Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Vi skräddarsy din drömresa till Ecuador och Galápagos!

Ecuador och de fantastiska Galápagosöarna kan besökas året om. Det är något varmare på Galápagos under månaderna januari-april, men i gengäld något lugnare på sjön. Oavsett när du väljer att åka på året, vågar vi lova en oförglömlig upplevelse! I detta förslag har vi valt att inkludera en åttadagars kryssning i Galápagos med en mycket bra båt, samt tre- till fyrstjärniga hotell på fastlandet. Transporter och utflykter på fastlandet sker med privat guide och fordon.
Reseöversikt


Dag 1 Sverige - Quito, Ecuador
Dag 2 Quito - Lasso: Cotopaxi
Dag 3 Lasso - Saquisilí - Otavalo
Dag 4 Otavalo: Omgivningar
Dag 5 Otavalo: Marknad - Quito
Dag 6-13 Galápagos
Dag 14 Quito: Stadsrundtur och ekvatormonumentet
Dag 15 Quito: Mindo nationalpark
Dag 16 Quito -
Dag 17 - Sverige
 Pris: från  87 900 kr/person

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Sverige-Quito t/r
 • Flyg Quito-Galápagos t/r
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • 8-dagars kryssning med M/Y Coral I eller II, boende i Standard Plushytt
 • Engelsktalande guider under utflykter
 • Logi på beskrivna hotell/båt, del i dubbelrum, eller alternativ med likvärdig standard
 • Inträdesavgifter under utflykter (undantag, se nedan)
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Inträde till Galápagos nationalpark (f n 120 USD, betalas vid ankomsten till Galápagos)
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdryck till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till guider, chaufförer och besättning


Färdplan

Dag 1 Sverige - Quito, Ecuador

Ni flyger tidigt på morgonen från antingen Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn med KLM till Amsterdam, där ni byter plan. Härifrån går sedan flyget direkt till Quito, där ni landar på eftermiddagen lokal tid, möts vid ankomsten och körs till ert hotell som ligger mycket centralt i den nya delen av staden. Resten av dagen är ledig för att acklimatisera er efter den långa resan och anpassa er till den höga höjden; Quito är världens näst högst belägna stad på 2 850 meters höjd.

Ikala Quito Hotel (☆☆☆). Måltider ombord på planen.
Dag1
Dag 2 Quito - Lasso: Cotopaxi

Ni reser idag tidigt på morgonen söderut längs det som Alexander von Humboldt kallade Vulkanernas Aveny, då Anderna här består av två parallella bergskedjor och ni färdas i dalen mellan dessa. Så småningom kommer ni fram till det lilla samhället Lasso, som fått sitt namn efter familjen med samma namn som en gång i tiden ägde hela detta område. Deras hacienda, La Cienega, byggdes i mitten av 1600-talet och är en av Ecuadors vackraste och mest välbevarade haciendor. Idag fungerar detta magnifika hus som hotell och det är här ni kommer att bo i natt – en upplevelse bara det! Efter lunch körs ni till den närbelägna vulkanen Cotopaxi, som också är världens högsta aktiva. Runt vulkanen sträcker sig en omfattande nationalpark med ett rikt vildliv. Då och då ses kondorer men man kan även få se andra sällsynta fåglar som caracaran. Här ligger även en underbart vacker sjö, Laguna Limpiopungo, som gör sig bra mot den snöklädda 5 897 meter höga toppen i bakgrunden. Ni befinner er här på cirka 4 000 meters höjd och om vädret och vägens skick tillåter fortsätter ni sedan upp till parkeringsplatsen nedanför baslägret som ligger på 4 500 meters höjd. Här är ni precis vid kanten av de glaciärer som täcker toppen. Ni återvänder till haciendan senare på eftermiddagen. Ge er gärna tid att upptäcka haciendans egna kapell och besöka den vackra trädgården, där man ofta ser kolibris.

Hostería La Cienega (☆☆☆). Frukost.
Dag2
Dag 3 Lasso - Saquisilí - Otavalo

Efter frukost körs ni den korta sträckan till byn Saquisilí. Här kan man njuta av den största indianmarknaden i hela Ecuador! Byns åtta torg och alla gator däremellan är fulla med folk som köper och säljer varor. Här säljs allt, från djur som lamor, grisar, kor och marsvin till grönsaker, tröjor, plasthinkar osv. Roligast av allt är ändå att se hur ursprungsbefolkningen köpslår och handlar som de alltid har gjort, långt före någon europé satte sin fot här – det är ett härligt folkvimmel. Efter besöket här reser ni norrut till staden Otavalo, som ligger ca 110 km norr om Quito. Nu befinner ni er i provinsen Imbabura och ursprungsbefolkningen här är de som lyckats bäst av alla Latinamerikas indiangrupper. Detta på grund av deras skicklighet i vävning och annat hantverk, vilket verkligen märks på den lilla stadens gator och på det stora torget, som också kallas för Poncho Plaza. Otavaloindianerna reser både till Nordamerika och Europa och säljer sitt vackra hantverk. I och med framgången har man också lyckats behålla sina gamla traditioner och kläder.

Las Palmeras Inn (☆☆☆). Frukost.
Dag3
Dag 4 Otavalo: Omgivningar

Idag gör ni en heldagstur i Otavalos fantastiskt vackra omgivningar. Ni börjar dagen med byn Peguche där José Cotacachi visar hur man idag väver med den av spanjorerna införda vävstolen och ni kommer även att besöka en familj som tillverkar traditionella instrument, bl.a. den för Ecuador så typiska panflöjten rondador. På vägen till Cuicocha, en kraterlagun där ni kommer att äta lunch, stannar ni till vid Cotacachi som brukar kallas för läderstaden. Varför förstår man snart – hela huvudgatan består av enbart läderaffärer! På eftermiddagen besöker ni Iluman, känt för sin hattillverkning (visste ni att Panamahatten ursprungligen kommer härifrån?). På kvällen rekommenderar vi att gå på en typisk s.k. peña, vilket är en enkel bar där den traditionella andinska musiken spelas. En perfekt uppvärmning inför den färgsprakande marknaden som väntar er imorgon!

Las Palmeras Inn (☆☆☆). Frukost.
Dag4
Dag 5 Otavalo: Marknad - Quito

Den mest berömda marknaden i Ecuador bjuder på en mängd attraktioner. Dels de traditionellt klädda Otavaloindianerna och dels den mängd kläder, väggbonader, instrument, keramik mm som finns att köpa. Det är en njutning för alla sinnen att gå omkring i detta enorma vimmel! Man håller här hårt på sina traditioner och sätt att leva, vilket syns väldigt väl. Efter att gått runt på marknaden på förmiddagen, åker ni efter lunch tillbaka till Quito.

Ikala Quito Hotel (☆☆☆). Frukost.
Dag5
Dag 6-13 Galápagos

Galápagos är ett av de resmål som nästan alla har hört talas om och många drömmer sig till. Varför är inte så svårt att förstå – det är verkligen så som man tror att det är. För att gå iland måste man kliva över sjölejon som ligger och sover på klipporna, man måste gå runt ruvande fåglar på stigarna; Galápagos är ett unikt resmål för dig som är intresserad av djur och natur. Det mesta man ser runt sig är endemiskt, det vill säga finns bara här, och ingen annanstans i världen kommer man så nära djuren! Ett besök på Galápagos är oförglömligt, oavsett hur många dagar du väljer, men när du tar ditt beslut om hur lång tid du vill resa här så tänk på att öarna skiljer sig mycket åt, både vad gäller flora och fauna, och att restiderna mellan öarna kan vara rätt långa (upp till åtta timmar). För att se öarna ordentligt rekommenderar vi en kryssning på minst fem dagar. Första och sista dagen på en kryssning är dessutom halva dagar i och med att man flyger till och från fastlandet dessa dagar. Som ett billigare alternativ till kryssningarna så kan du bo på hotell och göra dagsutflykter från detta. På alla båtar finns gratis dricksvatten, samt alkoholhaltiga drycker och läsk till försäljning. Snorkelutrustning finns på de flesta båtar, men ta gärna med snorkel och mask då kvaliteten är varierande och ofta dålig. Båtarna går de längre sträckorna på natten för att det ska bli så mycket tid som möjligt på öarna. Om du har anlag för sjösjuka, ta med tabletter eller plåster mot detta hemifrån. Särskilt under torrperioden maj-december kan det gå en hel del sjö, medan det är lugnare under regnperioden januari-april. Till Galápagos finns ingen bästa tid att åka, hela året lämpar sig lika väl. Januari-april kan det komma en del skurar, men oftast lyser solen från en klarblå himmel. Temperaturen i luften ligger mellan 26-32 grader, i vattnet mellan 20-24. Under torrsäsongen maj-december är det något kyligare såväl i luften, 22-25, som i vattnet, 18-21, det regnar sällan och öarna täcks ofta av ett dis kallat garúa. Oavsett när du åker, ta med solkräm med hög faktor och en solhatt eller keps mot den starka solen. En mindre vattenflaska är bra att ha med sig från fastlandet, då man kan fylla på denna och ha med sig på promenaderna på öarna. Färdplanen beror på om du reser ut udda eller jämn vecka, se pdf-filen för kartor och mer information.

M/Y Coral I eller II (Standard Plus-hytt, dag 6-12). Frukost, lunch, middag. Ikala Quito Hotel (3*, dag 13). Frukost.
Dag6-13
Dag 14 Quito: Stadsrundtur och ekvatormonumentet

De gamla delarna i Quito är skyddade av UNESCO och varför är lätt att förstå. De vindlande gränderna, de rikt utsmyckade vitkalkade husen och de fantastiska kyrkorna gör att det känns som om ni befinner er i en annan tid. Den mest berömda kyrkan i Quito är San Francisco-kyrkan, vars väggar är täckta av bladguld. Nära intill ligger La Compañia-kyrkan vilken också den är rikt utsmyckad. Efter besöket här så fortsätter ni 22 kilometer norrut till det som är världens största ekvatormonument, Mitad del Mundo. Ekvatorn går rakt genom landet och har också gett Ecuador dess namn. Här besöker ni ett experimentcentrum, där man kan se hur vattnet i toaletter snurrar åt olika håll på de båda halvkloten! Här finns också möjlighet att prova Ecuadors nationalrätt; grillat marsvin!

Ikala Quito Hotel (☆☆☆). Frukost.
Dag14
Dag 15 Quito: Mindo nationalpark

Idag åker ni västerut mot Mindo nationalpark. Resan tar bara cirka 1½ timme, men landskapet förändras dramatiskt under resans gång. Från högländerna åker ni nu neråt i höjd och når så småningom molnskogen i Mindo. Denna klimatzon kallas för molnskog då högländernas kalla luft möter lågländernas varmare och fuktigare luft, varför kondens bildas som särskilt på morgonen och kvällen ligger som en dimma över den täta skogen. Molnskog kännetecknas av den mångfald av epifyter som växer här, det vill säga växter som växer på andra växter. Orkidéer är ett av de mer välkända exemplen på epifyter och de växer i mängder här. Mindo är också en av de bästa platserna i Sydamerika för att se fåglar och fjärilar. På eftermiddagen tar ni en guidad promenad i skogen på jakt efter färggranna tukaner, kolibrier och den vackraste fjärilen av dem alla; den skinande blå morphofjärilen. Ni återvänder sedan till Quito, där ni har kvällen ledig.

Ikala Quito Hotel (☆☆☆). Frukost.
Dag15
Dag 16 Quito -

Ni hämtas på hotellet mitt på dagen och körs till flygplatsen för att påbörja hemresan. Liksom på utresan flyger ni med KLM till Amsterdam via en kort mellanlandning i Guayaquil.

Frukost, måltider ombord på planet.
Dag 17 - Sverige

Ni landar i Amsterdam tidigt på eftermiddagen och fortsätter efter en kort väntan till antingen Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Linköping, där ni landar åter senare på eftermiddagen – många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag1 Dag2 Dag3-4 Dag5 Dag6-13 Dag14 Dag15
Karta
Dag 1
Dag 2
Dag 3-4
Dag 5
Dag 6-13
Dag 14
Dag 15

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Mycket bra planerad och varierande."
Britt-Marie Persson

Vilket betyg vill ni ge informationsmaterialet som erhölls före avresa? "SUPERNÖJDA. Jag blev förvånad när det damp ner ett tjockt kuvert med information om Galápagos/Ecuador"
Annsofie Hedlund och Patrik Olsson

"Fantastiskt bra resa, vi är mycket nöjda."
Anonyma resenärer

"Vi uppskattar att Kon-Tiki Resor varit så ambitiösa med arrangemanget av vår resa!"
Anneli Bermbeck och Kjell Östrand

"Som sagt; mycket nöjda och höga betyg."
Camilla och Niklas Frisk
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack