Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Resa till Ecuador och Galápagos - Kon-Tiki Resor

Ecuador är ett fascinerande land - på en yta hälften av Sveriges finns vackra stränder, 6 000 meter höga vulkaner och världens artrikaste och största regnskog, Amazonas. På vår rundresa här så koncentrerar vi fastlandsdelen till de fascinerande högländerna med sin intressanta och fortfarande levande indiankultur. Vi besöker bland annat städerna Quito och Cuenca, som båda är uppsatta på UNESCO:s världsarvslista, landets mest välbevarande inkaruiner, imponerande Ingapirca, och upplever de vackra nationalparkerna El Cajas och Chimborazo. Inget besök i landet är komplett utan någon av de färgsprakande indianmarknaderna - vi besöker den mest berömda av dessa, den i Otavalo.

GALÁPAGOS - DE FÖRTROLLADE ÖARNA

Denna ögrupp 100 mil utanför Ecuadors kust är något alldeles speciellt. Det var hit Darwin kom 1835 med sitt skepp Beagle och studerade de relativt anspråkslösa finkar och härmfåglar som finns här och som sedan kom att leda till hans berömda evolutionsteori. Än idag så känns det lite grann som att komma till Edens lustgård när man reser till Galápagos. Var annars i världen måste man kliva över sjölejon för att komma iland eller gå runt blåfotade sulor som ligger på ägg eller matar sina ungar mitt på stigen? Vi ägnar sex dagar åt denna fantastiska ögrupp - vi bor på hotell på tre olika öar, ett unikt sätt att komma lokalbefolkningen och vardagslivet på Galápagos nära samtidigt som vi utforskar den unika floran och faunan.Reseöversikt


Dag 1 Sverige - Quito, Ecuador
Dag 2 Quito: Stadsrundtur - Otavalo
Dag 3 Otavalo: Marknaden och omgivningar
Dag 4 Otavalo - Lasso - Baños
Dag 5 Baños: Omgivningar
Dag 6 Baños - Chimborazo - Riobamba
Dag 7 Riobamba: Nariz del Diablo - Ingapirca - Cuenca
Dag 8 Cuenca: Stadsrundtur och Chordeleg
Dag 9 Cuenca - El Cajas - Guayaquil
Dag 10 Guayaquil - San Cristobal, Galápagos: Museet och Cerro de las Tijeretas
Dag 11 San Cristóbal - Isabela: Los Humedales och Turtle Breeding Center
Dag 12 Isabela: Los Tuneles
Dag 13 Isabela: Las Tintoreras - Santa Cruz: Charles Darwin-stationen
Dag 14 Santa Cruz: Högländerna och Tortuga Bay
Dag 15 Santa Cruz, Galápagos - Guayaquil -
Dag 16 - Sverige
 Pris:  49 900 kr/person
 Enkelrum:  5 900 kronor

Kommande Resor

 • 14-29 november 2019
 • 27 februari-13 mars 2020
 • 12-27 november 2020
 • 25 februari-12 mars 2021

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Stockholm-Quito / Guayaquil-Stockholm med KLM
 • Flyg Guayaquil-San Cristóbal, Galápagos / Baltra, Galápagos-Guayaquil med Avianca
 • Svensk färdledare
 • Engelsktalande specialistguider
 • Logi på beskrivna hotell eller alternativ med likvärdig standard
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter (för undantag, se nedan)
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Eventuellt tillägg vid flyg från andra orter än Stockholm
 • Inträde till Galápagos nationalpark (f n 120 USD, betalas vid ankomsten till Galápagos)
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdryck till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till guider och chaufförerFärdplan

Dag 1 Sverige - Quito, Ecuador

Vi flyger på morgonen med KLM från antingen Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn till Amsterdam, där vi byter plan. Vi ber er observera att priset är baserat på resa från Stockholm och att det eventuellt kan bli pristillägg vid avresa från andra orter, beroende på skatter och platstillgång. Härifrån går sedan flyget direkt till Quito, där vi landar sent på eftermiddagen lokal tid, möts vid ankomsten och körs till vårt hotell som ligger mycket centralt i den nya delen av staden. Resten av dagen är ledig för att acklimatisera oss efter den långa resan och anpassa oss till den höga höjden: Quito är världens näst högst belägna huvudstad på 2 850 meters höjd.

Hotel Embassy (☆☆☆). Måltider ombord på planen.
Dag1
Dag 2 Quito: Stadsrundtur - Otavalo

De gamla delarna i Quito är skyddade av UNESCO och varför är lätt att förstå. De vindlande gränderna, de rikt utsmyckade vitkalkade husen och de fantastiska kyrkorna gör att det känns som om vi befann oss i en annan tid. Den mest berömda kyrkan i Quito är San Francisco-kyrkan, som började byggas redan 1550. Nära intill ligger La Compañia-kyrkan, vars väggar är täckta med hela sju ton bladguld. Efter besöket här så fortsätter vi 22 kilometer norrut till det som är världens största ekvatormonument, Mitad del Mundo. Ekvatorn går rakt genom landet och har också gett Ecuador dess namn. Här besöker vi ett experimentcentrum, där man kan se hur vattnet i toaletter snurrar åt olika håll på de båda halvkloten! Här finns också möjlighet att prova Ecuadors nationalrätt; grillat marsvin! Vi fortsätter på eftermiddagen till Otavalo som ligger ett par timmars resa norr om Quito. Nu befinner vi oss i provinsen Imbabura och ursprungsbefolkningen här är de som lyckats bäst av alla Latinamerikas indiangrupper. Detta på grund av deras skicklighet i vävning och annat hantverk, vilket verkligen märks på den lilla stadens gator och, framför allt, på lördagsmarknaden. Otavaloindianerna reser både till Nordamerika och Europa och säljer sitt vackra hantverk. I och med framgången har man också lyckats behålla sina gamla traditioner och kläder på ett helt annat sätt än på många andra platser i Sydamerika. Till exempel bär männen, framför allt de äldre, fortfarande de traditionella kläderna som är typiska för Otavalo: djupblå poncho, vita trekvartsbyxor, vita sandaler, hatt samt det långa håret i fläta. Vi bor här på ett trevligt hotell som ligger mycket centralt.

Hotel El Indio Inn (☆☆☆). Frukost.
Dag2
Dag 3 Otavalo: Marknaden och omgivningar

Den mest berömda marknaden i Ecuador bjuder på en mängd attraktioner. Dels de traditionellt klädda Otavaloindianerna och dels den mängd kläder, väggbonader, instrument mm som finns att köpa. Det är en njutning för alla sinnen att gå omkring i detta enorma vimmel. Vi börjar med att besöka djurmarknaden och går sedan tillsammans den korta sträckan till huvudmarknaden, där vi har förmiddagen ledig för att på egen hand gå runt på denna färgsprakande marknad. På eftermiddagen kommer vi att göra en utflykt i stadens vackra omgivningar. Vi börjar med att besöka byn Peguche, där vi får en uppvisning av mästervävaren José Cotacachi och även besöker en familj som tillverkar traditionella instrument, bland annat den för Ecuador så typiska panflöjten rondador. I närheten av denna by ligger ett vackert vattenfall som vi besöker. På vägen till Cuicocha, en vacker kraterlagun med ett par små öar, stannar vi till vid Cotacachi, som brukar kallas för läderstaden. Varför förstår vi snart, hela huvudgatan består av enbart läderaffärer!

Hotel El Indio Inn (☆☆☆). Frukost.
Dag3
Dag 4 Otavalo - Lasso - Baños

Vi lämnar Otavalo bakom oss idag och reser söderut. Denna dag är relativt lång, men vi gör flera stopp längs vägen, bland annat i Salcedo som i Ecuador är berömt för sin välsmakande glass! Faktiskt så börjar flera länder få upp ögonen för denna och viss export har påbörjats. Man använder endast naturliga råvaror och naturligtvis kommer vi att få tillfälle att prova. Efter några timmar når vi det lilla samhället Lasso, uppkallat efter familjen med samma namn som fortfarande äger den hacienda där vi äter lunch. Hacienda La Cienega byggdes på slutet av 1600-talet och är en av Ecuadors vackraste haciendor. Här finns en vacker trädgård, där man ofta kan se kolibrier, samt ett eget kapell.Härifrån har vi också en fantastisk utsikt över Cotopaxi, världens högsta aktiva vulkan med sina 5 897 m ö h. Vi fortsätter sedan mot Baños, Ecuadors mest berömda kurort. Denna lilla stad ligger på ”bara” 1 800 m ö h vilket gör att klimatet är mycket behagligt. Namnet på staden betyder ”bad” och kommer sig av de varma källor som Baños är känt för. Vi kommer fram på kvällen - varför inte passa på att promenera den korta biten till de varma källorna och skölja av resdammet i det cirka 35-gradiga vattnet?

Hotel Monte Selva (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag4
Dag 5 Baños: Omgivningar

Naturen runt Baños är grön och kuperad och i bakgrunden ligger den mäktiga vulkanen Tungurahua och vakar över den lilla staden. Vi kommer idag att åka österut mot Puyo längs en av Ecuadors vackraste vägar som tar oss från högländerna till början av Amazonas mäktiga djungel. Från Baños 1 800 meter klättrar vi ner till cirka 800 meter på en dryg timme! På vägen stannar vi först vid vattenfallet Mantel de la Novia, där vi åker linbana över floden - ett äventyr bara det! Nästa stopp blir lite längre ned längs vägen där vi stannar och går genom det som blivit regnskogsliknande vegetation till ett annat vackert vattenfall, Pailon del Diablo. Sista biten går vi på en hängbro med en hisnande utsikt över floden nedanför. Vi fortsätter hela vägen ner till Puyo, som är inkörsporten till Amazonas, världens största regnskog. Här är växtligheten tropisk, en slående kontrast mot när vi började resan. I Puyo tar vi en promenad i den mycket vackra trädgården Jardín Botánico de las Orquideas och besöker även en liten hantverksbod där vi får se hur balsaträfigurer snidas och målas.

Hotel Monte Selva (☆☆☆). Frukost.
Dag5
Dag 6 Baños - Chimborazo - Riobamba

En vacker dag väntar då vi fortsätter vår resa söderut. Vi klättrar stadigt uppåt i höjd från Baños och ser snart en mäktig syn - Chimborazo, Ecuadors högsta berg. Faktiskt är toppen på detta 6 267 höga berg den punkt som är längst från jordens centrum! Chimborazo omges av en mycket vacker nationalpark och vi åker genom denna hela vägen upp till det näst sista baslägret på drygt 4 800 meters höjd. Vi kan sedan välja att göra en vandring upp till det sista baslägret, som ligger på 5 050 m ö h. Denna nationalpark är en av de bästa platserna i Ecuador för att se vikunjan, en av de två vilt levande lama-arterna och känd för sin fina ull som är världens dyraste. Även fågellivet är mycket rikt i nationalparken och har vi tur kan vi se kondorer och världens högst levande kolibri, Ecuadorbergstjärnan (Oreotrochilus chimborazo). Vi reser sedan vidare till Riobamba, huvudstaden i provinsen Chimborazo.

Hotel Chimborazo Internacional (☆☆☆). Frukost.
Dag6
Dag 7 Riobamba: Nariz del Diablo - Ingapirca - Cuenca

Efter frukost kommer vi att resa längs en av världens mest spektakulära tågsträckor. När man konstruerade järnvägen som skulle förbinda Guayaquil med huvudstaden Quito i sekelskiftet mellan 1800-och 1900-tal så fanns ett stort hinder på vägen - den närmast vertikala bergväggen Nariz del Diablo (Djävulens näsa). Man löste det genom att bygga en serie av stickspår och utsikten från tåget när det långsamt zickzackar sig nedför sluttningen är hisnande. Vi fortsätter sedan till Ingapirca, som är Ecuadors mest välbevarade inkaruiner. Detta komplex spelade en viktig roll som befästning och förvaringsplats för mat under inkarikets erövring av Ecuador och södra Colombia. Den viktigaste byggnaden här är Soltemplet, där man verkligen ser exempel på hur skickliga detta folk var i konsten att bygga i sten. Det är verkligen sant att man inte kan få in ens ett kreditkort i skarven mellan stenarna, som dessutom byggdes som ett tredimensionellt pussel för att stå emot jordbävningar. Detta lyckades man göra utan kunskap om vare sig hjulet eller järnet! Vi fortsätter sedan till ett av landets fem världsarv, den mycket charmiga staden Cuenca som är landets tredje största.

Hotel Presidente (☆☆☆). Frukost.
Dag7
Dag 8 Cuenca: Stadsrundtur och Chordeleg

På förmiddagen tar vi en promenad i den gamla stadskärnan, under vilken vi njuter av de många vackra byggnaderna från kolonialtiden som till exempel den gamla och nya katedralen, stadshuset och den imponerande Santo Domingo-kyrkan. Cuenca grundades 1557 och många av de byggnader vi ser är från slutet av 1500- och 1600-tal. Det är en ren njutning att gå runt på de kullerstensbeklädda gatorna med sina många trevliga restauranger, barer och affärer i de historiska byggnaderna i typisk spansk kolonialstil. Vi besöker också det intressanta museet Conceptas, som ligger i ett gammalt kloster. Här ser vi gamla fotografier från Cuenca samt vacker religiös konst från kolonialtiden. Visste du att Panama-hatten kommer från Ecuador? Orsaken till det missvisande namnet är att före Panama-kanalen så skeppades hattarna från Ecuador till Panama, lastades där på åsnor och fördes över till den karibiska sidan där de lastades om för vidare transport till Europa. När de väl kom fram så verkade hattarna komma från just Panama! Just Cuenca är känt för sina hattar av hög kvalitet och vi gör ett stopp på en liten fabrik - bra tillfälle att köpa en hatt, vilket kan behövas ute på Galápagos. Härifrån går vi vidare till blomstermarknaden, som är en explosion av färger och lukter, och dagens utflykt avslutas i den lilla byn Chordeleg, som är känt för sitt vackra smyckeshantverk. Vi har sedan ledig tid på eftermiddagen för att njuta av denna charmiga stad.

Hotel Presidente (☆☆☆). Frukost.
Dag8
Dag 9 Cuenca - El Cajas - Guayaquil

Bara 30 km från Cuenca ligger en av Ecuadors vackraste nationalparker, El Cajas. Detta är den bästa platsen i landet för att se den majestätiska kondoren, av vilka det uppskattningsvis endast finns cirka 80 kvar av i hela Ecuador. Vegetationen varierar från de lägre delarnas molnregnskog till den glest beväxta högplatån, páramo. De växter som klarar de tuffa förhållandena på hög höjd är dock unika - hela 19 arter är endemiska för El Cajas! På vägen västerut reser vi genom nationalparken och fascineras över den vackra naturen med sina många sjöar och med lite tur kan vi få se mycket av det som gör El Cajas fauna så speciell, som till exempel världens största kolibriart, jättekolibrin (Patagona gigas), den endemiska kolibrin violettstrupig glansstjärt (Metallura gorjivioleta) och många fler av de 157 fågelarter som lever här. Vi stannar här och gör en vandring på cirka två timmar innan vi fortsätter resan ner till lågländerna och Ecuadors största stad, Guayaquil. Här bor vi nära en av stadens främsta sevärdheter, Parque de las Iguanas. Här kan du köpa en påse med mangobitar och mata de enorma gröna leguanerna med! Dessa leguaner är förfäder till de leguanarter som vi kommer att se ute på Galápagos. Besök gärna denna park eller den mycket trevliga strandpromenaden Malecón, med sina många restauranger, barer och affärer.

Hotel Continental (☆☆☆☆). Frukost.
Dag9
Dag 10 Guayaquil - San Cristobal, Galápagos: Museet och Cerro de las Tijeretas

Under sex fantastiska dagar kommer vi att resa runt bland de olika öarna i Galápagosarkipelagen. Vi kommer att gång efter annan slås av den enorma variationen både vad gäller djur- och växtliv. Men, naturligtvis, höjdpunkten för de flesta är djuren. Dessa djur som i många fall inte finns någon annanstans och som bara ligger framför fötterna på oss - helt orädda. Den som har lekt med sjölejon i vattnet, sett blåfotade sulors roliga och intressanta häckningsdans eller sett fregattfåglarna blåsa upp sina röda strupsäckar glömmer det aldrig. Galápagos gör ingen besviken! Flyget går på förmiddagen och vi landar på ön San Cristóbal mitt på dagen. Dagen är sedan vikt åt denna ö, som är ögruppens ostligaste. Efter att ha checkat in på vårt hotell, som ligger centralt i Galápagos huvudstad Puerto Baquerizo Moreno, så går vi den korta sträckan till det intressanta Interpretation Center. Detta center öppnades i slutet av 1990-talet och fungerar som ett museum; ett besök här är därför extra intressant, då vi får en inblick både i hur den unika floran och faunan har utvecklats, men även hur människans ankomst till dessa isolerade öar har påverkat dessa isolerade öar. Vi besöker sedan Cerro Tijeretas, mer känd som fregattfågelkullen på grund av sina många fregattfåglar. Detta var en av de första platserna som Charles Darwin landsteg på vid sitt besök 1835 och här står också en staty av honom. Förutom fregattfåglar har vi även möjlighet att se många andra fågelarter och njuta av den storslagna utsikten över San Cristóbal och de små öarna runtom.

Arena Blanca Eco Hotel (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag10
Dag 11 San Cristóbal - Isabela: Los Humedales och Turtle Breeding Center

Efter frukost åker vi till flygplatsen för att flyga till Galápagos största ö Isabela. Vi börjar vårt besök här med att besöka området Los Humedales, som ordagrant betyder våtländerna. Här finns en serie klippiga stränder, sandstränder och mangrove och detta gör området mycket intressant för den som är intresserad av fåglar. Vi har till exempel goda möjligheter att se flamingos, mindre beckasinsnäppa, blåvingad årta och kustpipare för att bara nämna några. Mangroven utgör även en viktig "barnkammare" för många djur och det är inte ovanligt att se små hajar och havssköldpaddor simmande här. Vi besöker sedan uppfödningscentret Arnaldo Tupiza, där man föder upp flera av de arter av sköldpaddor som finns på Isabela. Denna ö består av fem vulkaner som rest sig från havsbottnen och bildat landtungor mellan sig. I var och en av kratrarna lever en underart av sköldpadda, som har anpassat sig till de speciella levnadsvillkor som råder i just denna krater. Av särskilt intresse är sköldpaddorna från Cinco Cerros, som har en underlig form på sina skal vilket har gett dem smeknamnet "aplastados" - tillplattade. Denna underart är hotad i sin naturliga miljö av en introducerad art av myror och man föder därför upp dem här för att sedan återintroducera dem i sin naturliga miljö. Efter besöket här har vi ledig tid för ett bad vid den närbelägna stranden.

Hotel San Vicente (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag11
Dag 12 Isabela: Los Tuneles

Att Galápagos består av en mängd vulkaniska öar kommer vi verkligen att se på nära håll under förmiddagens utflykt då vi färdas med båt längsmed kusten till Los Tuneles. Med lite tur ser vi världens största rocka, mantan eller djävulsrockan, under båtresan - dessa magnifika djur kan bli upp till sex meter mellan vingspetsarna! Los Tuneles, som betyder tunnlarna, gör skäl för namnet. Dessa tunnlar bildades när flytande magma från den närbelägna vulkanen strömmade ner till havet och vattnet sedan eroderade de undre delarna, som stelnade senare än de övre. Det är verkligen ett spektakulärt landskap och känt som en av de bästa snorklingsplatserna på Galápagos! Innan vi tar på oss de våtdräkter och den snorklingsutrustning som vi har med oss så tar vi dock en promenad för att se det rika djurlivet, bland annat har vi goda möjligheter att se blåfotad sula, Galápagospingvin, lavamås, havsleguan och mycket mer. Under ytan väntar ett minst lika rikt djurliv på oss, här finns det gott om vitfenad revhaj och havssköldpaddor och med lite tur så ser man ofta sjöhästar. Vi kommer åter till hotellet på eftermiddagen efter en härlig dag.

Hotel San Vicente (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag12
Dag 13 Isabela: Las Tintoreras - Santa Cruz: Charles Darwin-stationen

På morgonen kommer vi att besöka den lilla ön Las Tintoreras. Här finns en liten kanal som stängs till under lågvatten och är en populär viloplats för vitfenade revhajar, men här finns även Galápagossjölejon och endemiska havsleguaner. Las Tintoreras är en mycket viktig plats framför allt för de sistnämnda, då de här kan föröka sig utan påverkan av introducerade djur vilket är ett problem på många andra platser. Med lite tur har vi även möjlighet att se Galápagospingviner, som är världens näst minsta pingvinart och den enda som lever norr om ekvatorn. Vi har tid att snorkla här och chanserna är stora att vi får sällskap av både pingviner, sjölejon och havssköldpaddor under vattnet! Vi lämnar sedan Isabela med båt och reser mot ön Santa Cruz. På vägen har vi möjlighet att se havsleguaner, sjölejon och med lite tur även flasknosdelfiner och pilotvalar. På eftermiddagen besöker vi Charles Darwin-stationen. Denna forskningsstation gör ett fantastiskt arbete; bland annat samlar man in sköldpaddor från de olika öarna och låter de leva här de första åren för att så få som möjligt ska falla offer för av människan introducerade djur, som hundar, katter och råttor. Man har även projekt där man skjuter av de många getter som finns introducerade på flera öar. Vi kommer att se flera av de tio nu levande underarterna av Galápagossköldpaddor (det fanns tidigare 14, men fyra av dessa är utdöda) och fascineras av hur olika de är; ett resultat av att de har anpassat sig efter sin levnadsmiljö, vilken varierar kraftigt från ö till ö.

Hotel Fiesta (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag13
Dag 14 Santa Cruz: Högländerna och Tortuga Bay

Vi börjar dagen med ett besök i Santa Cruz gröna högländer. Här ser vi en nästan regnskogsliknande vegetation, detta då här faller betydligt mer nederbörd än på de flesta andra platser på Galápagos. Denna plats är speciell även på andra sätt - detta är en av de två platser där man kan se Galápagossköldpaddor i vilt tillstånd, övriga platser är stängda för besökare. Underarten som lever här är en av de större och skillnaden mellan dessa och de vi till exempel såg tidigare på Isabela är enorm - det är svårt att tänka sig att de en gång var en och samma art med samma förfäder som drev hit från fastlandet. Högländerna här är också en av de bästa platserna att se den skinande röda rubintyrannen (Pyrocephalus rubinus), en av Galápagos vackraste fåglar. På eftermiddagen går vi till en av ögruppens vackraste stränder vid Tortuga Bay. Förutom stranden finns här mycket annat att hålla utkik efter, bland annat är promenaden hit en av de bästa platserna att se den endemiska Galápagosflugsnapparen. Här lever även en koloni havsleguaner och vi ser exempel på den för Galápagos så karaktäristiska röda mangroven och en intressant kaktusskog.

Hotel Fiesta (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag14
Dag 15 Santa Cruz, Galápagos - Guayaquil -

Tidigt på morgonen reser vi med buss genom Santa Cruz till den norra sidan, där vi tar båt över det smala sundet till flygplatsön Baltra. Vi flyger sedan tillbaka till fastlandet och Ecuadors största stad, Guayaquil. Här hämtar vi ut vårt bagage och checkar in på nytt inför kvällens hemresa. Liksom på utresan flyger vi med KLM direkt till Amsterdam.

Frukost, måltider ombord på KLM.
Dag15
Dag 16 - Sverige

Vi landar i Amsterdam tidigt på eftermiddagen och fortsätter sedan till Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn, där vi landar åter på kvällen - många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag1 Dag2-3 Dag4 Dag5 Dag6 Dag7-8 Dag9 Dag10-14 Dag15
Karta
Dag 1
Dag 2-3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7-8
Dag 9
Dag 10-14
Dag 15

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Vilket betyg vill ni ge resans upplägg? "5. Varierande och bra, vi fick se oerhört mycket."
Siv och Rolf Sannebjörk

"Tack för en fantastiskt fin resa, klart över våra förväntningar!"
Judith och Eckardt Treuter

"Vi är väldigt nöjda med programmet - det har varit mycket varierat och trevligt."
Inga-Lill Nordin och Ingemar Eriksson

"Ett väsentligen utmärkt program där fastlandsdelen överlevererade"
Anonyma resenärer

Vad har varit det bästa med resan? "Innehållsrik, omväxlande."
Astrid och Kenneth Lehto

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5. Vackert och intressant land. Bra upplägg."
Per-Olof Persson

"Väldigt trevlig resa! Ecuadors fastland erbjöd ett häpnadsväckande vackert och kuperat landskap. Här kan man prata om höga berg och djupa dalar. Galápagos var charmigt med sina härliga djur, som försöker ta plats. Sjölejon som ligger på parkbänkar som har rökförbud. Att simma tillsammans med sköldpaddor och sjölejon var fascinerande!!"
Elisabeth och Per-Gunnar Isaksson

Vad har varit det bästa med resan? "Upplevelser över förväntan och guider/färdledare med stort engagemang och kunnande."
Britt-Marie och Ulf Särnegrim

"Vi är i stort sett nöjda med resan - turen på fastlandet var mycket intressant, framför allt kontakten med indianbefolkningen."
Harriet och Anders Holm

Vad har varit det bästa med resan? "Att kunna uppleva kontakt med natur och kultur i Ecuador". Vad har varit det sämsta med resan? "Vi upplevde ingenting som vi kunde bedöma som dåligt."
Agnieszka och Edward Parzyjagla

Vad tycker du om resan i sin helhet? "5+. Toppenresa!"
Karin Forss

Vad tycker ni om resan i sin helhet? "5. Många trevliga upplevelser på kort tid."
Lotta och Mats Tanse

"Vi är genomgående mycket nöjda med resan båda två. Våra höga förväntningar överträffades!"
Ann-Katrin och Nils-Erik

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5+. Bra program, bra organisation+omväxlande, sett mycket." .... "Helnöjd med Kon-Tiki som researrangör. Hoppas få åka igen med er till annat resmål nästa gång!"
Lena Pelagalli

"Detta har varit en fantastisk resa som vi kommer att leva på länge. Omtumlande. Tack!"
Anita och Bengt Karpe