Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Spännande rundresa i Brasilien med svensk färdledning

En resa full av superlativ: världens största vattenfall, Iguacufallen, världens största regnskog, Amazonas, världens största våtmarksområde, Pantanal, och världens kanske vackraste stad, Rio de Janeiro! I Amazonas bor vi på en enkel men mycket trevlig lodge som ligger djupt inne i djungeln, 18 mil från staden Manaus, och gör utflykter både till fots och med båt. Under våra dagar i Rio de Janeiro bor vi vid den berömda stranden Ipanema och gör en utflykt till ett av världens sju nya underverk: Kristusstatyn vid Corcovado.

PANTANAL - BÄSTA PLATSEN I VÄRLDEN ATT SE JAGUAR

Detta enorma våtmarksområde har ett fantastiskt djurliv. Mest känd är den för att vara den bästa platsen i världen att se den magnifika jaguaren och vi har valt lodge just för att maximera chanserna till detta. Dessutom har vi utomordentliga möjligheter att se världens största papegojart (ännu ett superlativ!), hyacintaran, som ofta kommer nära lodgen. Lägg till goda möjligheter att se världens största gnagare, vattensvinet, världens största utterart, jätteuttern, och mycket mer så förstår du vad som väntar. Dagarna här kommer att bjuda på upplevelser utöver det vanliga!Reseöversikt


Dag 1 Sverige -
Dag 2 - Foz do Iguaçu, Brasilien
Dag 3 Foz do Iguaçu: Iguaçufallen
Dag 4 Foz do Iguaçu - Manaus - Amazonas
Dag 5 Amazonas
Dag 6 Amazonas
Dag 7 Amazonas - Manaus - Cuiaba
Dag 8 Cuiaba - Pantanal
Dag 9 Pantanal
Dag 10 Pantanal
Dag 11 Pantanal
Dag 12 Pantanal - Cuiaba - Rio de Janeiro
Dag 13 Rio de Janeiro: Corcovado och Sockertoppen
Dag 14 Rio de Janeiro
Dag 15 Rio de Janeiro -
Dag 16 - Sverige
 Pris:  52 900 kr/person
 Enkelrum:  9 900 kronor

Kommande Resor

 • 1-16 oktober 2021

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Stockholm-São Paulo / Rio de Janeiro-Stockholm med Lufthansa
 • Inrikesflyg beskrivna i programmet med GOL Airlines
 • Svensk färdledare
 • Engelsktalande specialistguider
 • Logi på beskrivna hotell eller alternativ med likvärdig standard
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Eventuellt pristillägg vid resa från annan ort än Stockholm
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdrycker till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till lokala guider och chaufförerFärdplan

Dag 1 Sverige -

Vi flyger från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn på kvällen med Swiss till Zürich. Vi ber er observera att resans pris är baserat på resa från Stockholm. Vid resa från annan ort kan det bli ett pristillägg beroende på skatter och platstillgång. Från Zürich fortsätter vi med samma flygbolag till São Paulo.

Måltider ombord på planen.
Dag 2 - Foz do Iguaçu, Brasilien

Vi landar i São Paulo, Brasiliens och Sydamerikas största stad, tidigt på morgonen. Härifrån fortsätter vi sedan med GOL Airlines till Foz do Iguaçu, nära treriksröset där Brasilien möter grannländerna Argentina och Paraguay. Vi landar här på förmiddagen, möts vid ankomsten och körs till vårt hotell. Resten av dagen är ledig för att promenera runt i staden, ta det lugnt vid poolen eller för egna utflykter. Ett par exempel på sådana är en av världens största dammar, Itaípu, och fjärilsträdgården i utkanten av staden.

Hotel Best Western Tarobá (☆☆☆☆). Måltider ombord på planen.
Dag2
Dag 3 Foz do Iguaçu: Iguaçufallen

En fantastisk dag väntar idag! Den stora attraktionen här är de enorma vattenfallen. Iguacufallen, som inte bara är ett fall utan mängder av vattenfall i olika storlekar, är över tre kilometer breda och mer än 80 meter höga. Detta gör dem bredare än Victoriafallen, högre än Niagara och absolut mer imponerande än något av dessa. I vattenmängd är Iguaçu det största vattenfallet i världen, och ett besök här är en av höjdpunkterna på en Brasilienresa. Iguacufallen delas mellan Argentina och Brasilien, och ni kommer under dagen se fallen från båda sidorna. Den brasilianska sidan bjuder mäktigare vyer medan man kommer närmare på den argentinska sidan, då cirka 80 % av fallen ligger på denna sida. Det högsta fallet är det hästskoformade Djävulsgapet med sin mäktiga fallhöjd på 80 meter. Som om inte fallen var nog så omges de av regnskog med ett sjudande fågelliv; att se tukaner med sina färgglada näbbar och papegojor är mer regel än undantag! Vi kan också nästan lämna garanti på att ni kommer se näsbjörnar under dagen, då de är halvtama på den argentinska sidan. Ni kommer tillbaka till hotellet sent på eftermiddagen och har kvällen ledig.

Hotel Best Western Tarobá (☆☆☆☆). Frukost.
Dag3
Dag 4 Foz do Iguaçu - Manaus - Amazonas

Tidigt på morgonen åker vi till flygplatsen för att fortsätta vår resa. Via ett byte av plan i Sao Paulo flyger vi till Manaus, där vi landar tidigt på eftermiddagen. Nu befinner vi oss mitt i Amazonas, världens största regnskog! Vi möts direkt på flygplatsen av personal från lodgen och körs till deras kontor. Här kan vi packa om då den vidare transporten ut till lodgen endast tillåter tio kilo packat i mjuk väska. Ta därför med en bag eller liknande som ni kan ta med ut. Härifrån åker vi sedan ner till piren och åker båt längsmed världens största flod, volymmässigt - Amazonfloden. På vägen ser vi det berömda "Meeting of the waters", där den ”vita” Amazonfloden möter den ”svarta” Rio Negro. Efter dessa floder mötts så flyter de parallellt i nästan sju kilometer innan vattnet blandas upp - gränsen mellan Amazonflodens grumliga vatten och Rio Negros kristallklara, men mörka på grund av extremt höga halter av tanniner, är knivskarp! Resan från Manaus tar cirka fyra timmar och sker med en kombination av båt och buss. Vi kommer fram till charmiga Amazon Tupana Lodge sent på eftermiddagen. Denna lodge är är liten, den har endast 12 rum samt trevliga sällskapsutrymmen, och fokus ligger här på att komma så nära djur och natur som möjligt. Vi vill dock poängtera att login är relativt enkel. Rummen har egen dusch och WC, men det finns inget varmvatten och elektricitet finns endast mellan 18.00-06.00. Det finns takfläkt, men ingen luftkonditionering. Upplevelserna är dock desto större, då lodgen ligger långt in i regnskogen - hela 178 km från Manaus. Vi visas till våra rum och har sedan lite ledig tid innan vi ger oss ut på kvällen för att leta efter nattaktiva djur. Ta med ficklampor då kajmanernas ögon lyser röda i ljusskenet och gör dem enkla att hitta!

Amazon Tupana Lodge. Frukost, middag.
Dag4
Dag 5 Amazonas

Efter frukost ger vi oss ut tillsammans med en kunnig guide för att utforska regnskogen. Det som många reagerar över vid sitt första besök i regnskogen är att man ser relativt lite djur, men i gengäld hör desto mer! Djungeln är aldrig tyst, när vrålapor och trädgrodor tystnar för dagen, tar cikador och nattens djur över. Om vi har tur och går tyst har vi ändå goda chanser att se många av de djur som lever i djungeln, framför allt fåglar och apor. Efter lunch på lodgen, varefter vi har ett par timmar ledig tid för vila, åker vi ut på en fisketur på floden. Guiden kommer att lära oss mer om den enorma mångfalden av fisk och även själva prova på vår fiskelycka. Ta med kikaren, då fågellivet är mycket rikt längsmed stränderna. Har vi tur får ni en piraya på kroken - dessa vasstandade fiskar är mycket uppskattade som matfisk, så vi kan få vår fångst tillagad till middag!

Amazon Tupana Lodge (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag5
Dag 6 Amazonas

Vi ger oss ut i soluppgången då gryningen är den tid då både djur och fåglar är som mest aktiva. Morgonens utflykt sker med kanoter och om vi har tur får vi sällskap av de rosa Amazondelfinerna, som kan bli mellan två och tre meter lång. Vi kommer tillbaka till lodgen för frukost och ger er sedan ut på en utflykt på förmiddagen. Vi kommer att besöka en lokal indianfamilj för att lära känna deras sätt att leva. Det är fascinerande att se hur mycket ätbart det finns i regnskogen och många av de mediciner som vi använder idag har aktiva ämnen som härstammar just från djungelns många växtarter. Vi kommer att få detta förklarat för oss innan vi återvänder till lodgen för lunch. På eftermiddagen är det sedan dags att packa ihop det viktigaste - vi kommer att tillbringa natten i hängmattor i djungeln! Naturligtvis har vi moskitnät tillgängligt, men ta med insektsmedel ändå. Under kvällen kommer vår guide att lära oss mer om hur man överlever i djungeln - en unik upplevelse!

Övernattning i hängmattor. Frukost, lunch, middag.
Dag6
Dag 7 Amazonas - Manaus - Cuiaba

Vi går tillbaka till lodgen, där vi äter frukost och har tid för en dusch och byte av kläder. Vi åker sedan båt tillbaka till Manaus, där ni möts vid piren och körs till flygplatsen. Härifrån flyger vi via ett byte av plan i Brasilia till Cuiaba, inkörsporten till det mäktiga Pantanal. Med sina cirka 200 000 km2 så är Pantanal världens största våtmarksområde och kännetecknas av en fantastisk biologisk mångfald - här finns mer än 650 fågelarter och 250 fiskarter! Vegetationen är mycket annorlunda jämfört med det vi såg i Amazonas, Pantanal domineras av gräsmark och savann som säsongsvis översvämmas av vatten som i huvudsak kommer från Paraguayfloden. Just denna typiska vegetation gör Pantanal till det främsta området i Sydamerika för att se däggdjur, vilket vi kommer att få uppleva de närmaste dagarna! Vid ankomsten så möts vi och körs till vårt centralt belägna hotell.

Mato Grosso Palace Hotel (☆☆☆). Frukost.
Dag7
Dag 8 Cuiaba - Pantanal

Efter frukost lämnar vi Cuiaba och åker mot de centrala delarna av Pantanal. De första 100 kilometrarna till samhället Poconé är asfalterade. Här äter vi lunch och börjar sedan att på allvar utforska detta våtmarksområde. Vi reser med specialbyggda fyrhjulsdrivna safarifordon som är öppna för att vi ska kunna se så bra som möjligt. Vi har möjlighet att se sengångare, vattensvin, olika arter av papegojor och näsbjörn - bland mycket annat! Det som gör Pantanal så speciellt är att man här har lika rik fauna som i Amazonas, men det är inga träd i vägen vilket gör det mycket lättare att se djuren. Detta är också den bästa platsen i världen att se jaguar och vi har valt lodge just för att maximera möjligheten - namnet på lodgen säger det mesta! Naturligtvis finns det inga garantier, men många har sett detta magnifika kattdjur under deras dagar här. Även här är login enkel och elektricitet finns endast mellan 18.00-06.00 samt under ett par timmar runt lunch. På kvällen ger vi oss ut på en nattsafari med våra fordon. Förutom jaguar så spanar vi även efter ozelot, margay (ett kattdjur som är nära besläktad med ozeloten), tapir, Pantanalhjort och bältdjur förutom nattaktiva fåglar som olika arter av nattskärror och ugglor.

Jaguar Ecological Reserve. Frukost, lunch, middag.
Dag8
Dag 9 Pantanal

I gryningen ger vi oss ut på en guidad promenad. Nära lodgen ser man ofta världens största papegoja, den underbart vackra hyacintaran, och vi spanar efter dessa samt andra fågelarter och apor under denna korta morgonpromenad. Efter frukost på lodgen ger vi oss ut igen på en längre promenad. Något vi nästan garanterat kommer att se är kajmaner. Man uppskattar antalet av dessa släktingar till krokodilen till cirka tio miljoner bara i Pantanal! Åter på lodgen äter vi lunch och har sedan ett par timmar lediga innan vi reser ut igen med våra safarifordon mot träskmarkerna vid Campo Jofre. Här har vi chans att se, förutom många vadarfåglar, jätteutter (världens största utterart), kajmaner, vattensvin och anakonda. Hela tiden finns möjlighet att se jaguar och andra kattdjur, men det krävs naturligtvis tur. På kvällen ger vi oss ut på ännu en nattsafari.

Jaguar Ecological Reserve. Frukost, lunch, middag.
Dag9
Dag 10 Pantanal

Vi ger oss ut tidigt för att skåda fåglar, glöm inte att ta med en kikare på denna resa! Efter promenaden återvänder vi till lodgen för frukost och går sedan ut på en kortare vandring längs någon av de lederna i närheten. Dessa leder är väl utmärkta så under ledig tid kan du själv ta en promenad. En spektakulär fågel som vi har goda möjligheter att se under våra dagar här är tocotukanen, världens största tukanart. Den känns lätt igen med sin brandgula näbb med en stor svart fläck på ovansidan. På eftermiddagen åker vi söderut till Porto Jofre, där vi går ombord på båtar (de tar maximalt sex personer) och stävar ut på floderna Cuiaba och Piquiri. Här kan vi se världens största näckros, jättenäckrosen, vars blad kan bli upp till 2,5 meter i diameter och bära en vikt på hela 70 kilo om den fördelas jämnt! Fågellivet är mycket rikt och några av de arter vi med stor sannolikhet ser under dagen är amerikansk saxnäbb, brokvipa och svartkronad strandpipare. Denna båtresa är kanske den utflykt där vi har störst chans att se jaguar och jätteutter! Vi har också mycket goda möjligheter att se vattensvin och kajmaner.

Jaguar Ecological Reserve. Frukost, lunch, middag.
Dag10
Dag 11 Pantanal

Ännu en dag i fantastiska Pantanal! På morgonen går vi längs någon av lederna runt lodgen och kommer tillbaka lagom till lunch. Efter ett par lediga timmar så åker vi till det stora träskområdet vid Campo Jofre, en kort sträcka söder om vår lodge. Här har vi möjlighet att se stora grupper med vattensvin och kajmaner och här ses ofta hjortar och anakondor. Dessutom är det kanske den bästa platsen för att se ozelot. Efter vår rundtur här så besöker vi en lokal farm, stora delar av Pantanal är jordbruksmark och vi får här lära oss mer om de grödorna och hur man bedriver ett jordbruk i ett område som till stora delar av året är översvämmat till 80 %! Efter middag på lodgen så ger vi oss sedan ut på en nattlig gamedrive.

Jaguar Ecological Reserve. Frukost, lunch, middag.
Dag11
Dag 12 Pantanal - Cuiaba - Rio de Janeiro

Efter frukost lämnar vi lodgen bakom oss och reser tillbaka mot Cuiaba. På vägen äter vi lunch i samhället Poconé. Från Cuiaba flyger vi, via byte av plan i Brasilia, till Rio de Janeiro, världens kanske vackraste stad! Här möts vi vid ankomsten och körs till vårt hotell, som ligger fantastiskt - precis vid den legendariska stranden Ipanema. Vi landar på kvällen, men har fortfarande möjlighet att gå ned till någon av de enkla men trevliga små strandstånden för att ta en caipirinha, Brasiliens nationaldrink!

Hotel Arena Ipanema (☆☆☆☆). Frukost.
Dag12
Dag 13 Rio de Janeiro: Corcovado och Sockertoppen

Efter frukost hämtas vi på hotellet och körs till foten av det som är ett av Rios mest kända landmärken; Corcovado med den vita Kristusstatyn, som är mer än 30 meter hög och väger cirka 1 000 ton. Denna staty var från början tänkt att resas som ett nationellt monument på 100-årsdagen efter Brasiliens självständighet från Portugal 1922. Pengarna till bygget fanns dock inte förrän 1931, då Cristo Redentor stod klar. Kristusstatyn röstades fram som ett av världens sju nya underverk 2007. Förhoppningsvis är det klart väder och då har vi en fantastisk utsikt över magnifika Rio. Ibland är dock Corcovado höljt i dimma och då kan det vara svårt att se statyn även om man står nedanför den! Ett annat av Rios berömda landmärke är berget Pão de Açúcar, Sockertoppen, som vi också besöker idag. Vi körs till foten av berget och tar där linbanan upp till det 396 meter höga berget. Utsikten härifrån är oförglömlig! Inkluderat denna dag är en traditionell brasiliansk barbecuelunch, där olika sorters kött grillas på en stor grillplatta. Det finns även fisk och vegetariska alternativ.

Hotel Arena Ipanema (☆☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag13
Dag 14 Rio de Janeiro

Dagen är ledig för att njuta av denna fantastiska stad, av många ansedd som en av världens vackraste städer - och det är svårt att inte hålla med när man ser de långa stränderna med böljande gröna kullar i bakgrunden. Rio är verkligen en spektakulär stad! Besök gärna stadsdelarna Lapa och Santa Teresa, som är kända för sina många trevliga restauranger och barer.

Hotel Arena Ipanema (☆☆☆☆). Frukost.
Dag14
Dag 15 Rio de Janeiro -

Vi måste checka ut vid 12.00, men kan lämna bagaget i receptionen fram till eftermiddagens transfer ut till flygplatsen. Vi flyger på kvällen med Edelweiss Air till Zürich.

Frukost, måltider ombord på planet.
Dag 16 - Sverige

Vi landar i Zürich på förmiddagen och fortsätter sedan med Swiss eller SAS till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, där vi landar åter på eftermiddagen - många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen (SAS tar dock betalt för mat och dryck ombord).
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag2-3 Dag4-6 Dag7 Dag8-11 Dag12-15
Karta
Dag 2-3
Dag 4-6
Dag 7
Dag 8-11
Dag 12-15

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

"En underbar resa som i allt väsentligt motsvarade våra förväntningar. Reseledaren, alla guider, chaufförer, gjorde allt för att resan skulle bli så bra som möjligt. Gruppen var trevlig och öppen. Det här är vår första resa med Kon-Tiki, men helt klart inte den sista!"
Familjen Helmersson

"Ett stort tack för att vår andra resa med Kon-Tiki blev lika bra som vår första resa med er till Costa Rica 2013."
Charlottet och Raymond Cederholm von Schmalensee

"Den här resan har varit fantastisk, spännande, vacker och lärorik med bland annat alla medicinalväxter."
Monica Jakobsson

Vad har varit det bästa med resan? "Upplägget, variationen, organisationen, guiderna & givetvis upplevelsen."
Peter Kjellqvist
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack