Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!

KON-TIKI RESOR - Vi på kontoret


Peter Grip
Peter är VD/ägare till Kon-Tiki Resor som startades 1997. År 2010 blev Peter Sveriges yngsta svensk att ha besökt världens alla 195 självständiga stater. Den första långresan gick 1989, många fler följde, både rekognosceringsresor för Kon-Tiki och i privat regi innan rekordet uppnåddes. Nu fortsätter han med territorier och har täckt in 64 av nuvarande 129 stycken. Med detta gedigna urval sätter Peter samman våra resor för att ge dig - upplevelser utöver det vanliga.

Peter är utbildad företagsekonom och har arbetat på bank innan han grundade Kon-Tiki Resor. Sedan dess har han arbetat heltid med företaget. Nu bor han både i Valencia och i Stockholm med sin sambo. Främsta intressena är resor och fotboll. Peter har varit färdledare för ett stort antal av Kon-Tikis resor och har en förkärlek till historia och kultur. Språk som han behärskar är engelska, spanska och franska.

Påskön och Namibias fantastiska öken är stående favoriter hos Peter. Även Falklandsöarna med sina orädda pingvinkolonier och den franska kolonin St Pierre och Miquelon utanför Kanada med sina otroliga humrar. Sämsta resmålet är Ekvatorialguinea där han misstogs för att vara en legosoldat och blev utslängd ur landet. Drömresmål just nu är de svåruppnåeliga öarna i Atlanten såsom St Helena och Ascension och Kamtjatkahalvön i Ryssland.

Se mer om Peters äventyr och forna rekord här:

Peter Grip
Eva Svensson
Eva arbetar halvtid på Kon-Tiki med att göra informationskompendier till våra resor, med marknadsföring/sociala medier och administration. Hon är utbildad lärare och beteendevetare och har arbetat som lärare, turistguide, arbetsförmedlare och projektledare. Nu bor hon både i Valencia och Stockholm och är sambo med Peter Grip. Eva talar engelska och spanska. Att utforska nya platser, kreativa projekt, natur och kultur och god mat och dryck ligger varmt om hjärtat.

Bästa resmålet är Rajasthan i Indien, Uganda/Rwanda och Guatemala. Sämsta resmålet är Mongoliet där hon blev avkastad av en häst och drömresmål just nu är Tokyo och att få bo och resa i Australien och Nya Zeeland.

Eva Svensson
Michael Garbrand
Michael arbetar deltid på Kon-Tikis kontor med kundkontakt, bild- och annonshantering och med varierande administration. Han är även färdledare för Kon-Tikis många och spännande resmål.

Michael bor i Stockholm, på Kungsholmen med sin dotter. Han är född och uppvuxen i Stockholm men har även bott i Spanien under tonåren. Michael är utbildad grafiker. Tidigare har han bott och arbetat i Sydney, Auckland och Wellington. Det som får Mickes hjärta att ticka är fotografering, sportdykning, arkitektur, form och design. Han uppskattar även naturupplevelser och kulturella möten på nära håll. Språk som han talar är spanska, franska och tyska. Michael är färdledare för resmålen Costa Rica, Madagaskar, Jordanien och Georgien/Armenien. Hans favoritresmål är Peru och Galapagos. Sämsta resan gick till Hong-Kong och drömresan kommer att gå till Mikronesien.
Michael Garbrand