Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Skräddarsydd resa i Kenya - Kon-Tiki Resor

Kenya kan ståta med några av Afrikas främsta nationalparker och dessutom fantastiska, kritvita stränder och azurblått vatten. Efter några dagars safari, under vilka ni förhoppningsvis kan bocka av samtliga arter i de s k Big Five (elefant, noshörning, lejon, leopard och buffel), så kopplar ni av vid en paradisstrand på slutet!
Reseöversikt


Dag 1 Sverige -
Dag 2 - Nairobi, Kenya: Giraffe Center och Karen Blixen-museet
Dag 3 Nairobi - Lake Nakuru: Game drive
Dag 4 Lake Nakuru: Gamedrive och Hell´s Gate nationalpark - Lake Naivasha
Dag 5 Lake Nakuru - Masai Mara nationalpark: Gamedrive
Dag 6 Masai Mara: Gamedrives
Dag 7 Masai Mara - Nairobi - Mombasa - Bamburi Beach
Dag 8-11 Bamburi Beach
Dag 12 Bamburi Beach - Mombasa -
Dag 13 - Sverige
 Pris: från  31 900 kr/person

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Sverige-Nairobi / Mombasa-Sverige med Turkish Airlines
 • Flyg Nairobi-Mombasa med Kenya Airways
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet (privat, med eget fordon och engelsktalande guide/chaufför)
 • Logi på beskrivna hotell, del i dubbelrum, eller alternativ med likvärdig standard
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Visumkostnader
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial
 • Informationsträff på vårt kontor i Stockholm

Vad ingår ej i resans pris?

 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Dryck till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till guider, bärare och chaufförer


Färdplan

Dag 1 Sverige -

Ni flyger sent på eftermiddagen från antingen Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn med Turkish Airlines till Istanbul, varifrån ni fortsätter efter några timmars väntan med samma flygbolag direkt till Nairobi, Kenyas huvudstad.

Måltider ombord på planen.
Dag 2 - Nairobi, Kenya: Giraffe Center och Karen Blixen-museet

Ni landar i Nairobi på morgonen, möts vid ankomsten och körs till ert trevliga hotell. Ni har tillgång till era rum direkt vid ankomsten och har sedan ett par timmar för vila efter den långa resan. På eftermiddagen hämtas ni och börjar dagens utflykt med att besöka Giraffe Center. Detta grundades för att föda upp och säkra beståndet av den utrotningshotade Rothschild-giraffen. Runtom centret finns även ett rikt fågelliv och många halvtama vårtsvin! Ni fortsätter sedan till Karen Blixen-museet, som en gång var hem åt denna berömda danska författare och hennes svenske man, baronen Bror von Blixen Fincke. Tillbaka i Nairobi så ingår en middag på en av stadens mest välkända restauranger, Carnivore. Som namnet antyder så är specialiteten kött av ofta lite udda slag, som krokodil, kamel och struts. Det tillagas över en stor grill och skärs sedan upp vid borden.

Sarova Panafric Hotel (☆☆☆☆). Måltider ombord på planet, frukost, middag.
Dag2
Dag 3 Nairobi - Lake Nakuru: Game drive

Ni hämtas på hotellet efter frukost och körs västerut till er lodge som ligger i den vackra nationalparken Lake Nakuru. Denna sjö är, tillsammans med två närliggande sjöar, uppsatt på UNESCO:s världsarvslista sedan 2011. Färden beräknas till ca två timmar och på vägen stannar ni för att ta in de mäktiga vyerna över Great Rift Valley, dvs den stora förkastnings-spricka som löper genom den västra halvan av Kenya. Lake Nakuru är en sodasjö och utgör en del av denna nationalpark, som är en av de få inhägnade parkerna i landet – den omges av elstängsel som skydd mot tjuvjägare. Parken har särskild status som säker fristad för noshörningen. Detta magnifika däggdjur drabbades hårt av tjuvjakten under 1970- och 1980-talet. Efter lunch och någon timmes vila ger ni er ut på er första gamedrive. Ni kommer att se giraffer, zebror, impalas, och det som Lake Nakuru kanske är mest känt för – dess enorma flockar med flamingos. Det ska dock tilläggas att mängden av flamingos, som stundtals kan uppgå till mer än en miljon, beror på vattenståndet i sjön. På senare år har beståndet gått ner dramatiskt på grund av att sjön krymper. Sannolikt kommer ni också i närkontakt med några av parkens svarta eller vita noshörningar under dagen. Ni återvänder sedan till er trevliga lodge för middag.

Flamingo Hills Camp (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag3
Dag 4 Lake Nakuru: Gamedrive och Hell´s Gate nationalpark - Lake Naivasha

Efter en tidig väckning och lätt förtäring gör ni er klara för morgonens första gamedrive. Lake Nakuru utlystes ursprungligen till nationalreservat för att skydda dess rika fågelliv. Bland fågelarterna som lever i parken – förutom flamingos – kan nämnas vit och rosaryggad pelikan, ormhalsfågel, stork, ibis och en mängd rovfågelarter. Sjön hålls även för att vara ett av landets bästa ställen att se lejon, flodhäst, östlig svartvit guereza (långhårig art av apa) och ett flertal antiloparter. Ni kommer åter till lodgen för lite ledig tid. Ni lämnar sedan Lake Nakuru och reser mot Lake Naivasha. På vägen gör ni ett stopp i nationalparken Hell´s Gate, vilket är en av de få platserna där man tillåts promenera i parken då stora rovdjur saknas. Landskapet här är mycket vackert och Hell´s Gate är framför allt känt för sitt rika fågelliv, där man bland annat kan se den mäktiga lammgamen. Vid Lake Naivasha kommer ni att göra en trevlig båttur på sjön, där ni med allra största sannolikhet kommer att se rikligt med flodhästar, krokodiler och många fågelarter.

Lake Naivasha Country Club (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag4
Dag 5 Lake Nakuru - Masai Mara nationalpark: Gamedrive

Ni reser idag söderut mot Kenyas safaristolthet; Masai Mara National Reserve, som ligger vid gränsen mot Tanzania. Den kallas i folkmun ofta bara Mara och naturområdet som parken är avsett att skydda fortsätter in i grannlandet, där parken smälter samman med Serengeti. På vägen dit gör ni ett stopp för lunch i samhället Narok. Mara utgörs till stor del av öppen mark, med stora grässlätter i en svagt böljande terräng. I öster ligger berg, i väster den vackra Oloololobranten. Djur- och fågellivet i Masai Mara är oerhört rikt och under eftermiddagens gamedrive spanar ni efter vilt såsom gnuer och andra gräsätare samt lejon.

Mara Leisure Camp (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag5
Dag 6 Masai Mara: Gamedrives

Dagens första gamedrive i Masai Maras nationalpark startar i gryningen, då djur och fåglar är som mest aktiva, och ni kommer att få uppleva möten med ett flertal däggdjursarter från er safarijeep. Två permanenta floder skär genom landskapet: Marafloden och Talek-floden. Längs Marafloden finns ett antal platser där de vandrande hjordarna med gnuer och zebror korsar floden. Dessa vandringar, som ofta kallas "migrationen", kan omfatta mer än en miljon djur och är ett fantastiskt skådespel. Kulmen för denna migration är mellan juli och oktober, men även under andra månader kan man se för- och eftertrupper av gnuer och zebror. Parken har även en stor lejonpopulation och vi kan nästan garantera möten med detta mäktiga rovdjur. Lejonen är inte de enda kattdjur man kan se; den öppna terrängen passar geparderna utmärkt och man brukar upptäcka åtminstone någon. Ni kommer åter till lodgen för lunch och ett par lediga timmar under den tid mitt på dagen då det är som varmast och därmed djuren som minst aktiva. Senare på eftermiddagen ger ni er ut på ännu en gamedrive. Flodhästar och krokodiler finns i floderna, medan vegetationen längs dessa drar till sig vattenbockar, elefanter, impalor och rörbockar. Ni avslutar dagens safaritur vid sextiden och återvänder till er camp lagom till solnedgången och middagen.

Mara Leisure Camp (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag6
Dag 7 Masai Mara - Nairobi - Mombasa - Bamburi Beach

Ni lämnar idag Masai Mara, men passar naturligtvis på att spana efter djur och fåglar på väg ut genom nationalparken. Ni körs sedan direkt till flygplatsen utanför Nairobi, varifrån ni flyger till Mombasa vid kusten. Ni möts vid ankomsten och körs direkt till Bamburi Beach, som ligger 20 km från flygplatsen och 12 km norr om Mombasa. Här väntar er några härliga avkopplande dagar vid den kritvita stranden!

Severin Sea Lodge (☆☆☆☆). Frukost, middag.
Dag7
Dag 8-11 Bamburi Beach

Lediga dagar för sol och bad; ert hotell ligger precis vid den vackra vita sandstranden! Om ni vill göra utflykter så finns det möjlighet att boka detta via hotellet, till exempel dykning, en båttur till den närbelägna marina nationalparken Kisite-Mpunguti för att spana efter delfiner eller åk in till Mombasa för att se det gamla portugisiska Fort Jesus, byggt 1593 och uppsatt på UNESCO:s världsarvslista.

Severin Sea Lodge (☆☆☆☆). Frukost, middag.
Dag8-11
Dag 12 Bamburi Beach - Mombasa -

Ni måste checka ut mitt på dagen, men har möjlighet att lämna in väskorna och låna duschar innan kvällens transfer till flygplatsen utanför Mombasa. Ni flyger strax efter fyra på natten med Turkish Airlines till Istanbul.

Frukost, måltid ombord på planen.
Dag12
Dag 13 - Sverige

Ni landar i Istanbul på förmiddagen och fortsätter sedan efter några timmars väntan med Turkish Airlines till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, där ni landar åter på eftermiddagen - många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag2 Dag3 Dag4 Dag5-6 Dag7-11
Karta
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5-6
Dag 7-11

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

"Otroligt bra resa som kommer att bli ett minne för livet! Bra upplägg. Barnen tyckte safarin var fantastisk, men fyra dagar var perfekt, sen hägrade poolen."
Linnéa och Martin Curstedt, skräddarsytt Kenya, 19 februari-5 mars 2016

Hur har chaufförerna skött sig? "5. Suveräna! Fungerade även som guider. Utmärkta kunskaper om djur och fåglar! Körde säkert både på safarin och på sträckan Nairobi-Tsavo-Mombasa"
Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Strålande!"
Sol-Britt och Tore Curstedt, skräddarsytt Kenya, 19 februari-5 mars 2016

"Tack för en trevlig resa."
Familjen Östrand-Bermbeck, skräddarsytt Kenya, 26 december-7 januari 2013-2014