Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Rundresa med svensk färdledning i natursköna Patagonien

Patagonien är ett av Sydamerikas mest storslagna områden och på denna resa utforskar vi denna region utförligt. Efter ett par dagar i charmiga Buenos Aires så flyger vi till världens sydligaste stad, Ushuaia, där vi går ombord på fartyget MV Stella Australis. Under fem dagars kryssning kommer vi att fascineras av mäktiga berg, fjordar och en förvånansvärt rik flora och fauna med såväl sydamerikanska sjölejon som Magellanpingviner. En av många höjdpunkter blir naturligtvis vårt besök vid Kap Horn!

TORRES DEL PAINE - SYDAMERIKAS VACKRASTE NATIONALPARK?

Efter kryssningen så reser vi till nationalparken Torres del Paine. Förutom dramatiska vyer så har vi här goda chanser att se kondor, detta är en av de bästa platserna att se denna imponerande fågel.

SJÖDISTRIKTET - FRÅN CHILE TILL ARGENTINA

Ett av de vackraste sätten att ta sig mellan dessa länder är via sjödistriktet. Här reser vi från Puerto Montt i Chile till Bariloche i Argentina med buss och båt över några av detta områdes många sjöar, en fantastisk resa!Reseöversikt


Dag 1 Sverige -
Dag 2 - Buenos Aires: Stadsrundtur
Dag 3 Buenos Aires - Ushuaia: Stadsrundtur
Dag 4 Ushuaia: Tierra del Fuego nationalpark och Beaglekanalen
Dag 5 Ushuaia - Kryssning i Patagonien: Beaglekanalen - Murraykanalen
Dag 6 Kryssning i Patagonien: Kap Horn och Wulaiabukten
Dag 7 Kryssning i Patagonien: Glaciärerna Pia och Garibaldi
Dag 8 Kryssning i Patagonien: Glaciärerna Águila och Cóndor
Dag 9 Kryssning i Patagonien: Ön Magdalena - Punta Arenas - Torres del Paine
Dag 10 Torres del Paine: Nationalparken
Dag 11 Torres del Paine - Punta Arenas
Dag 12 Punta Arenas - Puerto Montt
Dag 13 Puerto Montt - Bariloche, Argentina
Dag 14 Bariloche: Nahuel Huapi nationalpark - Buenos Aires: Tangoshow
Dag 15 Buenos Aires -
Dag 16 - Sverige
 Pris:  69 900 kr/person
 Enkelrum:  6 900 kronor

Kommande Resor

 • 15-30 oktober 2020

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Stockholm-Buenos Aires t/r
 • Flyg Buenos Aires-Ushuaia
 • Flyg Punta Arenas-Puerto Montt
 • Flyg Bariloche-Buenos Aires
 • Svensk färdledare
 • Engelsktalande specialistguider
 • Logi på beskrivna hotell eller alternativ med likvärdig standard
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Eventuellt pristillägg vid resa från annan ort än Stockholm
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdryck till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till guider och chaufförerFärdplan

Dag 1 Sverige -

Vi reser från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn på kvällen med Air France till Paris. Vi ber er observera att resans pris är baserat på resa från Stockholm. Vid avresa från annan ort kan det bli ett pristillägg beroende på skatter och platstillgång. Från Paris fortsätter vi med samma flygbolag direkt till Buenos Aires.

Måltider ombord på planen.
Dag 2 - Buenos Aires: Stadsrundtur

Vi landar i Buenos Aires, Argentinas huvudstad, på morgonen, möts vid ankomsten och körs till hotellet. Vi har tillgång till våra rum direkt vid ankomsten. Efter några lediga timmar så ger vi oss ut på en stadsrundtur. Vi börjar med att besöka kongresspalatset och de andra byggnaderna runt om som till exempel presidentpalatset – även kallat det rosa huset – Plaza de Mayo samt katedralen. Vi åker längs den stora avenyn till Colonteatern, Buenos Aires berömda operahus. Efter centrum fortsätter vi till några av stadens charmigaste kvarter; först La Boca, med sina många färggranna hus som länge inspirerat konstnärer, och sedan Recoleta, med sin berömda kyrkogård där Evita Peron ligger begravd. Naturligtvis hinner vi även med San Telmo, vars gamla kvarter hyser många charmiga caféer och där chansen att få se en spontan tango på något av torgen är stor!

Hotel 562 Nogaro (☆☆☆☆). Måltider ombord på planet, frukost.
Dag2
Dag 3 Buenos Aires - Ushuaia: Stadsrundtur

Tidigt på morgonen åker vi till flygplatsen för att flyga söderut till världens sydligast belägna stad - Ushuaia. Staden ligger vackert med snöklädda berg i bakgrunden och havet framför. Landskapet här på Eldslandet är en unik kombination av berg, hav, glaciärer och skogar och liknar egentligen ingen annan plats i världen. Sitt namn fick platsen av de första européerna som färdades längs Beaglekanalen. De såg eldar lysa upp kvällshimlen, tända av ursprungsbefolkningen Yahganindianerna, och sedan dess är Sydamerikas sydliga udde känd över hela världen som Eldslandet. På eftermiddagen gör vi en rundtur i denna intressanta stad. Vi besöker bland annat det gamla fängelset som idag är ett museum, Museo del Presidio. Denna ogästvänliga trakt fungerade fram till 1947 som en fångkoloni.

Hotel Albatros (☆☆☆☆). Frukost.
Dag3
Dag 4 Ushuaia: Tierra del Fuego nationalpark och Beaglekanalen

På förmiddagen kommer vi att utforska Tierra del Fuego, Eldslandet, som består av en större ö samt flera små. Större delen har förklarats som nationalpark, på grund av sin mångskiftande flora och fauna och underbart vackra natur. Med lite tur så ser vi guanacos, en av de två vilt levande arterna av lamadjur. Efter lunch kommer vi att ge oss ut längs Beaglekanalen, döpt efter Charles Darwins berömda fartyg med samma namn. Vi seglar från Ushuaia norrut upp mot fyren Les Eclaires. Vi har goda möjligheter att få sällskap av svartbrynade albatrosser under färden. Under båtturen passerar vi bland annat Fågelön, där vi ser en fantastisk variation sjöfågel, som till exempel albatross, Magellan- och kejsarskarv, tärnor, måsar och olika arter av gäss. På Sjölejonön ser vi en stor koloni sydamerikanska sjölejon. Vi går inte iland på dessa öar, utan ser dem från båten så ta gärna med en kikare.

Hotel Albatros (☆☆☆☆). Frukost.
Dag4
Dag 5 Ushuaia - Kryssning i Patagonien: Beaglekanalen - Murraykanalen

På kvällen denna dag börjar en fantastisk resa då vi under de fem närmaste dagarna kommer att kryssa från Ushuaia, via Kap Horn, till Punta Arenas i Chile. Resan är sagolikt vacker och under kryssningen ingår helpension samt samtliga drycker ombord, även alkoholhaltiga. Hamnavgifter ingår inte i resans pris och ligger för närvarande på 60 USD per person. Även dricks till besättningen tillkommer. Under kryssningen bor ni i A-hytt (se bilden nedan, det finns även hytter med två enkelsängar), vilka är 16,5 m2 stora. Samtliga hytter har egen dusch och WC. Denna första dag på kryssningen går vi ombord vid 18-tiden och får våra hytter. Efter en välkomstdrink och presentation av kaptenen och besättningen så kastar vi loss och stävar längsmed Beaglekanalen. Ushuaias ljus försvinner i fjärran när vi går in på chilenskt vatten och tar Murraykanalen söderut.

MV Stella Australis. Frukost, middag.
Dag5
Dag 6 Kryssning i Patagonien: Kap Horn och Wulaiabukten

Vid gryningen så korsar vi Nassaubukten och kommer in i den arkipelag som omfattas av nationalparken Kap Horn. Om väder och vind tillåter så går vi iland på den vindpinade ö där Kap Horn ligger. Denna udde, Sydamerikas sydligaste spets, upptäcktes 1616 av en holländsk expedition och döptes efter dennas hemort, staden Hoorn i Nederländerna. Kap Horn är en mycket brant, 425 meter hög, klippa som blickar ut mot det oroliga vattnet i Drakepassagen. I många år så var detta den enda kända sjöleden mellan Stilla havet och Atlanten och kallades då ofta för "världens ände". Många är de fartyg som har förlist i dessa svåra farvatten. Nationalparken förklarades som ett World Biosphere Reserve av Unesco 2005 och naturen här är verkligen spektakulär. Den chilenska armén har fortfarande en bemannad fyr här, där fyrvaktaren och hans familj lever! Vi går sedan tillbaka längs över Nassaubukten och fäller ankar vid den mycket intressanta Wulaiabukten, en av de få platser i ögruppen där den mänskliga historien är lika fascinerande som naturen. Denna bukt beskrevs av Charles Darwin och var hem för en av områdets största bosättningar av Yúmanafolket. Just denna folkgrupp får vi lära oss mer om när vi besöker museet här, som är beläget i det gamla radiohuset. Vi kan sedan välja mellan tre promenader av varierande längt och svårighet. Under samtliga dessa kommer vi att gå genom den typiska och säregna skogen och beundra vyerna från olika utsiktsplatser.

MV Stella Australis. Frukost, lunch, middag.
Dag6
Dag 7 Kryssning i Patagonien: Glaciärerna Pia och Garibaldi

Under natten har fartyget gått runt den västra delen av Eldslandet via de smala kanalerna Gabrial, Magdalena och Cockburn. Efter vi har rundat den avlägset belägna halvön Brecknock så går vi österut och kommer in i Beaglekanalen igen. På morgonen äntrar vi den vackra fjorden Pia och går iland vid glaciären med samma namn. Här går vi en kortare promenad för att beundra denna spektakulära glaciär, som sträcker sig hela vägen från bergstopparna ner till havet. Det finns även möjlighet att gå en längre och mer ansträngande promenad här. Fartyget går sedan västerut längsmed kanalen och in i en lång fjord, där vi ankrar nära glaciären Garibaldi. Detta är en av endast tre glaciärer i Patagonien som fortfarande växer. Här går vi iland och går en krävande promenad (vill ni hellre stanna kvar ombord så har ni en storslagen utsikt över glaciären från båten) till ett vattenfall och utsiktspunkter där ni kan njuta av panoramat med fjorden och glaciären nedanför.

MV Stella Australis. Frukost, lunch, middag.
Dag7
Dag 8 Kryssning i Patagonien: Glaciärerna Águila och Cóndor

Tidigt på morgonen så går vi genom Cockburnkanalen och in i Agostinisundet. Härifrån är det möjligt att se glaciärerna som går nedför Darwinbergen, vissa av dem hela vägen ner till havet. Efter frukost så går vi iland för en lätt promenad runt en lagun som bildats av smältvatten från Águilaglaciären. Vi går fram till denna glaciär och har en anmärkningsvärd utsikt över denna glaciärs blåskimrande is! På eftermiddagen kommer vi fram till glaciären Cóndor som har ett mycket passande namn, här har vi goda möjligheter att se den majestätiska kondoren. Denna mäktiga fågel kan ha ett vingspann på cirka tre meter och hanarna väger upp till 15 kilo. Vi gör här en utflykt med landstigningsbåtarna för att spana efter dessa fåglar och naturligtvis beundra de storslagna omgivningarna.

MV Stella Australis. Frukost, lunch, middag.
Dag8
Dag 9 Kryssning i Patagonien: Ön Magdalena - Punta Arenas - Torres del Paine

På morgonen fäller vi ankar vid ön Magdalena, som ligger halvvägs mellan Eldslandet och det chilenska fastlandet. Den stora sevärdheten här är den enorma kolonin med Magellanpingviner, här lever cirka 70000 par! Vi går en promenad på ön, genom pingvinkolonin, till ett litet museum som ligger i fyrbyggnaden. På vägen till och från ön så finns chans att vi får sällskap av Pealesdelfiner. Andra fågelarter vi har möjlighet att se på ön är bland annat Magellanskarv, kejsarskarv, storlabb, kelpgås, delfinmås, rostbröstad pipare, mörkbukad ciklod och Magellanstrandskata. Vi går iland i Punta Arenas vid tolvtiden och reser direkt härifrån norrut till nationalparken Torres del Paine. Resan, som är drygt 300 km lång, tar ungefär fem timmar. Resan går genom Patagoniens dramatiska landskap till denna drygt 2400 km2 stora nationalpark, som enligt många är Sydamerikas absolut vackraste nationalpark. När man ser de berömda Cuernos del Paine (Paines horn) så är det lätt att hålla med! Bergen reser sig 2 000 meter rakt upp från den patagoniska slätten, här finns turkosfärgade sjöar, kristallklara bäckar och floder med vackra vattenfall, glaciärer, täta skogar och ett rikt djurliv – Torres del Paine är ett måste på en resa till denna region. Sent på eftermiddagen kommer vi fram till vårt hotell varifrån vi har en fantastisk utsikt över Paines horn, bergen med sina typiska spetsiga former som verkligen påminner om just horn.

Hotel Rio Serrano (☆☆☆☆). Frukost.
Dag9
Dag 10 Torres del Paine: Nationalparken

Under dagen utforskar vi denna fantastiska nationalpark tillsammans med en mycket kunnig guide. Ett flertal kondorpar häckar i omgivningarna och vi har mycket goda chanser att se dessa magnifika fåglar då Torres del Paine är en av de bästa platserna att se dem. Vi kommer också med största sannolikhet se flockar med guanacos, lamans vilt levande släkting. Vi åker i lugnt tempo, stannar ofta för att ta kort och njuta av det storslagna landskapet och de skimrande lagunerna samt gör även ett par kortare vandringar – en härlig dag!

Hotel Rio Serrano (☆☆☆☆). Frukost, lunch (picknick).
Dag10
Dag 11 Torres del Paine - Punta Arenas

Efter en ledig förmiddag, då ni kan passa på att göra en sista promenad i denna storslagna nationalpark, åker vi på eftermiddagen tillbaka till Punta Arenas. Detta är världens sydligaste stad med mer än 100 000 invånare och hade innan Panamakanalen invigdes år 1914 den största hamnen för båttrafik mellan Atlanten och Stilla havet.

Hotel Cabo de Hornos (☆☆☆☆). Frukost.
Dag11
Dag 12 Punta Arenas - Puerto Montt

På morgonen åker vi ut till flygplatsen för att flyga norrut till Puerto Montt, inkörsporten till ännu en av Chiles främsta sevärdheter - det mycket natursköna sjödistriktet. Staden ligger spektakulärt vid Stilla havets strand och med den mäktiga vulkanen Osorno i bakgrunden.

Hotel Presidente (☆☆☆☆). Frukost.
Dag12
Dag 13 Puerto Montt - Bariloche, Argentina

Det absolut vackraste sättet att ta sig från Chile till Argentina är över sjödistriktet, vilket vi kommer att göra denna dag. Dagens utflykt genomförs i internationell grupp. Från Puerto Montt så reser vi först med buss mot Petrohue, större delen av denna resa går längsmed sjön Llanquihue. Vyerna över den vackra sjön och vulkanerna Osorno och Calbuco i bakgrunden är imponerande. Väl framme i den lilla staden Petrohue, som ligger vid kanten av sjön Lago Todos los Santos, så gör vi en kortare vandring till ett vattenfall med ett närmast smaragdgrönt vatten. Vi reser sedan med båt över sjön till Peulla, där vi äter lunch (ingår inte i resans pris). Efter lite ledig tid här så fortsätter vi med buss till Puerto Frías, där vi korsar gränsen tillbaka till Argentina. Faktiskt så är gränsövergången på endast 976 meters höjd, vilket gör att vulkanerna runtom oss ser desto högre ut! Efter att vi har fått våra stämplar så forsätter vi den korta biten till Lago Frías, där en båt väntar på oss och tar oss över sjön. Resan fortsätter sedan med buss en sträcka till Puerto Blest, där en tredje båtfärd väntar på oss över sjön Lago Nahuel Huapi. På kvällen kommer vi fram till Bariloche efter en dag full av dramatiska vyer och upplevelser!

Hotel Nevada (☆☆☆). Frukost.
Dag13
Dag 14 Bariloche: Nahuel Huapi nationalpark - Buenos Aires: Tangoshow

På morgonen gör vi en utflykt till nationalparken Nahuel Huapi, som är Argentinas äldsta nationalpark. Den omger sjön med samma namn som ligger vid foten av de patagoniska Anderna. Här finns tre naturzoner, från valdiviansk regnskog till den patagoniska stäppen. Djur vi har möjlighet att se är neotropisk flodutter, huemulhjort, guanaco och den lustiga gnagaren mara, som kan liknas vid en kanin med långa ben. Även fågellivet är mycket rikt och bland arter vi har chans se under dagen kan nämnas Magellanspett, Magellanparakit, som är världens sydligaste levande papegojart, eldkronekolibri och den vackra forsanden. Vi åker sedan till flygplatsen för att flyga åter till Buenos Aires. På kvällen väntar något som är ett måste på en resa till Argentina - en show på ett av Buenos Aires mest klassiska tangopalats, La Ventana. Medan vi äter en utsökt trerätters middag bjuds vi på en uppvisning i denna argentinska nationaldans, som är mer ett sätt att leva och uttrycka sig på än bara en dans. Efter showen kommer vi att få en tangolektion innan vi åker tillbaka till hotellet.

Hotel 562 Nogaro (☆☆☆☆). Frukost, middag.
Dag14
Dag 15 Buenos Aires -

Mitt på dagen hämtas vi på hotellet och körs till flygplatsen för att påbörja hemresan. Vi flyger med KLM direkt till Amsterdam.

Frukost, måltider ombord på planet.
Dag15
Dag 16 - Sverige

Vi landar i Amsterdam på förmiddagen och fortsätter härifrån med KLM till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn där vi landar åter mitt på dagen – många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag2 Dag3-4 Dag5 Dag6 Dag7 Dag8 Dag9-10 Dag11 Dag12 Dag13 Dag14-15
Karta
Dag 2
Dag 3-4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9-10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14-15

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Ny resa 2020