Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!

KON-TIKI RESOR - Våra färdledare

Här följer en presentation av våra färdledare. Vi söker hela tiden nya duktiga färdledare som kan leda våra grupper, både du som kan ta 1-2 resor om året och du som arbetar heltid med färdledarjobb. Om du är intresserad så kontakta oss så berättar vi mer om vad som krävs.

Sven Andersson
Sven Andersson har arbetat för Kon-tiki Resor i c:a 20 år och lever numera ett aktivt liv som pensionär i Colombia som han kombinerar med reseledaruppdrag. Han talar engelska och spanska och klarar sig hjälpligt på portugisiska. Så här säger Sven: "Kon-tiki Resor skickar mig ofta till totalt nya resmål och varje gång gör jag upp mitt eget studieprogram inför både nya och gamla resmål. Det innebär att jag njuter av resan både före, under och efter. Det har blivit en livsstil. Och nästan varje gång blir jag förälskad i landet och vill komma tillbaka. Så det är svårt att välja mina bästa resmål. Får jag frågan svarar jag, vad är du intresserad av? Kultur eller natur? Blir svaret kultur så svarar jag kanske Peru, Etiopien, Uzbekistan eller Guatemala. Blir svaret natur så kanske jag nämner Patagonien, Pantanal, Costa Rica eller våra safariresor i Afrika. Mitt roligaste minne måste vara då jag smugglade in en grupp 40-talister in i Guatemala som var stängt pga lärarstrejk. Eftersom jag starkt misstänkte att det i gruppen dolde sig ett flertal f d. 68-vänster så lärde jag ut slagord på spanska till stöd för de strejkande lärarna. Så trots väggspärrar i stort sett för varje kilometer så blev vi förbisläppta av jublande lärarare sedan de hört våra slagord. Sen krävdes det vissa förhandlingar för att få ut gruppen ur landet eftersom ingen hade inresestämpel. Men även det löste sig. Senare kom jag tillbaka till Guatemala för att utvärdera skolsystemet på uppdrag av Världsbanken och fick på det sättet en lite djupare förståelse för vad strejken handlat om. En enormt berikande och rolig upplevelse."
Sven Andersson
Max Sjöblom
I mer än tio år har Max bott, arbetat och rest i Östeuropa, framför allt i de forna Sovjetstaterna. Han talar engelska, tyska och ryska och kommer att arbeta som färdledare för våra resor till Uzbekistan och Kaukasus, där ryskan kommer väl till pass! Dessa områden kan han också mycket väl efter ett antal resor, både längre och kortare sådana. Max samlar på kylskåpsmagneter och köper alltid med en bit ost från sina resor. Drömresmål är att segla genom Nordostpassagen.
Max Sjöblom
Kerstin Söderberg
Kerstin är en mycket uppskattad färdledare som leder resor till många olika platser, då hon har en bred erfarenhet. Hon är utbildad lärare och har arbetat för Svenska skolan. Efter att ha gått Sidas biståndsarbetarutbildning arbetade hon några år i Peru för föreningen Svalorna. Kerstin har arbetat som reseproducent på Läs och Res och hade då ansvar för resorna till Afrika och Kuba. Hon har varit färdledare för Peruspecialisten till Peru och för Världens Resor till Syrien och Jordanien. Därefter sadlade Kerstin om och läste in psykologi och har sedan drivit ett företag inom friskvård och hälsa. Hon talar engelska och spanska och är allmänt berest över hela världen. Kerstin bor sedan flera är tillbaka i Stockholm. Hennes intressen är natur och djur (framför allt fåglar), vandringar, dans och musik. Bästa resmålen är Sydamerika, framför allt Peru och Bolivia, men även Indien ligger henne varmt om hjärtat, drömresmålen är Bhutan och Madagaskar.
Kerstin Söderberg
Johan Broman
Johan är en av våra senaste färdledare som är aktuell för resmålet Costa Rica. Han är utbildad guide via Temaresor och har genomfört en rad resor för dem. Hans stora intresse är natur- och vandringsresor med inriktning på spansktalande länder och Afrika. Efter medicin- och biologstudier forskade Johan i Costa Rica under en period och lärde känna landets stora naturvärden och charm. Till vardags bor han med sin familj i Ängelholm och arbetar inom branschen veterinära läkemedel. Hans övriga familj bor i Sydafrika och Namibia där han har nätverk och god lokalkännedom. Som guide har Johan målsättning att inkludera alla resenärer till nya och stora upplevelser och dela med sig av sin kunskap och entusiasm i gruppen. Språk som Johan talar är engelska och spanska. Gällande resmål rekommenderar han Afrikas fantastiska natur och spännande kultur. Två fina vandringar han gjort är Anapurna-leden i Nepal och Laugarvegur-leden på Island.
Johan Broman
Carina Diaz
Carinas specialitet som färdledare är Sydamerika. Hon har bott i Ecuador, pratar flytande spanska och älskar resmålet Ecuador och Galapagos. Som färdledare satsar hon på att få gruppen att känna sig trygg och bekräftad. Carina är utbildad inom ekonomi, språk och trauman. Förutom att vara en av Kon-Tikis färdledare så arbetar hon idag med traumatiserade människor, som tolk och språklärare. Hon har även ett stort intresse för historia och samhällsfrågor. Carina bor i Luleå men är född i Tornedalen. Till vardags gillar hon att laga mat från hela världen och dansar gärna latinodanser.
Carina Diaz
Bosse Lundgren
Bosse har arbetat hos Kon-Tiki Resor sedan 2010 och leder resor till Latinamerika. Han är utbildad fritidsledare och har studerat etnologi och socialantropologi. Under två år arbetade han som biståndsarbetare i Quito Ecuador. Bosse talar spanska och engelska och har en förkärlek till Latinamerikansk historia och de olika indianfolkens kultur och språk. Bosse bor i Tumba i Stockholm. Hans bästa resmål är Påskön, vilket är en resa Bosse leder i Kon-Tikis regi. Det sämsta resmålet är Mexiko City för där blev han rånad av polisen! Drömresmålet är att få sportfiska i Amazonas.
Bosse Lundgren
Mikael Karlmark
Mikael bor i Stockholm och är ursprungligen filmfotograf utbildad i London men har även titlarna statsvetare och ekonom. Han har arbetat på SVT, med filmbolag och med musik i Sverige och utomlands. Nu arbetar han huvudsakligen som reseledare men han ägnar sig också åt sina företag, bostadsrättsföreningar och att lära folk brygga öl. Mikael har bland annat bott i Guatemala, Rumänien, Tyskland, Storbritannien och Österrike. Dagligen talar han svenska, tyska, engelska, spanska och av och till lite rumänska. Han är även dykare med divemaster-certifiering och gillar ämnena historia, politik och kultur. Mikael anser att ett resmål blir så bra man gör det till men trivs just nu bra i Karpaterna, Kosovo, Laos och Madagaskar. Han undviker helst Paris och vill arbeta med arktiska områden nu när jägarexamen nästan är komplett. Går resmålen att kombinera med dykning stiger Mikaels intresse att åka dit.
Mikael Karlmark
Lars Dahl
Lars leder resor till Latinamerika och Asien för Kon-Tikis räkning och har varit färdledare till många av våra resor i dessa regioner. Lars har en stor allmänkunskap om resmålen och en mångårig vana att leda människor. Till vardags är Lars befälhavare på Stena Line Scandinavia och har arbetat på rutten Göteborg och Kiel i Tyskland i många år. Språk som han behärskar är engelska, spanska, portugisiska och tyska. Lars gillar ridning, segling, vandring/trekking, dykning, skidåkning och att resa. Ecuador med Galapagos är hans favoritresemål och han har besökt öarna vid sju tillfällen. Något sämsta resmål finns inte för Lars, men drömresmålet är en kryssning till Antarktis.
Lars Dahl
Peter Grip
Peter grundade Kon-Tiki Resor 1997 och ledde till en början samtliga resor, men numera leder 1-2 resor per år. År 2010 blev han den yngste svensk att ha besökt samtliga världens länder och rekognoscerar dessutom alla våra nya resor. Sedan hösten 2013 bor Peter i Valencia med sin sambo, Eva Svensson som också arbetar i företaget, men tillbringar också delar av året i Stockholm. Favoritresmål är många, men att komma tillbaka till Påskön är alltid speciellt och eftersom Peter har en förkärlek för öknar och högplatåer så måste även Namibia, Peru/Bolivia och Tibet nämnas! Sämsta resmål är utan tvekan Ekvatorialguinea, där Peter misstogs för legosoldat (sannolikt den förste man med långt hår som har fått de misstankarna mot sig!) och slängdes ut ur landet...
Peter Grip
Lena Högberg
Lena arbetar som gymnasielärare i spanska och samhällskunskap och leder resor till bland annat Ecuador och Galapagos och Costa Rica. Hon har studerat och arbetat på folkhögskolor med resande kurser till Latinamerika. Smeknamnet Paccha fick hon när hon bodde i Ecuador och arbetade med ursprungsbefolkningens organisationer i Amazonas. Lena är intresserad av politik och har varit fredsobservatör i södra Mexiko och valobservatör i El Salvador. Språk hon talar är främst engelska och spanska. Hemorten är Ludvika där hon bor med sina tre barn. Lenas bästa resmål är Bolivia och en dröm är att få bo på en strand i det spansktalande Karibien.
Lena Högberg
Joakim Söder
På resande fot sedan 2005. Joakim har jobbat som lingvist i Ekvatorialguinea och Kamerun och bott i Spanien, Dominikanska Republiken och på senare tid som frilansande reseledare, nomad och minimalist i Latinamerika. Intresse för språk, lokalt vardagsliv, mat och dryck och passion för att skapa möjligheter att mötas och dela erfarenheter och idéer över gränser, nationaliteter och kulturer.
Joakim Söder
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack