Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Rundresa i Argentina och Uruguay med svensk färdledning

Storslagen natur, charmiga städer, nationalparker i världsklass och kanske världens bästa kött - det finns många anledningar till att välja denna resa! Under resan besöker vi bland annat två nationalparker som är uppsatta på Unescos världsarvslista, Valdezhalvön och Los Glaciares. På den förstnämnda ser vi bland annat kontinentens enda sjöelefantkoloni, kommer nära enorma sydliga rätvalar och besöker världens största pingvinkoloni i Punta Tombo. Los Glaciares bjuder på storslagen natur med vackra sjöar, mäktiga berg och skimrande blå glaciärer.

BUENOS AIRES - TANGONS MECKA

Argentinas huvudstad är en av Sydamerikas absolut charmigaste städer. Från stadsdelen La Bocas hus målade i regnbågens alla färger till San Telmo, känt för sina mysiga och anrika caféer, och hippa Palermo Viejo. Vi kommer att ha gott om tid att njuta av denna kosmopolitiska stad och sista kvällen äter vi avskedsmiddag på ett av Buenos Aires mest klassiska tangopalats!

ELDSLANDET - VÄRLDENS ÄNDE

Vi tillbringar ett par dagar i Ushuaia, världens sydligaste stad. Här tar Sydamerika slut och det känns verkligen som något av världens ände. Vi åker båt längs Beaglekanalen och ser albatrosser, skarvar och sjölejon samt besöker nationalparken Tierra del Fuego. Här studerar vi närmare den mycket speciella floran och faunan.

URUGUAY - ARGENTINAS OKÄNDA GRANNE

Från Buenos Aires gör vi en dagsutflykt med båt över Rio de la Plata till grannlandet Uruguays enda världsarv, den lilla staden Colonia. Denna stad är känd för sin vackra kolonialarkitektur och pittoreska kullerstensbelagda gränder.Reseöversikt


Dag 1 Sverige -
Dag 2 - Buenos Aires: Stadsrundtur
Dag 3 Buenos Aires: Colonia, Uruguay
Dag 4 Buenos Aires - Trelew: Punta Tombo - Puerto Madryn
Dag 5 Puerto Madryn: Valdezhalvön
Dag 6 Puerto Madryn - Trelew - Ushuaia: Stadsrundtur
Dag 7 Ushuaia: Tierra del Fuego nationalpark och Beaglekanalen
Dag 8 Ushuaia - El Calafate
Dag 9 El Calafate: Lago Argentino
Dag 10 El Calafate: Perito Moreno
Dag 11 El Calafate - Buenos Aires
Dag 12 Buenos Aires: Tangoshow
Dag 13 Buenos Aires -
Dag 14 - Sverige
 Pris:  49 900 kr/person
 Enkelrum:  7 900 kronor

Kommande Resor

 • 3-16 november 2021

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Stockholm-Buenos Aires t/r
 • Flyg Buenos Aires-Trelew-Ushuaia-El Calafate-Buenos Aires
 • Svensk färdledare
 • Engelsktalande specialistguider
 • Logi på beskrivna hotell eller alternativ med likvärdig standard
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Eventuellt pristillägg vid resa från annan ort än Stockholm
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdryck till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till guider och chaufförerFärdplan

Dag 1 Sverige -

Vi reser från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn på eftermiddagen med Swiss till Zürich. Vi ber er observera att resans pris är baserat på resa från Stockholm. Vid avresa från annan ort kan det bli ett pristillägg beroende på skatter och platstillgång. Från Zürich fortsätter vi med samma flygbolag direkt till Buenos Aires.

Måltider ombord på planen.
Dag 2 - Buenos Aires: Stadsrundtur

Vi landar i Buenos Aires, Argentinas huvudstad, på morgonen, möts vid ankomsten och körs till hotellet. Vi har tillgång till våra rum direkt vid ankomsten. Efter några lediga timmar så ger vi oss ut på en stadsrundtur. Vi börjar med att besöka kongresspalatset och de andra byggnaderna runt om som till exempel presidentpalatset – även kallat det rosa huset – Plaza de Mayo samt katedralen. Vi åker längs den stora avenyn till Colonteatern, Buenos Aires berömda operahus. Efter centrum fortsätter vi till några av stadens charmigaste kvarter; först La Boca, med sina många färggranna hus som länge inspirerat konstnärer, och sedan Recoleta, med sin berömda kyrkogård där Evita Peron ligger begravd. Naturligtvis hinner vi även med San Telmo, vars gamla kvarter hyser många charmiga caféer och där chansen att få se en spontan tango på något av torgen är stor!

Hotel 562 Nogaro (☆☆☆☆). Måltider ombord på planet, frukost.
Dag2
Dag 3 Buenos Aires: Colonia, Uruguay

En spännande dag väntar där vi tar en snabbgående katamaran över Rio de la Plata, vilket betyder floden av silver, till grannlandet Uruguays främsta sevärdhet och landets enda världsarv på Unescos lista. Väl framme kommer vi att gå en guidad promenad för att upptäcka stadens vackra byggnader och rika historia. Colonia grundades 1680 av portugisen Manoel Lobo på grund av dess strategiska läge mittemot Buenos Aires, men stadens främsta inkomst var smuggelgods. På den tiden hade Spanien monopol på handel till och från den sydamerikanska kontinenten och man gjorde flera räder över Rio de la Plata för att slå ner den livliga illegala handeln, som hade sin bas i just Colonia. Vi kommer sedan att ha egen tid för att gå runt längs den lilla stadens många, charmiga kullerstensbeklädda gator och njuta av de vackra husen och de lummiga torgen. Vi åker tillbaka till Buenos Aires på eftermiddagen.

Hotel 562 Nogaro (☆☆☆☆). Frukost.
Dag3
Dag 4 Buenos Aires - Trelew: Punta Tombo - Puerto Madryn

Tidigt på morgonen åker vi ut till inrikesflygplatsen, för att resa vidare söderut. Vi flyger till Trelew och åker därifrån till Punta Tombo där en koloni på upp till 500 000 Magellanpingviner häckar! Det är ett otroligt skådespel att se denna gigantiska koloni av ”frackklädda” fåglar. Här finns även andra sjöfåglar som t.ex. arter av skarv och mås. Här brukar vi också se resans första guanacos, en av de två vilt levande lamaarterna. På vägen från Punta Tombo till Puerto Madryn besöker vi Gaiman, den äldsta walesiska bosättningen i Patagonien. Vi hinner även att besöka det mycket intressanta paleontologiska museet Egidio Feruglio, för att få en inblick i Patagoniens historia. Sent på eftermiddagen kommer vi fram till Puerto Madryn.

Hotel Dazzler Puerto Madryn (☆☆☆☆). Frukost.
Dag4
Dag 5 Puerto Madryn: Valdezhalvön

Idag väntar en heldagstur på den fantastiska Valdezhalvön, uppsatt på Unescos världsarvslista för sitt enastående djurliv. Här har vi möjlighet att se sjölejon, sjöelefanter, guanacos, rhea (sydamerikansk strutsfågel), Magellanpingviner och mängder av annan sjöfågel. Mest imponerande av allt är kanske rätvalarna. Mellan juni och december kommer dessa gigantiska djur, de kan bli upp till 18 meter långa, in till kusten vid Valdez. Vi kommer under dagen att ta en båtutflykt för att se valarna på riktigt nära håll! Valdezhalvön har också kontinentens enda sjöelefantkoloni. Dessa imponerande djur kan väga upp till 3,5 ton och kan dyka ner till 1 000 meters djup i sin jakt på föda. Honorna är dock avsevärt mindre och det är lätt att missta dem som en helt annan art. Kanske har ni sett i något naturprogram hur vissa späckhuggare har utvecklat en unik teknik för att fånga sjölejon genom att med flit simma en bit upp på stranden? Dessa filmer är tagna just på Valdezhalvön och emellanåt kan man se dessa vackra valar simma nära kusten spanande efter lämpliga byten. Efter en härlig dag kommer vi tillbaka till vårt hotell i Puerto Madryn sent på eftermiddagen.

Hotel Dazzler Puerto Madryn (☆☆☆☆). Frukost.
Dag5
Dag 6 Puerto Madryn - Trelew - Ushuaia: Stadsrundtur

På morgonen reser vi åter till flygplatsen utanför Trelew för att härifrån flyga söderut till världens sydligast belägna stad - Ushuaia. Staden ligger vackert med snöklädda berg i bakgrunden och havet framför. Landskapet här på Eldslandet är en unik kombination av berg, hav, glaciärer och skogar och liknar egentligen ingen annan plats i världen. Sitt namn fick platsen av de första européerna som färdades längs Beaglekanalen. De såg eldar lysa upp kvällshimlen, tända av ursprungsbefolkningen Yahganindianerna, och sedan dess är Sydamerikas sydliga udde känd över hela världen som Eldslandet. På eftermiddagen gör vi en rundtur i denna intressanta stad. Vi besöker bland annat det gamla fängelset som idag är ett museum, Museo del Presidio. Denna ogästvänliga trakt fungerade fram till 1947 som en fångkoloni.Hotel Los Acebos (☆☆☆☆). Frukost.

Hotel Tolkeyen (☆☆☆). Frukost.
Dag6
Dag 7 Ushuaia: Tierra del Fuego nationalpark och Beaglekanalen

På förmiddagen kommer vi att utforska Tierra del Fuego, Eldslandet, som består av en större ö samt flera små. Större delen har förklarats som nationalpark, på grund av sin mångskiftande flora och fauna och underbart vackra natur. Efter lunch kommer vi att ge oss ut längs Beaglekanalen, döpt efter Charles Darwins berömda fartyg med samma namn. Vi seglar från Ushuaia norrut upp mot fyren Les Eclaires. Vi har en underbar utsikt över Ushuaia med bergen i bakgrunden innan vi når Beaglekanalen där vi bland annat besöker Fågelön. Här ser vi en fantastisk variation sjöfågel; som t.ex. albatross, klipp- och kejsarskarv, tärnor, måsar och olika arter av gäss. På Sjölejonön ser vi – sjölejon i mängder! Vi går inte iland på dessa öar, utan ser dem från båten så ta gärna med en kikare.

Hotel Tolkeyen (☆☆☆). Frukost.
Dag7
Dag 8 Ushuaia - El Calafate

På morgonen åker vi ut till flygplatsen för att fortsätta vår resa till El Calafate. Denna stad är inkörsporten till en av Latinamerikas, om inte världens, mest spektakulära nationalparker – Los Glaciares. Naturligtvis är även denna nationalpark uppsatt på Unescos lista över världsarv. Staden ligger nära Argentinas största sjö, Lago Argentino, och har fått sitt namn efter en liten buske endemisk för Patagonien. Vi har eftermiddagen ledig för att på egen hand upptäcka staden, som är känd för sitt läderhantverk.

Hotel El Quijote (☆☆☆). Frukost.
Dag8
Dag 9 El Calafate: Lago Argentino

Efter frukost börjar vi utforska nationalparken Los Glaciares. Vi åker från hotellet ner till Puerto Banderas, där vi går ombord på en båt för att kryssa på den underbart vackra sjön Lago Argentino. Omgivningarna är storslagna och vi har goda möjligheter att se kondorer under dagen. I norra delen av sjön ligger Upsala, den största kontinentalt belägna glaciären på det södra halvklotet – tre gånger större än Buenos Aires. Den är 60 kilometer lång med en främre vägg som är hela fyra km bred! Det går inte att komma hela vägen till denna mäktiga glaciär, då ett stort isberg blockerar vägen. Denna har ”kalvats” av från Upsala. Att is kan vara blå, skimrande blå, kommer vi att få åtskilliga bevis på idag – det är som flytande ädelstenar. Vi fortsätter sedan söderut till glaciären Spegazzini, av många ansedd som den vackraste av samtliga glaciärer i nationalparken. Denna glaciär är också den högsta i nationalparken med sina imponerande 110 meter. Spegazzini skiljer sig också från övriga då den inte visar några tecken på att minska i storlek. Vi kommer tillbaka till vårt hotell sent på eftermiddagen, fulla av intryck!

Hotel El Quijote (☆☆☆). Frukost.
Dag9
Dag 10 El Calafate: Perito Moreno

Idag väntar Los Glaciares mest berömda attraktion; glaciären Perito Moreno, en av få glaciärer i världen som fortfarande växer. På grund av omgivningarna kan den dock inte avancera särskilt långt; ungefär 20 gånger har den nått ända fram till andra sidan av denna arm av Lago Argentino. Den stänger då av vattentillflödet och vattnet börjar långsamt urholka glaciären och bildar till slut ett valv som kollapsar under ett öronbedövande dån! Även om chansen att vi ska få uppleva detta idag är minimal, så kommer vi att se när glaciären kalvar – det låter som man avfyrar en kanon. Vi går längs en stig och kommer mycket nära denna imponerande glaciär, vars front mot sjön är cirka fem kilometer lång och har en genomsnittlig höjd på 60 meter. Faktiskt så utgör Perito Moreno, tillsammans med de andra glaciärerna i nationalparken, den största ismassan i världen utanför Grönland och Antarktis.

Hotel El Quijote (☆☆☆). Frukost.
Dag10
Dag 11 El Calafate - Buenos Aires

Mitt på dagen åker vi till flygplatsen för att flyga åter till Buenos Aires. Här landar vi på eftermiddagen och har sedan kvällen ledig.

Hotel 562 Nogaro (☆☆☆☆). Frukost.
Dag 12 Buenos Aires: Tangoshow

Dagen är ledig för egna promenader i denna charmiga och kosmopolitiska stad. Då vårt hotell ligger mycket centralt har vi nära ner till San Telmos charmiga kaféer eller Palermo Viejos fina restauranger och affärer. Om du hellre vill göra en utflykt så kan färdledaren hjälpa dig med detta. Ett par förslag på sådana är till exempel en dag ute på Pampas slätter eller en båttur i floden Tigres delta. På kvällen väntar något som är ett måste på en resa till Argentina - en show på ett av Buenos Aires mest klassiska tangopalats, La Ventana. Medan vi äter en utsökt trerätters middag bjuds vi på en uppvisning i denna argentinska nationaldans, som är mer ett sätt att leva och uttrycka sig på än bara en dans. Efter showen kommer vi att få en tangolektion innan vi åker tillbaka till hotellet.

Hotel 562 Nogaro (☆☆☆☆). Frukost, middag.
Dag12
Dag 13 Buenos Aires -

På morgonen åker vi ut till flygplatsen för att påbörja hemresan. Vi flyger härifrån mitt på dagen med Swiss till Zürich.

Frukost, måltider ombord på planet.
Dag 14 - Sverige

Vi landar i Zürich på morgonen och fortsätter härifrån med Swiss till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn där vi landar åter senare på dagen – många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag2 Dag3 Dag4-5 Dag6-7 Dag8-10 Dag11-13
Karta
Dag 2
Dag 3
Dag 4-5
Dag 6-7
Dag 8-10
Dag 11-13

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Den överträffade våra förväntningar."
Rosita och Marita Karlsson

Vilket betyg vill du ge upplägget av resan? "5. Superintressant."
Eva Rånby

"Hela resan var en underbar upplevelse som jag aldrig ska glömma."... "Det här är min andra resa med Kon-Tiki Resor och bägge har varit toppen!"
Monica Jakobsson

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5. En upplevelse för livet."
Camilla Mårtensson

Vad har varit det bästa med resan? "Naturen, storheten, de enorma avstånden. Hade inte velat vara utan något."
Elisabet Litsmark Nordenstam och Gunnar Nordenstam

"Mycket bra upplägg för naturintresserade att se så mycket på 14 dagars resa."
Olof Wallén

"Summering: En fantastisk och välorganiserad resa, med stor variation. TACK, från en mycket nöjd resenär."
Eva Grönberg Svanberg

Vilket betyg vill ni ge upplägget av resan? "5. Blandat program i lagom takt."
Anita Peterson och Tore Nilsson

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5. Fantastiskt."
Ragnar Erlandson

"Ett stort tack för en underbar resa."
Anna Stenmark

Vad har varit det bästa med resan? "Djur, natur, länderna - allt mycket bra."
Ylwa Alvarsdotter och Per Lundin

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5. Mycket bra resa. Fantastisk natur och kultur."
Hans Thulin
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack