Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Fantastiska Peru - skräddarsytt exempel

En av våra mest populära skräddarsydda resor! De största sevärdheterna till ett mycket bra pris. Naturligtvis kan du välja att uppgradera hotellen eller lägga till t.ex Nazcalinjerna eller Amazonas. Hotellen som ingår i detta exempel är av trestjärnig standard, dvs relativt enkla men rena och fräscha rum med privat dusch och WC. Transporter och utflykter sker i internationella grupper med engelsktalande guider.
Reseöversikt


Dag 1 Sverige - Lima, Peru
Dag 2 Lima: Stadsrundtur
Dag 3 Lima - Cuzco
Dag 4 Cuzco: Stadsrundtur och omgivande ruiner
Dag 5 Cuzco - Aguas Calientes: Machu Picchu
Dag 6 Aguas Calientes - Cuzco
Dag 7 Cuzco - Puno
Dag 8 Puno - Uros - Taquile - Amantani
Dag 9 Taquile - Puno
Dag 10 Puno - Juliaca - Lima -
Dag 11 - Sverige
 Pris: från  29 900 kr/person

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Sverige-Lima t/r
 • Flyg Lima-Cuzco / Juliaca-Lima
 • Logi på beskrivna hotell, del i dubbelrum, eller alternativ med likvärdig standard
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Engelsktalande specialistguider under utflykterna
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdrycker till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till lokala guider och chaufförer


Färdplan

Dag 1 Sverige - Lima, Peru

Ni flyger tidigt på morgonen med KLM från Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn till Amsterdam. Härifrån fortsätter ni med samma flygbolag efter en kort väntan direkt till Lima, Perus huvudstad, där ni landar sent på eftermiddagen lokal tid. Ni möts vid ankomsten och körs till ert hotell, som ligger centralt beläget i det trevliga distriktet Miraflores, känt för sina många restauranger, barer och affärer.

Hotel El Tambo II (☆☆☆). Måltider ombord på planen.
Dag 2 Lima: Stadsrundtur

Efter en ledig förmiddag så hämtas ni på hotellet och körs till restaurangen Rosa Nautica, beläget på en pir över Stilla havet, för lunch. På eftermiddagen väntar sedan en stadsrundtur i denna intressanta stad. Lima grundades av spanjorerna 1535, då man behövde en väl befäst hamn. Det var härifrån allt guld och silver som plundrades från högländerna skeppades till Spanien. Ni besöker bl.a. katedralen, där inkarikets baneman Francisco Pizarro ligger begravd i ett magnifikt kapell. De gamla delarna i Lima är uppsatta på UNESCO:s lista över världsarv.

Hotel El Tambo II (☆☆☆). Frukost.
Dag2
Dag 3 Lima - Cuzco

Tidigt på morgonen körs ni till flygplatsen för att flyga till Cuzco, inkarikets gamla huvudstad. Denna stad är en av Latinamerikas, om inte världens, charmigaste städer med en fantastisk historia. Spanjorerna erövrade Cuzco 1532 och rev då mycket för att göra plats för sina egna hus och kyrkor, men man behöll de otroligt välkonstruerade grunderna som de insåg att de omöjligt kunde göra lika bra. Så var man än går i Cuzco har man inkafolkets berömda murar runtom sig, gjorda helt utan murbruk men uthuggna som tredimensionella pussel så att de passar perfekt ihop. Det är faktiskt sant att man inte kan få in en knivsegg i skarven! Då Cuzco ofta drabbas av jordbävningar lutar alla murar exakt sju grader–den perfekta vinkeln för att motstå jordbävningar. Ni möts vid ankomsten och körs till hotellet. Tänk på att ta det lugnt denna första dag på hög höjd, Cuzco ligger på hela 3 310 meters höjd. Den bästa medicinen för att acklimatisera sig är att ta det lugnt med såväl alkoholhaltiga drycker som tobak, dricka mycket vatten och gärna ta en tupplur på ett par timmar efter ankomsten. På eftermiddagen rekommenderar vi ett besök vid huvudtorget Plaza de Armas och den närbelägna gränden Hatun Rumiyoc, där man kan se den berömda 12-kantiga stenen!

Hotel Plaza San Francisco (☆☆☆). Frukost, måltid ombord på planet.
Dag3
Dag 4 Cuzco: Stadsrundtur och omgivande ruiner

På förmiddagen kommer ni att besöka några av de ruiner som omger Cuzco. Ni börjar med det viktigaste templet under inkatiden, Korikancha. I trädgården utanför templet stod en gång lamor och andra djur av guld och betade av majs och säd – också de i guld. Det måste ha varit en fantastisk syn! Murarna här var täckta med plattor av gediget guld. Allt detta lät spanjorerna smälta ner, en enorm förlust för såväl Inkafolket som eftervärlden. Turen fortsätter sedan till Sacsayhuaman, strax utanför Cuzco. Denna enorma befästning, den största stenen här väger hela 130 ton och forslades i kilometer hit, fungerade också som en ceremoniell plats under Inkatid. Ni besöker också några mindre kända, men mycket sevärda, ruiner som Puka Pukara, Qenqo och vattentemplet Tambomachay innan ni kommer tillbaka till hotellet tidigt på eftermiddagen.

Hotel Plaza San Francisco (☆☆☆). Frukost.
Dag4
Dag 5 Cuzco - Aguas Calientes: Machu Picchu

Efter frukost körs ni till tågstationen i Poroy utanför Cuzco för att här gå ombord på förstaklasståget till byn Aguas Calientes, som ligger i dalen nedanför Machu Picchu. Detta är en resa på cirka fyra timmar, men det känns inte långt då naturen längs vägen är mycket vacker. När ni kommer fram så möter en representant från hotellet ni bor på i natt. Ni lämnar de väskor ni inte behöver till denne, som ser till att de förs till hotellet, och ni tar sedan bussen upp längs sluttningen till de magnifika ruinerna. Machu Picchu är Sydamerikas, och en av världens, främsta sevärdheter. Denna inkastad återupptäcktes 1911 av den amerikanske arkeologen Hiram Bingham. Det som är mest imponerande är hur välbevarad den är. Detta beror på det faktum att Machu Picchu redan var övergivet när spanjorerna kom hit och därför hittade de aldrig till denna stad. Ni kommer att gå en guidad rundvisning till att börja med och efter denna äta lunch på hotellet uppe vid ruinerna. Ni har sedan gott om tid att gå runt på egen hand. Ni åker ner när ni vill – ett tips är att sedan gå till de varma källorna som ligger i utkanten av byn för att koppla av efter en händelserik dag!

Hostal Presidente (☆☆). Frukost, lunch.
Dag5
Dag 6 Aguas Calientes - Cuzco

Ni har dagen ledig fram till dess att tåget går tillbaka till Cuzco på eftermiddagen. Om ni vet med er att ni kommer att vilja åka upp till Machu Picchu även denna dag så rekommenderar vi att boka det i förväg på www.machupicchu.gob.pe, då antalet besökare numera är begränsat till 2 500 om dagen. Inträdesavgiften ligger för närvarande på 126 Nuevo Soles, vilket motsvarar cirka 370 kronor; denna, samt bussbiljetten som kostar cirka 200 kronor tur och retur, ingår inte i resans pris. Om ni väljer att lösa inträde på plats så måste detta betalas kontant och i lokal valuta. Tågresan tillbaka till Cuzco tar drygt fyra timmar, ni möts vid ankomsten och körs till ert hotell.

Hotel Plaza San Francisco (☆☆☆). Frukost.
Dag6
Dag 7 Cuzco - Puno

På morgonen hämtas ni på hotellet och körs till bussbolaget Servicio VIP:s terminal. Ni reser med denna buss till Puno vid Titicacasjöns strand. Resan går genom ett av de vackraste landskap Sydamerika har att bjuda på – vilket säger rätt mycket om det ni kommer att få se under dagen! Bussen kommer att färdas på högplatån, på drygt 4 000 meters höjd. Det landskap ni färdas genom kallas för puna och består av gult pachagräs och enstaka, låga buskar. Runt er har ni majestätiska bergstoppar och på slätterna finns horder av betande lamor och alpackor – fantastiskt vackert. På vägen stannar ni bland annat i byn Andahuaylillas, vars rikt utsmyckade kyrka med sina fantastiska väggmålningar brukar kallas för Amerikas Sixtinska kapell. Härifrån är det inte långt till Raqchi, där ni ser det imponerande Viracochatemplet, som är den största byggnad i adobe (lera blandat med halm) som inkafolket byggde. Naturligtvis stannar ni också vid hela resans högsta punkt, La Raya-passet som ligger på hela 4 338 meters höjd. Ni gör även ett kort stopp i byn Pucará, där ni besöker det lilla men intressanta museet, innan ni kommer fram till Titicacasjön på eftermiddagen. Ni möts vid ankomsten och körs till ert hotell.

Hacienda Plaza de Armas (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag7
Dag 8 Puno - Uros - Taquile - Amantani

En hel dag på Titicacasjöns klarblå vatten! Ni åker buss ned till piren och åker sedan ut på sjön. Första stoppet är vid Urosöarna. Indianerna här bygger sina öar helt av totora-vassen, när man går på dem så fjädrar dem och står man stilla för länge sipprar vattnet genom! De ankrar öarna med stora pålar som de sticker genom öarna och ner i botten. På grund av den ständiga vätan har indianerna ofta problem med reumatism och andra ledsjukdomar och därför måste de höja upp sina hyddor med jämna mellanrum. De lyfter då helt sonika på dem och stoppar in ny vass så att de hela tiden sover ett par decimeter ovanför öns nivå. Ni fortsätter sedan till ön Taquile, en båtresa på ett par timmar. Här håller man väldigt hårt på sina traditioner. Indianerna bär fortfarande sina traditionella kläder och enligt traditionen stickar alla män och kvinnorna spinner – hela tiden, även när de går! Detta för att man och kvinna lever tillsammans under en prövotid innan de gifter sig och under denna tid måste mannen sticka en gåva till kvinnan som ska godkännas av hennes föräldrar innan det blir tal om giftermål. Här äter ni lunch och har sedan lite ledig tid för att gå runt i den charmiga byn. Sedan väntar en kort promenad ner till piren där båten tar er vidare till den vackra grannön Amantani. Det finns inga hotell på ön, men ett antal indianfamiljer har rum som de hyr ut. En unik och annorlunda upplevelse, där man kommer värdfamiljen och det lugna vardagslivet i byn mycket nära!

Lokalt boende (enkel övernattning denna natt). Frukost, lunch, middag.
Dag8
Dag 9 Taquile - Puno

Efter en ledig förmiddag går ni ner till piren, varifrån ni åker tillbaka till Puno. Ni möts vid piren och körs till ert hotell.

Hacienda Plaza de Armas (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag9
Dag 10 Puno - Juliaca - Lima -

På förmiddagen så hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen i grannstaden Juliaca, 40 km från Puno. Härifrån flyger ni tillbaka till Lima, där ni hämtar ut ert bagage och checkar in på nytt inför den förestående hemresan. Ni flyger på kvällen med KLM direkt till Amsterdam.

Frukost, måltider ombord på planen.
Dag10
Dag 11 - Sverige

Ni landar i Amsterdam på eftermiddagen och fortsätter efter någon timmes väntan med KLM till Stockholm, Göteborg, Linköping eller Köpenhamn, där ni landar åter på kvällen – många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag1-2 Dag3-4 Dag4-5 Dag6 Dag7 Dag8 Dag9
Karta
Dag 1-2
Dag 3-4
Dag 4-5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "5. Kanon!"
Daniel Lamborn, skräddarsytt Peru

"
Tack till Er för en oförglömlig resa!"
Agnes Solyomne Sandor och Janos Solyom, skräddarsytt Peru och Brasilien

"
Tack för en utomordentligt väl planerad resa."
Familjen Held-Paulie, skräddarsytt Ecuador, Peru och Curacao

"
Resan har varit en totalupplevelse. Kon-Tiki Resor ska ha all heder för ett fantastiskt upplägg."
Katarina och Anders Häggström, skräddarsytt Peru och Ecuador

"
Häftig resa!!"
Paul Ander, skräddarsytt Peru

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "
5. Inte mycket slår Machu Picchu eller att bada i Titicacasjön."
Johan Ander, skräddarsytt Peru

"
Vi är jättenöjda. Har rest en hel del tidigare på egen hand, aldrig via resebyrå. Den här gången var det så osäkert om vi alls skulle komma iväg, därför anlitade vi er. Allt funkade perfekt, det var oerhört skönt att bli lite omhändertagen."
Anonyma resenärer, skräddarsytt Peru och Aruba

"
En underbar resa som vi kommer minnas resten av våra liv!"
Anna Bergagård och Patrik Magnusson, skräddarsytt Peru och Aruba

"
Tack för denna upplevelse. Vi hör av oss snart för nästa resa."
Shahla Soltanieh och Manouchehr Vosough, skräddarsytt Peru, Bolivia och Ecuador

"
Om jag skulle resa till Sydamerika igen skulle jag definitivt använda Kon-Tiki igen. Stort tack för ett bra arrangemang."
Edward Ardow, skräddarsytt Chile, Argentina, Peru och Ecuador

Vilket betyg vill ni ge upplägget av resan? "
5. Perfekt resa!"
Familjen Lydrup-Olsson, skräddarsytt Peru och Ecuador

"
En mycket minnesvärd och lyckad resa."
Ewa och Torgny Wiik, skräddarsytt Peru, Ecuador och Bonaire

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "
5. Upplevelserik. Välfungerande. Trevligt ressällskap."
Barbro Palmqvist och Kjell Örtoft, skräddarsytt Peru och Ecuador

Vilket betyg vill du ge resan i sin helhet? "
5. En fantastisk och minnesrik resa."
Björg Magnhild Kjus, skräddarsytt Peru och Ecuador

Vilket betyg vill ni ge resan i sin helhet? "
5. Överträffade förväntningar i alla avseenden!"
Anja Röjel Hansson och Ulf Hansson, skräddarsytt Peru, Ecuador och Bonaire

"
Tack för en välplanerad resa - vi hade en underbar bröllopsresa! Vi kan tänka oss att resa med er igen och kommer att rekommendera er till våra vänner."
Lena och Mattias Björlin, skräddarsytt Peru och Bolivia
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack