Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Upplev spännande Costa Rica med svensk färdledning

Costa Rica är känt som en föregångare inom ekoturismen. Landet insåg tidigt att turismen skulle ske på naturens villkor och inte tvärtom - och det märks verkligen när man kommer hit! Naturen här är fantastisk med allt från vackra stränder, mäktiga vulkaner och dimhöljda molnskogar till ångande regnskog. Allt på en yta lite drygt en tiondel av Sveriges! Trots den ringa ytan finns här en oerhörd mångfald i floran och faunan och på få andra platser finns så goda möjligheter att se så många av Latinamerikas djur-, växt- och fågelarter som här.


Dessutom är Costa Rica ett av de stabilaste länderna i regionen både politiskt och ekonomiskt. Landet har inte ens någon armé, den avskaffades 1949! Under resan kommer vi att besöka några av de vackraste platserna i Centralamerika; Tortugueros kanaler och regnskog, Monteverdes molnskog, Arenal med sin perfekt konformade vulkan vars senaste utbrott varade mer än 40 år, Guanacastes torrskog och slätter samt några dagars sol och bad på slutet av resan på Nicoya-halvön - följ med du också på vår allra mest populära resa!Reseöversikt


Dag 1 Sverige - San José, Costa Rica
Dag 2 San José - Tortuguero
Dag 3 Tortuguero
Dag 4 Tortuguero - Sarapiqui: Frogs Heaven
Dag 5 Sarapiqui: Regnskogen - La Fortuna
Dag 6 La Fortuna: Caño Negro
Dag 7 La Fortuna - Monteverde: Kvällsutflykt
Dag 8 Monteverde: Molnskogen
Dag 9 Monteverde - Guanacaste
Dag 10 Guanacaste: Rincon de la Vieja
Dag 11 Guanacaste - Playa Samara
Dag 12-13 Playa Samara
Dag 14 Playa Samara - Río Tarcoles - San José
Dag 15 San José: Kaffeplantage -
Dag 16 - Sverige
 Pris:  34 900 kr/person
 Enkelrum:  5 900 kronor

Kommande Resor

 • 6-21 mars 2021
 • 20 november-5 december 2021
 • 5-20 mars 2022

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Stockholm-San José t/r
 • Svensk färdledare
 • Engelsktalande specialistguider
 • Logi på beskrivna hotell eller alternativ med likvärdig standard
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Eventuellt tillägg för resa från andra orter än Stockholm
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdrycker till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till lokala guider och chaufförerFilmer

 ▶
Monteverde
 ▶
Fjärilshuset i Tortuguero


Färdplan

Dag 1 Sverige - San José, Costa Rica

Flyg är möjligt från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Flygbolag varierar mellan resorna, detta samt flygtider kommer att framgå av bokningsbekräftelsen, men de bolag vi använder är KLM, Air France och Lufthansa. Vi ber er observera att resans pris är baserat på resa från Stockholm. Vid avresa från annan ort så kan det bli ett pristillägg beroende på skatter och platstillgång. Vi landar i San José, Costa Ricas huvudstad sen eftermiddag eller tidigt kväll. Vi möts vid ankomsten och körs till hotellet.

Wyndham Herredura Hotel (☆☆☆☆☆). Måltider ombord på planen.
Dag1
Dag 2 San José - Tortuguero

Tidigt på morgonen lämnar vi San José och kör mot en av Costa Ricas mest berömda nationalparker: Tortuguero. Resan går genom den spektakulära regnskogen i Braulio Carillo nationalpark, bara 30 minuter från San José. Efter ett par timmars resa byter vi till båt som tar oss genom de slingrande kanalerna fram till vår lodge. Under båtresan har vi vår första möjlighet att njuta av denna nationalparks fantastiska flora och fauna. Tortuguero är endast 312 km2 stor, men här lever nästan 400 fågelarter vilket är drygt 100 mer än i hela Sverige! Längs floden ser vi kungsfiskare som likt levande ädelstenar sitter i träden och spanar efter fisk. Även kajmaner är en vanlig syn, liksom någon av de tre arter av apor som lever i nationalparken; kapucinapa, svart vrålapa samt spindelapa. Vår lodge här arrangerar även utflykter för att se den gröna havssköldpaddan, som lägger ägg på stränder i närheten mellan juli och oktober. Ungarna kläcks sedan i november-december. På eftermiddagen gör vi en utflykt till den lilla byn i närheten, varifrån vi sedan går tillbaka till lodgen. Under promenaden har vi möjlighet att få en inblick i vardagslivet runt nationalparken.

Mawamba Lodge (☆☆☆) eller Pachira Lodge (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag2
Dag 3 Tortuguero

Hela dagen är vikt åt utflykter i nationalparken. Vår kunniga guide kommer att styra upplägget på dessa, så att vi får se så mycket som möjligt; vi kommer att åka båt längs kanalerna och även gå promenader, där vi kommer att få utförliga beskrivningar av den enorma mångfalden i regnskogens flora. I Tortuguero lever båda arterna av sengångare, tvåtåig och tretåig – vi kan i det närmaste lämna garanti att ni kommer att se dessa underliga djur som lever hela sina liv hängande upp och ner i träden. De enda gångerna de kommer ner till marken är när de ska utföra sina behov, vilket sker ungefär en gång i veckan! Här finns också flera arter av tukaner och tukanetter, den fågel som kanske framför allt förknippas med Syd- och Centralamerika. De är lätta att känna igen, med sina stora och färggranna näbbar. Om vi har tur kan vi även se den vackra soldataran, som ofta kommer nära lodgen.

Mawamba Lodge (☆☆☆) eller Pachira Lodge (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag3
Dag 4 Tortuguero - Sarapiqui: Frogs Heaven

Efter frukost lämnar vi Tortuguero och åker mot Sarapiqui. Resan går genom en naturlig mosaik av berg, slätter, vulkaner, sjöar, floder, skogar, fruktodlingar och boskapsrancher. Strax utanför Sarapiqui gör vi ett stopp vid Frogs Heaven, en plats där föreståndaren med sin familj driver en liten gård med grundtanke om ekologisk hållbarhet. José, som även ibland arbetar för oss som guide, är särskilt intresserad av amfibier och reptiler så det har blivit precis det som namnet antyder - ett himmelrike för framför allt grodor! Här trivs och samlas även en mängd fågelarter då det finns en så kallad "feeding station" på ägorna där mat läggs ut. Guidningen här inkluderar även en genomgång och visning av nästan allt som de lokalt boende odlar i sina trädgårdar. Vi fortsätter sedan till vår lodge som har en pool där vi kan svalka oss efter resan. Varje rum har en charmig veranda där vi kan sitta på kvällen och njuta av skogens ljud. Detta område är bland annat känt för att vara ett av de bästa i Costa Rica för fågelskådning.

Selva Verde Lodge (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag4
Dag 5 Sarapiqui: Regnskogen - La Fortuna

Gå gärna upp tidigt idag då personalen vid lodgens restaurang lägger ut frukt utanför på morgonen vilket lockar många vackra fåglar, som till exempel halsbandsaracari, gyllenhuvad tangara, blågrå tangara och rostnäbbad tukan, men även näsbjörnar kommer ofta på besök! Lodgen vi bor på har ett eget område med primär regnskog som vi når via en hängbro över floden. På förmiddagen gör vi en guidad rundvandring här för att lära oss mer om regnskogens rika flora och fauna. Vi lämnar sedan charmiga Sarapiqui och åker genom ett mycket vackert bergslandskap. Så småningom når vi byn La Fortuna; inkörsporten till Arenal Volcano nationalpark. Arenal är en av världens mest perfekta vulkaner med sin typiska konform, och är vida berömd då dess senaste utbrott varade mer än 40 år! Hotellet vi bor på har egna varma källor, där naturligt uppvärmt vatten leds ner till poolen. Färdledaren kan även hjälpa till med att boka en utflykt till någon annan av de många varma källor som finns i närheten.

Arenal Springs Resort & Spa (☆☆☆☆) eller Hotel Magic Mountain (☆☆☆☆). Frukost.
Dag5
Dag 6 La Fortuna: Caño Negro

På morgonen åker vi till Caño Negro, som är ett skyddat område bestående av en sjö och omkringliggande träskmarker. Reservatet är nästan tio km2 stort och under torrperioden februari till maj, torkar denna sjö - som en gång var en del av Lago Nicaragua - ut nästan helt och hållet. Caño Negro är känt för att vara en av de bästa platserna i Costa Rica för att se vadarfåglar, bl.a. kan man se den sällsynta jabirustorken och den vackra rosenskedstorken, men det finns även bra möjligheter att se andra djur, som sengångare, spindel- och kapucinapa, glasögonkajman, basilisködla med mera. Här tar vi en båttur i de vackra våtmarkerna och häpnar över mångfalden av både fåglar och djur. När vi kommer tillbaka till hotellet har vi resten av dagen ledig för egna strövtåg eller kanske ett dopp i hotellets egna varma källor, varifrån vi även har en fantastisk utsikt över vulkanen om vädret tillåter.

Arenal Springs Resort & Spa (☆☆☆☆) eller Hotel Magic Mountain (☆☆☆☆). Frukost.
Dag6
Dag 7 La Fortuna - Monteverde: Kvällsutflykt

Efter frukost åker vi till Costa Ricas mest berömda ekoturismdestination: Monteverde. Här får vi se exempel på molnskogens speciella flora och fauna. Namnet molnskog kommer sig av att varm luft strömmar upp från Stilla Havet längs bergssluttningarna och möter höglandets kalla luft. Kondens bildas vilket tar sig form av moln som nästan ständigt täcker in skogen i ett skyddande täcke. Därför är här också mycket fuktigt och det regnar nästan varje dag. På kvällen kommer vi att göra en promenad i molnskogen för att se nattaktiva djur. Vi har goda möjligheter att se veckelbjörn, tvåtåig sengångare och niobandad bälta. Det som fascinerar kanske allra mest är dock insekterna, bland annat bönsyrsor som är perfekt kamouflerade efter den omgivning de lever i!

Hotel Montaña Monteverde (☆☆☆) eller Hotel El Establo (☆☆☆☆). Frukost.
Dag7
Dag 8 Monteverde: Molnskogen

Vi går upp tidigt för att utforska molnskogen. Den skiljer sig mycket från regnskogarna nere på lågländerna, nästan varje träd är täckt med mossa och andra växter - det är en magisk upplevelse att gå omkring här! Om vi har riktig tur kan vi få se en glimt av den vackra quetzalen, en fågel som spelade en stor roll i de precolombianska civilisationerna. Monteverde är även känt för sina många arter av kolibrier och vi besöker en plats där dessa världens minsta, och kanske vackraste, fåglar matas med nektar. På eftermiddagen åker vi till de berömda hängbroarna; ett system på nästan tre kilometer broar mellan trädtopparna och stigar mellan dessa, ett mycket annorlunda sätt att se molnskogen på.

Hotel Montaña Monteverde (☆☆☆) eller Hotel El Establo (☆☆☆☆). Frukost.
Dag8
Dag 9 Monteverde - Guanacaste

Från molnen åker vi ner till lågländernas sol; i provinsen Guanacaste skiner den nästan alltid! Landskapet i denna Costa Ricas största provins är väldigt vackert med sina böljande gula fält och typiska träd. Dessa träd, som heter just guanacasteträd, är också Costa Ricas nationalträd. Detta för att hylla folket i denna region som var den sista att ansluta sig till landet vid självständigheten. Regionen är känt för sina boskapsrancher och här och var längs vägen kommer vi att passera en sabanero, Costa Ricas motsvarighet till den nordamerikanska cowboyen, ridande i lugnt tempo. På eftermiddagen har vi möjlighet att, mot en extra kostnad, ta en ridtur eller bara gå runt på de vidsträckta och vackra ägorna.

Hacienda Guachipelín (☆☆☆) eller Buena Vista Lodge (☆☆☆). Frukost.
Dag9
Dag 10 Guanacaste: Rincon de la Vieja

Vi åker idag den korta vägen till den spektakulära nationalparken Rincon de la Vieja, som domineras av den 1 895 meter höga vulkanen med samma namn. Under denna utflykt kommer vi att bekanta oss med ännu en av Costa Ricas klimatzoner, den tropiska torrskogen som är mycket annorlunda jämfört med det vi sett tidigare under resan. Här har vi den kanske största chansen att se agutin, en av världens största gnagare. Rincon de la Vieja är även känt för sin höga geotermiska aktivitet och under dagen ser vi Las Pailas; ett över 50 hektar stort område med frustande gejsrar och kokande lerpölar.

Hacienda Guachipelín (☆☆☆) eller Buena Vista Lodge (☆☆☆). Frukost.
Dag10
Dag 11 Guanacaste - Playa Samara

Resan fortsätter ner mot kusten där vi åker ut på Nicoyahalvön och når så småningom den charmiga orten Playa Samara. Oavsett vilket hotell du kommer att bo på, vilket varierar mellan de olika avresorna, så har du mycket nära till den vackra stranden! Vid boende på Hotel Sol Samara så har man drygt en halvtimmes promenad till Playa Samaras lilla centrum. En taxi, som du kan beställa via hotellet, tar knappt fem minuter och kostar cirka 40-50 kronor enkel resa. Bor du på Hotel Giada så bor du centralt i byn. Gå gärna ner och sätt dig på en av Playa Samaras små uteserveringar vid stranden och se solen gå ner över Stilla Havet.

Hotel Giada (☆☆☆) eller Hotel Sol Samara (☆☆☆). Frukost.
Dag11
Dag 12-13 Playa Samara

Lediga dagar för att njuta av den vackra stranden, det ljumna vattnet och den charmiga byn! Om du vill ha aktiviteter finns det gott om sådana; hyr en häst och rid längs vattenbrynet, boka en fisketur, gå en promenad i den vackra naturen eller hyr en båt och åk ut till den idylliska, obebodda ön Isla Chora. Färdledaren kan även hjälpa till med att boka en cirka fyra timmar lång båttur där chanserna är goda att se delfiner leka i vattnet eller en kvällsutflykt för att se de sydliga bastardsköldpaddorna komma upp på natten för att lägga sina ägg. Det är fascinerande hur de hittar tillbaka till den strand de en gång föddes på! I närheten finns också en annan vacker strand, Playa Carrillo, som är väl värd ett besök.

Hotel Giada (☆☆☆) eller Hotel Sol Samara (☆☆☆). Frukost.
Dag12-13
Dag 14 Playa Samara - Río Tarcoles - San José

Vi reser idag tillbaka till huvudstaden, men stannar vid floden Tarcoles på vägen för en trevlig båttur. Tarcoles är framför allt känt för sitt goda bestånd av spetskrokodiler och vi kommer att komma mycket nära dessa enorma djur - denna art kan bli hela sex meter lång. Floden är också en utmärkt plats för fågelskådning och under utflykten är det inte ovanligt att se mer än 50 arter som till exempel mangrovekolibri, mangrovevireo och amerikansk pygmékungsfiskare. Vi kommer fram till hotellet i San José sent på eftermiddagen och färdledaren kommer att ta initiativ till en trevlig avskedsmiddag på kvällen.

Wyndham Herredura Hotel (☆☆☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag14
Dag 15 San José: Kaffeplantage -

På förmiddagen gör vi en intressant utflykt till kaffeplantagen Doka. Plantagen ligger vackert beläget på vulkanen Poás sluttningar - kaffeplantan behöver relativt hög höjd för att trivas. Faktiskt så är Costa Rica det land i världen som producerar mest kaffe i förhållande till folkmängden! Vi får här en guidad rundtur på ägorna, där vi får lära oss mer om kaffets väg från liten planta till färdigt kaffe. Vi kommer naturligtvis att få prova några av Dokas åtta olika rostningar och vi kan även köpa en liten kaffesäck som minne. Efter lunch så åker vi åter till hotellet, där vi har tillgång till våra rum fram till eftermiddagens transfer ut till flygplatsen. Vi flyger på kvällen från San José med antingen KLM, Air France eller Lufthansa.

Frukost, lunch, måltider ombord på planet.
Dag15
Dag 16 - Sverige

Efter byte av plan i antingen Amsterdam, Paris eller Frankfurt så landar vi åter i Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn på kvällen - många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag1 Dag2-3 Dag4 Dag5-6 Dag7-8 Dag9-10 Dag11-13 Dag14-15
Karta
Dag 1
Dag 2-3
Dag 4
Dag 5-6
Dag 7-8
Dag 9-10
Dag 11-13
Dag 14-15

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Vad har varit det bästa med resan? "Mycket ambitiöst program, sett mycket fler djur och fåglar än jag kunde ha förväntat mig."
Annhild Gustavsson

Vad har varit det bästa med resan? "Många helt otroligt fina utflykter! Trodde inte det skulle vara möjligt att få se så många fåglar och andra djur på nära håll. Blev överväldigad. Superbra färdledare och lokal guide."
Lena Hagberg

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Allt var toppen."
Lena Viklund Bäckman och Lennart Bäckman

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5. Mycket lärorik och intressant."
Mary-Ann Zetterqvist

Vad tycker ni om det informationsmaterial som erhölls före avresa? "5. Jättebra, särskilt i jämförelse med andra researrangörer."
Marie Bjerkö och Thomas Wickberg

Vilket betyg vill ni ge resans upplägg? "5. Outstanding."
Karin Rockstadius och Ulla Guggenberger

Vilket betyg vill ni ge resans upplägg? "5. Har fått se väldigt mycket av Costa Ricas vackra land, fåglar och djur."
Marianne och Hans Sandberg

"Vi är mycket nöjda och hoppas kunna återkomma om en resa till Galápagos!"
Ingegerd Drotz och Stefan Stigemyr

Vad har varit det bästa med resan? "Att vi fick se och uppleva så mycket på bara 14 dagar."
Yvonne Aldentun och Mats Hannerz

Hur har den lokala guiden skött sig? "5. Mycket bättre än Adrian är nog svårt att hitta. Engagerad, kunnig och trevlig."
Carina Eskilsson

"Lagom stor grupp. Färdledare tillsammans med guide och chaufför gjorde alltid sitt bästa för att vi resenärer skulle få en god behållning av vår resa."
Christina och Hans Stjärndahl

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Mycket intressant resa med olika landskap, underbara fåglar och inga stora avstånd."
Christel och Arne Sjöstedt

Vilket betyg vill ni ge upplägget av resan? "5. Den har allt."
Susanne och Per Källgren

Vad tycker ni om det informationsmaterial ni fick inför resan? "5. Ett oerhört ambitiöst och snyggt genomarbetat material som gav allt som behövdes och som dessutom gjorde mig mer nyfiken på Costa Rica. Att Kerstin (vår reseledare) dessutom personligen kontaktade oss före avresan är ytterligare ett stort plus."
Eva Sjöberg Jonzén och Sune Jonzén

Vad har varit det bästa med resan? "Bra upplägg, mycket att se, mycket bra reseledare och guide."
Eva Skoglund och Björn Martinsson

"Sammanfattningsvis: En underbar resa som i allt väsentligt motsvarade mina högt ställda förväntningar. Jag kan därför varmt rekommendera den till andra resenärer. Detta var första gången jag reste med er, men helt klart inte den sista."
Roger Petersson

"Mycket nöjd med med resan. Fick se mycket mer än jag trott. Intressant land. Återkommer till er om ny resa. Stort tack."
Ingmar Svensson

"Tack för en otrolig resa som vi kommer att ha med oss!"
Jonna och Tomas Jernberg

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Vi har varit supernöjda med resan, som framgår av betygen."
Monica och Bengt Karlsson

"Tack för all hjälp & en underbar resa. Vi är vana resenärer som nästan alltid planerar resorna själva. Denna gång hann vi & orkade vi inte. Vi har fått se och uppleva en sån mångfald av djur, natur & olika landskapstyper som vi aldrig hade fått ihop själva. TACK!"
Isabelle och Gunnar

"Alla guider, chaufförer och reseledare gjorde allt de kunde för att resan skulle bli perfekt. Att vi var en liten grupp gjorde den också mer personlig. Höjdpunkterna blev naturligtvis alla de djuren vi fick se, sköldpaddorna på stranden i mörkret och krokodilerna på safari. Bra upplägg, god mat och trevliga människor! Suveränt!"
Karin Andersson och Staffan Prins

Vad har varit det bästa med resan? "Tur med vädret. Trevliga medresenärer. Upplägget av resan. Både regnskog, molnskog, torrskog. Att få se så mycket skog, fåglar mm. Färdledaren Kerstin Söderberg: glad, trevlig, kunnig på fåglar och hur man bemöter människor. Jag väljer gärna Kon-Tiki igen."
Mait Adsten

"Vår bedömning här ovan visar på att vi har hittat ett för oss nytt reseföretag som vi absolut kan komma att anlita i framtiden. Med den standarden kommer vi att rekommendera Kon-Tiki Resor till andra!"
Birgitta Ahlin och Ian MacKey

"Jag valde bland 7 arrangörer och 9 olika resor. Jag valde Kon-Tiki för att den var mest omfattande, hade näst minst baddagar, besökte flest nationalparker tillsammans med två andra, hade svensktalande guide som var en duktig översättare. Det ingick mest mat. Den var också dyrast men det var det värt"
Ove Eriksson

Vad har varit det bästa med resan? "Komma djur och natur så nära. Lyxen av att vara en liten grupp."
Conny Johansson

"Costa Rica är ett fantastiskt resmål om man tycker om djur och natur. Och människor."
Kerstin Nyvall

Vilket betyg vill ni ge resans upplägg? "5. Vad kan man begära mer."
Birgitta och Elof Johansson

"Fantastisk resa och mycket välarrangerad, allt flöt så bra!!"
Anna M

Vilket betyg vill ni ge upplägget av resan? "5. Fantastisk och nyanserad bild av Costa Ricas natur och kultur/samhälle/historia"
Gunilla och Arne Ekstrand

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Mycket intressant, lärorik, annorlunda resa"
Kerstin och Bo Larsson

"Tack! Det har varit en jättetrevlig resa!"
Anne och Roine Ingnäs

Vad har varit det bästa med resan? "Uppleva så mycket på begränsad tid. Välplanerad"
Barbro och Anders Noré

"Höjdpunkten måste ha varit när vi gick på stranden tillbaka till hotellet i Tortuguero och helt plötsligt och oväntat fick se små sköldpaddsungar kravla ner mot havet. Eller i Guachipelín där vi efter en varm promenad kom fram till ett svalkande vattenfall och kunde ta ett svalkande dopp omgivna av tusentals fjärilar. Eller besöket i Frogs Heaven! Eller att få se en veckelbjörn på nattvandringen. Eller när sköldpaddshonan med möda tog sig upp på stranden och lägga sina 100 ägg med havet dånande i bakgrunden"
Eva Fornåå

"Ett mycket stort plus var att få översatt från engelska till svenska på ett så bra sätt av färdledaren"
Lena Mauritsson och Klas Barkman

"En fantastisk resa vad gäller planering och genomförande!"
Jolanta Pater Johnsson och Thomas Johnsson

Hur har de lokala guiderna skött sig? "5. Den bästa lokale guide vi har haft!"
Vad tycker ni om det informationsmaterial som erhölls före avresa? "5. Bästa infomaterial vi har fått inför en resa."
Kerstin Wallgren Borg och Karl Olof Borg

Vad tycker du om det informationsmaterial som erhölls före avresa? "5+. Det bästa jag fått av någon researrangör."
Barbara Stigsson

"Stort Tack tillbaka för en fantastisk resa! Reser gärna med Kon-Tiki fler gånger."
Marianne Malmqvist

Vad har varit det bästa med resan? "Vi har sett väldigt mycket, varierande miljöer."
Bodil Robertsson

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Ett minne för livet."
Irene Lindmark och Peder Nilsson

"Jag kommer att leva länge på den här underbart innehållsrika resan."
Monica Ajne

Vad har varit det bästa med resan? "Variationen av naturen, en riktig upplevelse. Flodturerna. Bra att det var en liten grupp. Sven Andersson, reseledaren."
Yvonne Skoglund

"En variationsrik resa med upplevelser av olika naturtyper både genom vandringar, båtturer, busstransporter, bad i heta källor och fågelskådning + kaffeplantagen."
Margareta Karlsson

Vad tycker ni om det informationsmaterialet som erhölls före avresa? "5++. Ett fantastiskt (!!!) material som vi aldrig tidigare fått från andra researrangörer som vi rest med."
"En mycket, mycket trevlig och upplevelserik resa. Under 30 års långresande är detta definitivt en av de bästa vi har gjort!"
Birgitta Östberg och Lennart Frank

"Allt har varit bra. Bra variation. Olika typer av naturupplevelser. Tyngdpunkt på djur och natur. Mycket trevliga och kunniga medresenärer. Alla hotell har varit mycket bra"
Monika Karlsson

Vad har varit det bästa med resan? "Ett minne för livet. Alla fantastiska båtutflykter."
Karin Werner och Hans Olsson

Vad har varit det bästa med resan? "Alla upplevelser! Bra guider, reseledare och att allt fungerade utan störningar."
Christina Ekberg och Claes Persson

"Tycker att det var en jättehärlig resa i ett land med fantastiskt fin natur."
Elisabeth och Per-Gunnar Isaksson

"Resan var mycket trevlig, intressant och lärorik. Jag rekommenderar den verkligen."
Lars Lindhe

"Vi är mycket nöjda och hoppas att vi får tillfälle att resa med er igen."
Monica Frid och Lars Demberg

"Kon-Tiki förnekar sig inte. Bjöd åter på en verklig pärla, eller snarare ett helt pärlband bestående av den ena fantastiska upplevelsen efter den andra. Costa Rica - fantastisk natur, härliga djur, trevliga människor, enkel men god mat"
Karl Erik Lindman

"Välplanerad resa. Vi har sett över 100, för oss, nya fåglar tack vare vår duktiga guide. Bra blandning av information om naturliv, kultur, historia och samhällets fungerande."
Marie Giron och Ove Eriksson

"Vi känner oss mycket nöjda med två intensiva upplevelserika veckor. Kul med så många olika inslag såsom fågelskådning, spaning på alla möjliga andra djur, som t ex sköldpaddor, snorkling i korallrev, ridning, nattvandring, båtutflykter bl a i mangroveträsk och besök hos hängiven odlare och naturälskare (José)."
Wolfgang Hermann Gieth och Suzanne Leah Londré
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack