Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Rundresa i Ecuador med Galápagos, svensk färdledning

Ecuador är ett fascinerande land - på en yta hälften av Sveriges finns vackra stränder, 6 000 meter höga vulkaner och världens artrikaste och största regnskog, Amazonas. På vår rundresa här så koncentrerar vi fastlandsdelen till de fascinerande högländerna med sin intressanta och fortfarande levande indiankultur. Vi gör en stadsrundtur i Quitos gamla stadsdel, som är uppsatt på Unescos världsarvslista, och besöker förstås världens största ekvatormonument. Det är just ekvatorn som har gett landet dess namn. Vi åker norrut till provinsen Imbabura, vars invånare är kända för sitt fantastiska hantverk. Detta ser vi tillverkas på traditionellt sätt i några av byarna runt staden Otavalo, där vi också njuter av den storslagna lördagsmarknaden. Resan avslutar vi i kuststaden Guayaquil, där vi går längsmed den trevliga strandpromenaden och ser mängder av gröna leguaner, förfäderna till de leguanarter vi sett på Galápagos.

GALÁPAGOS - DE FÖRTROLLADE ÖARNA

Denna ögrupp 100 mil utanför Ecuadors kust är något alldeles speciellt. Det var hit Darwin kom 1835 med sitt skepp Beagle och studerade de olika arterna av finkar och härmfåglar som finns här och som sedan kom att leda till hans berömda evolutionsteori. Än idag så känns det lite grann som att komma till Edens lustgård när man reser till Galápagos. Var annars i världen måste man kliva över sjölejon för att komma iland eller gå runt blåfotade sulor som ligger på ägg eller matar sina ungar mitt på stigen? Vi ägnar gott om tid, hela åtta dagar, till denna ögrupp då det ju är sannolikt att man kommer hit endast en gång i livet. Öarna skiljer sig dessutom väsentligt åt sinsemellan, till exempel lever den endemiska Galápagosskarven endast på västra Isabela och Fernandina. Dessa öar besöker vi under vår resa hit. Vi törs lova att denna resas pris kombinerat med en så lång vistelse är något unikt på marknaden. Upplev Galápagos, det kommer att bli en upplevelse långt utöver det vanliga!


Priset på resan beror på den hyttkategori du väljer. Se pdf-filen längre ner på denna sida för mer information om dessa.Reseöversikt


Dag 1 Sverige - Quito, Ecuador
Dag 2 Quito: Stadsrundtur
Dag 3 Quito – Otavalo: Omgivande byar
Dag 4 Otavalo: Lördagsmarknaden
Dag 5 Otavalo – Mitad del Mundo – Quito
Dag 6 Quito – Baltra, Galápagos: Högländerna
Dag 7 Galápagos: Genovesa
Dag 8 Galápagos: Cerro Dragón, Santa Cruz och Santa Fé
Dag 9 Galápagos: Las Bachas, Santa Cruz och Mosquera
Dag 10 Galápagos: Puerto Egas, Santiago och Rábida
Dag 11 Galápagos: Isabela
Dag 12 Galápagos: Fernandina och Isabela
Dag 13 Galápagos: Los Gemelos eller högländerna – Guayaquil: Stadsrundtur
Dag 14 Guayaquil –
Dag 15 – Sverige
 Pris: från  66 900 kr/person
 Enkelrum:  2 400 kronor

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Stockholm-Quito / Guayaquil-Stockholm
 • Flyg Quito-Galápagos-Guayaquil
 • Svensk färdledare
 • Engelsktalande specialistguider
 • Logi på beskrivna hotell eller alternativ med likvärdig standard
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter (för undantag, se nedan)
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Eventuellt tillägg vid flyg från andra orter än Stockholm
 • Inträde till Galápagos nationalpark (f n 120 USD, betalas vid ankomsten till Galápagos)
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdryck till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till guider och chaufförerFärdplan

Dag 1 Sverige - Quito, Ecuador

Vi flyger på morgonen med KLM från antingen Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn till Amsterdam, där vi byter plan. Vi ber er observera att priset är baserat på resa från Stockholm och att det eventuellt kan bli pristillägg vid avresa från andra orter, beroende på skatter och platstillgång. Härifrån går sedan flyget direkt till Quito, där vi landar sent på eftermiddagen lokal tid, möts vid ankomsten och körs till vårt hotell som ligger mycket centralt i den nya delen av staden. Resten av dagen är ledig för att acklimatisera oss efter den långa resan och anpassa oss till den höga höjden: Quito är världens näst högst belägna huvudstad på 2 850 meters höjd.

Hotel Dann Carlton (☆☆☆☆). Måltider ombord på planen.
Dag1
Dag 2 Quito: Stadsrundtur

Efter en ledig förmiddag för att vila ut efter den långa resan igår så ger vi oss ut på en stadsrundtur på eftermiddagen. När Unescos världsarvskommitté 1978 skulle utse världens tolv första världsarv så utsågs Quitos koloniala centrum till ett av dessa. De vindlande gränderna, de rikt utsmyckade vitkalkade husen och de fantastiska kyrkorna gör att det känns som om vi befann oss i en annan tid. Den mest berömda kyrkan är San Francisco-kyrkan, som började byggas redan 1550. Nära intill ligger La Compañia-kyrkan, vars väggar är täckta med hela sju ton bladguld! Under förcolumbiansk tid var staden centrum för kungariket Quitu och huvudort för Carafolket (cirka 1000-tal). Den införlivades i inkariket 1487 och erövrades sedan av den spanska conquistadoren Sebastián de Belalcázar 1534. Vi kommer åter till hotellet sent på eftermiddagen och på kvällen kommer färdledaren att ta initiativ till en gemensam middag, liksom övriga kvällar under resan även om dessa inte ingår i resans pris.

Hotel Dann Carlton (☆☆☆☆). Frukost.
Dag2
Dag 3 Quito – Otavalo: Omgivande byar

Efter frukost reser vi norrut mot Otavalo, en resa på cirka 110 km. Nu befinner vi oss i provinsen Imbabura och ursprungsbefolkningen här är de som lyckats bäst av alla Latinamerikas indiangrupper. Detta på grund av deras skicklighet i vävning och annat hantverk, vilket vi kommer att få se de närmaste dagarna. Otavaloborna reser både till Nordamerika och Europa och säljer sitt vackra hantverk. I och med framgången har man också lyckats behålla sina gamla traditioner och kläder på ett helt annat sätt än på många andra platser i Sydamerika. Till exempel bär männen, framför allt de äldre, fortfarande de traditionella kläderna som är typiska för Otavalo: djupblå poncho, vita trekvartsbyxor, vita sandaler, hatt samt det långa håret i fläta. Vi bor här på ett trevligt hotell som ligger mycket centralt. På eftermiddagen kommer vi att besöka några av byarna som omger staden, det är här det allra finaste hantverket görs. I byn Agato besöker vi mästervävaren Miguel Andrango med familj som fortfarande väver på det sätt man gjorde innan spanjorerna introducerade vävstolen. Miguel använder också bara naturliga råvaror vid färgningen av garnet. Här får vi en uppvisning i hur vävningen går till och naturligtvis tillfälle att köpa en souvenir med oss hem. Vi fortsätter sedan till Peguche, där vi får en uppvisning av mästervävaren José Cotacachi. Han använder endast 100 % alpackaull och är känd för att väva in metallföremål i sina arbeten. Här besöker vi även en familj som tillverkar traditionella instrument, bland annat den för Ecuador så typiska panflöjten rondador. Vi avslutar dagen i Cotacachi, där hela huvudgatan är full med affärer som säljer det som byn är känd för – skinn- och läderhantverk.

Hotel El Indio Inn (☆☆☆). Frukost.
Dag3
Dag 4 Otavalo: Lördagsmarknaden

Idag är det lördag och vi kommer att njuta av en av Latinamerikas absolut mest kända och sevärda marknader, lördagsmar_knaden i Otavalo! Vi börjar jtidigt på morgonen med ett guidat besök på djurmarknaden utanför staden. Hit kommer människor från kringliggande byar för att köpa och sälja boskap, det är ett härligt folkliv när man diskuterar priser på får, grisar, kor och hästar. Vi åker sedan tillbaka till Otavalo, där vi har dagen ledig för att på egen hand gå runt på den enorma marknaden. Det är inte bara hantverk som säljs utan även frukt, grönsaker och vardagsföremål. Visste ni att majs kan vara allt från vit till vinröd och svart? Det kommer ni att se under dagen här!

Hotel El Indio Inn (☆☆☆). Frukost.
Dag4
Dag 5 Otavalo – Mitad del Mundo – Quito

Vi lämnar idag Otavalo och reser tillbaka till Quito. 22 kilometer norr om huvudstaden ligger det som är världens största ekvatormonument, Mitad del Mundo. Ekvatorn går rakt genom landet och har också gett Ecuador dess namn. Här besöker vi ett experimentcentrum, där man kan se hur vattnet i toaletter snurrar åt olika håll på de båda halvkloten. Här finns också möjlighet att prova Ecuadors nationalrätt; grillat marsvin! Vi kommer åter till Quito på eftermiddagen.

Hotel Dann Carlton (☆☆☆☆). Frukost.
Dag5
Dag 6 Quito – Baltra, Galápagos: Högländerna

Under åtta fantastiska dagar kommer vi att kryssa runt bland de olika öarna i Galápagosarkipelagen. Vi kommer att gång efter annan slås av den enorma variationen både vad gäller djur- och växtliv. Även landskapet uppvisar en fantastisk variation, från Genovesas surrealistiska vulkanlandskap till regnskogen på Santa Cruz högländer. Men, naturligtvis, höjdpunkten för de flesta är djuren. Dessa djur som i många fall inte finns någon annanstans och som bara ligger framför fötterna på oss - helt orädda! Den som har lekt med sjölejon i vattnet, sett blåfotade sulors roliga och intressanta häckningsdans eller sett fregattfåglarna blåsa upp sina röda strupsäckar glömmer det aldrig. Flyget från Quito går på morgonen och efter att ha mellanlandat i Guayaquil landar vi på flygplatsön Baltra mitt på dagen. Vi tar bussen ner till det smala sundet som skiljer Baltra från Santa Cruz, där vår landstigningsbåt, så kallad panga, väntar på oss för att köra ut oss till vårt utmärkta fartyg M/V Galápagos Legend. För mer information om denna se längst bak i färdplanen. M/V Galápagos Legend är en av de mycket få båtarna med en pool på akterdäck, så ett dopp före lunch kanske kan locka? På eftermiddagen gör vi vår första utflykt på dessa förtrollade öar. Vi beger oss till ön Santa Cruz lummiga högländer, vilket är en av två platser där turister kan se öarnas mest berömda invånare, Galápagossköldpaddorna, i vilt tillstånd. Idag finns elva underarter av sköldpaddan, utspridda på de olika öarna och med mycket skiftande utseende. Här på Santa Cruz, där det finns gott om bete på marken, så går skölden långt ner och de har korta halsar. På öar med torrare klimat, som till exempel Española, slutar sköldpaddornas sköldar betydligt högre upp och sköldpaddorna har långa, nästan giraffliknande, halsar för att kunna äta kaktusfrukter. Alla arter på Galápagos har dock samma anfader, som en gång drev hit från fastlandet och har sedan anpassat sig till sin livsmiljö. Det var detta som gav Charles Darwin inspiration till sin evolutionsteori, som dock inspirerades mer av de olika arterna av härmfåglar och finkar, som sedan dess bär hans namn – Darwinfinkar.

M/V Galápagos Legend. Frukost, lunch, middag.
Dag6
Dag 7 Galápagos: Genovesa

Under natten har vi korsat ekvatorn och stävat norrut till den spektakulära ön Genovesa. Denna lilla ö är känd som Fågelön och den gör verkligen skäl för sitt smeknamn. Här finns två besöksplatser och på förmiddagen besöker vi Prince Philips Steps. På vägen uppför klippan så har vi möjlighet att se rödfotad sula, som endast lever på de nordliga öarna, fregattfågel, Galápagosduva, rödnäbbad tropikfågel, svalstjärtad mås, som är den enda måsarten i världen som är nattaktiv och anses som kanske världens vackraste mås, och den endemiska lavamåsen, som är världens mest sällsynta måsart. Just att så många arter endast lever här och att man kommer de så nära är det som gör Galápagos unikt! Väl uppe på klipplatån så häpnar vi över den enorma kolonin av vitgumpade stormsvalor och ser även Nazcasulor, härmfåglar och Darwinfinkar. Genovesa är också den enda ö där turister har möjlighet att se den endemiska underarten Galápagosjorduggla, som faktiskt är aktiv på dagen. Vi återvänder sedan till vår båt för lunch, kanske ett dopp i poolen på akterdäck kan locka efter den svettiga promenaden? På eftermiddagen går vi iland på den vackra vita sandstranden vid Darwin Bay. Här möts vi av vilande Galápagossjölejon, som också den är en endemisk underart. Dessa vänliga och nyfikna djur kan vi komma riktigt nära när vi snorklar här och för den som är mer äventyrligt lagd kan snorkla lite längre ut där det finns goda möjligheter att se hammarhaj. Innan snorklingen så tar vi dock en kortare promenad för att spana efter fler fågelarter, som rödfotad sula och lavamås.

M/V Galápagos Legend. Frukost, lunch, middag.
Dag7
Dag 8 Galápagos: Cerro Dragón, Santa Cruz och Santa Fé

Vi börjar dagen med att besöka Cerro Dragón på den norra sidan av ön Santa Cruz. Namnet betyder drakkullen och kommer sig av den stora populationen av Galápagos landleguaner, på svenska även kallade drushuvudödlor. Denna leguanart kan bli upp till 120 cm lång och är en av tre endemiska leguanarter på Galápagos. Förutom leguanerna har vi möjlighet att se Galápagoshärmfågel, lavahäger och i de små lagunerna även vackert rosafärgade flamingor. Under vår båttur längsmed stranden har vi även chans att se hajar, rockor och havssköldpaddor. De två andra arterna av leguaner har vi goda möjligheter att se på eftermiddagen när vi går iland på ön Santa Fé. Vi lägger oss för ankar i en mycket vacker vik med azurblått vatten och går iland på en kritvit sandstrand, där vi möts av sjölejon. Vi går sedan en promenad för att spana efter öns endemiska leguanart, Santa Fé landleguan, som är den största av de tre arterna. Här ser vi också enorma opuntiakaktusar, de blir som störst på just Santa Fé och kan här bli upp emot tio meter höga. På klipporna vid kusten ser vi även havsleguaner. Som namnet antyder lever denna leguanart i och nära vatten. De betar alger under ytan och kan hålla andan upp till en timme! När vi kommer åter till stranden så har vi ledig tid för att snorkla i det kristallklara vattnet. Här finns en bra chans att få sällskap av havssköldpaddor eller lekfulla sjölejon!

M/V Galápagos Legend. Frukost, lunch, middag.
Dag8
Dag 9 Galápagos: Las Bachas, Santa Cruz och Mosquera

Efter frukost går vi iland på den vackra stranden Las Bachas på den norra sidan av Santa Cruz. Detta är en av de viktigaste äggläggningsplatserna på Galápagos för den gröna havssköldpaddan och vi har också goda möjligheter att se flera arter av vadarfåglar, bland annat flamingor i de små lagunerna som vi promenerar till. Vi ser även havsleguaner och de överallt närvarande Sally Lightfoot-krabborna. Dessa vackert färgade krabbor, orangeröda på ovansidan och ljusblå på undersidan, börjar dock sitt liv som lavafärgade för att smälta in bland klipporna. På eftermiddagen väntar oss den lilla ön Mosquera. Här går vi en cirka timmeslång promenad för att njuta av de vackra omgivningarna och se hägrar, lavamås och sulor. Vi har sedan möjlighet att snorkla från den vackra stranden, där det ofta ligger många sjölejon. Har vi inte fått sällskap av dessa tidigare när vi snorklat så finns chansen här igen och det är vanligt att se såväl hajar, rockor och barracudor under snorklingen.

M/V Galápagos Legend. Frukost, lunch, middag.
Dag9
Dag 10 Galápagos: Puerto Egas, Santiago och Rábida

Dagens första landstigning gör vi vid Puerto Egas på ön Santiagos västra kust. Detta är en av de absolut bästa platserna att se Galápagospälssäl. Denna art är mindre än sjölejonen och har, som namnet antyder, en mycket tjock och fin päls vilket ledde till att den jagades så omfattande att man länge trodde att arten var utdöd. 1932 upptäcktes den på nytt och efter skyddsåtgärder så finns det idag uppskattningsvis hela 35000 individer. Här kan vi även se bland annat brun pelikan, blåfotad sula, gulkronad natthäger och amerikansk strandskata förutom gott om havsleguaner och Sally Lightfoot-krabbor. Efter en cirka 2 ½ timmar lång promenad så har vi tid för snorkling från den svarta lavastranden innan vi åker tillbaka till båten för att fortsätta till ön Rábida. Här går vi iland på en roströd sandstrand med många sjölejon. Färgen kommer sig av att sanden är rik på järnoxid och magnesium. Rábida är en av de bästa platserna för att se den endemiska Galápagosvråken och landskapet är spektakulärt med de röda klipporna och den bushliknande vegetationen. Vi kommer också att ha möjlighet att snorkla från den vackra stranden och tar även en båttur runt ön för att spana efter Galápagospälssälar och världens näst minsta pingvinart, Galápagospingvinen! Detta är den enda pingvinart som påträffas norr om ekvatorn. Om vi inte ser den idag så kommer vi nästan garanterat att se dem de följande dagarna då hela 90 % av populationen lever på Fernandina och västra Isabela.

M/V Galápagos Legend. Frukost, lunch, middag.
Dag10
Dag 11 Galápagos: Isabela

Under natten har vi rest runt Isabela, ögruppens största ö, och befinner oss nu på västra sidan av denna mycket intressanta och sevärda ö. Dagarna här kommer garanterat att bli en av resans absoluta höjdpunkter. På förmiddagen besöker vi Urbina Bay, en bukt som geologiskt sett relativt nyligen var havsbotten och som med vulkanisk aktivitet lyfts upp. Det är fascinerande att gå runt här och se formationer av enorma hjärnkoraller. Urbina Bay är också en av de absolut bästa platserna att se Galápagos landleguaner som här blir större än på någon annan plats på Galápagos. De finns överallt och ligger ofta och vilar på den stig vi följer. Annat vi kommer att se är till exempel enorma opuntiakaktusar och de bjärt färgade lavaödlorna. Faktiskt så ser man ibland Galápagossköldpaddor längs stigen! Tillbaka vid stranden så ser vi havsleguaner, som även de blir som störst här, och har goda möjligheter att se Galápagospingviner. Vi kanske till och med får sällskap av pingviner när vi snorklar. På eftermiddagen besöker vi Tagus Cove, där vi går en promenad på cirka 45 minuter. Under denna kommer vi att se mycket sjöfågel, bland annat blåfotad sula och brun noddy. Den västra delen av Isabela och Fernandina är de enda platserna där man kan se Galápagosskarven, en skarvart som har förlorat sin förmåga att flyga då de inte har några fiender här. Vi har även möjlighet att paddla kajak och passar förstås på att snorkla för att kanske få sällskap av Galápagosskarvar, Galápagospingviner och sjölejon. Havet mellan Isabela och Fernandina är mycket näringsrikt, så vi har mycket goda möjligheter att se såväl valar, delfiner och rockor denna dag.

M/V Galápagos Legend. Frukost, lunch, middag.
Dag11
Dag 12 Galápagos: Fernandina och Isabela

Vi börjar dagen vid Punta Espinosa, den enda öppna besöksplatsen på Galápagos västligaste och yngsta ö, Fernandina. Då Fernandina är en så pass ny ö, endast cirka 700 000 år gammal, så ändras landskapet ständigt. Så sent som 1968 kollapsade kratern och sjönk mer än 300 meter! Här går vi en promenad genom det nästan surrealistiska lavalandskapet och ser ögruppens största koloni av havsleguaner och om vi inte såg Galápagosskarv igår så gör vi det nästan garanterat idag. Efter promenaden så har vi möjlighet att snorkla från landstigningsbåten och kan se bland annat djävulsrockor och hammarhaj. Mitt på dagen åker vi en kortare sträcka till Punta Vicente Roca på ön Isabela. Här går vi inte iland utan tar en båttur med vår landstigningsbåt längsmed kusten för att se Nazcasulor, blåfotade sulor, brun noddy, pelikaner, pingviner och Galápagosskarv bland annat. Vi kommer också att snorkla i detta näringsrika vatten med goda chanser att se mycket spännande, kanske till och med delfiner!

M/V Galápagos Legend. Frukost, lunch, middag.
Dag12
Dag 13 Galápagos: Los Gemelos eller högländerna – Guayaquil: Stadsrundtur

När vi vaknar denna dag så ligger vår båt för ankar nära sundet mellan Santa Cruz och Baltra. Vi hinner med en utflykt innan vi flyger åter till fastlandet. Vi kan välja mellan tvillingkratrarna Los Gemelos, som är ett par sjunkhål där en lavatunnel har kollapsat, eller att återigen besöka högländerna för att se Galápagossköldpaddorna igen. Vi flyger sedan åter till fastlandet och Ecuadors största stad, Guayaquil. Här gör vi på eftermiddagen en stadsrundtur där vi bland annat går längsmed den trevliga strandpromenaden Malecón och besöker Parque Seminario. Här kan vi köpa en påse med mangobitar och mata de många gröna leguanerna med. Denna leguanart är faktiskt förfader till alla de tre arter av leguaner vi såg på Galápagos! På kvällen ingår en trevlig avskedsmiddag på en lokal restaurang där vi får tillfälle att prova på några ecuadorianska specialiteter, som till exempel ceviche.

Hotel Oro Verde (☆☆☆☆☆). Frukost, middag.
Dag13
Dag 14 Guayaquil –

Vi har dagen ledig fram till eftermiddagens transfer ut till flygplatsen. Varför inte koppla av vid hotellets trevliga poolområde eller ta något att dricka på en av de många trevliga barerna nere vid strandpromenaden? Vi måste checka ut vid 12.00, men kan förvara våra väskor i receptionen fram till dess att bussen hämtar oss. Vi flyger med KLM på kvällen direkt till Amsterdam.

Frukost, måltider ombord på planet.
Dag14
Dag 15 – Sverige

Vi landar i Amsterdam på eftermiddagen och fortsätter härifrån med KLM till Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn där vi landar sent på eftermiddagen – många upplevelser och erfarenheter rikare!

Frukost, måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag1-2 Dag3-4 Dag5 Dag6-12 Dag13-14
Karta
Dag 1-2
Dag 3-4
Dag 5
Dag 6-12
Dag 13-14

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Vilket betyg vill ni ge resans upplägg? "5. Varierande och bra, vi fick se oerhört mycket."
Siv och Rolf Sannebjörk

"Tack för en fantastiskt fin resa, klart över våra förväntningar!"
Judith och Eckardt Treuter

"Vi är väldigt nöjda med programmet - det har varit mycket varierat och trevligt."
Inga-Lill Nordin och Ingemar Eriksson

"Ett väsentligen utmärkt program där fastlandsdelen överlevererade"
Anonyma resenärer

Vad har varit det bästa med resan? "Innehållsrik, omväxlande."
Astrid och Kenneth Lehto

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5. Vackert och intressant land. Bra upplägg."
Per-Olof Persson

"Väldigt trevlig resa! Ecuadors fastland erbjöd ett häpnadsväckande vackert och kuperat landskap. Här kan man prata om höga berg och djupa dalar. Galápagos var charmigt med sina härliga djur, som försöker ta plats. Sjölejon som ligger på parkbänkar som har rökförbud. Att simma tillsammans med sköldpaddor och sjölejon var fascinerande!!"
Elisabeth och Per-Gunnar Isaksson

Vad har varit det bästa med resan? "Upplevelser över förväntan och guider/färdledare med stort engagemang och kunnande."
Britt-Marie och Ulf Särnegrim

"Vi är i stort sett nöjda med resan - turen på fastlandet var mycket intressant, framför allt kontakten med indianbefolkningen."
Harriet och Anders Holm

Vad har varit det bästa med resan? "Att kunna uppleva kontakt med natur och kultur i Ecuador". Vad har varit det sämsta med resan? "Vi upplevde ingenting som vi kunde bedöma som dåligt."
Agnieszka och Edward Parzyjagla

Vad tycker du om resan i sin helhet? "5+. Toppenresa!"
Karin Forss

Vad tycker ni om resan i sin helhet? "5. Många trevliga upplevelser på kort tid."
Lotta och Mats Tanse

"Vi är genomgående mycket nöjda med resan båda två. Våra höga förväntningar överträffades!"
Ann-Katrin och Nils-Erik

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5+. Bra program, bra organisation+omväxlande, sett mycket." .... "Helnöjd med Kon-Tiki som researrangör. Hoppas få åka igen med er till annat resmål nästa gång!"
Lena Pelagalli

"Detta har varit en fantastisk resa som vi kommer att leva på länge. Omtumlande. Tack!"
Anita och Bengt Karpe
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack