Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Skräddarsydd resa i Påskön & Chile - Kon-Tiki Resor

Påskön är ett av de mest klassiska drömresmålen - och vi kan uppfylla denna dröm för dig när som helst under året! Det är något svalare på denna magiska ö under vårt sommarhalvår, men fortfarande behagligt. Utflykterna görs i internationella grupper med engelsktalande guider, men om ni hellre önskar en egen guide så går detta naturligtvis att ordna mot en extra kostnad. Beroende på tid och budget kan detta reseupplägg förlängas med till exempel Atacamaöknen i norra Chile, sjödistriktet i mellersta Chile eller nationalparken Torres del Paine i de södra delarna. Du kan även kombinera med andra länder, som till exempel Argentina dit du kan färdas med buss från Santiago över Anderna - en mycket vacker resa!
Reseöversikt


Dag 1 Sverige -
Dag 2 - Santiago
Dag 3 Santiago: Stadsrundtur
Dag 4 Santiago: Valparaiso och Viña del Mar
Dag 5 Santiago - Påskön
Dag 6 Påskön: Rano Kau, Orongo, Ahu Vinapu och Puna Pau
Dag 7 Påskön: Rano Raraku, Ahu Tongariki och Anakena
Dag 8-9 Påskön
Dag 10 Påskön - Santiago
Dag 11 Santiago -
Dag 12 - Sverige
 Pris: från  38 900 kr/person

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Sverige-Santiago t/r med Air France
 • Flyg Santiago-Påskön t/r med LATAM
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Engelsktalande guide under utflykter
 • Logi på beskrivna hotell, del i dubbelrum, eller alternativ med likvärdig standard
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdrycker till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till guider och chaufförer


Färdplan

Dag 1 Sverige -

Ni flyger från antingen Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn på kvällen med Air France till Paris. Efter en kort väntan fortsätter ni med samma flygbolag direkt till Santiago.

Måltider ombord på planen.
Dag 2 - Santiago

Ni landar i Santiago på morgonen, möts vid ankomsten och körs till ert hotell som ligger centralt i den trevliga stadsdelen Providencia. Resten av dagen är ledig för vila efter den långa resan.

Hotel Torremayor Lyon (☆☆☆☆). Måltider ombord på planet.
Dag2
Dag 3 Santiago: Stadsrundtur

I dag gör ni en stadsrundtur i centrala Santiago. Ni kommer att besöka det centrala torget, Plaza de Armas, den vackra katedralen och naturligtvis Palacio Moneda, presidentpalatset där kuppen mot Allende ägde rum 1973. Ni kommer även att åka upp till Cerro San Cristobal för att njuta av den vackra utsikten med Anderna i bakgrunden. Denna kulle ligger i Santiagos konstnärskvarter Bellavista, vilka brukar jämföras med Montmartre i Paris. Ni går en promenad här och njuter av de många charmiga caféerna och ateljéerna och åker sedan åter till ert hotell.

Hotel Torremayor Lyon (☆☆☆☆). Frukost
Dag3
Dag 4 Santiago: Valparaiso och Viña del Mar

Ni hämtas på hotellet och kör ut till kusten, där ni besöker Chiles viktigaste hamnstad, Valparaiso, som också är landets näst största stad. Valparaiso är berömt för sina vackra trähus, som klättrar på de branta sluttningarna och är därför också uppsatt på UNESCO:s lista över världsarv. Staden är också känd för sina ascensores, rälshissar som byggdes mellan 1883 och 1916 och som fortfarande tar stadens invånare från ett område till ett annat. Efter besöket i Chiles mest spektakulära stad, så fortsätter ni till närbelägna Viña del Mar, en populär semesterort för Santiagoborna och känt för sina utmärkta restauranger, som naturligtvis är specialiserade på fisk och skaldjur! Ni kommer åter till Santiago sent på eftermiddagen efter en händelserik dag.

Hotel Torremayor Lyon (☆☆☆☆). Frukost.
Dag4
Dag 5 Santiago - Påskön

Efter en tidig frukost hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen för att flyga över drygt 400 mil hav! Efter nästan fem timmars resa landar ni på en av världens mest isolerade platser - Påskön. Ni möts på flygplatsen och körs till ert hotell som ligger centralt i öns enda samhälle, Hanga Roa. Här bor öns samtliga invånare, drygt 3 000 personer.

Hotel O´tai (☆☆☆). Frukost, måltid ombord på planet.
Dag5
Dag 6 Påskön: Rano Kau, Orongo, Ahu Vinapu och Puna Pau

Under dagens heldagsutflykt kommer ni först till Ahu Tahai. Ahu betyder helig plats och betecknar de rektangulära plattformarna av sten varpå statyerna, som kallas för moai, står. Här får ni en första glimt av det som Påskön är världsberömt för; sina gåtfulla stenstatyer. Ni fortsätter till vulkanen Rano Kau, som är den största på ön. Dess enorma krater är numera vattenfylld med flytande gröna fält av totora-vass. Från toppen av vulkanen har ni en mäktig utsikt över tre mycket små karga öar, Nui, Iti och Kau Kau. Här hölls varje år den underliga fågelmannaritualen. Den klans representant som först simmade ut till de tre öarna och tog med sig ett ägg från de sjöfåglar som häckar där kom att härska över ön under det kommande året. Här finner ni också ruinerna efter byn Orongo med 48 ovala byggnader av sten och fantastiska reliefer av fågelmannen. Efter lunch åker ni till Ahu Akivi där det finns sju stycken moaier. Enligt en teori så representerar dessa de första sju människorna som kom till denna avlägset belägna ö. Ni fortsätter sedan till platsen där de röda hårknytena som klädde varje moai höggs ut. Denna typ av sten finns endast vid Puna Pau, så de tillverkades här och rullades sedan till platsen där de skulle användas. Under dagens utflykt besöker ni också Ahu Tahira (Vinapu) som spelade en avgörande roll för Thor Heyerdahls teori att öborna ursprungligen kom från den sydamerikanska kontinenten. Här finns nämligen en mur av perfekt tillhuggna stenblock som är mycket lik de murar man kan hitta i t.ex. Cuzco i Peru. Faktiskt har statyetter som föreställer fågelmannen hittats i norra Peru vilket ytterligare talar för Heyerdahls teori. Numera är dock arkeologer eniga om att Påsköns första invånare kom västerifrån, men att något slags inflytande kommit från Sydamerika är svårt att komma ifrån. Här finner man även en helt unik tvåhövdad moai som mellan huvudena hade en plattform av trä där öborna placerade skeletten av döda kroppar.

Hotel O´tai (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag6
Dag 7 Påskön: Rano Raraku, Ahu Tongariki och Anakena

Idag gör ni en heldagsutflykt, under vilken ni besöker den mest imponerande platsen på hela Påskön - vulkankratern Rano Raraku. På den södra sluttningen av denna vulkan står 70 stenstatyer täckta upp till axlarna av det gulnade gräset. Dessa moaier är enorma! Det var här de höggs ut ur klippan och transporterades sedan till de platser där de skulle stå. I klippan finns 150 mer eller mindre färdiga moaier, ett bevis på hur plötsligt de upphörde med tillverkningen - ännu ett mysterium, det finns det många av på denna mytomspunna ö. Ni kommer även att besöka Ahu Tongariki med sina 15 moaier. Denna Ahu har några av de största stenstoderna på hela ön, de väger upp mot 100 ton! På eftermiddagen kommer ni att ta det lugnt och besöka den vackra stranden Anakena och dess Ahu: Nau Nau. Det var här de första ögonen hittades - faktum är att alla moaier ursprungligen hade ögon som gjordes av vit korall och basalt!

Hotel O´tai (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag7
Dag 8-9 Påskön

Lediga dagar. Passa på att njut av den säregna stämning som råder på denna fantastiska ö – promenera i Hanga Roa, hyr en taxi för ännu ett besök vid Anakena eller Rano Raraku eller hyr en häst – det finns gott om dem på ön!

Hotel O´tai (☆☆☆). Frukost.
Dag8-9
Dag 10 Påskön - Santiago

Mitt på dagen hämtas ni på hotellet och körs den korta sträckan till flygplatsen för att flyga tillbaka till Santiago, där ni landar på kvällen. Här möts ni vid ankomsten och körs till ert hotell.

Hotel Torremayor Lyon (☆☆☆☆) Frukost, måltid ombord på planet.
Dag10
Dag 11 Santiago -

Tidigt på eftermiddagen hämtas ni på hotellet och körs ut till flygplatsen. Ni flyger med Air France direkt till Paris.

Frukost, måltider ombord på planet.
Dag11
Dag 12 - Sverige

Ni landar i Paris sent på förmiddagen. Här byter ni plan och fortsätter efter några timmars väntan till antingen Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, där ni landar på kvällen – många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag2-4 Dag5-9 Dag10
Karta
Dag 2-4
Dag 5-9
Dag 10

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

"Mycket intressant resa och BRA arrangemang."
Ann-Christine och Arne Backlund, skräddarsytt Påskön och Chile

"Ett stort och varmt tack för en riktigt fin, innehållsrik, spännande, oförglömlig resa. Ni är så duktiga på att få allt att funka. Vi är så nöjda och hoppas att vi hörs av i framtiden. Allt gott från oss."
Familjen Sager, skräddarsytt Surinam, Chile och Panama

"Vi vill varmt rekommendera Kon-Tiki Resor, ett välorganiserat reseföretag med god service, rimligt pris."
Ingrid och Svend-Ove Jonsson-Aasen, skräddarsytt Påskön och Chile

Vilket betyg vill du sätta på proceduren runt din bokning och kontakterna efter bokningen? "5. Enastånde. Har aldrig fått telefonsamtal om något varit oklart före resan."
Göte Pettersson, skräddarsytt Chile, Påskön och Ecuador