Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Fantastiska Costa Rica - vi skräddarsyr din resa hit!

Pura vida! Den traditionella hälsningsfrasen i Costa Rica betyder på svenska rent liv och detta lilla centralamerikanska land har alltid legat i framkant vad gäller åtgärder för att skydda den storslagna natur som finns här. Drygt en fjärdedel av landets yta är skyddat område och här finns hela 12 vegetationszoner, vilket gör att variationen i flora och fauna är imponerande. Lägg till att det är ett säkert land att resa i, att lokalbefolkningen är mycket vänliga och att priset för en skräddarsydd resa är mycket rimligt så förstår du varför landet har blivit ett så populärt resmål!
Reseöversikt


Dag 1 Sverige - San José, Costa Rica
Dag 2 San José - Tortugero
Dag 3 Tortugero
Dag 4 Tortugero - La Fortuna
Dag 5 La Fortuna: Caño Negro
Dag 6 La Fortuna - Monteverde: Kvällsutflykt
Dag 7 Monteverde: Molnskogen och hängbroarna
Dag 8 Monteverde - Playa Samara
Dag 9-10 Playa Samara
Dag 11 Playa Samara - San José
Dag 12 San José -
Dag 13 - Sverige
 Pris: från  29 900 kr/person

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Sverige-San José t/r
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Engelsktalande guider under utflykter
 • Logi på beskrivna hotell, del i dubbelrum, eller alternativ med likvärdig standard
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdrycker till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Eventuell dricks till guider och chaufförer


Färdplan

Dag 1 Sverige - San José, Costa Rica

Ni flyger tidigt på morgonen från antingen Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn med Air France till Paris, varifrån ni fortsätter efter några timmars väntan med samma flygbolag till San José, Costa Ricas huvudstad, där ni landar på kvällen. Här möts ni vid ankomsten och körs till ert hotell, som ligger nära flygplatsen. Vi ber er observera att det finns andra alternativ vad gäller flygen och vilket vi väljer beror på hur priser och anslutningar ser ut. Vi kan även erbjuda anslutningar från andra orter än de nämnda ovan.

Hotel El Rodeo (☆☆☆☆). Måltider ombord på planen.
Dag 2 San José - Tortugero

Tidigt på morgonen hämtas ni på hotellet och körs österut mot en av Costa Ricas mest intressanta nationalparker, Tortuguero. Resan går genom den spektakulära regnskogen i Braulio Carillo nationalpark, bara 30 minuter från San José. Efter ett par timmars resa byter ni till båt som tar er genom de slingrande kanalerna fram till er lodge. Under båtresan har ni er första möjlighet att njuta av denna nationalparks fantastiska flora och fauna. Tortuguero är endast 312 km2 stor, men här lever nästan 400 fågelarter vilket är drygt 100 mer än i hela Sverige! Längs floden ser ni kungsfiskare som likt levande ädelstenar sitter i träden och spanar efter fisk. Även kajmaner är en vanlig syn, liksom någon av de tre arter av apor som lever i nationalparken; kapucinapa, svart vrålapa samt spindelapa. Er lodge här arrangerar även utflykter för att se den gröna havssköldpaddan, som lägger ägg på stränder i närheten mellan juli och oktober. Ungarna kläcks sedan i november-december. På eftermiddagen gör ni en utflykt till den lilla byn i närheten, varifrån ni sedan går tillbaka till lodgen.

Mawamba Lodge (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag2
Dag 3 Tortugero

Hela dagen är vikt åt utflykter i nationalparken. Er kunniga guide kommer att styra upplägget på dessa, så att ni får se så mycket som möjligt; ni kommer att åka båt längs kanalerna och även gå promenader, där ni kommer att få utförliga beskrivningar av den enorma mångfalden i regnskogens flora. I Tortuguero lever båda arterna av sengångare, tvåtåig och tretåig – vi kan i det närmaste lämna garanti att ni kommer att se dessa underliga djur som lever hela sina liv hängande upp och ner i träden. De enda gångerna de kommer ner till marken är när de ska utföra sina behov, vilket sker ungefär en gång i veckan! Här finns också flera arter av tukaner och tukanetter, den fågel som kanske framför allt förknippas med Syd- och Centralamerika. De är lätta att känna igen, med sina stora och färggranna näbbar. I närheten av lodgen finns några träd av arten Dipteryx oleifera, vars frukter är den vackra soldatarans favoritföda. Håll utkik, denna ara är en av landets mest imponerande fåglar.

Mawamba Lodge (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag3
Dag 4 Tortugero - La Fortuna

Efter frukost lämnar ni lodgen med båt och väl tillbaka på fastlandet väntar en buss på er för den fortsatta resan till La Fortuna, inkörsporten till Arenal Volcano nationalpark. Arenal är en av världens mest perfekta vulkaner med sin typiska konform, och är vida berömd då dess senaste utbrott varade i mer än 40 år fram till 2010! På eftermiddagen kan ni passa på att åka till Tabacons heta källor (ingår ej i resans pris), där hett vatten från vulkanen leds ner till pooler med olika temperaturer. Det är en underbar upplevelse att ligga i det behagliga, varma vattnet, och höra trädgrodornas och cikadornas sång. Inträdet till Tabacon inkluderar även middag. Ert hotell har också pooler med naturligt uppvärmt vatten.

Arenal Springs Resort & Spa (☆☆☆☆). Frukost.
Dag4
Dag 5 La Fortuna: Caño Negro

På morgonen åker ni till Caño Negro, som är ett skyddat område bestående av en sjö och omkringliggande träskmarker. Reservatet är nästan tio km2 stort och under torrperioden februari till maj, torkar denna sjö - som en gång var en del av Lago Nicaragua - ut nästan helt och hållet. Caño Negro är känt för att vara en av de bästa platserna i Costa Rica för att se vadarfåglar, bl.a. kan man se den sällsynta jabirustorken och den vackra rosenskedstorken, men det finns även bra möjligheter att se andra djur, som sengångare, spindel- och kapucinapa, kajman och, med mycket tur, kanske till och med en tjurhaj, som är den enda hajart som kan överleva i sötvatten och faktiskt finns i Lago Nicaragua. Ni tar här en båttur längs floden, ni kommer inte hela vägen fram till sjön men resan är vacker ändå. När ni kommer tillbaka till hotellet har ni resten av dagen ledig för egna strövtåg eller kanske ett dopp i hotellets egna varma källor, varifrån ni även har en fantastisk utsikt över vulkanen om vädret tillåter.

Arenal Springs Resort & Spa (☆☆☆☆). Frukost.
Dag5
Dag 6 La Fortuna - Monteverde: Kvällsutflykt

Efter frukost åker ni till Costa Ricas mest berömda ekoturismdestination: Monteverde. Här får ni se exempel på molnskogens speciella flora och fauna. Namnet molnskog kommer sig av att varm luft strömmar upp från Stilla Havet längs bergssluttningarna och möter höglandets kalla luft. Kondens bildas vilket tar sig form av moln som nästan ständigt täcker in skogen i ett skyddande täcke. Därför är här också mycket fuktigt och det regnar nästan varje dag. På kvällen kommer ni att göra en promenad i molnskogen för att se nattaktiva djur. Ni har goda möjligheter att se veckelbjörn, tvåtåig sengångare och niobandad bälta. Det som fascinerar kanske allra mest är dock insekterna, bland annat bönsyrsor som är perfekt kamouflerade efter den omgivning de lever i!

Hotel Montaña Monteverde (☆☆☆). Frukost.
Dag6
Dag 7 Monteverde: Molnskogen och hängbroarna

Ni går upp tidigt för att utforska molnskogen tillsammans med en kunnig guide. Den skiljer sig mycket från regnskogarna nere på lågländerna, nästan varje träd är täckt med mossa och andra växter - det är en magisk upplevelse att gå omkring här! Om ni har riktig tur kan ni få se en glimt av den vackra quetzalen, en fågel som spelade en stor roll i de precolombianska civilisationerna. Monteverde är även känt för sina många arter av kolibrier och vi besöker en plats där dessa världens minsta, och kanske vackraste, fåglar matas med nektar. Ni kommer åter till hotellet för ett par lediga timmar mitt på dagen och hämtas igen på eftermiddagen för en utflykt till de berömda hängbroarna. Här finns ett system på nästan tre kilometer av broar, och stigar mellan dessa, uppspända mellan träden. Det är ett mycket annorlunda sätt att se molnskogen på.

Hotel Montaña Monteverde (☆☆☆). Frukost.
Dag7
Dag 8 Monteverde - Playa Samara

Resan fortsätter ner mot kusten där ni åker ut på Nicoyahalvön och når så småningom den charmiga orten Playa Samara. Ni bor bara några minuters promenad från den vackra stranden och hotellet ligger centralt i det lilla samhället. Gå gärna ner och sätt er på en av Playa Samaras små uteserveringar vid stranden och se solen gå ner över Stilla Havet. TripAdvisors användare rankade 2013 Playa Samara som den näst bästa stranden i Centralamerika!

Hotel Belvedere (☆☆☆). Frukost
Dag8
Dag 9-10 Playa Samara

Lediga dagar för att njuta av den vackra stranden, det ljumna vattnet och den charmiga byn! Om ni vill ha aktiviteter finns det gott om sådana; hyr en häst och rid längs vattenbrynet, boka en fisketur, gå en promenad i den vackra naturen eller hyr en båt och åk ut till den idylliska, obebodda ön Isla Chora. Ni kan även ta en cirka fyra timmar lång båttur där chanserna är goda att se delfiner leka i vattnet eller en kvällsutflykt för att se de sydliga bastardsköldpaddorna komma upp på natten för att lägga sina ägg. Det är fascinerande hur de hittar tillbaka till den strand de en gång föddes på! I närheten finns också en annan vacker strand, Playa Carrillo, som är väl värd ett besök.

Hotel Belvedere (☆☆☆). Frukost
Dag9-10
Dag 11 Playa Samara - San José

Idag åker ni tillbaka till huvudstaden, San José, en resa på cirka fem timmar. När ni kommer fram har ni resten av dagen ledig. Ni bor denna natt på ett charmigt hotell med pool i närheten av flygplatsen.

Hotel El Rodeo (☆☆☆☆). Frukost.
Dag11
Dag 12 San José -

Sent på eftermiddagen hämtas ni på hotellet och körs ut till flygplatsen. Ni flyger med Air France direkt till Paris.

Frukost, måltider ombord på planen.
Dag 13 - Sverige

Ni landar i Paris på eftermiddagen och fortsätter efter ett par timmars väntan med Air France till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, där ni landar åter på kvällen – många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag1 Dag2-3 Dag4-5 Dag6-7 Dag8-10 Dag11
Karta
Dag 1
Dag 2-3
Dag 4-5
Dag 6-7
Dag 8-10
Dag 11

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

"Vi vill verkligen, än en gång, tacka Er för en oförglömlig upplevelse! Vi ska naturligtvis, på det varmaste, rekommendera Kon-Tiki för våra reselystna vänner!"
Margaret och Leif Blixth

"Hela arrangemanget fungerade perfekt och de lokala guiderna gjorde varje utflykt till en upplevelse. Även många av transporterna var en upplevelse, t ex propellerflyg till Corcovado där vi två var de enda passagerarna, taxibåten som surfade på vågorna för att nå Sierpe och taxichauffören som stannade för att visa oss de gigantiska krokodilerna på vägen till Monteverde. Pura vida!"
Kristina Forsman-Semb

"För övrigt är vi mycket nöjda med resan! Hanteringen av situationen vid orkanen sköttes väldigt bra både från agenten och er sida! Vi återkommer gärna igen!"
Gudrun och Ulf Klasén

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5. Mycket spännande."
Eva Åhgren

Vad har varit det bästa med resan? "Smidigt, inga problem, allt fungerade"
Kerstin Hägglund och Per-Olov Dahlgren

Vad har varit det bästa med resan? "Peter 14 år - Allt! Hela upplevelsen / Thoralf 51 år - Fräschhet/upplevelser tack vare bra upplägg / Karin 48 år - En bra blandning av olika naturtyper med engagerade guider på alla platserna"
Familjen Behrens

"Tack snälla för ytterligare en välkomponerad resa och lyhördhet inför våra önskemål. Costa Rica är ett fantastiskt resmål. Att få åka dit i sällskap med barn är toppen."
Familjen Appehl-Eliasson

"En bra kombination av relax och utflykt + ett fantastiskt vänligt och fint land att besöka"
Familjen Molin

"Superskönt att ha allt bokat och att det fungerar så bra. Mycket bra att man kan skräddarsy resor så det passar i tid och aktivitet."
Anna Gånge

"Det var en helt underbar resa, fantastiska naturupplevelser med Tortuguero, Monteverde och Caño Negro i topp. Fick se quetzalen - fantastiskt!!! Sengångare och myrslok!!!!"
Anna Kajsa Persson

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Allt fungerade perfekt! Nästa skräddarsydda resa redan bokad."
Sol-Britt och Tore Curstedt

"Jag ville ha en resa som skulle ge mig många erfarenheter av Costa Ricas fågel- och djurliv. Det har jag fått och mycket mer dessutom. En toppenresa, kul att få delta i internationellt sammansatta grupper! Stort tack."
Tommy Berglund

Vad har varit det bästa med resan? "Fantastiska människor i ett fantastiskt land, underbar natur, god mat. Att vi har fått se och uppleva så mycket av landet på ett väldigt bra sätt. Värt varenda krona!"
Ingela och Mathias Blomberg

Hur bemöttes ni när ni först kontaktade Kon-Tiki Resor? "5. Strålande. Fick snabbt offert."
Carina och Jan-Erik Björk

"Fantastiskt att vi kunde sy ihop en mycket personlig resrutt."
Ylwa Jedenby

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Vi är helnöjda, allt har fungerat enligt plan."
Maritha och Thomas Nilsson

"Vår skräddarsydda resa kändes genomtänkt tack vare er kompetens och andras (tidigare resenärers utvärderingar) upplevelser av vad som bör ingå när man ska besöka Costa Rica för första gången." ... "Den bästa reklamen man kan få är ju när tidigare kunder rekommenderar företaget till andra.... och det gör vi gärna!"
Carina och Göran Carlsson

Vad har varit det bästa med resan? "Det vackra landet. Att första veckan se och uppleva så mycket och den andra bara slappa. Att allt runtom fungerade så bra så det aldrig var några bekymmer - tack snälla ni."
Carina och Jan-Olov Nilsson

"Överlag mycket nöjda. Bra service att ni ringde någon dag före avresan för att höra om det var något vi funderade över. Vi kan tänka oss att resa fler gånger med er."
Familjen Ottenklev

"Jag har fått mer än full valuta för resan. Den har med råge infriat mina förväntningar och mer än så!"
Leif Blixth
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack