Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!
Bild Bild Bild

Spektakulära Venezuela - skräddarsytt exempel

Venezuela är ett mångskiftande land. Från kustens vackra stränder och mangroveområden till inlandets regnskog och Gran Sabana, ett savannområde med vackra platåberg där man bland annat hittar världens högsta vattenfall, Angel Falls. Detta exempel på skräddarsytt upplägg tar er till det bästa av vad Venezuela har att bjuda på!
Reseöversikt


Dag 1 Sverige - Caracas, Venezuela
Dag 2 Caracas - Mérida
Dag 3 Mérida - Santo Domingo
Dag 4 Santo Domingo - Llanos
Dag 5 Llanos
Dag 6 Llanos - San Fernando
Dag 7 San Fernando - Amazonas
Dag 8 Amazonas
Dag 9 Amazonas - Rio Caura
Dag 10 Rio Caura
Dag 11 Rio Caura - Ciudad Bolívar
Dag 12 Ciudad Bolívar - Canaima: Angel Falls
Dag 13 Canaima - Puerto Ordaz
Dag 14 Puerto Ordaz - Caracas -
Dag 15 - Sverige
 Pris: från  33 900 kr/person

Vad ingår i resans pris?

 • Flyg Sverige-Caracas t/r
 • Flyg Caracas-El Vigia
 • Flyg Ciudad Bolívar-Canaima-Puerto Ordaz-Caracas
 • Transfers, transporter och utflykter beskrivna i programmet
 • Engelsktalande guider under utflykter
 • Logi på beskrivna hotell/lodger, del i dubbelrum, eller alternativ med likvärdig standard
 • Måltider beskrivna i programmet
 • Inträdesavgifter under utflykter
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • Informationsmaterial

Vad ingår ej i resans pris?

 • Inrikes flygplatsskatt (f n cirka 32 USD per person)
 • Måltider utöver de nämnda i programmet
 • Måltidsdrycker till inkluderade måltider
 • Egna utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Eventuell dricks till guider och chaufförer


Färdplan

Dag 1 Sverige - Caracas, Venezuela

Ni flyger med Air France tidigt på morgonen från antingen Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Paris, där ni byter plan. Flyget går sedan direkt till Caracas, Venezuelas huvudstad, där ni landar på eftermiddagen. Ni möts vid ankomsten och körs till ert hotell som ligger vid kusten, cirka en timmes resa från flygplatsen. I närheten finns en fin strand och en trevlig strandbar, där ni kan prova på den typiska drinken, cocoron, som är som en piña colada utan ananasjuice!

Hotel Costa Real Suites (☆☆☆). Måltider ombord på planen.
Dag 2 Caracas - Mérida

På morgonen körs ni till flygplatsen för att flyga till Vigia, som ligger i landets västra del och vid foten av Anderna. Härifrån körs ni vidare (med privat transfer, det vill säga eget fordon och engelsktalande guide/chaufför) till det andinska höglandet och stannar först vid den charmiga kolonialstaden Jaji, en typisk höglandsby med färgglada husfasader som genomgick en omfattande renovering på 1960-talet för att återställa byggnaderna till originalskick. Efter besöket i byn körs ni till en så kallad ”trapiche”, där ni får möjlighet att smaka på färskpressad sockerrörsjuice. Här utvinns saften ur sockerrör på samma sätt som i urminnes tider. Det är en intressant process där sockerrören pressas och saften leds in i stora pannor där den får en sirapsliknande konsistens. Sirapen fylls i små former där den stelnar. De pressade och soltorkade sockerrören används till ved att elda pannorna med. Pressen är endast igång under skördetiden och inte på helgdagar. Ni besöker även en närliggande före detta kaffeplantage, innan ni fortsätter till den vänliga och moderna universitetsstaden Mérida och ert hotell, vars bakgrund har koloniala anor.

Posada Suiza (☆☆☆). Frukost.
Dag2
Dag 3 Mérida - Santo Domingo

Ni fortsätter idag på morgonen er färd på höglandet (privat transfer även denna dag) och når snart till andernas ”paramo”, en klimatzon på högt liggande platåer mellan 3 000 m ö h och snögränsen. Vegetationen som kantar sluttningarna består framförallt av ”frailejones”, ett grässlag som ni kommer att se mycket av i detta område. Vid lagunen Macubaji börjar er vandring till Laguna Negra – Den svarta lagunen. Det är en behaglig vandring på små stigar som vindlar sig genom det gröna landskapet. Ni når snart lagunen som ändrar färg efter väder och säsong, allt från mörkt blå till mjölkigt mörkt grön. Här vilar ni en stund och njuter av tystnaden och de vackra omgivningarna. Efter cirka tre timmar är ni tillbaka där ni började er vandring. Till lunch värmer ni er med en kopp varm choklad innan färsk öring serveras, en specialitet för regionen. Ni fortsätter sedan resan över Venezuelas högsta pass ”Pico del Aguila”, där ni om vädret tillåter har en fantastisk panoramautsikt; här märker man verkligen av den tunna luften. Har ni riktig tur kan ni få se något exemplar av den tidigare i Venezuela nästan utrotade kondoren, denna majestätiska fågel som alltid förknippats intimt med Sydamerika. Det finns även möjlighet att få se örn här. Ni fortsätter sedan till kolonialstaden Caceres de Altamira och ert hotell där.

Hotel La Trucha Azul (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag3
Dag 4 Santo Domingo - Llanos

Efter frukost lämnar ni er posada på höglandet där resan går genom ett varierat landskap innan ni når savannområdet Llanos, som till ytan är lika stort som Sverige. Detta savannområde är i huvudsak alldeles platt och beväxt med gräs, buskar och enstaka träd. Idag är naturligtvis mycket av detta område uppodlat, men stora orörda marker finns ännu kvar. Hela området genomkorsas av en rad floder, åar och bäckar. Här och var bildas sjöar. Denna del av landet är glest befolkat och de flesta av invånarna lever på boskapsuppfödning. Llanos är Venezuelas artrikaste område vad gäller djurliv. Här finns t.ex. 320 fågelarter (inklusive ibis, häger, skarv, ägrett, jacana, sultanhöna och ormhalsfågel), över 50 däggdjursarter (vilket inkluderar vattensvinet (kapybara) som är världens största gnagare, bältdjur, vildsvin, opossum, tapirer, myrslok och ozeloter). Även den utrotningshotade Orinocokajmanen, en av världens största krokodilarter, lever här.

Hato El Cedral (☆☆☆). Frukost,lunch, middag.
Dag4
Dag 5 Llanos

Efter frukost beger ni er ut på er första utflykt här och får möjlighet att utforska den enorma artrikedomen som finns representerad i Sydamerika. Ni kommer ofta väldigt nära djuren som inte skyr människan då jakt har varit förbjuden på den 52 600 hektar stora ranchen i många år. Har ni tur kan ni få se vattensvin, kajmaner, leguaner, sköldpaddor, apor, myrslokar, ormar (kanske även en av de enorma anakondorna) samt en mängd olika fåglar. På eftermiddagen gör ni, om vädret tillåter, en båttur för att fortsätta spana och lära er mer om flora och fauna i området. På kvällen återvänder ni till er lodge för middag.

Hato El Cedral (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag5
Dag 6 Llanos - San Fernando

På förmiddagen kommer ni att göra ytterligare en utflykt med båt på floden Matiyure, då ni har möjlighet att se vattensvin, kajmaner och floddelfiner. Tillfälle ges även för er att prova på ett något annorlunda fiske – pirayor fastnar gärna på kroken här! På eftermiddagen fortsätter ni österut till staden San Fernando de Apures där ni kommer att bo i natt.

Hotel Best Western (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag6
Dag 7 San Fernando - Amazonas

Efter frukost körs ni söderut och passerar under färden öppna slätter, korsar små vattendrag och flodbankar innan ni slutligen når Puerto Ayacucho, en stad vid gränsen mot Colombia. Ni befinner er nu i början av Amazonas, världens största regnskog! Amazonas är Venezuelas mest glesbefolkade provins, här har Orinocofloden sin källa och här finns den mest exotiska floran och faunan. Området är hem för ett antal olika indianstammar. Denna glömda värld som inspirerat forskare och författare, attraherat pirater och äventyrare, ruvar än i dag på många hemligheter som väntar på att bli upptäckta. Ni åker sedan vidare i cirka 20 minuter innan ni anländer till ert trevliga hotell.

Hotel Gran Amazonas (☆☆☆) . Frukost, middag.
Dag7
Dag 8 Amazonas

Ni börjar dagen med att besöka en närliggande fiskmarknad, där ni får en inblick i indianernas vardag. I närheten finns även en hantverksmarknad, där ni har möjlighet att handla vackra souvenirer. På vägen tillbaka till lodgen stannar ni vid Cerro Pintado, vilket betyder det målade berget, för att se vackra petroglyfer. På eftermiddagen körs ni till Sköldpaddsklippan, som ni klättar uppför för att njuta av utsikten. Härifrån ser man tydligt hur Llanos gräsklädda slätter möter Amazonas regnskog!

Hotel Gran Amazonas*). Frukost, lunch, middag.
Dag8
Dag 9 Amazonas - Rio Caura

Efter frukost körs ni genom ett böljande landskap med savannliknande vegetation och når så småningom djungelreservatet vid Rio Caura. Sista delen av färden går genom snårig och otämjd terräng innan ni når fram till er lodge, där ni kommer ni att bo de närmsta dagarna. Senare delen av eftermiddagen och kvällen är ledig och kan avnjutas i sällskap av djungelns alla läten och ljud.

Caura Lodge (☆☆). Frukost, middag.
Dag9
Dag 10 Rio Caura

Ni börjar dagen med en båtfärd uppströms för en av Orinocos biflöden, Rio Negro. Floden sträcker sig till stora delar längs orörda regnskogsområden och är viktig för Makritareindianerna och andra indianstammar som länge har levt utan större influenser från civilisationen. Ni fortsätter en bit på floden och passerar ett antal mindre vattenfall tills ni når Cerro Cangrejo. Härifrån utgår en vandringsled, där ni under ca två timmar tar er genom lummig djungelgrönska och upptäcker orkidéer, bromelia, kininträd, vaniljväxter och mycket mer av den fantastiska floran och faunan. Med lite tur får ni syn på färgglada arapapegojor eller tukaner. Slutligen når ni en enorm bergsformation, varifrån man har en vidunderlig utsikt över Rio Negro och det omkringliggande och vidsträckta djungellandskapet nedanför. På vägen tillbaka besöker ni en indianby för att se mer av deras sätt att leva.

Caura Lodge (☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag10
Dag 11 Rio Caura - Ciudad Bolívar

Ni kommer efter frukost att ta en promenad längs någon av de stigar som leder in i regnskogen från er lodge, för att genom en kunnig guide få mer kunskaper om växtriket i djungeln. Leden fortsätter till en lagun där det, beroende på vattenståndet för årstiden, finns goda chanser att se kajmaner. Ni återvänder till lodgen för lunch och körs därefter till Ciudad Bolívar. Till denna stad kom den stora frihetshjälten Simon Bolívar 1817 strax efter att den blivit befriad från spanjorernas kontroll. Han satte här upp en bas för den militära operation som senare visade sig vara den som ledde fram till Venezuelas självständighet. Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg i staden.

Posada Angostura (☆☆☆). Frukost, lunch.
Dag11
Dag 12 Ciudad Bolívar - Canaima: Angel Falls

Efter frukost hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen för att med en liten Cessna flyga till Canaima i södra Venezuela. Under flygturen kommer ni att flyga över världens högsta vattenfall, det mäktiga Angel Falls som är hela 979 meter högt – en av resans absoluta höjdpunkter! I Canaima så möts ni och körs den korta biten till er charmiga lodge, som ligger precis vid lagunen och som dessutom har en vacker, rosa sandstrand! På eftermiddagen kan ni ge er ut på lagunen för att se Sapo- och Hachofallen, som man faktiskt kan gå bakom – en blöt upplevelse, så ta med baddräkter. Denna utflykt ingår dock inte i resans pris, men kan bokas på plats via er lodge.

Waku Lodge (☆☆☆). Frukost, lunch, middag.
Dag12
Dag 13 Canaima - Puerto Ordaz

Förmiddagen är ledig för vila i hängmattan eller så kan ni ge er ut på någon av de utflykter som lodgen arrangerar. Ni åker sedan tillbaka till flygplatsen i Canaima, varifrån ni flyger till Puerto Ordaz. Här möts ni vid ankomsten och körs till ert hotell. Denna stad slogs i ihop med San Félix 1961 och går numera officiellt under namnet Ciudad Guayana och ligger 70 mil sydost om Caracas.

Hotel Eurobuilding (☆☆☆). Frukost.
Dag13
Dag 14 Puerto Ordaz - Caracas -

Ni hämtas på hotellet på morgonen och körs till flygplatsen för att flyga åter till Caracas. Här möts ni och visas till Air France incheckningsdiskar. Ni flyger på eftermiddagen med detta flygbolag till Paris.

Frukost, måltider ombord på planet.
Dag 15 - Sverige

Ni landar i Paris på morgonen och fortsätter sedan med Air France till antingen Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, där ni landar åter mitt på dagen - många upplevelser och erfarenheter rikare!

Måltider ombord på planen.
Ladda ner färdplan som .pdf

Kräver Adobe Acrobat som kan laddas ner gratis på www.adobe.com


Karta

Dag1 Dag2 Dag3 Dag4-5 Dag6 Dag7-8 Dag9-10 Dag11 Dag12 Dag13 Dag14
Karta
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4-5
Dag 6
Dag 7-8
Dag 9-10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE RESENÄRERS UTVÄRDERINGAR

Inga kommentarer.
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack