Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Vi skräddarsyr din drömresa till Brasilien

Brasilien upptar cirka hälften av hela Sydamerikas yta, så det är inte förvånande att här finns så mycket att se. Detta exempel till skräddarsydd resa är fullt av superlativ: världens kanske vackraste stad, världens största vattenfall, världens största regnskog och en av Sydamerikas bästa stränder! Vill du lägga på några dagar i programmet så rekommenderar vi Pantanals våtmarker, där chanserna att se däggdjur är större än i Amazonas.
Reseöversikt


Dag 1 Sverige - Rio de Janeiro, Brasilien
Dag 2 Rio de Janeiro
Dag 3 Rio de Janeiro: Corcovado och Sockertoppen
Dag 4 Rio de Janeiro - Foz do Iguacu
Dag 5 Foz do Iguacu: Iguacufallen
Dag 6 Foz do Iguacu - Manaus - Amazonas
Dag 7 Amazonas
Dag 8 Amazonas
Dag 9 Amazonas - Manaus - Recife - Porto de Galinhas
Dag 10-12 Porto de Galinhas
Dag 13 Porto de Galinhas - Recife -
Dag 14 - Sverige
 Pris: från  33 900 kr/person

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Sverige-Rio de Janeiro / Sao Paulo-Sverige med KLM / Air France
 • Flyg Rio de Janeiro-Foz do Iguacu-Manaus-Recife med LATAM
 • Flyg Recife-Sao Paulo med GOL
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Engelsktalande guider under utflykter
 • Logi på beskrivna hotell, del i dubbelrum, eller alternativ med likvärdig standard
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdryck till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till guider och chaufförer


Filmer

 ▶
Iguacufallen
 ▶
Iguacufallen


Färdplan

Dag 1 Sverige - Rio de Janeiro, Brasilien

Ni flyger på morgonen från Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn med KLM till Amsterdam. Härifrån fortsätter ni efter ett par timmars väntan med samma flygbolag direkt till Rio de Janeiro, där ni landar sent på eftermiddagen lokal tid. Ni möts vid ankomsten och körs till ert hotell som ligger bara ett kvarter från den berömda stranden Copacabana. Gå gärna ner till en av de trevliga strandbarerna och ta en kall caipirinha, Brasiliens nationaldrink!

Hotel Copa Sul (☆☆☆). Måltider ombord på planen.
Dag 2 Rio de Janeiro

Dagen är ledig för att njuta av denna fantastiska stad, av många ansedd som en av världens vackraste städer - och det är svårt att inte hålla med när man ser de långa stränderna med böljande gröna kullar i bakgrunden. Rio är verkligen en spektakulär stad. Besök gärna stadsdelarna Lapa och Santa Teresa, som är kända för sina många trevliga restauranger och barer.

Hotel Copa Sul (☆☆☆). Frukost.
Dag2
Dag 3 Rio de Janeiro: Corcovado och Sockertoppen

Efter frukost hämtas ni på hotellet och körs till foten av det som är ett av Rios mest kända landmärken; Corcovado med den vita Kristusstatyn, som är mer än 30 meter hög och väger cirka 1 000 ton. Denna staty var från början tänkt att resas som ett nationellt monument på 100-årsdagen efter Brasiliens självständighet från Portugal 1922. Pengarna till bygget fanns dock inte förrän 1931, då Cristo Redentor stod klar. Kristusstatyn röstades fram som ett av världens sju nya underverk 2007. Förhoppningsvis är det klart väder och då har ni en fantastisk utsikt över magnifika Rio. Ibland är dock Corcovado höljt i dimma och då kan det vara svårt att se statyn även om man står nedanför den! Ett annat av Rios berömda landmärke är berget Pao de Acucar; Sockertoppen som ni också besöker idag. Ni körs till foten av berget och tar där linbanan upp till det 396 meter höga berget. Utsikten härifrån är oförglömlig! Inkluderat denna dag är en traditionell brasiliansk barbecuelunch, där olika sorters kött grillas på en stor grillplatta.

Hotel Copa Sul (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag3
Dag 4 Rio de Janeiro - Foz do Iguacu

Ni körs till flygplatsen för att flyga till Foz do Iguacu, nära treriksröset där Brasilien möter grannländerna Argentina och Paraguay. Här möts ni vid ankomsten och körs till ert hotell. Resten av dagen är ledig för att promenera runt i staden eller för egna utflykter. Ett par exempel på sådana är en av världens största dammar, Itaípu, och fjärilsträdgården i utkanten av Foz do Iguacu.

Hotel Tarobá Express (☆☆☆). Frukost, måltid ombord på planet.
Dag4
Dag 5 Foz do Iguacu: Iguacufallen

Ni hämtas på hotellet och bjuds på en fantastisk utflykt. Den stora attraktionen här är de enorma vattenfallen. Iguacufallen, som inte bara är ett fall utan mänder av vattenfall i olika storlekar, är över tre kilometer breda och mer än 80 meter höga. Detta gör dem bredare än Victoriafallen, högre än Niagara och absolut mer imponerande än något av dessa! I vattenmängd är Iguacu det största vattenfallet i världen, och ett besök här är en av höjdpunkterna på en Brasilienresa. Iguacufallen delas mellan Argentina och Brasilien, och ni kommer under dagen se fallen från båda sidorna. Den brasilianska sidan bjuder mäktigare vyer medan man kommer närmare på den argentinska sidan. Som om inte fallen var nog så omges de av regnskog med ett sjudande fågelliv; att se tukaner med sina färgglada näbbar och papegojor är mer regel än undantag! Ni kommer tillbaka till hotellet sent på eftermiddagen och har kvällen ledig.

Hotel Tarobá Express (☆☆☆). Frukost.
Dag5
Dag 6 Foz do Iguacu - Manaus - Amazonas

Tidigt på morgonen körs ni till flygplatsen för att fortsätta er resa. Via ett planbyte i Sao Paulo landar ni i Manaus vid lunchtid. Nu befinner ni er mitt i Amazonas, världens största regnskog! Ni möts direkt på flygplatsen av personal från er lodge och körs ner till piren. Härifrån åker ni båt längsmed världens största flod, volymmässigt - Amazonfloden. En vacker resa på cirka tre-fyra timmar (beroende på vattenstånd) tar er till charmiga lodge. Amazon Tupana Lodge är liten, den har endast 12 rum samt trevliga sällskaps-utrymmen, och fick 2014 utmärkelsen "Certificate of Excellence" av TripAdvisor. Ni visas till ert rum och har sedan lite ledig tid innan ni ger er ut på kvällen för att leta efter nattaktiva djur. Ta med ficklampor då kajmanernas ögon lyser röda i ljusskenet och gör dem relativt enkla att hitta!

Amazon Tupana Lodge (☆☆☆). Frukost, måltider ombord på planen. middag.
Dag6
Dag 7 Amazonas

Efter frukost ger ni er ut tillsammans med en kunnig guide för att utforska regnskogen. Det som många reagerar över vid sitt första besök i regnskogen är att man ser relativt lite djur, men i gengäld hör desto mer! Djungeln är aldrig tyst, när vrålapor och trädgrodor tystnar för dagen, tar cikador och nattens djur över. Om ni har tur och går tyst har ni ändå goda chanser att se många av de djur som lever i djungeln, framför allt fåglar och apor. Efter lunch på lodgen, varefter ni har ett par timmar ledig tid för vila, åker ni ut på en fisketur på floden. Guiden kommer att lära er mer om den enorma mångfalden av fisk och även själva prova på er fiskelycka. Ta med kikaren, då fågellivet är mycket rikt längsmed stränderna. Har ni tur får ni en piraya på kroken - dessa vasstandade fiskar är mycket uppskattade som matfisk, så ni kan få er fångst tillagad till middag.

Amazon Tupana Lodge (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag7
Dag 8 Amazonas

Ni ger er ut i soluppgången då gryningen är den tid då både djur och fåglar är som mest aktiva. Morgonens utflykt sker med kanoter och om ni har tur får ni sällskap av de rosa Amazondelfinerna, som kan bli mellan två och tre meter lång. Ni kommer tillbaka till lodgen för frukost och ger er sedan ut på en utflykt på förmiddagen. Ni kommer att besöka en lokal indianfamilj för att lära känna deras sätt att leva. Det är fascinerande att se hur mycket ätbart det finns i regnskogen och många av de mediciner som vi använder idag har aktiva ämnen som härstammar just från djungelns många växtarter. Ni kommer att få detta förklarat för er innan ni återvänder till lodgen för lunch. På eftermiddagen är det sedan dags att packa ihop det viktigaste - ni kommer att tillbringa natten i hängmattor i djungeln! Naturligtvis har ni moskitnät tillgängligt, men ta med insektsmedel ändå. Under kvällen kommer er guide att lära er mer om hur man överlever i djungeln - en unik upplevelse!

Övernattning i hängmattor. Frukost, lunch, middag.
Dag8
Dag 9 Amazonas - Manaus - Recife - Porto de Galinhas

Ni går tillbaka till lodgen, där ni äter frukost och har tid för en dusch och byte av kläder. Ni åker sedan båt tillbaka till Manaus, där ni möts vid piren och körs till flygplatsen. Härifrån flyger ni nästan rakt österut till Recife, dock via ett byte av plan i Sao Paulo. Ni möts vid ankomsten och körs direkt till Porto de Galinhas, som ligger 60 km söder om Recife. Namnet betyder kycklinghamnen och härstammar från tiden med slavhandel, som i hemlighet fortsatte i dessa trakter även efter det förklarades olagligt. När de stora godsägarna i Recife fick höra att en last med ”kycklingar” anlänt från Angola, så visste de att nya slavar fanns att införskaffa. Porto de Galinhas har en av Brasiliens vackraste stränder som kantas av kokospalmer, mangrove och cashewträd. Reven ligger strax utanför kusten och ert hotell ligger underbart vackert precis vid stranden. En perfekt plats att avrunda denna spännande resa på!

Pousada Marambaia do Porto (☆☆☆). Frukost, måltid ombord på planet.
Dag9
Dag 10-12 Porto de Galinhas

Lediga dagar för sol och bad eller egna utflykter. En utflykt som vi varmt kan rekommendera är till Olinda, som ligger sex kilometer norr om Recife. Denna stad är en av de största och bäst bevarade av Brasiliens koloniala städer, och dess gamla stadskärna är uppsatt på UNESCO:s världsarvslista.

Pousada Marambaia do Porto (☆☆☆). Frukost.
Dag10-12
Dag 13 Porto de Galinhas - Recife -

På morgonen hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen utanför Recife för att påbörja er hemresa. Ni flyger med Air France till Sao Paulo, varifrån ni fortsätter med samma flygbolag efter ett par timmars väntan.

Frukost, måltider ombord på planen.
Dag 14 - Sverige

Ni landar i Paris på eftermiddagen och fortsätter sedan med Air France till antingen Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn där ni landar åter på kvällen: många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag1-3 Dag4-5 Dag6-8 Dag9-12
Karta
Dag 1-3
Dag 4-5
Dag 6-8
Dag 9-12

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. TOPPEN!"
Nina Brynielsson och Ann-Sofie Landh, skräddarsytt Brasilien med Pantanal

Vad har varit det bästa med resan? "
Välarrangerad, spännande, motsvarade höga förväntningar."
Familjen Beckman-Pettersson, skräddarsytt Brasilien

"
Det var en fantastisk resa och vi fick se det vi ville se."
Kerstin Ahlström, skräddarsytt Brasilien och Chile

"
Vi är mycket nöjda med resan och standarden på hotell och utflykter."
Gunneli Leistam, skräddarsytt Brasilien och Chile

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "
5. Om 6 fanns skulle ni få det. Ett minne för livet!"
Slobodanka och Branimir Petronijevic, skräddarsytt Brasilien

"
Vi har åkt med er två gånger nu och är jättenöjda. Vi kommer att höra av oss i framtiden när det blir aktuellt för en tredje resa med er."
Familjen Ekström, skräddarsytt Argentina, Chile och Brasilien
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack