Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Skräddarsydd resa i safarins vagga - fantastiska Kenya

Kenya kan ståta med några av Afrikas främsta nationalparker och dessutom fantastiska, kritvita stränder och azurblått vatten. Efter några dagars safari, under vilka ni förhoppningsvis kan bocka av samtliga arter i de s k Big Five (elefant, noshörning, lejon, leopard och buffel), så kopplar ni av vid en paradisstrand på slutet!
Reseöversikt


Dag 1 Sverige -
Dag 2 - Nairobi, Kenya: Giraffe Center
Dag 3 Nairobi - Lake Nakuru: Game drive
Dag 4 Lake Nakuru: Gamedrive och Hell´s Gate nationalpark - Lake Naivasha
Dag 5 Lake Nakuru - Masai Mara nationalpark: Gamedrive
Dag 6 Masai Mara: Gamedrives
Dag 7 Masai Mara - Nairobi - Mombasa - Bamburi Beach
Dag 8-11 Bamburi Beach
Dag 12 Bamburi Beach - Mombasa -
Dag 13 - Sverige
 Pris: från  31 900 kr/person

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Sverige-Nairobi / Mombasa-Sverige
 • Flyg Nairobi-Mombasa
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Logi på beskrivna hotell, del i dubbelrum, eller alternativ med likvärdig standard
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Visumkostnader
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Dryck till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till guider, bärare och chaufförer


Färdplan

Dag 1 Sverige -

Ni flyger på eftermiddagen med KLM från Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn till Amsterdam. Härifrån fortsätter ni sedan med Kenya Airways till Nairobi.

Måltider ombord på planen.
Dag 2 - Nairobi, Kenya: Giraffe Center

Ni landar i Nairobi, Kenyas huvudstad, på morgonen. Ni möts vid ankomsten och körs till hotellet, där ni har tillgång till ert rum direkt vid ankomsten. Efter en ledig förmiddag för att vila ut efter den långa resan så hämtas ni på hotellet för en utflykt till Giraffe Center. Detta grundades för att föda upp och säkra beståndet av den utrotningshotade Rothschild-giraffen. Runtom centret finns även ett rikt fågelliv och många halvtama vårtsvin! Tillbaka i Nairobi så ingår en middag på en av stadens mest välkända restauranger, Carnivore. Som namnet antyder så är specialiteten kött av ofta lite udda slag, som krokodil, kamel och struts. Det tillagas över en stor grill och skärs sedan upp vid borden.

Golden Tulip Westlands Hotel (☆☆☆☆). Måltider ombord planet, frukost, middag.
Dag2
Dag 3 Nairobi - Lake Nakuru: Game drive

Ni hämtas på hotellet efter frukost och körs västerut till er lodge som ligger i den vackra nationalparken Lake Nakuru. Denna sjö är, tillsammans med två närliggande sjöar, uppsatt på Unescos världsarvslista sedan 2011. På vägen stannar ni för att ta in de mäktiga vyerna över Great Rift Valley, dvs den stora förkastningsspricka som löper genom den västra halvan av Kenya. Lake Nakuru är en sodasjö och utgör en del av denna nationalpark, som är en av de få inhägnade parkerna i landet – den omges av elstängsel som skydd mot tjuvjägare. Parken har särskild status som säker fristad för noshörningen. Detta magnifika däggdjur drabbades hårt av tjuvjakten under 1970- och 1980-talet. Efter lunch och någon timmes vila ger ni er ut på er första gamedrive. Ni kommer att se giraffer, zebror, impalas, och det som Lake Nakuru kanske är mest känt för – dess enorma flockar med flamingos. Det ska dock tilläggas att mängden av flamingos, som stundtals kan uppgå till mer än en miljon, beror på vattenståndet i sjön. På senare år har beståndet gått ner dramatiskt på grund av att sjön krymper. Sannolikt kommer ni också i närkontakt med några av parkens svarta eller vita noshörningar under dagen.

Flamingo Hill Tented Camp (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag3
Dag 4 Lake Nakuru: Gamedrive och Hell´s Gate nationalpark - Lake Naivasha

Efter en tidig väckning och lätt förtäring gör ni er klara för morgonens första gamedrive. Lake Nakuru utlystes ursprungligen till nationalreservat för att skydda dess rika fågelliv. Bland fågelarterna som lever i parken – förutom flamingos – kan nämnas vit och rosaryggad pelikan, ormhalsfågel, stork, ibis och en mängd rovfågelarter. Sjön hålls även för att vara ett av landets bästa ställen att se lejon, flodhäst, östlig svartvit guereza (långhårig art av apa) och ett flertal antiloparter. Ni kommer åter till lodgen för lite ledig tid. Ni lämnar sedan Lake Nakuru och reser mot Lake Naivasha. På vägen gör ni ett stopp i nationalparken Hell´s Gate, vilket är en av de få platserna där man tillåts promenera i parken då stora rovdjur saknas. Landskapet här är mycket vackert och Hell´s Gate är framför allt känt för sitt rika fågelliv, där man bland annat kan se den mäktiga lammgamen. Vid Lake Naivasha kommer ni att göra en trevlig båttur på sjön, där ni med allra största sannolikhet kommer att se rikligt med flodhästar, krokodiler och många fågelarter.

Lake Naivasha Country Club (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag4
Dag 5 Lake Nakuru - Masai Mara nationalpark: Gamedrive

Ni reser idag söderut mot Kenyas safaristolthet; Masai Mara National Reserve, som ligger vid gränsen mot Tanzania. Den kallas i folkmun ofta bara Mara och naturområdet som parken är avsett att skydda fortsätter in i grannlandet, där parken smälter samman med Serengeti. På vägen dit gör ni ett stopp för lunch i samhället Narok. Mara utgörs till stor del av öppen mark, med stora grässlätter i en svagt böljande terräng. I öster ligger berg, i väster den vackra Oloololobranten. Djur- och fågellivet i Masai Mara är oerhört rikt och under eftermiddagens gamedrive spanar ni efter vilt såsom gnuer och andra gräsätare samt lejon.

Mara Leisure Camp (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag5
Dag 6 Masai Mara: Gamedrives

Dagens första gamedrive i Masai Maras nationalpark startar i gryningen, då djur och fåglar är som mest aktiva, och ni kommer att få uppleva möten med ett flertal däggdjursarter från er safarijeep. Två permanenta floder skär genom landskapet: Marafloden och Talek-floden. Längs Marafloden finns ett antal platser där de vandrande hjordarna med gnuer och zebror korsar floden. Dessa vandringar, som ofta kallas "migrationen", kan omfatta mer än en miljon djur och är ett fantastiskt skådespel. Kulmen för denna migration är mellan juli och oktober, men även under andra månader kan man se för- och eftertrupper av gnuer och zebror. Parken har även en stor lejonpopulation och vi kan nästan garantera möten med detta mäktiga rovdjur. Lejonen är inte de enda kattdjur man kan se; den öppna terrängen passar geparderna utmärkt och man brukar upptäcka åtminstone någon. Ni kommer åter till lodgen för lunch och ett par lediga timmar under den tid mitt på dagen då det är som varmast och därmed djuren som minst aktiva. Senare på eftermiddagen ger ni er ut på ännu en gamedrive. Flodhästar och krokodiler finns i floderna, medan vegetationen längs dessa drar till sig vattenbockar, elefanter, impalor och rörbockar. Ni avslutar dagens safaritur vid sextiden och återvänder till er camp lagom till solnedgången och middagen.

Mara Leisure Camp (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag6
Dag 7 Masai Mara - Nairobi - Mombasa - Bamburi Beach

Ni lämnar idag Masai Mara, men passar naturligtvis på att spana efter djur och fåglar på väg ut genom nationalparken. Ni körs sedan direkt till flygplatsen utanför Nairobi, varifrån ni flyger till Mombasa vid kusten. Ni möts vid ankomsten och körs direkt till Bamburi Beach, som ligger 20 km från flygplatsen och 12 km norr om Mombasa. Här väntar er några härliga avkopplande dagar vid den kritvita stranden!

Severin Sea Lodge (☆☆☆☆). Frukost, middag.
Dag7
Dag 8-11 Bamburi Beach

Lediga dagar för sol och bad eller utflykter på egen hand. Ert hotell ligger precis vid den vackra vita sandstranden! Om ni vill göra utflykter så finns det möjlighet att boka detta via hotellet, till exempel dykning, en båttur till den närbelägna marina nationalparken Kisite-Mpunguti för att spana efter delfiner eller åk in till Mombasa för att se det gamla portugisiska Fort Jesus, byggt 1593 och uppsatt på Unescos världsarvslista.

Severin Sea Lodge (☆☆☆☆). Frukost, middag.
Dag8-11
Dag 12 Bamburi Beach - Mombasa -

På eftermiddagen hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen utanför Mombasa. Ni flyger med Kenya Airways tillbaka till Nairobi, varifrån ni fortsätter med KLM till Amsterdam.

Frukost, måltid ombord på planen.
Dag 13 - Sverige

Ni landar i Amsterdam på morgonen och fortsätter sedan med KLM till Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn, där ni landar åter mitt på dagen – många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag2 Dag3 Dag4 Dag5-6 Dag7-11
Karta
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5-6
Dag 7-11

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

"Otroligt bra resa som kommer att bli ett minne för livet! Bra upplägg. Barnen tyckte safarin var fantastisk, men fyra dagar var perfekt, sen hägrade poolen."
Linnéa och Martin Curstedt, skräddarsytt Kenya

Hur har chaufförerna skött sig? "5. Suveräna! Fungerade även som guider. Utmärkta kunskaper om djur och fåglar! Körde säkert både på safarin och på sträckan Nairobi-Tsavo-Mombasa"
Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Strålande!"
Sol-Britt och Tore Curstedt, skräddarsytt Kenya

"Tack för en trevlig resa."
Familjen Östrand-Bermbeck, skräddarsytt Kenya
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack