Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Panama - natur och kultur. Vi skräddarsyr din resa hit!

När man nämner Panama så tänker nog de flesta på den berömda kanalen som förbinder Stilla havet med Karibiska sjön, men landet har mycket mer att erbjuda. Fästningen Portobelo, från slutet av 1500-talet, och de gamla delarna i huvudstaden Panama City är båda uppsatta på UNESCO:s världsarvslista. I denna resa ingår också San Blas-öarna, där Kunaindianerna, berömda för sina väverier, lever på ett traditionellt sätt, Chagres nationalpark, där ni besöker Embera-indianerna, Bocas del Toro nationalpark, med sin rika flora och fauna, och några härliga, avslappnade dagar på den fantastiska stranden Playa Blanca!
Reseöversikt


Dag 1 Sverige - Panama City, Panama
Dag 2 Panama City: Stadsrundtur och Panamakanalen
Dag 3 Panama City: Portobelo
Dag 4 Panama City - San Blas-öarna
Dag 5 San Blas-öarna
Dag 6 San Blas-öarna - Panama City: Chagres nationalpark
Dag 7 Panama City - Bocas del Toro
Dag 8 Bocas del Toro: Båtutflykt
Dag 9 Bocas del Toro - Panama City - Playa Blanca
Dag 10-11 Playa Blanca
Dag 12 Playa Blanca - Panama City
Dag 13 - Sverige
 Pris: från  42 900 kr/person

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Sverige-Panama City t/r
 • Flyg Panama City-San Blas t/r
 • Flyg Panama City-Bocas del Toro t/r
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Engelsktalande guider under utflykter
 • Logi på beskrivna hotell, del i dubbelrum, eller alternativ med likvärdig standard
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdryck till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Eventuell dricks till guider och chaufförer


Färdplan

Dag 1 Sverige - Panama City, Panama

Ni flyger på morgonen med KLM från antingen Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn till Amsterdam, där ni byter plan. Härifrån flyger ni med samma bolag direkt till Panama City, där ni landar på eftermiddagen lokal tid. Ni möts vid ankomsten och körs till ert hotell som ligger mycket centralt.

Le Meridien Panama (☆☆☆☆☆). Måltider ombord på planen.
Dag 2 Panama City: Stadsrundtur och Panamakanalen

Ni hämtas på hotellet på morgonen för en spännande heldagsutflykt. Panama City grundades redan 1519 av spanjorerna och var den första staden som de etablerade på den latinamerikanska Stillahavskusten. Efter en attack av pirater 1671 brann staden ner och staden byggdes upp igen på en plats cirka fem kilometer från den ursprungliga. Ruinerna av den gamla staden, Panama Viejo, finns fortfarande kvar och är uppsatt på Unescos världsarvslista. Ni besöker också de gamla stadsdelarna av nuvarande Panama City och fortsätter sedan till det som är en av landets främsta sevärdheter; Panamakanalen. Det tog tio år att bygga kanalen, första spadtaget togs 1904 och den invigdes 1914 genom att SS Ancon som första fartyg passerade slussarna. Kanalen har tre uppsättningar av dubbla ”lås” och ni besöker de mest kända, Miraflores Locks, som är de första från Stillahavssidan sett. Idag passerar mer än 14 000 fartyg per år genom kanalen och varv över hela världen anpassar måtten på fartygen efter Panamakanalen – max 305 meter långa och en maximal bredd på 33,5 meter. Fartyg betalar efter vikt, den genomsnittliga avgiften ligger på 30 000 USD. Den lägsta avgiften, 0,36 USD, betalade Richard Halliburton år 1928 när han simmade genom kanalen!

Le Meridien Panama (☆☆☆☆☆). Frukost.
Dag2
Dag 3 Panama City: Portobelo

Idag kommer ni att besöka Panamas första av Unesco utsedda världsarv, befästningen Portobelo på den karibiska sidan. Fortet och den kringliggande bosättningen började byggas 1597 för att vaka över den så viktiga sjöfarten. Många rikedomar från Sydamerika skeppades upp till Panama och bars över sundet till den karibiska sidan, så mycket guld och silver har skeppats ut härifrån. Den legendariske piraten Henry Morgan attackerade Portobelo 1668 och ockuperade fortet i 14 dagar, varefter han lät föra med sig allt av värde därifrån. Därefter följde flera attacker av britterna under 1700-talet, så fortet har en stormig och blodig historia. Ni åker tåg hit och reser längsmed Panamakanalen, en upplevelse bara det!

Le Meridien Panama (☆☆☆☆☆). Frukost.
Dag3
Dag 4 Panama City - San Blas-öarna

Ni hämtas på hotellet mycket tidigt på morgonen och körs till flygplatsen för att flyga till Playón Chico. Ni befinner er nu i Kuna Yala, mer känt som San Blas-öarna. Dessa öar är ett autonomt område och kulturen är mycket speciell, då människorna här lever i ett matriarkat. Under era dagar här så har ni helpension inkluderad och ert hotell har ett antal utflykter av vilka ni kan välja två per dag utan kostnad. Transfers och utflykter sker under dagarna här i internationell grupp. Ni bor i en bungalow alldeles vid stranden. Redan denna eftermiddag har ni möjlighet att göra er första utflykt eller bara ta det lugnt på den lilla stranden med sin kritvita sand. Vattnet är klart och inbjudande och utanför ligger ett vackert korallrev som inbjuder till snorkling. All logi på San Blas är enkel, då den enligt lag måste byggas på så sätt att den smälter in i naturen och inte påfrestar den alltför mycket med för stor vattenkonsumtion, överproduktion av sopor etc.

Yandup Lodge (☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag4
Dag 5 San Blas-öarna

Under denna dag ingår två utflykter som ni själva kan välja bland de som er lodge erbjuder. Ni kan till exempel ta en båtutlykt till närliggande stränder, färdas med båt i mangroveområdets slingrande kanaler, en perfekt utflykt för fågelskådaren, ta en guidad promenad i regnskogen, besöka den traditionella begravningsplatsen och, förstås, besöka den närliggande kuna-byn Kammu Burwi. Här får ni lära er mer om kuna-indianernas levnadssätt och deras seder och bruk. Ni får bland annat se hur man gör de för kuna-kvinnorna så typiska blusen mola, med sina imponerande broderier.

Yandup Lodge (☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag5
Dag 6 San Blas-öarna - Panama City: Chagres nationalpark

Dags att lämna San Blas! På morgonen körs ni åter till flygplatsen för att flyga tillbaka till Panama City. Här möts ni vid ankomsten och tas direkt på ännu en mycket intressant utflykt till Chagres nationalpark. Här byter ni till små båtar för att ta er till en by där Emberaindianer lever. Dessa indianer lever i mångt och mycket på samma sätt som de gjorde när spanjorerna kom hit i början av 1500-talet. Efter en vacker 1½-timmes båtresa i lugnt tempo genom den täta regnskogen kommer ni fram till en Embera-by, där de kommer att ta emot er med traditionell gästvänlighet. Under dagen kommer ni att få lära er mer om deras sätt att leva, bland annat hur man väver korgar och dansar traditionella danser. Ni bjuds också på en traditionell lunch innan ni återvänder till Panama City.

Le Meridien Panama (☆☆☆☆☆). Frukost.
Dag6
Dag 7 Panama City - Bocas del Toro

Ni hämtas på hotellet och körs till flygplatsen för att flyga till Panamas nordvästligaste provins, Bocas del Toro. Det var här som Christoffer Columbus steg iland 1502 och brittiska pirater hade sin bas här på 1800- och 1900-talen. Än idag är engelska det dominerande språket här. Idag är provinsen mest känt för sin vackra natur, härliga stränder och utmärkta snorkling och dykning. Ni möts vid ankomsten och körs den korta sträckan till ert hotell, som ligger precis vid vattnet. Från balkongen på ert rum så har ni en underbar utsikt över havet och öarna utanför.

Hotel Bocas del Toro (☆☆☆). Frukost.
Dag7
Dag 8 Bocas del Toro: Båtutflykt

Ni gör idag en båttur för att se denna vackra ögrupp (i internationell grupp). Ta med er snorklingsutrustning, då ni kommer att besöka flera berömda snorklingsplatser som till exempel Crawl Cay, där vattnet sjuder av liv, och Red Frog Beach. Ni kommer åter till hotellet sent på eftermiddagen efter en härlig dag!

Hotel Bocas del Toro (☆☆☆). Frukost.
Dag8
Dag 9 Bocas del Toro - Panama City - Playa Blanca

Ni hämtas på hotellet och körs till flygplatsen varifrån ni flyger tillbaka till Panama City. Ni möts här vid ankomsten och körs i cirka 1½ timme till den charmiga strandorten Playa Blanca, en av Panamas absolut bästa stränder. Här bor ni på ett mycket fint hotell beläget precis vid stranden, en perfekt plats att avsluta denna innehållsrika resa på!

Hotel Sheraton Bijao (☆☆☆☆☆). Frukost, all-inclusive på Hotel Sheraton Bijao.
Dag9
Dag 10-11 Playa Blanca

Lediga dagar för sol och bad eller egna utflykter.

Hotel Sheraton Bijao (☆☆☆☆☆). All-inclusive.
Dag10-11
Dag 12 Playa Blanca - Panama City

På eftermiddagen hämtas ni på hotellet och körs tillbaka till Panama City. Liksom på utresan flyger ni med KLM direkt till Amsterdam.

Frukost, måltider ombord på planet.
Dag 13 - Sverige

Ni landar i Amsterdam mitt på dagen och fortsätter efter ett par timmars väntan till antingen Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn, där ni landar åter på eftermiddagen – många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag1-3 Dag4-5 Dag6 Dag7-8 Dag9-11
Karta
Dag 1-3
Dag 4-5
Dag 6
Dag 7-8
Dag 9-11

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

"Ett stort och varmt tack för en riktigt fin, innehållsrik, spännande, oförglömlig resa. Ni är så duktiga på att få allt att funka. Vi är så nöjda och hoppas att vi hörs av i framtiden. Allt gott från oss."
Familjen Sager, skräddarsytt Surinam, Chile och Panama

"En helt fantastisk resa med minnen som kommer att följa oss under återstoden av våra liv (och därefter också!!). Tack Peter för ett fantastiskt upplägg/jobb."
Karin och Tomas Johansson, skräddarsytt Chile, Panama, Guatemala och Belize

Vad tycker ni om det informationsmaterial som erhölls före avresa? "5. Enastående. I en klass för sig!"
Vad tycker ni om resan i sin helhet? "5. En fantastisk resa av högsta klass."
Sol-Britt och Tore Curstedt, skräddarsytt Chile, Panama, Guatemala och Belize

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5.Panamakanalen: bra logistiskt, väldigt informativt och oerhört fascinerande med något som är 101 år och fungerar 24/7.
Boel Afzelius och Åke Johanson, skräddarsytt Panama
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack