Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Brasilien: Iguacufallen, Amazonas, Pantanal och Rio de Janeiro - Kon-Tiki

En resa full av superlativ: världens största vattenfall, Iguacufallen, världens största regnskog, Amazonas, världens största våtmarksområde, Pantanal, och världens kanske vackraste stad, Rio de Janeiro! I Amazonas bor vi på en enkel men mycket trevlig lodge som ligger djupt inne i djungeln, 18 mil från staden Manaus, och gör utflykter både till fots och med båt. Under våra dagar i Rio de Janeiro bor vi vid den berömda stranden Ipanema och gör en utflykt till ett av världens sju nya underverk: Kristusstatyn vid Corcovado.

PANTANAL - BÄSTA PLATSEN I VÄRLDEN ATT SE JAGUAR

Detta enorma våtmarksområde har ett fantastiskt djurliv. Mest känd är den för att vara den bästa platsen i världen att se den magnifika jaguaren och vi har valt lodge just för att maximera chanserna till detta. Dessutom har vi utomordentliga möjligheter att se världens största papegojart (ännu ett superlativ!), hyacintaran, som ofta kommer nära lodgen. Lägg till goda möjligheter att se världens största gnagare, vattensvinet, världens största utterart, jätteuttern, och mycket mer så förstår du vad som väntar. Dagarna här vågar vi lova kommer att bli oförglömliga!Reseöversikt


Dag 1 Sverige -
Dag 2 - Foz do Iguaçu, Brasilien
Dag 3 Foz do Iguaçu: Iguaçufallen
Dag 4 Foz do Iguaçu - Manaus
Dag 5 Manaus - Amazonas
Dag 6 Amazonas
Dag 7 Amazonas
Dag 8 Amazonas
Dag 9 Amazonas - Manaus: Stadsrundtur
Dag 10 Manaus - Rio de Janeiro
Dag 11 Rio de Janeiro: Corcovado och Sockertoppen
Dag 12 Rio de Janeiro
Dag 13 Rio de Janeiro -
Dag 14 - Sverige
 Pris:  45 900 kr/person
 Enkelrum:  4 400 kronor

Kommande Resor

 • 29 november-12 december 2018
 • 28 november-11 december 2019

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Sverige-São Paulo t/r med SAS / TAM / Lufthansa
 • Flyg São Paulo-Foz do Iguaçu-Manaus-Rio de Janeiro-São Paulo med TAM
 • Svensk färdledare
 • Engelsktalande specialistguider
 • Logi på beskrivna hotell eller alternativ med likvärdig standard
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial
 • Informationsträff

Vad ingår ej i resans pris?

 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdrycker till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till lokala guider och chaufförerFärdplan

Dag 1 Sverige -

Vi flyger från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn på eftermiddagen med Lufthansa till Frankfurt. Härifrån fortsätter vi efter ett par timmars väntan med flygbolaget LATAM till Sao Paulo.

Måltider ombord på planen.
Dag 2 - Foz do Iguaçu, Brasilien

Vi landar i São Paulo, Brasiliens och Sydamerikas största stad, tidigt på morgonen. Härifrån fortsätter vi sedan med LATAM till Foz do Iguaçu, nära treriksröset där Brasilien möter grannländerna Argentina och Paraguay. Vi landar här sent på förmiddagen, möts vid ankomsten och körs till vårt hotell. Resten av dagen är ledig för att promenera runt i staden, ta det lugnt vid poolen eller för egna utflykter. Ett par exempel på sådana är en av världens största dammar, Itaípu, och fjärilsträdgården i utkanten av staden.

Hotel Best Western Tarobá (☆☆☆☆). Måltider ombord på planen.
Dag2
Dag 3 Foz do Iguaçu: Iguaçufallen

En fantastisk dag väntar idag! Den stora attraktionen här är de enorma vattenfallen. Iguacufallen, som inte bara är ett fall utan mängder av vattenfall i olika storlekar, är över tre kilometer breda och mer än 80 meter höga. Detta gör dem bredare än Victoriafallen, högre än Niagara och absolut mer imponerande än något av dessa. I vattenmängd är Iguaçu det största vattenfallet i världen, och ett besök här är en av höjdpunkterna på en Brasilienresa. Iguacufallen delas mellan Argentina och Brasilien, och ni kommer under dagen se fallen från båda sidorna. Den brasilianska sidan bjuder mäktigare vyer medan man kommer närmare på den argentinska sidan, då cirka 80 % av fallen ligger på denna sida. Det högsta fallet är det hästskoformade Djävulsgapet med sin mäktiga fallhöjd på 80 meter. Som om inte fallen var nog så omges de av regnskog med ett sjudande fågelliv; att se tukaner med sina färgglada näbbar och papegojor är mer regel än undantag! Vi kan också nästan lämna garanti på att ni kommer se näsbjörnar under dagen, då de är halvtama på den argentinska sidan. Ni kommer tillbaka till hotellet sent på eftermiddagen och har kvällen ledig.

Hotel Best Western Tarobá (☆☆☆☆). Frukost.
Dag3
Dag 4 Foz do Iguaçu - Manaus

Efter frukost åker vi till flygplatsen för att fortsätta vår resa. Via byte av plan i São Paulo flyger vi till Manaus, där vi möts vid ankomsten och körs till vårt utmärkta hotell. Vi har sedan kvällen ledig för att på egen hand bekanta oss med denna stad, som ligger omgiven av det mäktiga Amazonas.

Tropical Manaus Ecoresort (☆☆☆☆☆). Frukost, måltider ombord på planen.
Dag4
Dag 5 Manaus - Amazonas

Tidigt på morgonen åker vi ner till piren, där vårt hem de närmaste dagarna väntar: M/Y Tucano. Båten är byggd i traditionell flodbåtsstil och har tre våningar, vilket ger gott om utrymme. Övre däck är öppet och härifrån kommer vi att ha en fantastisk utsikt över regnskogen de närmaste dagarna. Standarden är relativt enkel, men samtliga nio hytter har egen dusch och WC och båten är smakfullt inredd med många trädetaljer. Fem av hytterna har två separata sängar och de övriga har våningssängar. Vi kan inte garantera i vilken typ av hytt ni kommer att hamna i. Det faktum att det endast finns nio hytter gör också att vi inte kan garantera enkelrum om detta önskas och det angivna enkelrumstillägget gäller därför endast hotellen i Foz do Iguaçu och Rio de Janeiro. Reser du själv så kommer du troligtvis att behöva dela hytt med annan ensamresenär av samma kön under kryssningen. Under dagarna framöver så ingår samtliga måltider samt vatten på flaska. Tillkommer gör övriga drycker samt eventuell dricks till besättning och guide efter kryssningen. Den beskrivna färdplanen här är preliminär och kan komma att justeras på grund av väder och vattenstånd. Ambitionen är dock att vi ska komma så långt in längsmed Rio Negro, långt bort från de områden där de som bor på lodger gör sina utflykter till. Vår båt är den enda som går hela vägen in i det av UNESCO utsedda världsarvet Central Amazon Conservation Complex. Vi stävar västerut från Manaus och når snart ögruppen Anavilhanas, där vi fascineras över den täta vegetationen. Vi har goda möjligheter att se floddelfiner och många exotiska fågelarter, som till exempel flera arter av arapapegojor. Framåt eftermiddagen har vi lämnat civilisationen bakom oss och har tät och primär regnskog på båda sidor floden. Vi kommer att gå ombord på små båtar för att komma riktigt nära regnskogen och spana efter reptiler, apor och däggdjur som sengångare och vattensvin (kapybara). Naturligtvis kommer vi att ha möjlighet att ta ett dopp i det mycket rena och kristallklara vattnet!

M/Y Tucano. Frukost, lunch, middag.
Dag5
Dag 6 Amazonas

Tidigt på morgonen utforskar vi strandkanterna med små båtar eller kajaker, varje grupp kommer att ha sin egen naturalistguide. Chanserna är stora att se vrålapor, som brukar välkomna gryningen med sina karaktäristiska rop som har gett arten dess namn. Även tukanerna, dessa för Amazonas så typiska fåglar med sina stora och bjärt färgade näbbar, söker sig ner till floden i morgontimmarna och det finns nästan garanti att se dessa vackra fåglar. Vi kommer åter till båten för frukost och tar sedan en promenad där vi kommer att få utförliga beskrivningar av den fantastiskt rika faunan - till exempel har många av de läkemedel vi använder till vardags sitt ursprung i någon av de många medicinalväxter som växer här. Medan vi äter lunch ombord så fortsätter M/Y Tucano sin resa uppför Rio Negro. Sent på eftermiddagen ger vi oss ut med båtarna igen för att njuta av djungelns ljud medan solen går ned och färgar flodens vatten rött. Om vädret tillåter ger vi oss ut på floden för att spana efter nattaktiva djur och fåglar.

M/Y Tucano. Frukost, lunch, middag.
Dag6
Dag 7 Amazonas

Vår resa tar oss allt längre in i regnskogen längsmed Rio Negro. Här befinner vi oss långt från bosättningar och turism och det enda som omger oss är världens största regnskog och dess flora och fauna. Under dagen kommer vi att utforska den västra stranden av floden. Exakt hur utflykterna och dagens rutt ser ut beror på hur högt vattnet är. Vi kommer senare att vika av nedströms och gå in i en smal biflod. Senare på kvällen kommer vi att göra en utflykt med ficklampor för att spana efter kajmaner, vars ögon lyser röda i lampornas sken, samt nattaktiva fåglar och djur. Har vi tur kan vi se Linnés tvåtåiga sengångare, som är nattaktiv. Dessa märkliga djur lever nästan hela sina liv uppe i träden och har anpassat sig fantastiskt efter detta. Bland annat så växer pälsen åt "fel" håll, så att vattnet kan rinna av dem när de hänger upp och ner. De har också utvecklat en symbios med en art av alg som växer på dess päls och som i gengäld färgar pälsen grönaktig och ger kamouflage. Den enda gång de går ner på marken är när de ska uträtta sina behov, vilket de på grund av den låga ämnesomsättningen endast behöver göra en gång i veckan.

M/Y Tucano. Frukost, lunch, middag.
Dag7
Dag 8 Amazonas

Då djur och fåglar är som mest aktiva i gryning och skymning gör vi en utflykt när solen går upp, innan vi åker tillbaka till vår båt för frukost. På förmiddagen gör vi ytterligare en tur med båtarna eller en promenad, beroende på var vi befinner oss. Efter några lediga timmar mitt på dagen, för vila eller för att upptäcka ytterligare fågel- och däggdjursarter med kikarna (glöm inte att ta med en sådan!) så stävar vi tillbaka mot Manaus på eftermiddagen. Vi kommer så småningom fram till den så kallade "Encontro das Águas", där två av världens största floder möts: Rio Negro och Amazonfloden. Rio Negros mörka, men klara, vatten möter här Amazonflodens grumliga vatten, fullt av sediment från flodbankarna. I flera kilometer flyter dessa parallellt med en knivskarp skiljelinje mellan de båda, innan de så småningom blandas upp - fascinerande. Denna kväll kommer vi att lägga ankar norr om Manaus och ser denna miljonstads ljus. På kvällen väntar en trevlig avskedsmiddag efter dessa spännande dagar i mäktiga Amazonas.

M/Y Tucano. Frukost, lunch, middag.
Dag8
Dag 9 Amazonas - Manaus: Stadsrundtur

Efter frukost så åker vi in till piren i Manaus, där en buss väntar på oss för att ta oss till hotellet. På eftermiddagen ger vi oss ut på en stadsrundtur i denna märkliga stad; Manaus har en befolkning på nästan två miljoner, ligger mitt i världens största regnskog och har dessutom en internationell hamn – trots att staden ligger 1 500 km från havet! Staden grundades 1669, men hade sin höjdpunkt under slutet av 1800-talet då Brasilien hade monopol på gummiproduktion i världen. Faktiskt var gatorna runt operahuset ursprungligen täckta av gummi så att vagnarna som körde förbi inte skulle störa föreställningarna! Manaus var Brasiliens andra stad att få elektricitet och under gummiboomen byggdes det berömda operahuset (Teatro Amazonas), ritat av arkitekter från Lissabon. Vi besöker naturligtvis också den intressanta marknaden nere vid Amazonfloden. På kvällen åker vi ut till flygplatsen.

Tropical Manaus Ecoresort (☆☆☆☆☆). Frukost.
Dag9
Dag 10 Manaus - Rio de Janeiro

Flyget till Rio de Janeiro går strax före ett på natten. Vi flyger direkt och landar på morgonen. Här möts vi vid ankomsten och körs till vårt hotell, som ligger fantastiskt - precis vid den legendariska stranden Copacabana. Samtliga rum på hotellet har utsikt över denna underbara strand och havet. Vi har tillgång till våra rum direkt vid ankomsten och har sedan resten av dagen ledig. Gå gärna ner och ta en caipirinha, Brasiliens nationaldrink, på någon av de trevliga små och enkla strandbarerna längsmed Copacabana!

Hotel Arena Copacabana (☆☆☆☆). Frukost.
Dag10
Dag 11 Rio de Janeiro: Corcovado och Sockertoppen

Efter frukost hämtas vi på hotellet och körs till foten av det som är ett av Rios mest kända landmärken; Corcovado med den vita Kristusstatyn, som är mer än 30 meter hög och väger cirka 1 000 ton. Denna staty var från början tänkt att resas som ett nationellt monument på 100-årsdagen efter Brasiliens självständighet från Portugal 1922. Pengarna till bygget fanns dock inte förrän 1931, då Cristo Redentor stod klar. Kristusstatyn röstades fram som ett av världens sju nya underverk 2007. Förhoppningsvis är det klart väder och då har vi en fantastisk utsikt över magnifika Rio. Ibland är dock Corcovado höljt i dimma och då kan det vara svårt att se statyn även om man står nedanför den! Ett annat av Rios berömda landmärke är berget Pão de Açúcar, Sockertoppen, som vi också besöker idag. Vi körs till foten av berget och tar där linbanan upp till det 396 meter höga berget. Utsikten härifrån är oförglömlig! Inkluderat denna dag är en traditionell brasiliansk barbecuelunch, där olika sorters kött grillas på en stor grillplatta. Det finns även fisk och vegetariska alternativ.

Hotel Arena Copacabana (☆☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag11
Dag 12 Rio de Janeiro

Dagen är ledig för att njuta av denna fantastiska stad, av många ansedd som en av världens vackraste städer - och det är svårt att inte hålla med när man ser de långa stränderna med böljande gröna kullar i bakgrunden. Rio är verkligen en spektakulär stad! Besök gärna stadsdelarna Lapa och Santa Teresa, som är kända för sina många trevliga restauranger och barer.

Hotel Arena Copacabana (☆☆☆☆). Frukost.
Dag12
Dag 13 Rio de Janeiro -

På eftermiddagen hämtas vi på hotellet och körs till flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Vi flyger med LATAM till São Paulo, där vi byter plan. Efter ett par timmars väntan fortsätter vi med samma flygbolag till Frankfurt.

Frukost, måltider ombord på planen.
Dag 14 - Sverige

Vi landar i Frankfurt tidigt på eftermiddagen och fortsätter sedan med Lufthansa till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, där vi landar åter på kvällen - många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag2-3 Dag4-6 Dag7 Dag8-11 Dag12-15
Karta
Dag 2-3
Dag 4-6
Dag 7
Dag 8-11
Dag 12-15

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

"Den här resan har varit fantastisk, spännande, vacker och lärorik med bland annat alla medicinalväxter."
Monica Jakobsson

Vad har varit det bästa med resan? "Upplägget, variationen, organisationen, guiderna & givetvis upplevelsen."
Peter Kjellqvist