Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Res med svensk färdledning genom vackra Centralamerika

Centralamerika är en spännande region, här finns egentligen allt som en resenär kan önska oavsett vad ditt främsta intresse är. Under denna mycket innehållsrika resa hinner vi med fem länder, ser kolonialstäder uppsatta på Unescos världsarvslista, fascineras av Centralamerikas Pompeji, besöker flera imponerande mayaruiner och njuter av den annorlunda och traditionella kulturen på Guatemalas högländer och mycket mer!

HÖGLÄNDER, REGNSKOG OCH VÄRLDENS NÄST LÄNGSTA KORALLREV

Resan börjar i Nicaragua, där vi ser landets båda världsarv och bor ett par nätter på den vackra ön Ometepe i Centralamerikas största sjö, Lago Nicaragua. Vi åker sedan båt över Fonsecasundet till El Salvador, där vi besöker Joya de Cerén som också brukar kallas för Centralamerikas Pompeji. Vidare in i Honduras och detta lands främsta sevärdhet, mayaruinerna Copán. I Guatemala hinner vi naturligtvis med den myllrande marknaden i Chichicastenango, sjön Lago Atitlán, den gamla huvudstaden Antigua och Tikal, som kanske är de mest imponerande mayaruinerna av dem alla. Vi avslutar sedan resan i Belize, där vi besöker ett par nationalparker och bor de sista två nätterna vid kusten nära världens näst längsta korallrev - en resa som innehåller det mesta!Reseöversikt


Dag 1 Sverige - Managua, Nicaragua - Granada
Dag 2 Granada: Las Isletas och stadsrundtur
Dag 3 Granada - vulkanen Mombacho - Isla de Ometepe
Dag 4 Isla de Ometepe: Rundtur på ön
Dag 5 Isla de Ometepe - Masaya - León Viejo - León
Dag 6 León: Stadsrundtur
Dag 7 León - Potosí - La Union, El Salvador - Suchitoto
Dag 8 Suchitoto: Stadsrundtur
Dag 9 Suchitoto - Joya de Cerén - Copán, Honduras
Dag 10 Copán: Mayaruinerna
Dag 11 Copán - Quirigua, Guatemala - Guatemala City
Dag 12 Guatemala City - Chichicastenango: Marknaden
Dag 13 Chichicastenango - Panajachel: Lago Atitlán
Dag 14 Panajachel - Iximché - Antigua
Dag 15 Antigua: Stadsrundtur - Guatemala City
Dag 16 Guatemala City - Flores: Tikal
Dag 17 Flores - Barton Creek, Belize - Belmopan
Dag 18 Belmopan - Blue Hole nationalpark - Hopkins
Dag 19 Hopkins: Cockscomb Basin Jaguar Preserve
Dag 20 Hopkins - Belize City -
Dag 21 - Sverige
 Pris:  49 900 kr/person
 Enkelrum:  8 900 kronor 

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Stockholm-Managua / Belize City-Stockholm
 • Flyg Guatemala City-Flores
 • ESTA (elektroniskt inresetillstånd till USA)
 • Svensk färdledare
 • Engelsktalande specialistguider
 • Logi på beskrivna hotell eller alternativ med likvärdig standard
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Eventuellt pristillägg för resa från andra orter än Stockholm
 • Hamnskatt på Isla de Ometepe (f n 5 USD per person)
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdrycker till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till guider och chaufförerFärdplan

Dag 1 Sverige - Managua, Nicaragua - Granada

Vi flyger från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn med KLM tidigt på morgonen till Amsterdam. Vi ber er observera att resans pris är baserat på resa från Stockholm och att det eventuellt kan bli ett pristillägg vid resa från andra orter, beroende på skatter och platstillgång. Från Amsterdam fortsätter vi med samma flygbolag till Panama City, där vi landar på eftermiddagen. Vi fortsätter sedan med COPA Airlines till Managua, Nicaraguas huvudstad, där vi landar på kvällen. Här möter vår guide upp och vi körs direkt till en av landets främsta sevärdheter, staden Granada, vilket tar cirka en timme. Hotellet vi bor på ligger mycket centralt, är byggt i kolonial stil och har en pool, där vi kan ta ett uppfriskande dopp efter den långa resan!

Hotel El Almirante (☆☆☆☆). Måltider ombord på planen.
Dag1
Dag 2 Granada: Las Isletas och stadsrundtur

På morgonen åker vi den korta sträckan ner till Nicaraguasjön, som är Centralamerikas största sjö och Latinamerikas näst största efter Titicacasjön. Nicaraguasjön har faktiskt de enda sötvattenshajarna i världen, då tjurhajar har anpassat sig till sötvattnet och det numera finns ett ganska stort bestånd av dessa stora hajar. Har vi tur så kanske vi ser någon under vår båttur till ögruppen Las Isletas. Dessa över 300 småöar, som ligger utspridda i sjön, bildades för över 20 000 år sedan och är resultatet av ett av vulkanen Mombachos många utbrott. En del är bebodda av fiskarfamiljer medan man på andra finner luxuösa hus som tillhör landets mer välbeställda invånare. Eftermiddagen är sedan vikt åt en stadsrundtur. Granada är sedan 2003 uppsatt på Nicaraguas förhandslista över planerade världsarvsnomineringar och varför kommer vi snart att förstå när vi ger oss ut på en stadsrundtur med häst och vagn - ett härligt sätt att se staden! Granada grundades redan 1524 och tros vara den näst äldsta stad som de spanska conquistadorerna lät grunda på det latinamerikanska fastlandet. Under kolonialtiden så blomstrade staden på grund av handeln med hamnarna längs den atlantiska kusten som gick via Nicaraguasjön. Än idag finns många byggnader och kyrkor kvar från denna period och det är en upplevelse att färdas längs de trånga kullerstensbeklädda gränderna. Under stadsrundturen har vi möjlighet att, mot en liten avgift, gå upp i klocktornet på den vackra kyrkan La Merced, byggd 1534, för att njuta av den vackra utsikten över Granada med den 1 344 meter höga vulkanen Mombacho i bakgrunden.

Hotel El Almirante (☆☆☆☆). Frukost.
Dag2
Dag 3 Granada - vulkanen Mombacho - Isla de Ometepe

Efter frukost åker vi till San Jorge vid Nicaraguasjöns strand. På vägen gör vi dock ett stopp vid vulkanen Mombacho. Här åker vi hela vägen upp till toppen med fyrhjulsdrivna fordon och på vägen ser vi hur växtligheten förändras. Vulkanens topp är beklädd med moln- och dvärgskog och här finns arter som är helt unika, eller endemiska, för vulkanen, bland annat Mombachosalamandern. Här finns mer än 700 växtarter, bland annat många orkidéer, och hela 173 fågelarter! Vi har även möjlighet att se vrål- och kapucinapor längs den cirka 1,5 kilometer långa leden som tar oss runt den idag slocknade kratern. Utsikten härifrån över sjön är magnifik! Väl framme i San Jorge går vi ombord på en båt som tar oss till den vackra ön Ometepe. Namnet på ön kommer från det lokala språket náhuatl och betyder "två kullar", vilket är en bra beskrivning på öns utseende. Man kan, redan från långväga håll, tydligt se öns två höga vulkantoppar avteckna sig vid horisonten. Båda har sina egna unika mikroklimat och varierar mycket i växtlighet. I århundraden har ön varit bebodd av olika kulturer och indianstammar vilket syns av de arkeologiska fynd man hittat i form av klippmålningar, keramik och statyetter. Vi kommer så småningom fram till byn Moyogalpa på Ometepe, där vi möts och körs den korta sträckan till byn San José del Sur. Här bor vi på en finca från början av 1900-talet som ligger nära stranden - kanske ett dopp lockar efter denna spännande och innehållsrika dag?

Hotel Charco Verde (☆☆☆). Frukost.
Dag3
Dag 4 Isla de Ometepe: Rundtur på ön

Under dagen kommer vi att utforska denna intressanta och vackra ö, som bland annat är känd för sina många petroglyfer som vittnar om öns mångskiftande historia. Många är de civilisationer som har levt här, bland annat chorotega, nahuatl och maya. Vi besöker också naturreservatet Charco Verde, som bjuder på en mycket rik flora och fauna. I denna laguns smaragdgröna vatten sägs den demoniska figuren Chico Largo leva, en myt som fortfarande lever bland ursprungsbefolkningen i denna region. Färgen på lagunen kommer av den rika förekomsten av alger i vattnet. Vi fortsätter sedan till Ojo de Agua, "öga av vatten", en vacker lagun med kristallklart vatten där vi har möjlighet att ta ett dopp innan vi åker tillbaka till hotellet.

Hotel Charco Verde*). Frukost, lunch.
Dag4
Dag 5 Isla de Ometepe - Masaya - León Viejo - León

Vi åker idag båt tillbaka till fastlandet där bussen väntar för att ta oss till León, Nicaraguas religiösa och kulturella huvudstad. På vägen dit gör vi dock flera stopp, det första vid den aktiva vulkanen Masaya. Denna vulkan är den enda aktiva i den västra hemisfären där det går att köra hela vägen upp till den rykande kratern, en mäktig upplevelse! Har vi tur ser vi även de pacifikparakiter som häckar här - de är lätta att känna igen med sin skinande gröna fjäderdräkt och karaktäristiska läte. Nedanför vulkanen besöker vi sedan Masayamarknaden, som är den bästa platsen i landet för att köpa typiskt nicaraguanskt hantverk som till exempel vävda hängmattor, broderade blusar, läderarbeten och träsniderier. I närheten av den nuvarande staden León ligger gamla León, vilken grundades 1524 av conquistadoren Francisco Hernández de Córdoba, vars kvarlevor hittades här år 2000. Sedan samma år är León Viejo, som den heter på spanska, uppsatt på UNESCO:s världsarvslista. 1609 utsattes León Viejo för en jordbävning och året därpå förstördes staden av ett vulkanutbrott. Idag har 17 koloniala byggnader grävts ut, bland annat den imponerande katedralen Santa María de la Gracia och kyrkan La Merced, och platsen är ett unikt exempel på hur de första spanska städerna planerades. Sent på eftermiddagen kommer vi fram till León, där vi bor på ett mycket centralt beläget hotell vilket ger oss möjlighet att ge oss ut på stadens charmiga gator direkt efter ankomst.

Hotel Austria (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag5
Dag 6 León: Stadsrundtur

Liksom Granada bjuder León på många exempel på typisk och vacker spansk kolonialarkitektur. Under dagen kommer vi att göra en promenad längs stadens smala gränder och charmiga gator för att se stadens främsta sevärdheter. Här finns bland annat Centralamerikas största katedral, Asunciónbasilikan, som byggdes mellan 1706 och 1740. Katedralens två torn byggdes sedan till 1746 och 1779. Den är sedan 2011 uppsatt på Unescos världsarvslista och mot en mindre avgift kan vi klättra upp till dess tak för en vacker utsikt över León. Vi ser även Nicaraguas första universitet, grundat 1813, och det intressanta Museo de Tradiciones y Leyendas; ett annorlunda museum över lokala traditioner och legender.

Hotel Austria (☆☆☆). Frukost.
Dag6
Dag 7 León - Potosí - La Union, El Salvador - Suchitoto

Vi lämnar León på förmiddagen och reser mot det lilla samhället Potosí, som ligger vid Fonsecabukten där Nicaragua möter grannländerna Honduras och El Salvador. Här går vi ombord på en båt som tar oss över bukten till El Salvador. Resan tar cirka två timmar och under färden kan vi njuta av vackra vyer över den kuperade och dramatiska kusten. Väl framme får vi våra stämplar och blir mötta av den guide och chaufför som kommer att göra oss sällskap under våra dagar i El Salvador. Vi fortsätter sedan dagens resa till El Salvadors kanske charmigaste stad, Suchitoto, dit vi kommer fram sent på eftermiddagen. Här bor vi på ett charmigt hotell byggt i kolonial stil med pool och som dessutom har ett eget naturreservat på nästan två hektar.

Hotel La Posada de Suchitlán (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag7
Dag 8 Suchitoto: Stadsrundtur

Namnet Suchitoto kommer från språket nahuatl som de ursprungliga invånarna pipilerna talade och betyder "fåglarnas och blommornas plats". Under dagens promenad kommer vi se att namnet fortfarande är relevant, denna lilla stad är väldigt grön och gatorna kantas av träd och planteringar och i staden med omnejd finns mer än 200 fågelarter - nästan lika många som i hela Sverige! Staden är känd för sina många konstnärer och ses som El Salvadors kulturhuvudstad. Här finns mängder av trevliga gallerier och det vilar ett lugn över staden, som dock faktiskt var platsen för några av de första striderna under inbördeskriget. Vi besöker de viktigaste sevärdheterna, som kyrkan Santa Lucía, konst-för-fredmuseet och teatern Las Ruinas, men kommer även att ha tid för att gå runt på egen hand i denna idylliska lilla stad.

Hotel La Posada de Suchitlán (☆☆☆). Frukost.
Dag8
Dag 9 Suchitoto - Joya de Cerén - Copán, Honduras

Vi lämnar Suchitoto på morgonen och reser mot El Salvadors enda världsarv, Joya de Cerén. Denna plats brukar kallas för Amerikas Pompeji och likheterna i dessa båda platsers historia är slående. Omkring år 600 fick den närliggande vulkanen Loma Caldera ett stort utbrott som begravde denna by under 14 lager aska. Man tror att byborna hann fly, då inga kroppar har hittats. De lämnade sina verktyg, sin keramik, sina möbler och till och med halväten mat vilket har gjort Joya de Cerén till en av de viktigaste arkeologiska platserna i Mesoamerika för att det visar hur livet var för vanliga människor. Totalt har omkring 70 byggnader avtäckts och det är fascinerande att se hur välbevarade dessa är. Efter vårt intressanta besök här fortsätter vi mot gränsen till Honduras, korsar denna och når sent på eftermiddagen byn Copán i den norra delen av landet, nära gränsen mot Guatemala.

Hotel Plaza Magdalena (☆☆☆). Frukost.
Dag9
Dag 10 Copán: Mayaruinerna

Copán är en av de mayaruiner som brukar betecknas som de Fem Stora; de övriga är Palenque, Chichen Itza och Uxmal i Mexiko samt Tikal i Guatemala. Ingen annanstans finns så fantastiska reliefer och stelaes (resta stenar, dekorerade med bilder, reliefer, inskriptioner och ornamentik) som här, det är verkligen en av Centralamerikas största sevärdheter. Ett kungarike grundades i Copán redan år 159 e Kr och staden växte sedan till att bli den mest betydelsefulla mayastaden på 400-talet. Riket, som gick under namnet Xukpi, var fortsatt en av de mäktigare mayastaterna ända in på 800-talet, men led ett svårt nederlag år 739 och tappade därefter i betydelse. Befolkningen minskade långsamt, från cirka 20 000 till bara 5 000 i början av 800-talet. Det kungliga ceremonicentrat i staden övergavs helt år 827; viktiga naturresurser tog slut på grund av överbefolkning vilket var en faktor som ledde till slutet för de flesta av den klassiska erans mayastater. Copán täcker ett enormt område, man har funnit ruiner efter hela 3 450 byggnader på 24 km2, så vi ägnar hela dagen åt detta av UNESCO utsedda världsarv.

Hotel Plaza Magdalena (☆☆☆). Frukost.
Dag10
Dag 11 Copán - Quirigua, Guatemala - Guatemala City

Efter frukost fortsätter vi vår resa mot gränsen till Guatemala. När vi fått våra stämplar så når vi snart Quirigua, en av Guatemalas största mayaruiner. Quiriguas historia liknar Copáns, fågelvägen är det bara 50 kilometer mellan städerna och Copáns kungar härskade över även Quirugua fram till 737 e Kr. Efter att kung Cauac Sky tog Copáns kung tillfånga detta år och lät halshugga honom så blev Quirigua självständigt och Cauac Sky firade den nyvunna självständigheten genom att låta hugga en mängd stelas, vilket är det som Quirigua är mest känt för idag. Den största är hela 10,5 meter hög! Vi går en guidad promenad bland de imponerande ruinerna och den omgivande regnskogen innan vi fortsätter till Guatemala City, Guatemalas huvudstad, dit vi kommer fram sent på eftermiddagen.

Hotel Barceló (☆☆☆☆). Frukost.
Dag11
Dag 12 Guatemala City - Chichicastenango: Marknaden

Vi fortsätter idag till staden Chichicastenango. Denna stad, som har cirka 10 000 invånare och ligger på drygt 2 000 meters höjd, känns isolerad från resten av landet. Dess smala kullerstensgator och vackra hus med rött taktegel är ofta insvepta i en dimma som gör intrycket nästan overkligt. Ursprungsbefolkningen med sina vackra, traditionella kläder bidrar också till upplevelsen. Vårt hotell ligger mycket centralt och har också, särskilt för oss svenskar, en intressant historia. Evert Taube bodde här 1952, en plakett till minne av detta finns uppsatt på hotellet, och han prisar Hotel Mayan Inn i sin bok "Guatemala" - bra läsning inför denna resa! Torsdagar och söndagar hålls här Guatemalas mest berömda och fascinerande marknad - det är en explosion i färger när människor kommer till den lilla staden från byarna runtomkring. Utanför kyrkan Santo Tomas står så kallade chuchkajaues som viftar med urnor med rökelse och inne i kyrkan tänds mattor med ljus medan man offrar sprit, tobak och mat till sina gamla gudar – detta mitt inne i en katolsk kyrka, Guatemala är verkligen fantastiskt! Vi har hela eftermiddagen vikt för att vandra runt och bara njuta av alla intryck som denna marknad ger.

Hotel Museo Mayan Inn (☆☆☆☆). Frukost.
Dag12
Dag 13 Chichicastenango - Panajachel: Lago Atitlán

Resan går vidare på Guatemalas mycket vackra och intressanta högländer, på få andra platser i Latinamerika så har ursprungsbefolkningen bevarat sina traditioner på samma sätt som här. Dagens mål är den lilla staden Panajachel vid sjön Atitlán, som ligger fantastiskt vackert med flera mäktiga vulkaner i bakgrunden och runt sjön ligger ett antal små, mycket traditionella byar. På eftermiddagen gör vi en utflykt med båt på den vackra sjön och åker över denna till den största byn, Santiago Atitlan. Här dyrkar man en underlig figur vid namn Maximon. Det sägs att denna man ska vara en blandning av den bibliske Judas, conquistadoren Pedro de Alvarado och gammal Mayatro. Vi besöker det oansenliga huset dit folk kommer för att offra tobak och sprit till Maximon, som sitter på en tron oftast med en rykande cigarett i mungipan som ”prästen” askar med jämna mellanrum. Luften är tung av rökelse - en unik upplevelse! Under dagen kommer vi att se hur varje by har sina specifika färger och speciella mönster i sina kläder. Detta är faktiskt ett bruk som spanjorerna införde för att man skulle se vilka indianer som ”tillhörde” vem. Vi kommer sedan att ha tid för att gå runt på egen hand i den charmiga byn innan vi åker båt tillbaka till hotellet.

Porta Hotel del Lago (☆☆☆☆). Frukost.
Dag13
Dag 14 Panajachel - Iximché - Antigua

Efter frukost lämnar vi Atitlansjön bakom oss och reser mot landets gamla huvudstad, Antigua. På vägen besöker vi Iximché, som var huvudstad för mayariket Kaqchikel från 1470 tills den övergavs 1524. Här ser vi lämningar efter flera pyramider, tempel och två spelplaner för det bollspel som maya praktiserade. Vissa hävdar att förlorarna i spelet offrades till gudarna efter matchen! På eftermiddagen kommer vi fram till Antigua, som är en av Latinamerikas charmigaste städer. Ge dig gärna ut på stadens kullerstensbelagda gator och gränder och utforska denna pärla till stad redan idag!

Hotel Camino Real (☆☆☆☆). Frukost.
Dag14
Dag 15 Antigua: Stadsrundtur - Guatemala City

På förmiddagen gör vi en stadsrundtur i Antigua. Läget är fantastiskt; staden omges av tre mäktiga vulkaner, Agua, Fuego och Acatenango. Vulkanen Fuego (vilket betyder eld) känns lätt igen på plymen av rök och ibland kan man på kvällen se den glödande lavan söka sig ner längs sluttningarna! Staden grundades 1543 som La Muy Noble y Muy Leal Ciudad de Santiago de los Caballeros de Goathemala och förklarades som världsarv av UNESCO 1979 på grund av dess mycket välbevarade kolonialarkitektur från 1600- och 1700-talen. På eftermiddagen åker vi sedan tillbaka till Guatemala City.

Hotel Barceló (☆☆☆☆). Frukost.
Dag15
Dag 16 Guatemala City - Flores: Tikal

Vi lämnar idag högländerna och flyger till Flores i den nordöstra delen av landet. Här är vi nere på havsnivå och omgivningarna täcks av tät regnskog. Efter att ha lämnat väskorna på hotellet beger vi oss direkt till Guatemalas, och kanske hela Centralamerikas, största sevärdhet - mayaruinerna Tikal. Dessa magnifika ruiner är naturligtvis en av de fem stora mayaruinerna, och de allra flesta räknar detta enorma tempelområde till de absolut mest imponerande av dem alla! Pyramiderna sticker upp ur den täta djungeln och när vi går runt bland ruinerna har vi stora möjligheter att se många av djungelns djur. Apor, papegojor, tukaner - regnskogen sjuder av liv. En mycket kunnig, lokal specialistguide kommer att visa oss runt och vi har sedan tid att på egen hand utforska fantastiska Tikal, som naturligtvis är uppsatta på UNESCO:s världsarvslista. En stor del av det vi ser idag byggdes så tidigt som på 300-talet och Tikal hade sin höjdpunkt under Mayas klassiska period, mellan omkring åren 200-850. Efter denna period byggdes inga nya större monument, några av platserna för eliten brändes och befolkningen minskade stegvis, tills platsen övergavs i slutet av 900-talet. Arkeologer bedömer att staden som mest hade en befolkning på mellan 100 000 och 200 000 invånare. Vi återvänder till hotellet sent på eftermiddagen efter att ha ägnat Tikal gott om tid.

Hotel Casona del Lago (☆☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag16
Dag 17 Flores - Barton Creek, Belize - Belmopan

Vi reser österut från Flores på morgonen och når snart gränsen till Belize, före detta Brittiska Honduras. Detta lilla land är det enda i Centralamerika där engelska är huvudspråk. På andra sidan gränsen möts vi av vår belizeanska guide och chaufför som tar oss till Barton Creek, en grotta som endast är tillgänglig med kanot. Vi paddlar in i det enorma grottsystemet som arkeologer tror användes som begravningsplats av Mayafolket. Faktiskt kan man i strålkastarnas sken se skelettdelar och rester av krukor och liknande som lämnats som gåvor till de döda att ha med sig in i dödens rike. Då och då måste ni huka er i kanoterna för att inte slå huvudet i de enorma stalaktiterna som hänger ner från grottans tak! Vi passerar även en mennonitby, där vi ser hur vardagslivet ser ut. Mennoniter finns på flera platser i världen och lever ofta i kollektiv, avskilda från omvärlden. Efter kanotturen så har vi möjlighet att ta ett dopp i det klara vattnet innan vi fortsätter till vår lodge, som ligger i närheten av Belizes huvudstad Belmopan. Lodgen är charmig och ligger vackert, men är relativt enkel. Varje hydda består av två rum som delar på en toalett, men varje rum har dock separat ingång till denna.

Banana Bank Lodge (☆☆☆). Frukost.
Dag17
Dag 18 Belmopan - Blue Hole nationalpark - Hopkins

Vårt första stopp idag gör vi vid nationalparken Blue Hole, som är uppkallat efter ett så kallat sjunkhål med ett fantastiskt azurblått vatten! Här kommer vi att gå en guidad promenad i den omgivande regnskogen och utforska mynningen till grottan St Herman. Här finns ett fantastiskt rikt fågelliv: i denna lilla nationalpark, endast cirka 2 km2 stor, så har man räknat till mer än 200 fågelarter - nästan lika många som i hela Sverige! Lokala specialiteter är till exempel dvärgmotmot och nordlig näktergalsgärdsmyg. Vi fortsätter sedan ut till kusten, där vi bor precis vid havet och har nära till det lilla samhället Hopkins. Denna by utsågs nyligen till "The Friendliest Village in Belize" så gärna in hit på kvällen och ta något att dricka på någon av byns barer.

Parrot Cove Lodge (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag18
Dag 19 Hopkins: Cockscomb Basin Jaguar Preserve

Idag gör vi en utflykt till världens enda nationalpark tillägnad jaguaren - Cockscomb Basin Jaguar Preserve. Naturligtvis måste vi ha mycket tur för att se detta magnifika kattdjur - chanserna är mycket små, men vi har möjlighet att se mycket annat som till exempel näsbjörn, vrålapa, sengångare, tayra (ett rovdjur i familjen mårddjur) och många av de nästan 300 fågelarter som har påträffats i denna vackra nationalpark. Vi kommer åter till vårt charmiga hotell på eftermiddagen och har tillfälle att njuta av den närbelägna och vackra stranden.

Parrot Cove Lodge (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag19
Dag 20 Hopkins - Belize City -

På morgonen åker vi till flygplatsen utanför landets största stad, Belize City, för att påbörja hemresan. Vi flyger med COPA Airlines till Panama City, varifrån vi fortsätter med Air France till Paris.

Frukost, måltider ombord på planen.
Dag20
Dag 21 - Sverige

Vi landar i Paris på eftermiddagen och fortsätter härifrån med Air France till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, där vi landar åter på kvällen - många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag1-2 Dag3-4 Dag5-6 Dag7-8 Dag9 Dag10 Dag11 Dag12 Dag13 Dag14 Dag15 Dag16 Dag17 Dag18-19 Dag20
Karta
Dag 1-2
Dag 3-4
Dag 5-6
Dag 7-8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18-19
Dag 20

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Vilket betyg vill du ge upplägget av resan? "5. Väldigt varierat och omfattande. Bästa marknaden kan erbjuda!!"
Ulla Christine Johansson

Hur har de lokala guiderna skött sig? "5. Utmärkt! Några var mycket personliga. En god inblick i den tragiska nutidshistorian. Tjänstvilliga, särskilt guiden i Guatemala."
Birgitta Gren

Vad har varit det bästa med resan? "Tikal, Copán och Chichicastenango, men även flera andra mindre kända Mayaruiner. Mycket fågel utan att ha varit någon "skådarresa". Cirka 150 arter allt som allt. Mycket bra bonus"
Marit Hagel och Stig Jarlevik

Vad har varit det bästa med resan? "Det mesta."
Per Jonsén

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "
5. En spännande resa med många intressanta upplevelser."
Marianne och Hans Sandberg
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack