Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Rundresa i vackra Vietnam, Kambodja och Laos

En resa som tar dig till tre av Sydostasiens mest spännande länder, som har mycket gemensamt men ändå är väldigt olika. Flera gånger under historien har de ingått i samma rike, först under khmerriket mellan 800-talet till 1400-talet och senare under den franska kolonialtiden (1887-1954) då länderna ingick i det Franska Indokina. Under resan kommer vi att se många spår efter dessa så olika perioder i ländernas historia. Få regioner kan erbjuda sådan mångfald vad gäller kultur och natur, ett talande tecken på detta är att vi under resan besöker hela sju platser uppskrivna på Unescos världsarvslista!

RISTERRASSER, FLYTANDE BYAR, GAMLA HUVUDSTÄDER, ENORMA TEMPELKOMPLEX OCH FANTASTISK MATKULTUR

Från myllrande Hanoi, med sin gamla stad där skråväsendet fortfarande lever kvar, till Cu Chi-tunnlarna utanför Ho Chi Minh-staden - i Vietnam reser vi hela vägen från norr till söder. Vi kryssar ett par dagar i den storslagna Ha Longbukten, med sina branta kalkstensöar. Här bor vi en natt på en traditionell djonk och kan ta något att dricka på däck medan vi ser solen gå ner över detta naturens underverk. Vi ser den gamla huvudstaden Hue, charmiga Hoi An, reser över Vietnams vackraste bergspass, känner historiens vingslag vid tempelkomplexet My Son och inte att förglömma - vi tar en matlagningskurs där vi får lära oss att laga vietnamesisk mat!

VÄRLDENS STÖRSTA TEMPELOMRÅDE, MEKONGFLODEN OCH VÄRLDSARVSSTAD

De flesta är eniga - Sydostasiens största sevärdhet är Angkor Wat, världens största tempelområde, i Kambodja. Templena här uppfördes mellan 800-1200 e Kr och vi ägnar dem två hela dagar för se området ordentligt. I Kambodja besöker vi även Sydostasiens största insjö, Tonle Sap, där vi gör en båtutflykt och besöker de "flytande" byarna i sjön med sitt unika sätt att leva. Vi avslutar resan i Luang Prabang, Laos gamla huvudstad, där vi ser imponerande tempel, åker båt på Mekongfloden och ser grottorna Pak Ou med sina tusentals förgyllda buddhastatyer.



Reseöversikt


Dag 1 Sverige -
Dag 2 - Hanoi, Vietnam: Etnologiska museet
Dag 3 Hanoi: Stadsrundtur
Dag 4 Hanoi: Ho Chi Minhs mausoleum - Ha Longbukten: Båtresa
Dag 5 Ha Longbukten - Tho Ha - Hanoi - Hue
Dag 6 Hue: Stadsrundtur
Dag 7 Hue - Da Nang: Museum - My Son - Hoi An
Dag 8 Hoi An: Stadsrundtur och byn Cam Nam
Dag 9 Hoi An: Matlagningskurs - Da Nang - Ho Chi Minh-staden
Dag 10 Ho Chi Minh-staden: Stadsrundtur och Cu Chi-tunnlarna
Dag 11 Ho Chi Minh-staden - My Tho: Mekongdeltat - Siem Reap, Kambodja
Dag 12 Siem Reap: Angkor Thom och Angkor Wat
Dag 13 Siem Reap: Banteay Srei, Ta Keo, Ta Prohm med flera
Dag 14 Siem Reap: Tonle Sap-sjön - Luang Prabang, Laos
Dag 15 Luang Prabang: Stadsrundtur och Pak Ou-grottorna
Dag 16 Luang Prabang: Omgivningar
Dag 17 Luang Prabang -
Dag 18 - Sverige
 Pris:  34 900 kr/person
 Enkelrum:  4 400 kronor

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Stockholm-Hanoi / Luang Prabang-Stockholm
 • Flyg Hanoi-Hue
 • Flyg Da Nang-Ho Chi Minh-staden
 • Flyg Ho Chi Minh-staden-Siem Reap
 • Flyg Siem Reap-Luang Prabang
 • Svensk färdledare
 • Engelsktalande specialistguider
 • Logi på beskrivna hotell eller alternativ med likvärdig standard
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Visumkostnad till Kambodja (visum till Vietnam behövs inte)
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Eventuellt pristillägg för avresa från Köpenhamn
 • Visumkostnad till Laos (fås vid ankomsten, kostnad f n 33 USD per person)
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdryck till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Eventuell dricks till lokala guider och chaufförer



Färdplan

Dag 1 Sverige -

Vi flyger från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn (avresa från andra orter är möjligt, kontakta oss för information) på morgonen med Qatar Airways till Doha. Vi ber er observera att resans pris är baserat på utresa från Stockholm och att det kan bli ett pristillägg från andra orter beroende på platstillgång. Vi landar i Doha på eftermiddagen och fortsätter härifrån med samma flygbolag till Hanoi.

Måltider ombord på planen.
Dag 2 - Hanoi, Vietnam: Etnologiska museet

Vi landar i Hanoi, Vietnams huvudstad, på morgonen. Här möts vi vid ankomsten och körs till vårt hotell, bra beläget endast fem minuters promenad från sjön Hoan Kiem. Hanoi är landets huvudstad sedan 1010 och landets andra stad i storlek med sina tre miljoner invånare. Vi har tillgång till våra rum direkt vid ankomsten. Efter några lediga timmar för att vila ut efter den långa resan så besöker vi på eftermiddagen det etnologiska museet. I Vietnam lever hela 54 olika folkgrupper med mycket olika seder och bruk.

Hotel Hong Ngoc Dynastie (☆☆☆). Måltider ombord på planet.
Dag2
Dag 3 Hanoi: Stadsrundtur

Vi börjar dagens stadsrundtur med att åka cykeltaxi, så kallad cyclo, från vårt hotell till den gamla stadsdelen. Gatorna sjuder av liv och varje kvarter har sin specialitet, en kvarleva från det gamla skråsystemet. Vi fortsätter sedan med buss genom det så kallade French Quarter, där vi kommer att se många hus och palats från den franska kolonialtiden. Härifrån tar vi sedan en promenad till Ngoc Ha, som är som en by mitt i denna miljonstad. Här lever människorna som på landsbygden fast de är omgivna av höghus. Vi fortsätter sedan till Tran Quoc-pagodan som är en av de äldsta pagoderna i Vietnam och Quan Thanh-templet som grundades under Ly-dynastin (1010-1225). Under dagen gör vi även ett besök vid Litteraturtemplet, grundat omkring år 1070 och känt för att vara landets första universitet. På kvällen väntar något mycket speciellt då vi kommer att gå på en vattenmarionettföreställning, en urgammal vietnamesisk konstart.

Hotel Hong Ngoc Dynastie (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag3
Dag 4 Hanoi: Ho Chi Minhs mausoleum - Ha Longbukten: Båtresa

Efter en tidig frukost så besöker vi något som är ett måste vid ett besök i Vietnam: Ho Chi Minhs mausoleum. Här ligger Ho Chi Minh på lit de parade i en glassarkofag, han dog 1969 och fick aldrig uppleva det enade Vietnam han kämpat för. Vi åker sedan österut till en av Vietnams, och hela Sydostasiens, främsta sevärdheter; Ha Longbukten med sin underbart vackra arkipelag. Här finns 1 969 öar vilka består av kalksten som är mycket porös. Vind och vatten har under århundraden format dessa fantastiskt formade öar som sticker rätt upp ur vattnet. Vi körs från Hanoi ner till Ha Long, där vi går ombord på vår traditionella djonk. När vi kommer ombord så väntar en välkomstdrink samt en kort genomgång av kryssningen innan vi får våra hytter. Vi stävar sedan ut i ögruppen och njuter av det spektakulära landskapet medan vi äter en typisk vietnamesisk lunch. På eftermiddagen når vi fram till ön Cap La, där vi kommer att ha möjlighet att ge oss ut med kajaker för att utforska omgivningarna och naturligtvis även ta ett dopp, snorkla eller bara ta det lugnt på någon av de vackra stränderna i närheten. På kvällen kan vi ta något att dricka på däcket och se solen gå ned över denna vackra bukt som är uppsatt på Unescos lista över världsarv - en härlig dag! Det finns även möjlighet att prova på att fiska bläckfisk.

Övernattning på djonken Swan Cruise. Frukost, lunch, middag.
Dag4
Dag 5 Ha Longbukten - Tho Ha - Hanoi - Hue

Gå gärna upp tidigt på morgonen för att se solen gå upp över kalkstensöarna. För den som är morgonpigg finns även möjlighet att börja dagen med ett pass Tai Chi på däck. Efter frukost kommer vi att besöka den vackra grottan Thien Canh Son och tillbaka på vår djonk så bjuds vi på en demonstration av vietnamesisk matlagning. Efter lunch stävar vi tillbaka till piren Hon Gai, där vi möts av vår buss och körs åter till Hanoi, via ett besök i byn Tho Ha, som är känd för sina utsökta terrakottaprodukter och vars tillverkning hade sin höjdpunkt under tidigt 1900-tal. Idag är Tho Ha även känt för sin rispapperstillverkning och i byn besöker vi en familj där vi kommer att få se hur detta framställs på traditionell väg och prata med dem om deras vardag. Här ser vi också en imponerande 400 år gammal pagoda. Byn är verkligen charmig och vi går längs de smala gränderna och ser många gamla hus, där man kan se hur man har använt gammal, överbliven terrakotta till väggarna. Senare på eftermiddagen åker vi direkt till flygplatsen för att flyga rakt söderut till staden Hue, där vi möts vid ankomsten och körs till vårt hotell.

Asia Hotel (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag5
Dag 6 Hue: Stadsrundtur

Hue är kanske Vietnams mest intressanta stad. Den blev huvudstad 1802 under Nguyen-dynastin som sträckte sig fram till 1945 och den största sevärdheten är utan tvekan det enorma citadellet som byggdes på 1800-talet. Staden sattes redan 1993 upp på Unescos världsarvslista och varför kommer vi att förstå efter den stadsrundtur som väntar idag. Vi hämtas på hotellet och färdas med cykeltaxis över den berömda bron Trang Tien, som ritades av Gustave Eiffel och stod färdig 1899, till den färgsprakande marknaden Dong Ba. Vi åker sedan via Parfymflodens banker runt citadellet, där den kejserliga staden omges av en nästan tre kilometer väl bevarad mur. Vi kommer att gå en guidad promenad i den kejserliga stadens inre delar och fascineras av dess historia. En annorlunda upplevelse väntar till lunch, då vi äter en vegetarisk rätt vid pagodan Dong Thien som serveras och tillagas av nunnorna här. Ställ gärna frågor - de berättar mer än gärna om sitt liv och hur deras vardag ser ut! På eftermiddagen besöker vi kejsaren Tu Ducs grav. Han var den som härskade längst av Nguyen-dynastins kejsare, 1848-1883, och graven tog hela tre år att bygga. Vi ser sedan pagodan Thien Mu, som blivit något av en symbol för staden. Denna pagoda byggdes redan 1601 men har byggts om och till flera gånger sedan dess. Vi avslutar en händelserik dag med en promenad i den charmiga byn Kim Long, där vi verkligen kommer vardagslivet nära.

Asia Hotel (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag6
Dag 7 Hue - Da Nang: Museum - My Son - Hoi An

Vår resa går idag söderut mot staden Da Nang. Vägen dit går över Hai Van-passet som är en av Vietnams absolut vackraste vägar. Utsikten från toppen av passet är fantastisk! I Da Nang besöker vi det berömda museet Cham, känt för sin samling av sandstensskulpturer. De äldsta av dessa är från 300-talet e Kr. Vi fortsätter sedan till tempelkomplexet My Son, 69 km sydväst om Da Nang. Detta komplex, som sattes upp på Unescos världsarvslista 1999, var en kejserlig stad under Champariket och uppfördes från 300-talet fram till 1100-talet. Helgedomen är ett stort komplex av religiösa byggnader med mer än 70 arkitektoniska arbeten. Det inkluderar ett antal tempel och torn sammankopplade till varandra genom en komplicerad design av röd tegelsten. Härifrån har vi sedan bara cirka 40 km till Hoi An.

Muca Hoi An Boutique Resort & Spa (☆☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag7
Dag 8 Hoi An: Stadsrundtur och byn Cam Nam

Idag väntar ännu ett världsarv - 1999 sattes Hoi Ans gamla stadskärna upp på UNESCO:s lista, då den är ett ovanligt välbevarat exempel på en sydasiatisk handelshamn från perioden mellan 1400-tal och 1700-tal. Hoi An är en av Vietnams äldsta städer och redan från ca 200 e Kr fram till 1000-tal var staden en av de viktigaste i Champariket och dess hamn den största i Sydostasien. På förmiddagen går vi en guidad promenad i denna mycket charmiga och vackra stad. Vi börjar med att besöka hantverksmarknaden Thang Loi. Hoi An är känt för sitt utmärkta hantverk, allt från mattor till lampor och träsniderier finns att köpa. Vi fortsätter sedan till den gamla stadsdelen med dess pittoreska gränder och vackra gamla hus. Symbolen för staden är den japanska bron, byggd i början av 1600-talet. Efter lunch väntar en utflykt med cykeltaxi till den närbelägna byn Cam Nam. Här har vi möjlighet att få en inblick i bybornas sätt att leva och med lite tur kanske till och med bli inbjudna till en familj för att se hur de bor. Utflykten avslutas med en båttur längs Thu Bon-floden innan vi åker tillbaka till vårt hotell.

Muca Hoi An Boutique Resort & Spa (☆☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag8
Dag 9 Hoi An: Matlagningskurs - Da Nang - Ho Chi Minh-staden

En av många höjdpunkter med en resa i Vietnam är maten! Denna förmiddag kommer vårt fokus att ligga på det vietnamesiska köket, då vi åker till marknaden där vi kommer att gå runt och botanisera bland exotiska frukter, torkade och färska örter, olika sorters nudlar, kryddor, mängder med olika sorters fisk med mera. Det är ett härligt folkvimmel och vår guide kommer att förklara för oss hur man ser vad man ska köpa och dess användningsområde i olika rätter. Vi kommer sedan till Vy´s Market Restaurant, där vi går runt bland de olika matstationerna för att se hur olika rätter tillagas. Vi kommer sedan att få möjlighet att själva laga dessa rätter! Fyra rätter står på menyn och när vi är klara med dem sätter vi oss till bords och äter en smaklig och typisk vietnamesisk lunch. Vi åker sedan till flygplatsen utanför Da Nang för att flyga söderut till Vietnams största stad, Ho Chi Minh-staden.

Sonnet Saigon Hotel (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag9
Dag 10 Ho Chi Minh-staden: Stadsrundtur och Cu Chi-tunnlarna

Vi börjar dagen med en stadsrundtur i denna enorma stad, Ho Chi Minh-staden har cirka 7,2 miljoner invånare inräknat förorterna. Khmererna kallade staden för Prey Nokor, men när staden kom att domineras av från norr inflyttade vietnameser på 1600-talet döptes den om till Sai Gon. Staden intogs av Frankrike 1859 och gjordes till huvudstad för Franska Indokina. Staden döptes om 1976 efter den tidigare nordvietnamesiska ledaren Ho Chi Minh. Under stadsrundturen ser vi de viktigaste sevärdheterna som det berömda stadshuset Hotel de Ville, katedralen Notre Dame som stod färdig 1880, det forna sydvietnamesiska presidentpalatset och det intressanta krigsmuseet. Efter lunch på en lokal restaurang väntar oss en av Vietnams mest berömda sevärdheter: Cu Chi-tunnlarna. Dessa utgör en del av ett fantastiskt underjordiskt nätverk av tunnlar som användes av vietnameserna under Vietnamkriget. Systemet innehåller över 200 km tunnlar! Idag är dessa utvidgade, men är ändå inget för de med cellskräck. Tunnlarna här var Viet Congs bas för den välkända Tetoffensiven 1968.

Sonnet Saigon Hotel (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag10
Dag 11 Ho Chi Minh-staden - My Tho: Mekongdeltat - Siem Reap, Kambodja

Efter frukost åker vi till staden My Tho där vi går ombord på en båt för att färdas nedströms längs den mäktiga Mekongfloden tills vi når den lilla byn Ben Tre. Här kommer vi nära lokalbefolkningen och kan studera hur vardagslivet ser ut för de som lever i den här delen av Mekongdeltat. Vi tar sedan häst och vagn genom byn och ser biodlingar, fruktodlingar och papperstillverkning medan vi blir hälsade av de vänliga byborna! Lunch äter vi på en liten lokal restaurang, där vi även får provsmaka olika frukter varav vissa vi med säkerhet inte ens har sett förut. Vi hinner också med en rofylld båttur längsmed kanaler kantade av kokospalmer i en sampan, vilket är en regiontypisk flatbottnad träbåt. Tillbaka i My Tho igen åker vi direkt till flygplatsen utanför Ho Chi Minh-staden, varifrån vi flyger till grannlandet Kambodja. Vi landar i den charmiga staden Siem Reap, som är inkörsporten till Sydostasiens mest imponerande sevärdhet: det mäktiga Angkor Wat.

Memoire Siem Reap Hotel (☆☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag11
Dag 12 Siem Reap: Angkor Thom och Angkor Wat

Ett par dagar väntar med utflykter till det fantastiska tempelkomplexet i Angkor, huvudstad för Khmerriket från 802 e Kr fram till mitten av 1300-talet. Vi börjar i söder vid Angkor Thom, en tio km2 stor befäst stad byggd av Angkors största kung, Jayavarman VII (1181-1201). Angkor Thom omges av en 12 kilometer lång mur, som är cirka åtta meter hög, och en 100 meter bred vallgrav, där det sägs att det fanns krokodiler för att ytterligare avskräcka fiender. I centrum av området står Bayon, som är unikt för Angkor och den näst största byggnaden efter Angkor Wat. Det som står ut med Bayon är framför allt de 54 tornen, som är dekorerade med över 200 leende ansikten föreställande Avalokiteshvara, en bodhisattva. På eftermiddagen väntar oss en av resans höjdpunkter; Angkor Wat. Detta är det mest välbevarade templet i området och finns till och med avbildad på Kambodjas flagga. Tempelområdet är utspritt på en enorm yta och täcker hela 81 hektar och byggdes troligtvis som ett mausoleum för kung Suryavarman II, som härskade 1112-1152. Dessa tempel byggdes under khmercivilisationens höjdpunkt, mellan 800- och 1400-talen. Från Angkor så härskade de khmeriska kungarna över ett gigantiskt rike, som sträckte sig från södra Vietnam till Yunnan i Kina i nord-sydlig riktning och från Vietnam till Bengaliska bukten i öst-västlig. Efter en fantastisk dag åker vi ut till kullen Phnom Ba Kheng sent på eftermiddagen för att njuta av när solen går ner över templen.

Memoire Siem Reap Hotel (☆☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag12
Dag 13 Siem Reap: Banteay Srei, Ta Keo, Ta Prohm med flera

På förmiddagen besöker vi Banteay Srei, byggd redan på 900-talet, som är mycket väl bevarat och bjuder på några av Angkors mest imponerande basreliefer. I närheten ligger Banteay Samre som består av ett centralt tempel med två välbevarade bibliotek utanför, byggda i början av 1100-talet. På eftermiddagen kommer vi att besöka en av Angkors höjdpunkter: Ta Prohm. Detta tempel, som byggdes 1186, är unikt då arkeologerna har lämnat det mer eller mindre som det upptäcktes – täckt av djungel och enorma träd. Under dagen besöker vi även många mindre tempelkomplex som till exempel Ta Keo, den första byggnaden i sandsten och från slutet av 900-talet, och Banteay Kdei, ett massivt buddhisttempel från andra hälften av 1100-talet.

Memoire Siem Reap Hotel (☆☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag13
Dag 14 Siem Reap: Tonle Sap-sjön - Luang Prabang, Laos

Efter frukost åker vi mot Tonle Sap-sjön, Sydostasiens största sjö. Här finns hela byar uppbyggda på styltor i de grunda delarna av sjön och vi går ombord på en båt för att få en bild av hur vardagen ser ut för människorna här. Vår båtfärd tar oss till den närliggande byn Kampong Pluk. Det är fascinerande att se hur ett helt samhälle finns här, mitt i den stora sjön. Skola, sjukstuga, bostäder, restauranger, affärer - allt uppbyggt på styltor! Vi åker tillbaka till Siam Reap för lunch och åker senare på eftermiddagen till flygplatsen för att flyga till Luang Prabang i grannlandet Laos. Denna stad var från 1300-talet under långa perioder huvudstad i riket Lan Xang, som geografiskt till viss del motsvarar dagens Laos. Legender berättar om stadens tillkomst. Prins Fa Ngum flydde till Angkor men återkom och med hjälp av en armé från Angkor tog han makten 1353 och valde Luang Prabang som sin huvudstad. På grund av stridigheter flyttades huvudstaden 1563 till Vientiane. Luang Prabang upptogs 1995 på UNESCOs världsarvslista och betraktas om ett unikt exempel på en blandning mellan den traditionella och koloniala arkitekturen. Staden ligger mycket vackert på en liten landtunga där floderna Mekong och Khan flyter samman.

Jasmine Hotel (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag14
Dag 15 Luang Prabang: Stadsrundtur och Pak Ou-grottorna

Idag väntar en stadsrundtur som börjar med det kungliga palatsmuseet. Detta palats byggdes 1904 under den franska kolonialtiden åt Kung Sisavang Vong med familj. Platsen för palatset valdes ut så att besökare kunde gå av sina båtar precis nedanför palatset och där tas emot. När kommunisterna tog över Laos 1975 gjordes detta palats om till museum. Det har sedan dess bevarats precis om det såg ut när kungafamiljen lämnade och med tvång fördes till ett så kallat utbildningsläger. Vi kommer sedan att med båt färdas uppströms längs Mekongfloden till de mystiska Pak Ou-grottorna, två sinsemellan länkade grottor fyllda med tusentals buddhafigurer täckta med bladguld. Tillbaka i Luang Prabang besöker vi stadens mest berömda sevärdhet, templet Wat Xiengthong, som byggdes 1560. Detta tempel uppvisar en klassisk laotisk arkitektur, med sina tak svepande nära marken och fungerade som ett kungligt tempel fram till 1975. Senare på eftermiddagen kommer vi att göra ett besök på centret för traditionell konst och etnologi för att lära er mer om Laos många minoritetsfolk och deras hantverk, innan vi fortsätter till templet Wat Siphouthabaht, för att där njuta av solnedgången över floden Mekong. Denna innehållsrika dag avslutas sedan på den berömda nattmarknaden, dit många representanter från minoritetsfolken kommer för att sälja sitt hantverk.

Jasmine Hotel (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag15
Dag 16 Luang Prabang: Omgivningar

Tidig uppstigning väntar idag, men en unik upplevelse väntar! Vi kommer att åka till ett kloster för att se hur traditionen med att ge mat till munkar fortfarande lever kvar i Laos. Invånarna kommer till klostret och delar ut ris direkt i munkarnas tallrikar, något som är unikt i detta land men som tidigare var tradition i alla buddhistiska länder. Vi fortsätter sedan till morgonmarknaden nära det kungliga palatset, där man kan hitta allt från kokta grodor till färska grönsaker - marknader är alltid ett bra sätt att lära känna landet man befinner sig i! Vi återvänder sedan till hotellet för att äta frukost och ger oss sedan ut igen och körs till Pousi Hill. Här går vi uppför de 329 trappstegen för att njuta av utsikten över staden och Mekongfloden nedanför. Vi besöker sedan Wat Pisoun, vilket stod färdigt 1513 och med det är stadens äldsta tempel. Härifrån åker vi direkt till vattenfallen Kuang Si, där vi kan svalka oss i poolen nedanför fallen, glöm inte badkläderna! Innan vi kommer åter till Luang Prabang så besöker vi den vackra fjärilsträdgården, där vi får lära oss mer om Laos fjärilsarter och den lokala floran. Tillbaka i staden får vi en kort inblick i den lokala hantverkstraditionen när vi stannar vid Ock Pop Tock Living Craft Center, som framför allt är fokuserat på sidentillverkning.

Jasmine Hotel (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag16
Dag 17 Luang Prabang -

Idag är det dags att lämna charmiga Luang Prabang! Vi flyger till Bangkok, varifrån vi fortsätter med Qatar Airways till Doha.

Frukost, måltider ombord på Qatar Airways.
Dag17
Dag 18 - Sverige

Vi landar i Doha på natten och fortsätter härifrån med Qatar Airways till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, där vi landar på morgonen - många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag2-3 Dag4 Dag5-6 Dag7-8 Dag9-10 Dag11-13 Dag14-17
Karta
Dag 2-3
Dag 4
Dag 5-6
Dag 7-8
Dag 9-10
Dag 11-13
Dag 14-17

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Vad har varit det bästa med resan? "Varierat innehåll, besök i privathus, intressanta sevärdheter."
Agneta Beckman och Per Nilzén

Vilket betyg vill ni ge upplägget av resan? "5. Välfyllda dagar, väl avvägt tidsmässigt."
Lill och Björn Apelqvist

"Toppen att luncherna har ingått. Varierat o väldigt gott. Bra att vi fått besöka familjerestauranger. Också att vi kunnat gynna fair trade-butiker (väveri, hantverk). Trevligt att prova på cykeltaxi, scooteråkning och tuctucvarian. Hoppas att det gynnat lokalbefolkningen. Otroligt bra med liten grupp. Så smidigt!! Bra reseledning och intressant upplägg. Vi har verkligen fått prova på det mesta."
Ing-Britt och Ingemar Karlsson

Vad har varit det bästa med resan? "Otroligt många och intressanta upplevelser. Trevliga medresenärer."
Annika och Reine Åslund

"Vilken resa! Att få uppleva alla dessa tre intressanta länder på en och samma resa är fantastiskt! En resa som jag aldrig kommer att glömma!!! Tack!"
Inger Jurgård

Vad tycker du om det informationsmaterial som erhölls före avresa? "5. Jag har åkt med olika resebolag och jag tycker att materialet som Kon-Tiki Resor skickar ut före avresan är det bästa jag har fått. Det märks att ni är mån om att vi som resenärer ska känna oss välinformerade, upplysta och trygga inför resan. Att öppna informationsmaterialet med dess rika innehåll gör ju att man påbörjar resan redan på hemmaplan"
Johan Robertson

"Ännu en härlig resa att lägga till samlingarna!"
Annie Karlsson
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack