Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Natursköna Argentina - skräddarsytt exempel

Argentina är ett enormt land med stora variationer - från Eldslandets karga landskap till Pampas och Patagoniens vindpinade slätter och Buenos Aires kosmopolitiska atmosfär. Möjligheterna till en fantastisk rundresa är lika oändliga som landet självt; det här är bara ett förslag på hur en resa kan se ut!

SYDAMERIKAS KANSKE MEST STORSLAGNA NATUR

Det är framför allt Argentinas vackra natur man besöker landet för. Den fantastiska nationalparken Los Glaciares, med sina skimrande blå glaciärer och Valdezhalvöns rika djurliv med valar i säsong, elefantsälar och pingvinkolonier är exempel.
Reseöversikt


Dag 1 Sverige -
Dag 2 - Buenos Aires, Argentina
Dag 3 Buenos Aires: Stadsrundtur
Dag 4 Buenos Aires - Trelew: Punta Tombo - Puerto Madryn
Dag 5 Puerto Madryn: Valdezhalvön
Dag 6 Puerto Madryn - Trelew - Ushuaia
Dag 7 Ushuaia: Tierra del Fuego och Beaglekanalen
Dag 8 Ushuaia: Stadsrundtur - El Calafate
Dag 9 El Calafate: Perito Moreno
Dag 10 El Calafate: Lago Argentino
Dag 11 El Calafate - Buenos Aires
Dag 12 Buenos Aires: Tangoshow
Dag 13 Buenos Aires -
Dag 14 - Sverige
 Pris: från  40 900 kr/person

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Sverige-Buenos Aires t/r
 • Flyg Buenos Aires-Trelew-Ushuaia-El Calafate-Buenos Aires
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Engelsktalande guider under utflykter
 • Logi på beskrivna hotell, del i dubbelrum, eller alternativ med likvärdig standard
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdryck till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Eventuell dricks till guider och chaufförer


Färdplan

Dag 1 Sverige -

Ni flyger på kvällen med Air France från antingen Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Paris, varifrån ni fortsätter efter en kort väntan med samma flygbolag direkt till Buenos Aires.

Måltider ombord på planen.
Dag 2 - Buenos Aires, Argentina

Ni landar i Buenos Aires, Argentinas huvudstad, på morgonen. Här möts ni vid ankomsten och körs till ert hotell som ligger mycket centralt i denna kosmopolitiska stad. Resten av dagen är sedan ledig för att vila efter den långa resan och kanske ge er ut på en första promenad i denna mångskiftande stad på eftermiddagen.

Imperial Park Hotel (☆☆☆☆). Måltider ombord på planet.
Dag2
Dag 3 Buenos Aires: Stadsrundtur

Idag väntar en stadsrundtur i denna spännande stad. Ni börjar med att besöka kongresspalatset och de andra byggnaderna runt om som t.ex. presidentpalatset – även kallat det rosa huset – och Plaza de Mayo samt katedralen. Ni åker längs Avenida 9 de Julio till Colonteatern, Buenos Aires berömda operahus. Efter centrum fortsätter ni till några av stadens charmigaste kvarter; först La Boca, med sina många färggranna hus som länge inspirerat konstnärer, sedan Recoleta, med sin berömda kyrkogård där Evita Peron ligger begravd, och San Telmo, som är Buenos Aires konstnärskvarter. Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg i denna mångskiftande och kosmopolitiska stad.

Imperial Park Hotel (☆☆☆☆). Frukost.
Dag3
Dag 4 Buenos Aires - Trelew: Punta Tombo - Puerto Madryn

Ni hämtas på ert hotell och körs till flygplatsen för att flyga till Trelew. Ni möts vid ankomsten och reser direkt söderut till Punta Tombo, där en koloni på hela 500 000 Magellanpingviner häckar! Detta är faktiskt världens största pingvinkoloni, Antarktis inräknat. Det är ett otroligt skådespel att se denna gigantiska koloni av ”frackklädda” fåglar. Här finns även andra sjöfåglar som t.ex. arter av skarv och mås och ni har goda chanser att se en av de två vilt levande lamaarterna; guanacon. Efter besöket här åker ni norrut till staden Puerto Madryn, dit ni anländer på eftermiddagen.

Hotel Dazzler Puerto Madryn (☆☆☆☆).
Dag4
Dag 5 Puerto Madryn: Valdezhalvön

Idag väntar en heldagstur på den fantastiska Valdezhalvön, som är utsett till världsarv av Unesco på grund av det fantastiska djurlivet. Här har ni möjlighet att se sjölejon, guanacos (en art av lama), rhea (sydamerikansk strutsfågel), Magellanpingviner och mängder av sjöfågel. Valdezhalvön har också kontinentens enda sjöelefantkoloni. Dessa imponerande djur kan väga upp till 3,5 ton! Honorna är dock avsevärt mindre och det är lätt att missta dem som en helt annan art. Kanske har ni sett i något naturprogram hur vissa späckhuggare har utvecklat en unik teknik för att fånga sjölejon genom att med flit simma en bit upp på stranden? Dessa filmer är tagna just på Valdezhalvön och emellanåt kan man se dessa vackra valar simma nära kusten spanande efter lämpliga byten. Mellan juni och mitten av december kommer också rätvalar in till kusten för att para sig. Om ni väljer att resa under denna tid ingår en båtutflykt för att komma nära dessa magnifika djur! Efter en härlig dag kommer ni tillbaka till ert hotell i Puerto Madryn sent på eftermiddagen.

Hotel Dazzler Puerto Madryn (☆☆☆☆). Frukost.
Dag5
Dag 6 Puerto Madryn - Trelew - Ushuaia

Ni hämtas på hotellet på morgonen och körs till flygplatsen i Trelew. Ni flyger idag till världens sydligaste stad, Ushuaia, via byte av plan i Buenos Aires. Här möts ni och körs till ert hotell, som ligger mycket centralt. Staden ligger vackert med snöklädda berg i bakgrunden och havet framför. Landskapet här på Eldslandet är en unik kombination av berg, hav, glaciärer och skogar och liknar egentligen ingen annan plats i världen. Sitt namn fick platsen av de första européerna som färdades längs Beaglekanalen. De såg eldar lysa upp kvällshimlen, tända av ursprungsbefolkningen Yahganindianerna, och sedan dess är Sydamerikas sydliga udde känd över hela världen som Eldslandet. Ni har kvällen ledig för att på egen hand utforska denna spännande stad.

Hotel Tolkeyen (☆☆☆). Frukost.
Dag6
Dag 7 Ushuaia: Tierra del Fuego och Beaglekanalen

På förmiddagen kommer ni att utforska Tierra del Fuego, Eldslandet, som består av en större ö samt flera små. Större delen är nationalpark på grund av sin mångskiftande flora och fauna och underbart vackra natur. På eftermiddagen väntar en riktig höjdpunkt; en kryssning längs Beaglekanalen, som är döpt efter Charles Darwins berömda fartyg med samma namn. Ni seglar från Ushuaia norrut upp mot fyren Les Eclaireus varifrån ni har en underbar utsikt över staden med bergen i bakgrunden, innan ni når Beaglekanalen där ni bland annat besöker Fågelön. Här ser ni en fantastisk variation sjöfågel; som t.ex. albatross, Magellanskarv, tärnor, måsar och olika arter av ankor. På Sjölejonön ser ni – sjölejon i mängder! Det ska tilläggas att ni ser dessa öar från båten, ni går inte iland på dem. Ni kommer tillbaka till ert hotell sent på eftermiddagen.

Hotel Tolkeyen (☆☆☆). Frukost.
Dag7
Dag 8 Ushuaia: Stadsrundtur - El Calafate

På förmiddagen väntar en stadsrundtur, under vilken ni bland annat besöker det mycket intressanta Museo del Fin del Mundo, där ni får veta mer om Eldslandets ursprungsbefolkning. Ni körs sedan till flygplatsen för att fortsätta er resa. Nästa anhalt: El Calafate, som är inkörsporten till en av Sydamerikas absolut vackraste nationalparker, Los Glaciares. Ni möts vid ankomsten och körs till ert hotell.

Hotel El Quijote (☆☆☆). Frukost.
Dag8
Dag 9 El Calafate: Perito Moreno

Idag väntar er en av Sydamerikas främsta sevärdheter – den enorma glaciären Perito Moreno, en av de mycket få glaciärer i världen som fortfarande växer. Perito Moreno ligger i nationalparken Los Glaciares, som i sin helhet är förklarad som världsarv av Unesco. Denna enorma glaciär ligger mycket vackert med bergen i bakgrunden. Ni går längs en serie stigar som tar er nära denna mäktiga glaciär. Dånet när is faller ner i den omkringliggande sjön Lago Argentino, som förresten är Argentinas största sjö, är öronbedövande. Ni kommer också att ta en båttur på cirka en timme, under vilken ni verkligen kommer nära den skimrande blå isen. En fantastisk dag som ni sent kommer att glömma!

Hotel El Quijote (☆☆☆). Frukost.
Dag9
Dag 10 El Calafate: Lago Argentino

Ni fortsätter ert utforskande av den magnifika nationalparken Los Glaciares idag. Under dagens utflykt så kommer ni att ha sällskap med andra resenärer. Ni åker från hotellet ner till Puerto Banderas, där ni går ombord på en båt för att kryssa på den underbart vackra sjön Lago Argentino. Omgivningarna är storslagna och vi har goda möjligheter att se kondorer under dagen. I norra delen av sjön ligger Upsala, den största kontinentalt belägna glaciären på det södra halvklotet – tre gånger större än Buenos Aires. Den är 60 kilometer lång med en främre vägg som är hela fyra km bred! Det går inte att komma hela vägen till denna mäktiga glaciär, då ett stort isberg blockerar vägen. Denna har ”kalvats” av från Upsala. Att is kan vara blå, skimrande blå, kommer ni att få åtskilliga bevis på idag – det är som flytande ädelstenar. Ni fortsätter sedan söderut till glaciären Spegazzini, av många ansedd som den vackraste av samtliga glaciärer i nationalparken. Ni kommer tillbaka till ert hotell sent på eftermiddagen, fulla av intryck!

Hotel El Quijote (☆☆☆). Frukost.
Dag10
Dag 11 El Calafate - Buenos Aires

Mitt på dagen hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen för att flyga tillbaka till huvudstaden. Här möts ni och körs till ert hotell.

Imperial Park Hotel (☆☆☆☆). Frukost.
Dag11
Dag 12 Buenos Aires: Tangoshow

Ledig dag för egna promenader. Om ni inte bara vill strosa runt och upptäcka Buenos Aires många mysig a caféer och affärer, så rekommenderar vi en dagstur till grannlandet Uruguay och den på Unescos världsarvslista uppsatta staden Colonia eller en båttur till nationalparken Tigre i närheten av staden. På kvällen väntar något som är ett måste på en resa till Argentina - en show på ett av Buenos Aires mest klassiska tangopalats, La Ventana. Medan ni äter en utsökt trerätters middag bjuds ni på en uppvisning i denna argentinska nationaldans, som är mer ett sätt att leva och uttrycka sig på än bara en dans. Efter showen kommer ni att få en tangolektion innan ni åker tillbaka till hotellet.

Imperial Park Hotel (☆☆☆☆). Frukost, middag.
Dag12
Dag 13 Buenos Aires -

Ni hämtas på hotellet på förmiddagen och körs till den internationella flygplatsen för att påbörja er hemresa. Ni flyger med Air France direkt till Paris.

Frukost, måltider ombord på planet.
Dag 14 - Sverige

Ni landar i Paris på morgonen och fortsätter härifrån till antingen Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, där ni landar åter mitt på dagen - många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag2-3 Dag4-5 Dag6-7 Dag8-10 Dag11-12
Karta
Dag 2-3
Dag 4-5
Dag 6-7
Dag 8-10
Dag 11-12

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5+. Allt blev som önskat + bättre."
Åsa Tåhlin och Ove Hejdeborn, skräddarsytt Argentina och Brasilien

"Detta var en fantastisk resa. Tidigare har jag förknippat Argentina med slätter och stora områden gräsmarker. Här fick vi uppleva en fantastisk natur med underbara glaciärer vilket gav en helt ny bild av landet, Bl.a. i El Calafate och på Lago Argentino med båtfärd var helt himmelskt. Innan ankomst till de stora glaciärerna dök isberg som kalvat upp i det turkosfärgade vattnet som gnistrande ädelstenar. Dessutom att på nära håll få se en rätvalshona med unge kommer att för alltid finnas kvar på näthinnan. Som sagt: Kon-Tiki Resor är otroligt skickliga med sina reseupplägg."
Kenneth Thunholm, skräddarsytt Argentina och Uruguay

"Om jag skulle resa till Sydamerika igen skulle jag definitivt använda Kon-Tiki igen. Stort tack för ett bra arrangemang."
Edward Ardow, skräddarsytt Chile, Argentina, Peru och Ecuador

"Vi har åkt med er två gånger nu och är jättenöjda. Vi kommer att höra av oss i framtiden när det blir aktuellt för en tredje resa med er."
Familjen Ekström, skräddarsytt Argentina, Chile och Brasilien

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Fantastiska upplevelser med alla pingviner på Valdeshalvön och båtfärd bland turkosa (!) isberg och kalvande Morenoglaciär!"
Ninni-Marie och Åke Andrén-Sandberg, skräddarsytt Argentina
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack