Kon-Tiki Resor
Upplevelser utöver det vanliga!

KON-TIKI RESOR - Vi på kontoret


Peter Grip
Peter är VD/ägare till Kon-Tiki Resor som startades 1997. År 2010 blev Peter Sveriges yngsta svensk att ha besökt världens alla 195 självständiga stater. Den första långresan gick 1989, många fler följde, både rekognosceringsresor för Kon-Tiki och i privat regi innan rekordet uppnåddes. Nu fortsätter han med territorier och har täckt in 64 av nuvarande 129 stycken. Med denna gedigna reseerfarenhet sätter Peter samman våra resor för att ge dig - upplevelser utöver det vanliga.

Peter är utbildad företagsekonom och har arbetat på bank innan han grundade Kon-Tiki Resor. Sedan dess har han arbetat heltid med företaget. Nu bor han både i Valencia och i Stockholm med sin sambo. Främsta intressena är resor och fotboll. Peter har varit färdledare för ett stort antal av Kon-Tikis resor och har en förkärlek till historia och kultur. Språk som han behärskar är engelska, spanska och franska.

Påskön och Namibias fantastiska öken är stående favoriter hos Peter. Även Falklandsöarna med sina orädda pingvinkolonier och den franska kolonin St Pierre och Miquelon utanför Kanada med sina otroliga humrar. Sämsta resmålet är Ekvatorialguinea där han misstogs för att vara en legosoldat och blev utslängd ur landet. Drömresmål just nu är de svåruppnåeliga öarna i Atlanten såsom St Helena och Ascension och Kamtjatkahalvön i Ryssland.

Se mer om Peters äventyr och forna rekord här:

Peter Grip
Eva Svensson
Eva arbetar halvtid på Kon-Tiki med att göra informationskompendier till våra resor, med marknadsföring/sociala medier och administration. Hon är utbildad lärare och beteendevetare och har arbetat som lärare, turistguide, arbetsförmedlare och projektledare. Nu bor hon både i Valencia och Stockholm och är sambo med Peter Grip. Eva talar engelska och spanska. Att utforska nya platser, kreativa projekt, natur och kultur och god mat och dryck ligger varmt om hjärtat.

Bästa resmålet är Rajasthan i Indien, Uganda/Rwanda och Guatemala. Sämsta resmålet är Mongoliet där hon blev avkastad av en häst och drömresmål just nu är Tokyo och att få bo och resa i Australien och Nya Zeeland.

Eva Svensson
Ann-Sofi Axås Eder
Ann-Sofi arbetar deltid på Kon-Tikis kontor på Roslagsgatan. Hon har hand om bild- och annonshantering samt varierande administration. Önskar ni hjälp med reseförslag, hjälper hon gärna till att ta fram skräddarsydda förslag.

Ann-Sofi har jobbat åtskilliga år inom resebranschen. Städade sig jorden runt på lyxkryssare på 80-talet, gick iland och började arbeta på SAS. Därefter har hon haft anställning på olika resebyråer.

Ann-Sofi är en aktiv person som gillar att vara i rörelse. Cyklar överallt och springer gärna en runda längs Mälaren där hon bor. Gillar också att paddla och åka längdskidor. Ett annat stort intresse är självklart att själv vara ute och resa. Bästa reseupplevelsen var när hon besökte bergsgorillorna i Bwindi Impenetrable National Park i Uganda. Vilken fantastisk känsla att komma dessa mytomspunna djur så nära. En mindre trevlig upplevelse var när toppbestigningen av Kebnekaise ställdes in på grund av hällregn (snökaos på toppen). Adrenalinstinn efter kvällens genomgång av turen kändes det väldigt snopet att inte få ge sig i kast med hjälmen och klätterselen…. Behöver det nämnas att nästa dag lyste solen från en klarblå himmel, men då var det dags att dra vidare.

Drömresan är safari i Botswana i kombination med Namibias knallröda sanddyner, gärna med en avstickare till Victoriafallen!

Ann-Sofi Axås Eder
Få Kon-Tiki Resors nyhetsbrev


Om du vill ha nyhetsbrevet i brevlådan och/eller via e-post framöver så fyll i formuläret nedan!


Nej tack