Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

En resa längs världens vackraste väg, Karakoram Highway

En unik resa som tar dig från Almaty i Kazakstan hela vägen till Pakistans huvudstad, Islamabad! Resan går genom Kazakstan, Kirgizistan, västra Kina och norra Pakistan. Vi möter människor med olika bakgrund, bor vissa nätter i yurtas och hos lokala familjer och häpnar över en fantastiskt vacker natur!

KAZAKSTAN OCH KIRGIZISTAN - FRÅN STÄPP TILL LUMMIGA BERG

Vi börjar resan i Kazakstan, där vi reser över stäppen, via den vackra nationalparken Kolsai, till Kirgizistan. Här blir landskapet allt mer kuperat när vi reser genom landet. I detta natursköna land så ser vi bland annat Centralasiens största insjö och den ensligt belägna karavanseraien Tash Rabat innan vi korsar gränsen till Kina vid Torugartpasset.

KINA OCH PAKISTAN - KARAKORAM HIGHWAY, VÄRLDENS KANSKE VACKRASTE VÄG

I den legendariska staden Kashgar börjar vår resa längs den minst sagt spektakulära Karakoram Highway. Under resan kommer vi att se några av världens högsta bergstoppar, bland annat världens näst högsta berg: K2. Vi korsar gränsen till Pakistan vid världens högsta gränsövergång, Kunjerabpasset, och reser in i Hunzadalen. Denna dalgång, med sina små och charmiga byar, är verkligen storslagen!Reseöversikt


Dag 1 Sverige -
Dag 2 - Almaty, Kazakstan: Stadsrundtur
Dag 3 Almaty - Kolsai
Dag 4 Kolsai - Charynravinen - Cholpon Ata, Kirgizistan
Dag 5 Cholpon Ata - Kochkor
Dag 6 Kochkor - Song-Kölsjön
Dag 7 Song-Kölsjön - Naryn
Dag 8 Naryn - Torugart - Kashgar, Kina
Dag 9 Kashgar: Stadsrundtur
Dag 10 Kashgar: Gamla stan och söndagsmarknaden
Dag 11 Kashgar - Karakulsjön - Tashkurgan
Dag 12 Tashkurgan - Kunjerabpasset - Sost, Pakistan - Passu
Dag 13 Passu - Gulmit - Karimabad
Dag 14 Karimabad: Stadsrundtur och omgivningar
Dag 15 Karimabad: Omgivningar
Dag 16 Karimabad - Gilgit - Naran
Dag 17 Naran - Taxila - Islamabad
Dag 18 Islamabad: Stadsrundtur och Rawalpindi
Dag 19 Islamabad - Sverige
 Pris:  39 900 kr/person
 Enkelrum:  5 900  kronor

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Stockholm-Almaty / Islamabad-Stockholm
 • Svensk färdledare
 • Engelsktalande specialistguider
 • Logi på beskrivna hotell eller alternativ med likvärdig standard
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Visumkostnad till Pakistan
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Eventuellt pristillägg vid resa från annan ort än Stockholm
 • Visumkostnad till Kina (f n 1 230 kr per person)
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdryck till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till guider och chaufförerFärdplan

Dag 1 Sverige -

Vi flyger från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn med Turkish Airlines till Istanbul. Vi ber er observera att resans pris är baserat på resa från Stockholm. Vid resa från annan ort kan det bli ett pristillägg beroende på skatter och platstillgång. Från Istanbul fortsätter vi med samma flygbolag till Almaty.

Måltider ombord på planen.
Dag 2 - Almaty, Kazakstan: Stadsrundtur

Vi landar i Almaty, Kazakstans största stad, på morgonen. Vi möts vid ankomsten och körs till vårt centralt belägna hotell, där vi har tillgång till våra rum direkt vid ankomsten. Efter några timmars vila ger vi oss ut på en stadsrundtur på eftermiddagen, under vilken vi kommer att se denna gröna och lummiga stads största sevärdheter. Den kanske största av dessa är Ascensionkatedralen, som stod färdig 1907. Denna är av trä och konstruerad helt utan spikar, det sägs att den är världens näst högsta träbyggnad med sina 56 meter. Vi ser även skridskoarenan Medeo, som var känd under Sovjettiden då många världsrekord i skridskoåkning slogs här på grund av den höga höjden (1 691 m ö h).

Otrar Hotel (☆☆☆). Måltider ombord på planet, frukost, lunch, middag.
Dag2
Dag 3 Almaty - Kolsai

Vi reser idag österut mot nationalparken Kolsai, en resa på drygt 200 km. Från storstadens puls finner vi här ett lugn och en storslagen natur, som präglas av de tre stora sjöarna och den omgivande barrskogen. Här finns även den spektakulära "sjunkna" skogen i sjön Kaindy. På eftermiddagen har vi möjlighet att ge oss ut på en kortare vandring i den vackra naturen och kanske till och med ta ett dopp i någon av sjöarna, som alla har ett kristallklart vatten! I nationalparken har nästan 200 fågelarter observerats och här lever cirka 50 däggdjursarter, bland annat den mycket sällsynta snöleoparden och världens största vilda fårart, argalin. Vi bor denna natt i campingstugor och ber er observera att login är enkel.

Övernattning i stugor. Frukost, lunch, middag.
Dag3
Dag 4 Kolsai - Charynravinen - Cholpon Ata, Kirgizistan

En lång men mycket vacker och intressant dag väntar idag! Vi reser genom ett för landet typiskt slättlandskap, som täcker stora delar av Kazakstan, till den dramatiska Charynravinen. Detta röda klipplandskap jämförs ibland med Grand Canyon i USA och sträcker sig över 150 kilometer i riktning mot kinesiska gränsen där den övergår som en del av Tien Shans bergskedja. Ravinen ligger längs med den djupa Charynfloden och är upp till 300 meter djup. Vi tar här en promenad och häpnar över det storslagna och annorlunda landskapet, innan vi fortsätter resan. När vi har korsat gränsen till Kirgizistan når vi snart San-Tash, ett begravningskomplex med mer än 250 gravar från 500 f Kr till cirka 100 f Kr. På eftermiddagen kommer vi fram till Centralasiens största sjö, Issyk-Kul. Detta är världens näst största bergssjö efter Titicacasjön i Sydamerika. Namnet betyder "het sjö" på grund av att den aldrig fryser på vintern, trots att temperaturen kan sjunka ända ned till 40 minusgrader. Det beror på att vattnet är något salthaltigt. Resan går längsmed sjöns norra strand till samhället Cholpon Ata, där vi bor denna natt. Här finns ett utomhusmuseum som vi besöker, där vi kan se runt 2 000 petroglyfter från mellan 800 f Kr till 1200 e Kr. Utsikten från staden mot sjön och den imponerande bergskedjan Tian Shan är mycket vacker och en försmak av det som väntar senare under resan!

Hotel Raduga (☆☆☆). Frukost, lunch (picknick), middag.
Dag4
Dag 5 Cholpon Ata - Kochkor

Resan idag, som går västerut, är cirka 140 km lång och tar ungefär två timmar. Vi når Kochkor mitt på dagen och på eftermiddagen får vi lära oss mer om något som är mycket typiskt för Kirgizistan, tillverkningen av ala-kiyiz och shyrdaks. Dessa tovade filtmattor görs fortfarande på traditionellt sätt och är uppsatt på Unescos lista över immateriella världsarv. Vi kommer även att få prova på att göra våra egna mattor som vi kan ta med oss hem! Idag övernattar vi hemma hos en lokal familj, ett bra sätt att komma lokalbefolkningen nära och få lära oss mer om deras seder och bruk.

Familjeboende. Frukost, lunch, middag.
Dag5
Dag 6 Kochkor - Song-Kölsjön

Resan går idag vidare åt sydväst mot en av Kirgizistans vackraste platser - Song-Kölsjön. Dagens sträcka är cirka 150 km. Här bor vi enkelt, men traditionellt och charmigt, i yurtor - det runda tält som de kirgiziska nomaderna har använt i århundraden, då de fört sin boskap till sommarbetet. Förr bodde man i dessa året runt, men detta bruk har försvunnit mer och mer och numera används de framför allt under sommarhalvåret. När vi kommer fram har vi resten av dagen ledig för egna promenader i de vackra omgivningarna. Det finns hästar att hyra för den som önskar ta en ridtur runt sjön. Vi befinner oss här 3 016 meter över havet och bergen som speglar sig i sjön är upp till 3 700 meter. Landskapet här är fantastiskt, inte ett enda träd men däremot edelweiss i mängder. En härlig dag väntar! På kvällen kommer vi säkerligen ha möjlighet att prova den traditionella drycken kumys: jäst hästmjölk.

Yurtaläger. Frukost, lunch, middag.
Dag6
Dag 7 Song-Kölsjön - Naryn

Vi reser idag över de kirgiziska högländerna till staden Naryn, som ligger vackert på båda sidor av floden med samma namn. Dagens resa är cirka 200 km. Väl framme har vi sedan ledig tid för att vandra runt i staden, som verkligen ligger långt från turismens allfarsvägar. Naryn är känt för att ha Kirgizistans bästa shashlik, grillspett, så prova gärna att köpa någon från de enkla gatustånden som sprider en frestande doft.

Khan Tengri Hotel (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag7
Dag 8 Naryn - Torugart - Kashgar, Kina

Sidenvägen var inte en väg utan ett nätverk av många olika vägar och dagens resa följer en av dessa. Det är något speciellt med att färdas längsmed en så legendarisk rutt! Vi stannar vid Tash Rabat, som är en så kallad karavanserai från 1400-talet. Längsmed Sidenvägen så fanns många karavanserais, vilket var övernattnings-platser för karavanerna. Tash Rabat är mycket välbevarat och läget är spektakulärt, med till synes oändliga vidder runtom så långt ögat kan nå! Vi når så småningom gränsen till Kina vid Torugartpasset, som ligger på 3 752 meters höjd. Efter gränsformaliteterna så säger vi farväl till våra kirgiziska vänner och byter buss för den vidare färden. Vi befinner oss nu i den autonoma regionen Xinjiang, vars befolkning domineras av uigurer. Även om Xinjiang erövrades av Kina redan 100 f Kr så känns denna region mer som en del av Centralasien än Kina. Från gränsen har vi cirka 160 km till Kashgar, som är en av Sidenvägens mest legendariska städer. Ända sedan antiken har staden varit ett viktigt handelscentrum, då den hade ett strategiskt läge vid foten av Pamir och kunde kontrollera handelsvägarna till de höga bergspassen som leder mot Kashmir och Persien. Marco Polo beskriver Kashgar så här in sin reseberättelse: "Landet är stort och innesluter många städer och borgar, av vilka Kascar är den största och viktigaste. Folket talar ett språk som är säreget för detta land. Invånarna lever av handel och industri och särskilt av att förfärdiga bomullstyger. De har backar, åkrar, trädgårdar och vinberg. Bomull odlas där i överflöd, liksom lin och hampa.".

Yue Xing Jin Jiang Hotel (☆☆☆☆). Frukost, middag.
Dag8
Dag 9 Kashgar: Stadsrundtur

Under denna dag kommer vi att utforska Kashgars största sevärdheter. Vi börjar med att besöka Kinas största moské, Id Kah, som byggdes 1442 i klassisk centralasiatisk stil. Härifrån fortsätter vi sedan till provinsen Xinjiangs heligaste plats, mausoleet Afaq Khoja. Detta mausoleum byggdes runt 1640 och är det mest praktfulla exemplet på islamisk arkitektur i Xinjiang. Interiören är rikt dekorerad och mycket vacker. Att gamla seder och bruk lever kvar i Kashgar, trots stora förändringar de senaste decennierna, får vi bevis på när vi besöker hantverksmarknaden. Här ser vi hur uiguriska hantverkare arbetar på traditionellt sätt och vi får möjlighet att lära oss mer om såväl traditionella instrument, keramik och tyger med mera. Här ligger även kryddmarknaden, som är en upplevelse för alla sinnen! Vi avslutar dagen på ett traditionellt tehus.

Yue Xing Jin Jiang Hotel (☆☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag9
Dag 10 Kashgar: Gamla stan och söndagsmarknaden

Vi börjar dagen med att besöka den gamla stadsdelen, ett härligt vimmel av gränder innanför de imponerande stadsmurarna. Utanför huvudporten hålls varje morgon en öppningsceremoni med traditionell dans och musik. Efter denna ger vi oss in i gränderna och det är lätt att tro att vi har rest tillbaka i tiden. Här kommer vi också att besöka en uigurisk familj för att lära oss mer om deras seder och bruk. Vi äter lunch på en traditionell restaurang i den gamla staden och åker sedan till utkanten av Kashgar, där en av denna resas många höjdpunkter väntar. Varje söndag sedan urminnes tider äger en stor djurmarknad rum utanför staden. Bönder från olika delar av regionen tar sig hit för att sälja kor, tjurar, får, getter, hästar och ibland även kameler. En uppgörelse bekräftas av ett handslag och sedelbuntar byter ägare. Det är ett härligt folkliv! Vi ägnar detta skådespel gott om tid innan vi åker tillbaka till hotellet.

Yue Xing Jin Jiang Hotel (☆☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag10
Dag 11 Kashgar - Karakulsjön - Tashkurgan

Idag börjar resan längsmed Karakoram Highway, även om den i Kina officiellt heter China National Highway 314. Fantastiska vyer utlovas över några av världens högsta bergstoppar, då flera bergskedjor möts längsmed vägen - Pamir, Hindu Kush, Karakoram och Himalaya. Karakoram Highway är världens högst belägna asfalterade väg, med en maximihöjd på 4 693 meter över havet. Den är 1 200 km lång och går från Kashgar i norr till Havelian i distriktet Abbottabad i Pakistan. Vägen stod färdig 1978 efter ungefär 20 års arbete och flera hundra pakistanska och kinesiska arbetare dog under bygget. Dagens körsträcka är cirka 320 km och tar ungefär sex timmar att köra, beroende på hur många stopp vi gör längs vägen - och det kommer säkerligen att bli några stycken, då fotomöjligheterna är många! Det första inplanerade stoppet vi gör är vid den vidunderligt vackra Karakulsjön, som ligger på cirka 3 650 meters höjd. Vattnets färg går från djupt grön till azurblått och vi ser de tre mäktiga bergstopparna Muztagh Ata (7 546 m ö h), Kongur Tagh (7 649 m ö h) och Kongur Tiube (7530 m ö h) spegla sig i sjön. Runt sjön går jakar och betar och på stranden ser vi traditionella kirgiziska yurtor. Efter att njutit av det storslagna sceneriet så fortsätter vi till staden Tashkurgan. Kulturen här skiljer sig åt från områden vi sett tidigare under resan då majoriteten av befolkningen är tadzjiker.

Crown Inn Tashkorgan (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag11
Dag 12 Tashkurgan - Kunjerabpasset - Sost, Pakistan - Passu

Vyerna blir allt mer dramatiska när vi idag reser söderut mot gränsen till Pakistan. Vi får våra utstämplar från Kina vid Kunjerabpasset, som är världens högst belägna gränsövergång på 4 693 m ö h. Instämplarna till Pakistan får vi dock inte förrän i staden Sost, där vi också byter buss och välkomnas av vår pakistanske guide och chaufför. Härifrån är det sedan bara cirka en timmes resa till byn Passu, där vi sover denna natt. Omgivningarna runt byn är spektakulära, med det 7 478 meter höga berget Passu Sar, de vackert formade bergen Passu Cones och den 56 km långa glaciären med samma namn som byn, som löper nära Karakoram Highway.

Hotel Sarai Silk Route (☆☆☆). Frukost, middag.
Dag12
Dag 13 Passu - Gulmit - Karimabad

Vi reser vidare mot Gulmit, som är det största samhället i Gojaldalen. På vägen gör vi ett stopp vid Hussainibron, en hängbro som är endast för den riktigt äventyrslystne då det är stora glapp mellan gåbrädorna! Vi är här i regionen Gilgit-Baltistan, som är den absolut naturskönaste i Pakistan och vi bjuds konstant på den ena vackra vyn efter den andra. Vi stannar till i byn Gulmit, vars äldsta hus är mer än 600 år gammalt. Byns museum är inrymt i den forne härskaren Raja Hussain Ali Khans palats och vi besöker naturligtvis detta. Vi går en promenad i den äldre delen av byn och får även möjlighet att besöka en familj för att lära oss mer om sättet att leva i denna till synes ogästvänliga del av världen. Efter lunch fortsätter vi resan mot Karimabad och stannar vid sjön Attabad på vägen. Denna sjö skapades vid ett enormt jordskred 2010 och har nu blivit en stor turistattraktion på grund av dess spektakulärt färgade vatten och vackra bakgrund med många höga berg.

Hunza Darbar Hotel (☆☆☆). Frukost, middag.
Dag13
Dag 14 Karimabad: Stadsrundtur och omgivningar

Karimabad var tidigare känt som Baltit och har en rik historia. Den var huvudstad för Hunzadalen i mer än 750 år fram till mitten av 1900-talet. Hunza styrdes av en lokal härskare, Mir, men anslöt sig till Pakistan av egen vilja vid självständigheten 1947. Tidningen The Guardian har utnämnt Karimabad till en av Pakistans fem bästa besöksplatser och vi kommer att förstå varför efter denna dag! Förutom att omgivningarna i Hunzadalen är något utöver det vanliga så finns här en rik historia och en levande kultur. Vi börjar dagen med att besöka stadens största sevärdhet, Baltit Fort. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över Karimabad och dess omgivningar. Fortets äldsta delar är cirka 700 år gamla, men det har byggts till och om åtskilliga gånger under århundradena. Tillbaka i staden igen så går vi genom den lokala marknaden: marknader är alltid ett härligt sätt att komma de lokala traditionerna nära och lära sig mer om de lokala grödorna. På eftermiddagen väntar en cirka två timmar lång, men lätt, vandring längsmed Babarkanalen till den närliggande byn Hyderabad, under vilken vi har möjlighet att stifta bekantskap med de människor vi möter längs vägen och ta del av vardagslivet här.

Hunza Darbar Hotel (☆☆☆). Frukost, middag.
Dag14
Dag 15 Karimabad: Omgivningar

Ännu en dag då vi kommer att utforska Hunzadalen. Vi törs lova att dessa dagar kommer att bli en av resans absoluta höjdpunkter! Vi åker den korta sträckan till Hopardalen, där vi finner några små byar och tre imponerande glaciärer. Vi tar en promenad till en av dessa, Barpuglaciären, som är hela 53 km lång och med det en av världens största glaciärer utanför polområdena. Efter lunch på Khabasi Café, som drivs av lokala kvinnor och serverar typisk mat för regionen, så besöker vi befästningen Altit. Detta fort är från 1000-talet e Kr och härifrån styrde Hunzahärskarna fram till dess att man runt år 1300 flyttade till Baltit. Dagens utflykt avslutas vid utsiktspunkten Eagle Nest, varifrån vi har en imponerande utsikt över Hunzadalen med omgivande snöklädda berg och mäktiga glaciärer medan solen går ned.

Hunza Darbar Hotel (☆☆☆). Frukost, middag.
Dag15
Dag 16 Karimabad - Gilgit - Naran

Vår resa längs Karakoram Highway fortsätter idag söderut till Gilgit, huvudstaden för provinsen Gilgit-Baltistan. Resan hit är drygt 100 km och tar knappt 2 ½ timmar. På vägen stannar vi vid Rakaposhi View Point, varifrån vi har en makalös utsikt över detta berg som är 7788 meter högt. Rakaposhi är känt då berget reser sig nästan 6 000 meter från de lågt belägna omgivningarna! Gilgit ligger i en bred dalgång, nära platsen där floderna Gilgit och Hunza möts. Även denna lilla stad var en viktig knutpunkt längsmed Sidenvägen. Väster om Gilgit ser vi Kargah Buddha, en mycket vacker, cirka tre meter hög, klippristning föreställande Buddha som ser ut över staden. Den gjordes under 600-talet, mellan 200 och 1000 e Kr så var Gilgit ett viktigt buddhistiskt centrum. Vi gör även ett stopp vid den lokala marknaden innan vi fortsätter mot Naran. Resan är bara drygt 230 km men tar cirka sex timmar. Vi gör förstås stopp längs vägen för att njuta av de vackra vyerna. Något som är speciellt i Pakistan och som vi redan har sett under de föregående dagarna är de rikt utsmyckade lastbilarna, så kallade jingle trucks. Det finns till och med särskilda verkstäder som endast arbetar med dessa fantastiska dekorationer! Att utsmycka sin lastbil kostar en smärre förmögenhet, minst cirka 30 000 kronor vilket motsvarar en dryg årslön.

Arcadian Riverside Resort (☆☆☆). Frukost, middag.
Dag16
Dag 17 Naran - Taxila - Islamabad

Dagens sträcka är knappt 280 km och tar ungefär sju timmar, men som vanligt så gör vi naturligtvis stopp längs vägen. Det första av dessa är verkligen något utöver det vanliga och uppsatt på Unescos världsarvslista: Taxila. Denna forntida stad grundades redan omkring 600 f Kr och var huvudstad i Gandhara, ett rike som sedermera erövrades av Baktrien. Den främsta orsaken till varför denna plats togs med på världsarvslistan var att man här kan se olika influenser på stadsbyggandet, persiskt, grekiskt och centralasiatiskt. Från 400-talet f Kr till 100-talet e Kr så var Taxila även ett viktigt buddhistiskt undervisningscentrum och här finns många statyer och fresker föreställande olika stadier i Buddhas liv. Sent på eftermiddagen tar vår underbart vackra resa längs Karakoram Highway slut när vi kommer fram till Pakistans huvudstad, Islamabad.

Ramada Islamabad (☆☆☆☆). Frukost, middag.
Dag17
Dag 18 Islamabad: Stadsrundtur och Rawalpindi

Islamabad är en modern stad och har en del häpnadsväckande arkitektur. Den byggdes under slutet av 1960-talet för att ersätta Karachi som landets huvudstad och är mycket välorganiserad, med indelning i sektorer som har sina egna moskéer och marknadsplatser. Vi börjar vår stadsrundtur med att besöka Lok Virsa-museet, Pakistans största museum där vi kommer att få lära oss mer om landets olika folkgrupper. Turen går sedan vidare till den berömda Shah Faisal-moskéen, som är en av världens största moskéer. Den är även känd för sin futuristiska arkitektur, som verkligen är anmärkningsvärd. I dess centrala del finns en tresidig gudstjänstlokal som rymmer upp till 10 000 deltagare och i omkringliggande lokaler och gård kan ytterligare 200 000 rymmas! Vi ser även Pakistan Monument och åker sedan till parken Daman-e-Koh, varifrån vi har en vacker utsikt över staden och Margalabergen i bakgrunden. Stadsrundturen avslutas med ett besök i den myllrande marknaden Raja Bazaar i närliggande Rawalpindi. Efter en trevlig avskedsmiddag på en lokal restaurang så kommer vi åter till hotellet för några timmars vila. På natten körs vi till flygplatsen utanför staden för att påbörja hemresan.

Ramada Islamabad (☆☆☆☆). Frukost, middag.
Dag18
Dag 19 Islamabad - Sverige

Turkish Airlines flyg till Istanbul går tidigt på morgonen och tar cirka sex timmar. Vi fortsätter sedan till antingen Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, där vi landar på eftermiddagen - många upplevelser och erfarenheter rikare.

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag2 Dag3 Dag4 Dag5 Dag6 Dag7 Dag8-10 Dag11 Dag12 Dag13-15 Dag16 Dag17 Dag18 Dag19
Karta
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8-10
Dag 11
Dag 12
Dag 13-15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
Dag 19

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Specialresa 2020
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack