Botswana och reser över gränsen till Zimbabwe. Visum behövs, men vi får dessa vid gränsövergången. Ni behöver ha med er två ansiktsfotografier per person för detta. Kostnaden är 30 USD per person, vilket måste betalas kontant och ni måste se till att ha exakt belopp att betala med. Efter vi fått våra visum och stämplar åker vi in i Zimbabwe och reser den korta sträckan till staden Victoria Falls, som ligger vid gränsen till Zambia. Staden är naturligtvis uppkallad efter ett av naturens verkliga underverk, Victoriafallen. Tillsammans med Niagara i Nordamerika och Iguazu i Sydamerika så är dessa magnifika fall ett av de tre stora i världen. På det lokala språket lozi, ett bantuspråk som talas av cirka 700 000 människor i denna region, så heter fallen Mosi-oa-Tunya – den dundrande röken. Ett mycket passande namn vilket vi snart kommer att förstå, när vi ser dessa mäktiga fall, 1 600 meter breda och som mest 105 meter höga, just dundra ned i den Zambezifloden nedanför. Naturligtvis är Victoriafallen uppsatta som naturarv på Unescos världsarvslista. Det var den brittiske upptäcktsresanden David Livingstone som namngav fallen vid sitt besök 1855 efter den engelska drottningen och de är idag en del av två nationalparker; en på Zimbabwes sida och en på Zambias sida. Vår resa sammanfaller med den period på året som vattenståndet är som högst och fallen som mest imponerande. Vi går en guidad tur längs stigen ovanför fallen och kommer sedan ha tid för att gå runt på egen hand och njuta av det fantastiska skådespel som fallen utgör.

Shearwater Explorers Village (☆☆☆). Frukost.
Dag17
Dag 18 Victoria Falls -

På förmiddagen åker vi till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Vi flyger med Ethiopian Airlines till Addis Abeba, där vi landar på kvällen. Härifrån fortsätter vi sedan med samma flygbolag till Stockholm.

Frukost, måltider ombord på planen.
Dag 19 - Stockholm

Vi landar på Arlanda tidigt på morgonen - många upplevelser och erfarenheter rikare! Om ni önskar anslutningsflyg så sker dessa med SAS.

Måltider ombord på Ethiopian Airlines.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag2 Dag3 Dag4 Dag5 Dag6 Dag7 Dag8 Dag9 Dag10 Dag11 Dag12-13 Dag14 Dag15-16 Dag17-18
Karta
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12-13
Dag 14
Dag 15-16
Dag 17-18

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

"Som framgår (av utvärderingen, Kon-Tiki resors kommentar) har vi varit enormt nöjda med resan och hur den har lagts upp. Det har varit långa mil och långa dagar, men syftet har ju inte varit att vila upp sig."
Monica och Bengt Karlsson

Vad har varit det bästa med resan? "Vi har sett så mycket, sanddynerna, som var mitt mål, men även djur och natur."
Bodil Robertsson

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5. Jätteintressant resa i sin helhet."
Marianne Ahrnfelt

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5. Överträffade mina förväntningar."
Gunnar Olsson

"Sammantaget var det en otroligt fin resa."
Lise-Lotte Jansson

"Resan är i det stora hela mycket bra, en av de bästa vi har varit med på."
Mariana Karlsson och Thomas Möller

Vad har varit det bästa med resan? "Kombinationen av upplevelser, olika natur, båtfärder, safaris, boende."
Kerstin och Bo Larsson

"Namibia är ett fantastiskt land med sina olika landskap och det i kombination med Chobe i Botswana och Victoriafallen gjorde resan verkligen minnesvärd."
Christel och Arne Sjöstedt

"Fantastisk resa! Att få uppleva och se så mycket på dessa dagar är helt magiskt. Öken med den röda sanden. Havet där vi fick möjlighet att se en klumpfisk. Alla djuren och vacker natur. Vad mer kan man begära?"
Marianne och Hans Sandberg

Vad har varit det bästa med resan? "Djuren! Kontrasterna: ökenliknande Namibia med vattnet i Okavango."
Carina Cedenskog

Vad har varit det bästa med resan? "Allt har varit väldigt bra, duktiga guider, chaufförer och en mycket trevlig, rolig och kompetent reseledare."
Susanne och Per Källgren

"Ytterligare en fantastisk resa med Kon-Tiki. Mycket bra att ha en och samma inhemska guide och chaufför. Reseledaren Bengt, toppen. Spännande att åka små Cessnaplan ut i Okavangodeltat. Allt fungerat mycket bra. En bra grupp som fungerat bra tillsammans. Tack Peter för dina fantastiska resmål."
Eva Larsson och Leif Rosén

Vilket betyg vill du ge upplägget av resan? "5. En utmärkt blandning av natur, djur och kultur."
Barbara Stigson

Hur har chauffören skött sig? "5. Tack vare er agents förträffliga chaufför/guide blev denna resa en total fullträff."
Ingrid och Lennart Welander

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Perfekt resa, levde upp till förväntningarna."
Susanne och Lars Axelsson

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5+. Fantastisk natur & otroliga djurmöten! Dessutom oerhört god mat från det "vilda" köket!"
Annie Karlsson

Vad har varit det bästa med resan? "
Svårt att precisera. Det fanns många höjdpunkter."
Christina och Leif Nilsson

"
Fantastisk resa, vi fick se så mycket djur."
Erika Lilja