Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Magiska Påskön och vackra Chile - skräddarsydd resa

Påskön är ett av de mest klassiska drömresmålen - och vi kan uppfylla denna dröm för dig när som helst under året! Det är något svalare på denna magiska ö under vårt sommarhalvår, men fortfarande behagligt. Utflykterna görs i internationella grupper med engelsktalande guider, men om ni hellre önskar en egen guide så går detta naturligtvis att ordna mot en extra kostnad. Beroende på tid och budget kan detta reseupplägg förlängas med till exempel Atacamaöknen i norra Chile, sjödistriktet i mellersta Chile eller nationalparken Torres del Paine i de södra delarna. Du kan även kombinera med andra länder, som till exempel Argentina dit du kan färdas med buss från Santiago över Anderna - en mycket vacker resa!
Reseöversikt


Dag 1 Sverige -
Dag 2 - Santiago
Dag 3 Santiago: Stadsrundtur
Dag 4 Santiago: Valparaiso och Viña del Mar
Dag 5 Santiago - Påskön
Dag 6 Påskön: Halvdagsutflykter på ön
Dag 7 Påskön: Heldagsutflykt på ön
Dag 8-9 Påskön
Dag 10 Påskön - Santiago
Dag 11 Santiago -
Dag 12 - Sverige
 Pris: från  41 900 kr/person

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Sverige-Santiago t/r
 • Flyg Santiago-Påskön t/r
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Engelsktalande guide under utflykter
 • Logi på beskrivna hotell, del i dubbelrum, eller alternativ med likvärdig standard
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdrycker till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till guider och chaufförer


Färdplan

Dag 1 Sverige -

Ni flyger från antingen Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn på kvällen med Air France till Paris. Efter en kort väntan fortsätter ni med samma flygbolag direkt till Santiago.

Måltider ombord på planen.
Dag 2 - Santiago

Ni landar i Santiago på morgonen, möts vid ankomsten och körs till ert hotell som ligger centralt i den trevliga stadsdelen Providencia. Resten av dagen är ledig för vila efter den långa resan.

Hotel Torremayor Lyon (☆☆☆☆). Måltider ombord på planet.
Dag2
Dag 3 Santiago: Stadsrundtur

I dag gör ni en stadsrundtur i centrala Santiago. Ni kommer att besöka det centrala torget, Plaza de Armas, den vackra katedralen och naturligtvis Palacio Moneda, presidentpalatset där kuppen mot Allende ägde rum 1973. Ni kommer även att åka upp till Cerro San Cristobal för att njuta av den vackra utsikten med Anderna i bakgrunden. Denna kulle ligger i Santiagos konstnärskvarter Bellavista, vilka brukar jämföras med Montmartre i Paris. Ni går en promenad här och njuter av de många charmiga caféerna och ateljéerna och åker sedan åter till ert hotell.

Hotel Torremayor Lyon (☆☆☆☆). Frukost
Dag3
Dag 4 Santiago: Valparaiso och Viña del Mar

Ni hämtas på hotellet och kör ut till kusten, där ni besöker Chiles viktigaste hamnstad, Valparaiso, som också är landets näst största stad. Valparaiso är berömt för sina vackra trähus, som klättrar på de branta sluttningarna och är därför också uppsatt på Unescos lista över världsarv. Staden är också känd för sina ascensores, rälshissar som byggdes mellan 1883 och 1916 och som fortfarande tar stadens invånare från ett område till ett annat. Efter besöket i Chiles mest spektakulära stad, så fortsätter ni till närbelägna Viña del Mar, en populär semesterort för Santiagoborna och känt för sina utmärkta restauranger, som naturligtvis är specialiserade på fisk och skaldjur! Ni kommer åter till Santiago på eftermiddagen efter en händelserik halvdagsutflykt.

Hotel Torremayor Lyon (☆☆☆☆). Frukost.
Dag4
Dag 5 Santiago - Påskön

Efter en tidig frukost hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen för att flyga över drygt 400 mil hav! Efter nästan fem timmars resa landar ni på en av världens mest isolerade platser - Påskön. Ni möts på flygplatsen och körs till ert hotell som ligger centralt i öns enda samhälle, Hanga Roa. Här bor öns samtliga invånare, drygt 5 000 personer. Resten av dagen är ledig för att bekanta er med denna charmiga stad. Gå gärna bort till den närbelägna Ahu Tahai för att njuta av solnedgången.

Hotel O´tai (☆☆☆). Frukost, måltid ombord på planet.
Dag5
Dag 6 Påskön: Halvdagsutflykter på ön

Under förmiddagens halvdagsutflykt kommer ni först till Ahu Tahai. Ahu betyder helig plats och betecknar de rektangulära plattformarna av sten varpå statyerna, som kallas för moai, står. Här får ni en första glimt av det som Påskön är världsberömt för; sina gåtfulla stenstatyer. Ni fortsätter till vulkanen Rano Kau, som är den största på ön. Dess enorma krater är numera vattenfylld med flytande gröna fält av totora-vass. Från toppen av vulkanen har ni en mäktig utsikt över tre mycket små karga öar, Nui, Iti och Kau Kau. Här hölls varje år den underliga fågelmannaritualen; de olika klanerna på ön utsåg en tävlande, som skulle klättra nerför klippan, paddla på en smal, cigarrformad vassflotte ut till den största av öarna, hämta ett ägg från sottärnan som häckar här och sen ta sig tillbaka med ägget fortfarande helt. Den klan vars representant vann härskade över ön det kommande året. Här finner vi också ruinerna efter den ceremoniella byn Orongo med 48 ovala byggnader av sten och fantastiska reliefer av fågelmannen. Här bodde man före tävlingen och byggnaderna är uppförda endast för denna. Ni körs sedan åter till Hanga Roa för ett par lediga timmar mitt på dagen, innan ni hämtas igen på hotellet på eftermiddagen. Ni börjar denna utflykt med att besöka Ahu Akivi där det finns sju stycken moaier. Enligt en teori så representerar dessa de första sju människorna som kom till denna avlägset belägna ö. Ni fortsätter sedan till platsen där de röda hårknytena som klädde varje moai höggs ut. Denna typ av sten finns endast vid Puna Pau, så de tillverkades här och rullades sedan till platsen där de skulle användas.

Hotel O´tai (☆☆☆). Frukost.
Dag6
Dag 7 Påskön: Heldagsutflykt på ön

Idag gör ni en heldagsutflykt, under vilken ni besöker den mest imponerande platsen på hela Påskön - vulkankratern Rano Raraku. På den södra sluttningen av denna vulkan står 70 stenstatyer täckta upp till axlarna av det gulnade gräset. Dessa moaier är enorma! Det var här de höggs ut ur klippan och transporterades sedan till de platser där de skulle stå. I klippan finns 150 mer eller mindre färdiga moaier, ett bevis på hur plötsligt de upphörde med tillverkningen - ännu ett mysterium, det finns det många av på denna mytomspunna ö. Ni kommer även att besöka Ahu Tongariki med sina 15 moaier. Denna ahu är den största på ön och mycket imponerande. Påsköns historia är intressant och omtvistad. Enligt muntlig tradition fanns två stammar; långöron och kortöron. Det var långöronen som högg ut stenstoderna vilket man ser på dessas öron. Orsaken till att de kallades för långöron var att de hade som sed att tänja ut örsnibbarna med olika stora träbitar vilket till slut ledde till att de hängde ner på axlarna. Kortöronen bestod av en grupp människor som kom hit betydligt senare och ansågs stå under långöronen i rang. När träden tog slut kunde man inte längre tillverka båtar för fiske, vilket i sin tur ledde till att havet närmast ön blev utfiskat och svält uppstod. Krig mellan de två stammarna bröt ut, folk tog sin tillflykt till grottor och svälten ledde till och med till kannibalism. Det är oklart vad som egentligen hände under detta krig men de flesta är ense om att kortöronen vann och dödade alla långöron utom en. Efter lunch besöker ni Te Pito Kura på den norra sidan av ön, där ni ser den största moaien som någonsin restes på en ahu. Den är hela tio meter hög och väger uppskattningsvis 86 ton! Ni fortsätter sedan till öns bästa strand, Anakena. Enligt traditionen var det här som öns första bosättare, Hotu Matua, steg iland med sin besättning. Vid denna strand finns en ahu som är berömd, Ahu Nau Nau. Det var här de första ögonen hittades - faktum är att alla moaier ursprungligen hade ögon som gjordes av vit korall och basalt. Här finns också den moai som Heyerdahls första expedition till ön reste. Heldagsutflykten idag inkluderar även öns andra strand, Ovahe, med sin underbart vackra rosa sand. Glöm inte badkläderna denna dag!

Hotel O´tai (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag7
Dag 8-9 Påskön

Lediga dagar. Passa på att njut av den säregna stämning som råder på denna fantastiska ö – promenera i Hanga Roa, hyr en taxi för ännu ett besök vid Anakena eller Rano Raraku eller hyr en häst – det finns gott om dem på ön!

Hotel O´tai (☆☆☆). Frukost.
Dag8-9
Dag 10 Påskön - Santiago

Mitt på dagen hämtas ni på hotellet och körs den korta sträckan till flygplatsen för att flyga tillbaka till Santiago, där ni landar på kvällen. Här möts ni vid ankomsten och körs till ert hotell.

Hotel Torremayor Lyon (☆☆☆☆) Frukost, måltid ombord på planet.
Dag10
Dag 11 Santiago -

Tidigt på eftermiddagen hämtas ni på hotellet och körs ut till flygplatsen. Ni flyger med Air France direkt till Paris.

Frukost, måltider ombord på planet.
Dag11
Dag 12 - Sverige

Ni landar i Paris sent på förmiddagen. Här byter ni plan och fortsätter efter några timmars väntan till antingen Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, där ni landar på kvällen – många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag2-4 Dag5-9 Dag10
Karta
Dag 2-4
Dag 5-9
Dag 10

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

"Mycket intressant resa och BRA arrangemang."
Ann-Christine och Arne Backlund, skräddarsytt Påskön och Chile

"Ett stort och varmt tack för en riktigt fin, innehållsrik, spännande, oförglömlig resa. Ni är så duktiga på att få allt att funka. Vi är så nöjda och hoppas att vi hörs av i framtiden. Allt gott från oss."
Familjen Sager, skräddarsytt Surinam, Chile och Panama

"Vi vill varmt rekommendera Kon-Tiki Resor, ett välorganiserat reseföretag med god service, rimligt pris."
Ingrid och Svend-Ove Jonsson-Aasen, skräddarsytt Påskön och Chile

Vilket betyg vill du sätta på proceduren runt din bokning och kontakterna efter bokningen? "5. Enastånde. Har aldrig fått telefonsamtal om något varit oklart före resan."
Göte Pettersson, skräddarsytt Chile, Påskön och Ecuador
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack