Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Inkaleden och Galápagos - vi skräddarsyr din resa hit!

En kombination av två av Sydamerikas främsta sevärdheter; Machu Picchu och Galápagos! Inkaleden är en av världens mest berömda vandringsleder, men det bör tilläggas att den är relativt jobbig och stundtals går på mycket hög höjd (högsta passet ligger på 4 200 meters höjd). En god grundkondition krävs. Om ni hellre vill ta tåget till Machu Picchu så går det alldeles utmärkt - detta är ju bara ett exempel på hur en resa kan se ut! Hör av er till oss för ett anpassat förslag.
Reseöversikt


Dag 1 Sverige - Lima, Peru
Dag 2 Lima: Stadsrundtur
Dag 3 Lima - Cuzco
Dag 4 Cuzco: Omgivningar
Dag 5 Cuzco
Dag 6 Cuzco - Inkaleden
Dag 7 Inkaleden
Dag 8 Inkaleden
Dag 9 Inkaleden - Machu Picchu - Aguas Calientes
Dag 10 Aguas Calientes - Cuzco
Dag 11 Cuzco - Lima - Quito
Dag 12 Quito: Stadsrundtur och ekvatormonumentet
Dag 13-19 Galápagos
Dag 20 Galápagos - Guayaquil
Dag 21 Guayaquil -
Dag 22 - Sverige
 Pris: från  93 900 kr/person

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Sverige-Lima / Guayaquil-Sverige
 • Flyg Lima-Cuzco t/r
 • Flyg Lima-Quito
 • Flyg Quito-Galápagos-Guayaquil
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Logi på beskrivna hotell, del i dubbelrum, eller alternativ av likvärdig standard
 • 8-dagars Galápagoskryssning, M/Y Coral I eller II, del i Standard Plushytt
 • Engelsktalande guide under utflykter
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter (undantag, se nedan)
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Inträdesavgift till Galápagos nationalpark (f n 120 USD/person)
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Eventuell dricks till guider och chaufförer


Färdplan

Dag 1 Sverige - Lima, Peru

Ni flyger på morgonen från antingen Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn med KLM till Amsterdam. Härifrån fortsätter ni med samma flygbolag direkt till Lima, Perus huvudstad, där ni landar på kvällen. Ni möts vid ankomsten och körs till ert hotell, som ligger centralt i den trevliga stadsdelen Miraflores, känt för sina många restauranger, barer och affärer.

Hotel El Tambo II (☆☆☆). Måltider ombord på planen.
Dag1
Dag 2 Lima: Stadsrundtur

Förmiddagen är ledig för att vila ut er efter den långa resan. Mitt på dagen så hämtas ni på hotellet och körs till den trevliga restaurangen Rosa Nautica, som ligger på en pir över Stilla havet, för en trevlig lunch, innan ni bjuds på en stadsrundtur. Lima grundades 1535 av spanjorerna, som behövde en stad vid kusten för att skeppa ut det guld och silver som man lade beslag på från inkarikets rikt dekorerade tempel. Stadsrundturen är fokuserad på de gamla delarna av Lima, som också är uppsatta på UNESCO:s världsarvslista. Särskilt det stora torget är imponerande, med katedralen och ärkebiskopens palats. Ni kommer åter till hotellet sent på eftermiddagen och har kvällen ledig.

Hotel El Tambo II (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag2
Dag 3 Lima - Cuzco

På morgonen körs ni till flygplatsen för att flyga till inkarikets gamla huvudstad, Cuzco. Vid ankomsten möts ni och körs till ert hotell. Resten av dagen är ledig för att på egen hand ströva runt i den underbara staden och vänja er vid den tunna luften. Tänk på att ta det lugnt denna första dag på hög höjd, Cuzco ligger på hela 3 310 meters höjd. Den bästa medicinen för att acklimatisera sig är att ta det lugnt med såväl alkoholhaltiga drycker som tobak, dricka mycket vatten och gärna ta en tupplur på ett par timmar efter ankomsten. På eftermiddagen rekommenderar vi ett besök vid huvudtorget Plaza de Armas och den närbelägna gränden Hatun Rumiyoc, där ni kan se den berömda 12-kantiga stenen!

Hotel Plaza San Francisco (☆☆☆). Frukost, måltid ombord på planet.
Dag3
Dag 4 Cuzco: Omgivningar

På förmiddagen kommer ni att besöka några av de ruiner som omger Cuzco. Ni börjar med det viktigaste templet under Inkatiden, Korikancha. I trädgården utanför templet stod en gång lamor och andra djur av guld och betade av majs och säd—också de i guld. Det måste ha varit en fantastisk syn! Murarna här var täckta med plattor av gediget guld. Allt detta lät spanjorerna smälta ner, en enorm förlust för såväl inkafolket som eftervärlden. Ni fortsätter sedan till Sacsayhuaman, strax utanför Cuzco. Denna enorma befästning, den största stenen här väger hela 130 ton och forslades i kilometer hit, fungerade också som en ceremoniell plats under Inkatid. Ni besöker också några mindre kända, men mycket sevärda, mindre ruiner som Puka Pukara, Qenqo och vattentemplet Tambomachay innan ni kommer tillbaka till hotellet vid middagstid.

Hotel Plaza San Francisco (☆☆☆). Frukost.
Dag4
Dag 5 Cuzco

Dagen är ledig för att på egen hand upptäcka denna fantastiska stad.

Hotel Plaza San Francisco (☆☆☆). Frukost.
Dag5
Dag 6 Cuzco - Inkaleden

Tidigt på morgonen (mellan klockan 4-5) hämtas ni på hotellet och körs till Piskacuchu (2 700 m ö h), som ligger på Km 82 längs järnvägen mellan Cuzco och Machu Picchu. Här börjar ni er vandring med att gå över en bro och fortsätter längs Urubambafloden. Vandringen går till en början på flack terräng till Miskay (2 800 m ö h). Här börjar stigen klättra till dess ni cirka fem timmar senare når er första campsite vid byn Wayllabamba (3 000 m ö h). Längs vägen har ni en spektakulär utsikt över Vilcanotabergen på andra sidan Urubambafloden, med dess högsta berg Veronica (5 832 m ö h)

Camping. Frukost, lunch, middag.
Dag6
Dag 7 Inkaleden

Ni går upp runt 6.00 och efter frukost lämnar ni Wayllabamba för att börja den svåraste delen av Inkaleden, som består av en brant stigning som varar ca nio km. Under denna stigning så förändras naturen, från sierran till punan, höglandsterräng bestående av gult ichugräs och låga, vindpinade buskar. På vägen till det första bergspasset, Abra Warmihuañusca (den döda kvinnans pass), kommer ni att se domesticerade lamor och alpackor betandes av ichugräset. Ni kommer också att vandra igenom molnskog, som karakteriseras av mångfalden av epifyter (det vill säga växter som växer på andra växter eller träd). Denna typ av skog är hem för många olika fågelarter, bl a kolibrier, och den andiska björnen som även kallas för glasögonbjörn. Vi rekommenderar er varmt inför denna dag att bunkra med er snacks, t.ex. choklad och andra sötsaker, för att hålla sockernivån hög vilket hjälper mot den höga höjden. Direkt efter passet, så går stigen neråt till Pacaymayodalen (3 600 m ö h), där ni campar denna natt.

Camping. Frukost, lunch, middag.
Dag7
Dag 8 Inkaleden

Denna dag är den längsta men samtidigt den mest imponerande och intressantaste, då ni kommer att vandra förbi ett antal ruiner från inkatid. Ni kommer att stanna vid dessa ruiner och få en förklaring av den medföljande guiden (engelsktalande). Från Pacaymayo börjar ni vandringen som till en början stiger ganska kraftigt till det andra passet, Abra de Runkurakay (3 970 m ö h). Halvvägs upp besöker ni ruinerna med samma namn som passet. Denna ruin, som ligger på 3 800 m ö h, består av en oval byggnad som tros ha fungerat som ett vakttorn. Efter att ha passerat passet, går stigen neråt till Yanacocha (Svarta Lagunen) och ni kommer återigen in i molnskog, för att till slut komma fram till Sayamarca (3 624 m ö h). Dessa imponerande ruiner består av en halvcirkelformad byggnad, trånga gator och bevattningskanaler. En lätt stigning tar er till det tredje passet, Abra de Phuyupatamarca, som ligger på 3 700 m ö h. Under denna stigning kommer ni att förstå vilka oerhört skickliga hantverkare Inka var, då stigen på sina håll är skild från bergsväggen! Ni går igenom en tunnel, gjord under Inkatid, för att komma fram till passet ruinerna med samma namn som är en av de bäst bevarade ruinerna längs Inkaleden. Phuyupatamarca betyder Staden ovan molnen, och man har en mycket imponerande utsikt över dalgången härifrån. Från passet följer en vandring nedför trappor ner till Wiñaywayna som ligger på 2 700 m ö h. Vid denna campsite finns en lodge med restaurang, bar och toaletter med varma duschar. Campsiten har samma namn som ruinerna fem minuters vandring härifrån, som är mycket imponerande med åtskilliga terrasser och en uppdelning i en religiös och en bostadsdel.

Camping. Frukost, lunch, middag.
Dag8
Dag 9 Inkaleden - Machu Picchu - Aguas Calientes

Denna fjärde och sista dag går ni upp klockan 4.00 och lämnar Wiñaywayna en timme senare för den avslutande vandringen till solporten, Inti Punku, som tar cirka en timme. Härifrån kommer ni att se soluppgången över de fantastiska ruinerna nedanför – Machu Picchu! Efter en knapp timmes vandring till kommer ni fram till denna mytomspunna plats. Ni går först och registrerar er och lämnar era ryggsäckar (kostnad cirka 3 USD) för att njuta av ruinerna utan dessa på ryggen. Direkt därpå följer en guidad tur av Machu Picchu som tar ungefär två timmar. Därefter har ni ledig tid för att vandra runt på egen hand; då ni kommer att bo i Aguas Calientes, som ligger i en dalgång nedanför ruinerna, denna natt så åker ni ner när ni själva vill. Aguas Calientes betyder varmt vatten och i utkanten ligger varma källor; ett perfekt sätt att avrunda en härlig dag på!

Hostal Presidente (☆☆). Frukost.
Dag9
Dag 10 Aguas Calientes - Cuzco

Ni har dagen ledig fram till dess att tåget går tillbaka till Cuzco på eftermiddagen. Om ni vet med er att ni kommer att vilja åka upp till Machu Picchu även denna dag så rekommenderar vi att boka det i förväg på www.machupicchu.gob.pe, då antalet besökare numera är begränsat till 2 500 om dagen. Tågresan tillbaka till stationen Poroy utanför Cuzco tar drygt fyra timmar. Här möts ni vid ankomsten och körs till ert hotell.

Hotel Plaza San Francisco (☆☆☆). Frukost.
Dag10
Dag 11 Cuzco - Lima - Quito

Ni körs till flygplatsen för att flyga tillbaka till Lima. Här byter ni plan och reser vidare efter ett par timmars väntan till grannlandet Ecuadors huvudstad, Quito. Ni möts vid ankomsten och körs till ert hotell, som ligger mycket centralt i den nya delen av staden.

Hotel Dann Carlton (☆☆☆☆). Frukost, måltider ombord på planen.
Dag11
Dag 12 Quito: Stadsrundtur och ekvatormonumentet

De gamla delarna i Quito är uppsatt på Unescos världsarvslista och varför är lätt att förstå. De vindlande gränderna, de rikt utsmyckade vitkalkade husen och de fantastiska kyrkorna gör att det känns som om man befann sig i en annan tid. Den mest berömda kyrkan i Quito är San Fransisco-kyrkan, vars väggar är täckta av bladguld. Nära intill ligger La Compañia-kyrkan vilken också den är rikt utsmyckad. Ni åker sedan 22 km norr om Quito till världens största ekvatormonument, Mitad del Mundo. Här kan ni stå med benen på vardera halvklotet och även besöka experimentcentrat, där ni kan se bevis på att vattnet i toaletter snurrar åt olika håll på norra och södra halvkloten när man spolar!

Hotel Dann Carlton (☆☆☆☆). Frukost.
Dag12
Dag 13-19 Galápagos

Galápagos är ett av de resmål som nästan alla har hört talas om och många drömmer sig till. Varför är inte så svårt att förstå – det är verkligen så som man tror att det är. För att gå iland måste man kliva över sjölejon som ligger och sover på klipporna, man måste gå runt ruvande fåglar på stigarna; Galápagos är ett unikt resmål för dig som är intresserad av djur och natur. Det mesta man ser runt sig är endemiskt, det vill säga finns bara här, och ingen annanstans i världen kommer man så nära djuren! Under denna vecka kommer ni att kryssa mellan de olika öarna, som skiljer sig väsentligt åt - från Santa Cruz närmast regnskogsliknande vegetation till Santiagos karga lavafält. Ni gör två-tre strandhugg per dag och färdas de längre sträckorna på natten.

M/Y Coral I eller II (Standard Plus-hytt). Frukost, lunch, middag.
Dag13-19
Dag 20 Galápagos - Guayaquil

Efter en guidad utflykt på morgonen så körs ni till flygplatsen. Härifrån flyger ni till Ecuadors största stad, Guayaquil, där ni landar mitt på dagen. Ni möts vid ankomsten och körs till ert centralt belägna hotell. Resten av dagen är ledig för att koppla av vid hotellets trevliga poolområde eller ge er ut på egen hand för att utforska staden. Besök gärna den trevliga strandpromenaden Malecón eller parken Seminario, där ni kan köpa en påse med mangobitar och mata de enorma gröna leguanerna med. Denna leguanart är urfader till de leguanarter ni såg ute på Galápagos!Efter ett sista guidat besök på morgonen så körs ni till flygplatsen. Härifrån flyger ni till Guayaquil, Ecuadors största stad, där ni möts vid ankomsten och körs till ert centralt belägna hotell. Eftermiddagen är ledig - passa gärna på att gå ner till den trevliga strandpromenaden Malecón, med sina många barer och restauranger, eller besök Parque de las Iguanas, där ni kan mata halvtama gröna leguaner!

Hotel Oro Verde (☆☆☆☆☆). Frukost.
Dag20
Dag 21 Guayaquil -

Dagen är ledig fram till dess att ni hämtas på hotellet på eftermiddagen och körs till flygplatsen för att påbörja er hemresa. Ni flyger med KLM på kvällen direkt till Amsterdam.

Frukost, måltider ombord på planet.
Dag21
Dag 22 - Sverige

Ni landar i Amsterdam på eftermiddagen och fortsätter härifrån med KLM till Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn, där ni landar åter sent på eftermiddagen - många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag1-2 Dag3-5 Dag6-9 Dag10 Dag11-12 Dag13-19 Dag20
Karta
Dag 1-2
Dag 3-5
Dag 6-9
Dag 10
Dag 11-12
Dag 13-19
Dag 20

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

"Resan har varit en totalupplevelse. Kon-Tiki Resor ska ha all heder för ett fantastiskt upplägg."
Katarina och Anders Häggström, skräddarsytt Peru och Ecuador

"Tack för en utomordentligt väl planerad resa."
Familjen Held-Paulie, skräddarsytt Ecuador, Peru och Curacao

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "5. Upplevelserik. Välfungerande. Trevligt ressällskap."
Barbro Palmqvist och Kjell Örtoft, skräddarsytt Peru och Ecuador
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack